Mercedes-Benz R/C 107 Club Nederland

 

De NieuwSLetter

 

ALLEMAAL BEDANKT!!

01-01-2012

Beste leden en vaste bezoekers,

Na ruim zes jaar webmaster te zijn is het voor mij mooi geweest.
Daarbij werd het ook tijd worden om de site een moderner aanzien te geven.
Mijn opvolger Ad van der Ven is er mee aan de slag gegaan en zal op de Nieuwjaars receptie een geheel vernieuwde site lanceren. Ik kan jullie vast verklappen, het wordt een schitterende site.

Lang deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor de fijne en warme reacties die ik al die jaren heb mogen ontvangen.
Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, het was dankbaar en leuk  werk.

Ad, succes met je nieuwe functie als webmaster.

Groeten en tot ziens op de Nieuwjaars receptie,
Chris Hoogeveen
 

 

15 JANUARI NIEUWJAARSRECEPTIE

07-12-2011

Op 15 januari a.s. houden we in Almere een nieuwjaarsreceptie voor de leden van onze club. Na een geslaagd clubjaar 2011 zijn we nu een heel eind op weg met de agenda voor 2012. Naast de ritten en SLeuteldagen staan er ook weer een aantal andere evenementen in de steigers. Verder werkt ons commissielid Ad van de Ven hard aan de nieuwe website. Indien alles meezit zal hij de site op 15 januari grotendeels af hebben. In dat geval zal die gepresenteerd worden tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Natuurlijk biedt deze middag uitgebreid de mogelijkheid om bij te praten en de laatste clubnieuwtjes te vernemen. Ook kun je deze middag je nieuwe MBAC Clubpas in ontvangst nemen, mits de contributie tijdig betaald is.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 uur               Ontvangst, met koffie thee en gebak. Uitgifte nieuwe clubpassen.

15.00 – 15.45 uur   Welkomstwoord en mogelijk presentatie nieuwe website

Circa 15.45 uur       Borrel

Meld je svp aan via de knop onderaan dit bericht.
Vanwege de planning en logistiek kunnen alleen aangemelde leden deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie. Circa een week voor de bijeenkomst krijg je de adresgegevens. Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. De club biedt de koffie, thee, gebak, een drankje en wat hapjes aan. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Workshop digitale routes met TomTom, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie (13.30 uur tot 14.15 uur)
Voor geïnteresseerden van onze nieuwe dienstverlening om routes digitaal te rijden met een TomTom navigatie zal Wing Tang een demonstratie/workshop geven over hoe je de digitale routes in je TomTom kunt plaatsen. Tijdens de Salland rit is gebleken dat onze proef om routes digitaal aan te bieden als een gewaardeerde toevoeging gezien wordt.

Het bleek alleen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de routes zelf op hun TomTom te plaatsen. Wing zal tijdens een 30 tot 45 minuten durende demonstratie/workshop jullie hierin meenemen. Als er voldoende tijd over is zal Wing jullie een kleine demonstratie geven over hoe je zelf routes kunt aanmaken voor je TomTom (niet alle TomTom apparaten hebben overigens de mogelijkheid om routes te kunnen rijden. Kijk daarvoor op de site van TomTom: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/3635/kw/routes%20plannen/sno/1

Geïnteresseerden moeten bij de aanmelding dan wel voor de nieuwjaarsreceptie op de agendapagina op de clubwebsite aangeven  dat zij hiervan gebruik willen maken (bij opmerkingen). Deze leden worden dan verwacht om 13.30 uur.

Namens het bestuur wens ik iedereen heel fijne feestdagen en we hopen op 15 januari met je te kunnen klinken op een mooi nieuw jaar.

Met vriendelijke groet, Hans Lagerweij              Aanmelden 

 

VRIJSTELLING OLDTIMER BELASTING DOOR DE TWEEDE KAMER

17-11-2011

Vanmiddag (17 november 2011) heeft het kabinet een uitspraak gedaan over de ophanden zijnde aanpassing in vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Oldtimerliefhebbers kunnen gerust ademhalen, amendement Van Vliet heeft de goedkeuring van de kamer gekregen. Concreet betekent dit dat het bevriezen van de belastingvrijstelling voor oldtimers per 1 januari 2012 nu is gerepareerd. Wel is de grens daarbij opgeschoven van 25 naar 30 jaar. De grens van 30 jaar ligt wel mooi in lijn met de andere Europese landen en was ook de wens van onder andere de FEHAC. Of er een overgangsregeling komt was op moment van schrijven nog niet bekend.

 

NIEUWE TIJDELIJKE LEDENSTOP

08-10-2011

Eerder dit jaar hebben we als bestuur een tijdelijke ledenstop ingelast. Dit in verband met de structuurwijziging in het bestuur. Op 1 juli hebben we de ledenstop opgeheven. En onze club is sindsdien (wederom) fors gegroeid. Met een groei van meer dan 50 nieuwe leden, en een beperkt aantal bestuurs- en commissieleden hebben we onze handen vol aan de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Daarom hebben we als bestuur wederom besloten om tot januari 2012  geen nieuwe leden aan te nemen. Ons idee is om voorlopig te consolideren op het aantal leden dat onze club nu telt. Concreet houdt dit in dat we de plekken die vrijkomen als gevolg van het vertrek van leden openstellen voor aanwas van nieuwe leden. Deze openstelling gaat in vanaf 1 januari 2012. Tot deze datum houden we de ledenstop aan.

Met deze maatregel willen we de kwaliteit borgen dat in de laatste jaren is bereikt zonder dat we als bestuursleden overbelast worden met werkzaamheden die voortvloeien uit deze mooie hobby. Met meer hulp in het bestuur en/of commissies zullen we meer kunnen doen voor deze club. Daarom nodigen we een ieder nogmaals van harte uit om zich te melden als vrijwilliger. We rekenen op jullie begrip voor deze maatregel.

Een heuglijk feit kunnen we u alvast melden en de deelnemers aan de Sallandrit hebben het nieuws al vernomen. En dat is dat we een nieuw commissielid hebben mogen benoemen in de persoon van  Ad van der Ven. Ad gaat een bijdrage leveren  in de ict- commissie. In deze rol gaat hij werken aan een nieuwe layout voor onze website. Ook wordt er gewerkt aan een afgesloten gedeelte voor persoonlijke zaken voor leden.

De details verklappen we nog niet. Maar onze nieuwe website gaat er gelikt uitzien!

Met vriendelijke groet
het bestuur van de R/C 107 club Nederland
 

 

SLEUTELDAG VERPLAATST !!!!!!

15-09-2011

Beste SLeutelaars,

Wegens omstandigheden kunnen de activiteiten die geplant staan in Grave niet doorgaan.

In overleg met Hans SLC is besloten om de SLeuteldag te verplaatsen naar Zuid- Beijerland.
 

 

FEHAC 35 JAAR MOBIEL SYMPOSIUM

15-08-2011

Op maandag 10 oktober a.s. organiseert de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs), mede in verband met haar 35 jarig bestaan, het “FEHAC 35 jaar Mobiel Symposium” in het Louwman Museum te Den Haag.

Het thema van deze dag is het hernieuwd onder de aandacht brengen aan betrokkenen van het belang van het in stand houden van het mobiele erfgoed in Nederland. De betrokkenen zijn pers, beleidsmakers op diverse ministeries, beleidsmakers binnen de politiek partijen, leden van de Tweede kamer, leden van het Kabinet, pers en relaties van de FEHAC.

Tijdens dit “FEHAC 35 jaar Mobiel Symposium” komen diverse onderwerpen aan de orde, die betrekking hebben op klassieke voertuigen. Denkt u daarbij aan aspecten als milieu, economisch belang, historie, fiscaliteit en klassieke voertuigen als cultureel erfgoed.

Als eregast zal staatssecretaris de heer mr. dr. Frans Weekers aanwezig zijn.

Het symposium zal in de middag worden gehouden. Om de genodigden in de praktijk kennis te kunnen laten maken met klassieke voertuigen willen wij voor hen in de ochtend op vliegveld Valkenburg een facultatief programma organiseren, waarbij zij een korte rit kunt maken op de start- en landingsbanen van het vliegveld in een klassieke automobiel en/of achterop een klassieke motorfiets.

Medewerking gevraagd.

Om dit laatstgenoemde programma onderdeel mogelijk te maken vragen wij uw medewerking. Het vriendelijke verzoek is om aan uw leden te vragen of zij aan dit programma onderdeel willen meewerken. Het gaat er dus om of zij met één of meerdere van hun klassieke voertuig(en) - auto, bedrijfsauto of motorfiets- op maandag 10 oktober naar Vliegveld Valkenburg (bij Katwijk – Zuidholland) willen komen. De tijdsperiode is tussen 9.30 en 12.00 uur. Vaste vergoeding voor de medewerking is Euro 50,- per voertuig. De FEHAC zal uiteindelijk een selectie maken van de aangemelde voertuigen.

Klik HIER om het inschrijfformulier te downloaden.

 

VERSLAG VELUWE RIT 16 JULI 2011

22-07-2011

Ik heb afgesproken met de familie Sondag, Vlaar en Dekker in colonne te rijden naar het Kasteel Doorwerth.  Rond acht uur vertrekken we vanuit een regenachtig Hoorn richting Doorwerth waar we een uur of tien zullen aankomen.  We werden zoals gewoonlijk ontvangen met koffie en gebak. Er hebben zich dit keer 57 leden aangemeld voor de rit door de Veluwe. Er hebben zich uiteindelijk weer drie afgemeld en er zijn negen zonder afbericht niet komen opdagen. Na een algemeen praatje door onze voorzitter Martin Vroegh, werd het woord gegeven aan Willem Bruil, die de rit had uitgezet. Hij gaf nog enkele bijzonderheden over de toerrit. De zon begint door te breken. Het ziet er naar uit, dat de kap naar beneden kan.

Rond kwart over elf vertrokken de eerste auto’s. Ik vertrok uiteindelijk om twaalf uur met een tiental andere SL’en. We rijden van Doorwerth naar Wolfheze, waar we verschillende gedenktekenen aan de Tweede Wereldoorlog kunnen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Kootwijk, waar we van de lunch gaan genieten. Vervolgens rijden we verder richting Elspeet naar ons eindstation Harderwijk. Het is een prachtige rit door de Veluwe. De ene keer door het bos en de andere keer door kleine dorpjes als Hoog Soeren. Over het algemeen hebben we een schitterende dag gehad, waarbij de kap van onze SL naar beneden kon. Af en toe een spettertje, wat geen naam mocht hebben. Alleen vanaf een uur of half drie gaat het toch te hard regenen, waardoor we de auto langs de kant van de weg moeten zetten om het dak te sluiten. Na een uur met de kap dichtgereden te hebben, komen we aan bij het eindpunt Hotel De Valk in Harderwijk.  Na een drankje gedronken te hebben in de bar van het hotel, ga ik met een twintigtal dineren in het restaurant. Familie Bruil bedankt voor deze geSLaagde dag op de Veluwe.

Met vriendelijke groet, Erik Voorn

Foto albums activiteiten

 

OP BEZOEK BIJ NICO OCKHUIZEN

11-07-2011

Het was een unieke gelegenheid voor onze leden om een bezoek te brengen bij Nico Ockhuizen.
Nico heeft namelijk de mooiste collectie Mercedes Benzen ter wereld.

Foto albums activiteiten

 

125 JAAR INNOVATIE

08-07-2011

 
Van de M(ercedes) B(enz) A(utomobiel) C(lubs) Nederland ontvingen we het laatste nieuws over het Berlijn evenement " 125 jaar innovatie" in augustus 2011.
Hoewel alle leden, die zich voor deze  manifestatie via de MBAC ingeschreven hebben, dit bericht al ontvangen hebben, willen we de thuisblijvers dit nieuws niet onthouden. Voor de twijfelaars misschien nog een mogelijkheid zich alsnog op te geven middels bijgaand formulier of via de website van de MBAC.

Aanmeldingsformulier    Nieuwsbrief 125 jaar Innovatie MB     Plattegrond Tempelhof 

 
Met vriendelijke groet
het bestuur van de R/C 107 club Nederland

 

VERSLAG SLEUTELDAG GRAVE 2 JULI 2011

06-07-2011

Het was een erg leuke en ongedwongen bijeenkomst waar natuurlijk veel benzinegesprekken plaats vonden en we hier en daar de kunst af konden kijken. Je doet hier een heleboel tips op. Van de circa 25 aanmeldingen kwamen er uiteindelijk zo'n 20,schat ik, maar ik ben niet helemaal tot het eind gebleven. Het weer was prima, niet te warm, al dreigde het op sommige momenten wel te gaan regenen. Buien bleven echteruit, maar misschien schrok dat sommige deelnemers af om te komen.
Voor koffie en een lunch was gezorgd en iedereen liet zich die goed smaken. Er waren slechts een tweetal dames bij voor zover ik heb geteld.

Een van de deelnemers verwisselde zijn klokkenunit van zijn Amerikaanse 380SL voor een met km-teller en daarbij moest het stuur gedemonteerd worden. Na terugmontage bleek dat het precies verkeerd om zat, dwz met de kleine opening boven en de grote onder, waarbij ook de Mercedes-ster in het midden op zijn kop stond. Eerst maar eens gekeken bij anderen hoe het daar zat, en
wat bleek: bij sommige andere auto's zat het stuur ook verkeerd. De grote opening moet boven om goed zicht op de klokken te hebben
Ik heb begrepen dat de SLeuteldagen in Grave binnenkort tot het verleden gaan behoren, dat is erg jammer want Oud-Beijerland en Friesland zijn voor mij wel wat ver weg.

Groetjes,
Frans van de Camp

Foto albums activiteiten

 

POETS/UITDEUK/GLASHERSTELDAG

27-06-2011

Bij het begrip 'poetsen' zijn het uitgerekend mijn handen die nu eens niet gaan jeuken. En als ik al die oldtimers bekijk op al die shows en bijeenkomsten ben ik de enige die er zo over denkt. Ik ben meer een 'toerrit'-mens. En als het weer het toelaat met de kap naar beneden. Telkens bekruipt mij het gevoel: Dat gepoets, dat komt wel een keer. Zo gaat het nu al 11 jaar en ik vraag mij af of het er ooit van zal komen. Daarom is het goed dat dit soort evenementen in clubverband georganiseerd worden.
Het ging mij dan ook meer om het uitdeuken. Om cosmetische redenen ging mijn SL eind 2009 naar een plaatwerker om de sporen van 40 jaar rijervaring en 200.000 km rijgenot te verbloemen. Het ging eigenlijk om een gat in de linker wielkast en een sierstrip die niet meer op het portier bleef zitten, maar eenmaal aan de slag bleek het een klus van bijna een half jaar. De hele zijkant was nu gedaan.
Al heel kort daarna zag ik dat er een oneffenheid zat vlak achter het portier. Leuk was het niet en ik had geen idee of dit door een uitslaand portier van een medeweggebruiker kwam of een erfenis was van de cosmetische ingreep. Ik wil natuurlijk niemand vals beschuldigen. Het was een soort deukje, een streep van nog geen 5 centimeter zonder lakschade. Maar telkens als je er langs liep viel je oog er op. Dus op 11 juni naar Wormerveer. 
Zon en regen vergezelde ons richting Westknollendam. Volgens de routeplanner zou het daar gaan gebeuren. 
 
Na een mooie Noordhollandse rit kwamen we aan bij Abo-autoschade. (www.abo-autoschade.nl)  Als je niet beter zou weten zou je kunnen denken dat alle Beertjes Brokkenpiloot van de club daar hun hart konden ophalen. Want dat schadebedrijf stond vol met R/C 107's. De eigenaren van dit bedrijf zijn Karel van Oudenaren en Aad Olsthoorn. We werden zeer warm welkom geheten en onthaald met verse koffie of fris, broodjes en cake. Ieders auto die voor een uitdeukbehandeling in aanmerking wilde komen kreeg een nummer. Zeer georganiseerd ging alles in zijn werk. Je kon sterretjes uit de voorruit laten halen. Een specialiteit van Danny van den Oudenalder. De neef van Karel Edwin van Oudenaren heeft ook bij sommige leden laten zien wat de mogelijkheden zijn met de poetsmiddelen van Cartek Car Cosmetic. De poetsmachines waren tot ver in de omtrek te horen.
 
Ik had nummer 11. Reed mijn SL naar binnen en daar kwam de kritische blik van Mladic Tomic. Hij is de restylingsdeskundige. Hij keek moeilijk want hij kon zo snel geen opening in het plaatwerk vinden om met een lange haak bij dit deukje te komen. Maar dit werd na een speurtochtje toch gevonden. Vanuit de kofferbak. Je staat versteld van zijn precisie. Ademloos sta je te kijken hoe hij met die haak (zo noem ik het maar) na ongeveer een kwartier zo'n streepje van een deuk weet weg te werken. Met een ongeëvenaard gevoel en liefde voor het vak. Je zag er werkelijk niets meer van. Hoe bestaat het.... En alhoewel sommige leden zich in de loop van de middag af begonnen te vragen of ze nog aan de beurt kwamen, was ieders auto voor 16.00 uur aan bod gekomen. Er waren er 20 gekomen, en bij 12 daarvan heeft Mladic één of meerdere deukjes weggewerkt. Grote klasse!
 
Opeens verdwenen de synthetische poetsluchtjes als sneeuw voor de zon want de barbecue was aangezet. Nelly Westland en Bep Sprengers kregen de kans van hun leven om alle clubleden te laten genieten van hun culinaire hoogstandjes. Worstjes, speklapjes, karbonades, kip aan het spies, spareribs en hele kippenpoten ....het kon allemaal niet op. En de leden deden zich natuurlijk ook tegoed aan de wijn. De 'Côtes de Cascogne' werd geridderd tot clubwijn van de dag.
Aan het eind van de middag was iedereen aan zijn trekken gekomen. Onze SL's zien er weer schitterend uit, we hebben onze harten weer kunnen ophalen aan oude en ook nieuwe sociale contacten, we genoten van een overheerlijke barbecue en tot slot kwamen we nog ogen te kort want buiten speelde zich een showtje af. René Rutte kwam een paar keer langs. Eerst met een 420SL, 190SL, 500SL (R129 type) en uiteindelijk ook een mooie goudkleurige Pagode 280SL uit 1970. 
 
Het was een buitengewoon geslaagde dag. Mijn dankzegging is voor onze club en alle medewerkers van Abo-autoschade maar vooral Leo Bruinenberg,die een onvergetelijke dag voor ons georganiseerd hebben. Nog leuker werd het toen ik vroeg wie een stukje over deze dag mocht schrijven voor onze 'Nieuw'SLetter' . Gelukkig mocht ik dat weer zijn. Zodoende komt zo'n hele dag weer een keer in je gedachten voorbij. Ik hoop van harte dat we het nog eens over zullen doen.
 
Met vriendelijke groet,
Jaco van der Mik

Kijk in het album om te zien hoe deze dag is verlopen.

Foto albums activiteiten

 

FOTOSHOOT 450 SL VAN ONZE LEDEN VINCENT EN SASKIA IN DE LINDA

21-06-2011

Klik HIER om het filmpje te zien

Klik op de afbeelding om de foto's te zien
 

 

WEBSITE EN FORUM EVEN VAN HET WEB

15-06-2011

Zoals jullie gemerkt zult hebben was de website en forum een dag niet bereikbaar.
Dankzij de snelle service van onze provider VillaHosting zijn alle problemen weer opgelost.

Gr. Chris Hoogeveen

 

VERSLAG SLEUTELDAG BURGUM FRIESLAND 28 MEI 2011

03-06-2011

Tijdens het jaar, dat ik nu in het bezit ben van mijn Mercedes SL heb ik gemerkt dat de SL op sommige punten wat extra aandacht nodig heeft. Ik wilde dan ook graag naar de SLeuteldag in Burgum. Alleen op de site bij de agenda stond vermeld, dat je van tevoren de te vervangen onderdelen moest bestellen. Het volgende probleem diende zich aan. Want wat moet je bestellen, als je niet eens weet waar het probleem zich bevindt. Na een avond SLeutelen bij mijn plaatsgenoot Ger Sondag, wist ik precies welk onderdeel ik moest bestellen om op de SLeuteldag het probleem van de niet-werkende centrale vergrendeling te kunnen verhelpen.

Op de bewuste zaterdag ’s ochtends vroeg naar Burgum vertrokken, waar we bij de autodealer Autoschat www.autoschat.nl eerst werden ontvangen met koffie en Fries suikerbrood of cake. Er waren ongeveer acht SL’en, waaraan gesleuteld moest worden. Er waren meerdere leden aanwezig, maar sommige kwamen alleen voor de gezelligheid (zelfs zonder hun SL, want het regende !) en weer 3 anderen kwamen alleen voor een taxatie van hun bolide door Andre Houtman. http://home.online.nl/expertisebureauhoutman
Na de verschillende “sterren” bewonderd te hebben, begon ik aan het vervangen van het membraam in de achterklep. Nadat dit gelukt was, deed de centrale vergrendeling het weer zoals dat zou moeten in een Mercedes.
Na een heerlijke lunch met soep, belegde broodjes en kroketten, ben ik begonnen om de mechanische ventilatiekleppen bloot te leggen. In het 32-jarige leven van mijn SL, was de bekleding van de ventilatiekleppen namelijk helemaal vergaan. Hierdoor liepen de ventilatiekleppen continue vast, waardoor het erg warm werd in de auto. Met behulp van verschillende personen heb ik de ventilatiekleppen van nieuwe bekleding kunnen voorzien. Nadat ik deze twee punten van mijn reparatielijstje heb kunnen afstrepen, was de SLeuteldag alweer afgelopen.
Ook Theo Bouwman van www.autotapijt.nl was weer van de partij en heeft enkele accessoires verkocht, waaronder een hele mooie set verchroomde kentekenplaathouders. (Hé Jan ! Zitten ze er al op ?)

Het was een zeer geSLaagde dag, waarbij een ieder elkaar hielp met raad en daad om de verschillende reparaties tot een goed einde te brengen. 
Dick Koonstra en Jan Schat nogmaals bedankt voor het gebruik van de prachtige garage en de zeer goeie verzorging gedurende de hele dag.

Met vriendelijke groet, Erik Voorn

Foto albums activiteiten

 

UITSLAG ENQUETE VAN ONZE CLUB

31-05-2011

Klik hier om uitgewerkte enquete te lezen. Een zeer hoog percentage van 38% heeft de enquete ingevuld.

 

FOTOALBUM JUBILEUM WEEKEND 14/15 MEI

23-05-2011

Het nieuwe clubalbum staat online.

Foto albums activiteiten

 

UITNODIGING

09-05-2011

Geachte clubleden,

Met deze interne nieuwsbrief willen wij u graag informeren over de Nationale Oldtimerdag met o.a. ‘125 Jaar Innovatie, Mercedes-Benz’.
Inschrijven via MBAC.

Wij zien u graag op zondag 19 juni in Lelystad!

 

KENNISMAKING SLEUTELDAG

26-04-2011

Mijn eerste kennismaking met een club activiteit was zaterdag 16 april, SLeuteldag in Zuid-Beijerland.
Omdat er gelegenheid geboden werd om mijn auto te laten taxeren ben ik er vroeg heen gegaan met als voordeel dat ik als eerste aan de beurt was.
De keuring door Jack van der Hoek is goed verlopen en ik kan de auto nu allrisk verzekeren.
Daarna ben ik op verkenning uit gegaan om te zien wat er verder te doen was omdat het voor mij allemaal nieuw was.
De kennismaking met Vincent en zijn vrouw Saskia was leuk en ik werd voorzien van een paar consumptie munten, de koffie was gratis te verkrijgen in de kantine.
Inmiddels was het al aardig druk geworden en heb ik de verschillende “sterren” bekeken en een praatje gemaakt met de diverse eigenaren, we konden gelijk wat adressen uitwisselen voor eventuele reparaties.
Het onderdelen magazijn van Hans was interessant. Ik heb verschillende kleine onderdelen kunnen vinden welke nog aan mijn auto ontbraken.
Het was voor mij een geslaagde dag en ik bedank de organisatie die dit mogelijk heeft gemaakt.

Met vriendelijke groet en tot ziens,
Ben Keijzers

De foto reportage hiervan kunt u bekijken in de Foto albums activiteiten

 

TIJDELIJKE LEDENSTOP

14-02-2011

Het ledenaantal van onze club is de laatste jaren explosief gegroeid en om deze groei in goede banen te kunnen leiden heeft het bestuur besloten om de structuur van het bestuur te wijzigen.
In verband met aankomende bestuurswijzigingen en om de handen vrij te hebben bij de voorbereiding op deze nieuwe structuur, zijn wij genoodzaakt om een tijdelijke ledenstop in te voeren.
Deze bestuurswijziging houdt in dat we met een kleiner bestuur maar met meer commissieleden verder willen gaan. Elk bestuurslid zal met één of meerdere commissieleden samenwerken, zodat het vele werk over meerdere personen verdeeld kan worden.

Daarom zijn we op zoek naar leden die het leuk vinden

om het bestuur te ondersteunen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontvangen van de leden bij een rit, een rit uitzetten, ondersteuning bij techniekdagen en mensen met kennis van IT voor onder andere onze website etc. etc.

Aanmeldingen graag bij Martin Vroegh tel. 06-51068725 of via Voorzitter@mbrc107club.nl

Wij hopen ná de Algemene Leden Vergadering op 14 mei genoeg nieuwe commissieleden te hebben gevonden, waardoor we de tijdelijke ledenstop wellicht weer kunnen opheffen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

 

MEETING 20-02-2011

24-01-2011

Op 20 februari organiseren we een gezellige ledenmeeting. Elkaar weer ontmoeten en bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. Zoals bekend worden er dit jaar enkele zeer bijzondere evenementen georganiseerd in samenwerking met Mercedes-Benz in verband met het 125 jaar bestaan van dat merk.

Op deze ledendag komt Wout Benning van Mercedes-Benz Nederland alvast een tipje van de sluier oplichten over het mega evenement dat eind augustus zal plaatsvinden in Berlijn. Vele oldtimer berijders uit de hele wereld komen daar heen met hun voertuig. Onze leden kunnen daar ook aan deelnemen en het is mogelijk om zowel met de SL(C) als met een moderne auto af te reizen naar Berlijn. Het leukst is natuurlijk met je oldtimer, alleen al omdat je daarmee toegang zult krijgen tot bijzondere mogelijkheden en plaatsen die voor moderne auto’s ontoegankelijk zullen zijn.

Maar Wout Benning komt bovenal vertellen waarmee je rekening dient te houden met je auto als je een langere rit gaat maken naar het buitenland.

Denk dan aan bv Regelgeving in Duitsland voor oldtimers. Wat moet je vooraf regelen in Nederland?  Wat indien pech onderweg, ondanks alle goede voorbereidingen? Onderdelen mee? Wat voor benzine kan je veilig tanken in Duitsland?

U kunt ook vrijuit zelf vragen stellen. Wout is technisch specialist bij Mercedes-Benz en zal zelf ook deelnemen aan het evenement in Berlijn.

Toegang voor deze ledenmiddag is gratis. Koffie, thee, gebak en een drankje worden u door de club aangeboden.  Wel dien je je uiterlijk 1 week van te voren in te schrijven via de agenda op de clubsite.

Hans Lagerweij

 

NIEUWJAARSRECEPTIE MECC JANUARI 2011

22-01-2011

Beste  Clubleden,

Het eerste activiteiten album staat online.

De foto reportage hiervan kunt u bekijken in de Activiteiten Albums.

Betty Dekker

 

JUBILEUM STUTTGART REIS 2011

17-01-2011

Beste  Clubleden,

Allereerst wensen we jullie een heel mooi nieuw jaar toe. Dit jaar gaat een heel bijzonder jaar worden, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Het merk Mercedes-Benz bestaat namelijk 125 jaar en ons 107 type bestaat 40 jaar.

Reden om een aantal bijzondere evenementen te organiseren. Een van die evenementen is in maart  een vierdaagse clubreis naar Stuttgart, de geboorteplaats van onze auto. In 2008 hebben we ook zo’n reis aangeboden i.v.m. het 10 jarig bestaan van onze club. Op veler verzoek doen we dat nu weer.

In het kort ziet het programma er als volgt uit (onder voorbehoud):

-       Donderdag 10 maart vertrekken we per luxe touringcar naar Stuttgart.
-       Vrijdag bezoeken we het Mercedes Classic Center. De verwachting is dat daar de laatst geproduceerde SL, een rode 500 SL, zal staan. Aansluitend krijgen we een rondleiding door de Mercedes fabriek in Sindelfingen. Hier zag onze auto destijds het levenslicht. Tegenwoordig worden hier de C, E, CLS, S en CL gefabriceerd.

-       Zaterdag gaan we naar het prachtige Mercedes-Benz museum. Vervolgens gaan we naar één van de grootste oldtimerbeurzen ter wereld. Juist dit weekend is er in Stuttgart de enorme oldtimerbeurs Retro Classics, waar o.a. veel oldtimer Mercedessen te zien zijn en alles wat daarmee te maken heeft. Zie ook  Stuttgart Retro Classic

-       Zondag 13 maart zullen we via het Gottlieb Daimler memorial en het Carl Benz Museum weer terug naar Nederland reizen.

Uiteraard is er de mogelijkheid om individueel (gedeeltelijk) van het programma af te wijken, om bijvoorbeeld te gaan winkelen in het gezellige stadscentrum van Stuttgart.

Om mee te kunnen met deze reis, kan je vanaf vandaag inschrijven. De inschrijfperiode loopt tot en met 30 januari. Als je mee wilt, vragen wij een aanbetaling van € 125,-- per persoon. Je kunt de aanbetaling onder vermelding van je lidmaatschapsnummer (zie linksboven) en “107-Reis” overmaken op ING bank rekeningnummer 4367689 t.n.v. Mercedes Benz R/C 107 Club Nederland te Pernis Deze aanbetaling is je bewijs van inschrijving en zal achteraf in mindering gebracht worden op de reiskosten. Per lidmaatschapsnummer kunnen 2 personen mee (minimum leeftijd voor de fabriek in Sindelfingen is 6 jaar).

Naast de betaling verzoeken we je een e-mail te sturen aan mercedes@500sl.nl waarin je je aanmeldt voor de reis met vermelding van je naam , lidmaatschapsnummer en adresgegevens van de deelnemende personen.

Na de sluitingstermijn gaan we definitief onderhandelen met het hotel. Uiteraard geldt, hoe meer deelnemers hoe scherper de prijs. Wij richten ons op een totaalprijs (voor 4 dagen/3 nachten) van slechts € 225,- tot € 250,- per persoon inclusief ontbijt (2-persoonskamer). De toeslag voor een 1-persoonskamer zal circa € 65,- bedragen voor de gehele periode. De prijs is inclusief de busreis, 3 overnachtingen met ontbijt en alle toegangsgelden. De overige kosten (lunches, diners, souvenirs, etc.) komen voor eigen rekening. We zullen 3 lunches en 1 diner samen gebruiken.

De kosten daarvan bedragen in totaal circa  € 75,- en dienen samen met de reissom vooraf betaald te worden.

Er is plaats voor maximaal 60 personen. Schrijf je dus snel in want de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst (moment van betaling) behandeld.

Kijk voor een foto-impressie van de club reis van 2008 op Stuttgart reis 2008

Met vriendelijke groet,

Petar Stojanovic: 06-23500019, alleen tussen 20.00 uur tot 22.30 uur
Hans Lagerweij.

 

 

R/C 107 IN SL MERCEDES REVUE

07-01-2011

Beste clubleden,

Zoals jullie weten is het dit jaar 40 jaar geleden dat de eerste R/C107 de fabriek verliet.
Door div. media zal hier aandacht aan besteed worden.
Het prachtige blad SL Revue heeft hier als eerste twee reportages over gemaakt.
Als u hier Klikt opent u een PDF bestand over de R/C 107 in het algemeen.
En als u op de onderstaande linken klikt ziet een interview wat onze voorzitter Martin Vroegh had met een redacteur van dat blad.
Deel 1   Deel 2

Leden van onze club krijgen deze editie vanaf april gratis uitgereikt (zolang de voorraad strekt)
Voor wie niet kan wachten en niet leden, het blad ligt vanaf heden in de winkel.
Gr. Chris Hoogeveen