Activiteiten: 
   NieuwSLetter
   Agenda
   Aanmelden
   Forum
   Archief
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NieuwSLetter

22-12-2012: verstrekking nieuwe Club Cards

De nieuwe Club Cards zullen uitgereikt worden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 13 januari in Zeist. Indien u niet aanwezig bent op de receptie, dan wordt de Club Card naar het ons bekende huisadres gestuurd.

06-11-2012: wijziging proces contributiebetaling

In verband met een gewijzigd (lees: vervroegd) proces bij de aanmaak van de ledenpassen hebben we de termijnen waarbinnen de contributies voor 2013 geïnd moeten worden iets vervroegd. Om in het nieuwe jaar gegarandeerd lid te kunnen blijven dient uw contributie voor 2013 uiterlijk op 31 december 2012 op de rekening van de club bijgeschreven te zijn. Het lidmaatschapsgeld is ongewijzigd € 60,- voor het gehele jaar. Is uw lidmaatschapsgeld uiterlijk op 15 december 2012 op onze rekening bijgeschreven dan mag u een korting van € 10,- in mindering brengen op de normale bijdrage en kunt u volstaan met het overmaken van € 50,- voor het gehele jaar.

Om de betaling nog makkelijker te maken kunt u direct overgaan tot betaling van uw contributie via iDEAL. U hebt tot 15 december de mogelijkheid om op deze manier te betalen. U ontvangt 6 november een mail met een link naar de internetpagina om de betaling te doen.
Eventueel kunt u ook betalen middels een normale overschrijving. In dat geval kunt u uw lidmaatschapsgeld overmaken op 4367689 t.n.v. Mercedes-Benz R/C 107 SL-Club NL onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer en uw kenteken.

We attenderen u erop dat uw lidmaatschapsgeld uiterlijk op 31 december 2012 op de rekening van onze club bijgeschreven moet zijn. Indien uw bijdrage op deze datum niet door ons is ontvangen dan vervalt uw lidmaatschap. We wensen een ieder een heel goed SL (C) seizoen toe!

Het Bestuur.

29-10-2012: wijzigingen in gegevens vóór 15-12-2012 door laten voeren

Let op: bij wijzigingen in uw adresgegevens, telefoonnummer of mailadres! Stuur a.u.b. een mail naar de ledenadministratie. I.v.m. het versturen van de nieuwe pasjes voor 2013 verzoeken wij U voor 15-12-2012 wijzigingen in uw adres gegevens door te geven.

Bij voorbaat dank, Het Bestuur

20-9-2012: Met de S-club mee naar Stuttgart?

De S-club organiseert net als vorig jaar een 3-daags evenement naar Stuttgart. Dit jaar vindt deze excursie plaats van 4 t/m 6 oktober aanstaande. Er zijn nog een aantal plaatsen over. Daarom wordt de mogelijkheid geboden aan leden van andere MB-clubs mee te laten gaan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze link: evenementen@sklasseclub.nl

Het programma ziet als volg uit:

Dag 1 (04-10-2012)
05.30 uur vertrek van uit Utrecht naar Stuttgart – Sindelfingen.
14.00 uur aankomst fabriek. Rondleiding om 14.30 uur.
16.30 uur vertrek naar Mercedes-Benz Classic Center Fellbach, aankomst 17.00 uur.
19.30 uur vertrek naar NH-Hotel Sindelfingen.

Dag 2 (05-10-2012)
09.00 uur vertrek hotel naar firma Kienle in Heimerdingen, aankomst 10.15 uur.
10.30 uur aanvang rondleiding bij Kienle tot ca.12.00 uur.
12.15 uur vertrek naar Mercedes-Benz museum Stuttgart, aankomst 13.00 uur.
13.15-14.00 uur lunch bij museum.
14.00-17.00 uur rondleiding bij museum.
17.00 uur vertrek naar hotel, aankomst ca. 17.30 uur.

In de avond de mogelijkheid om een bier-of wijnfeest te bezoeken.

Dag 3 (06-10-2012)
09.00 uur vertrek naar Meilenwerk Böblingen.
11.00 uur aanvang thuisreis, aankomst Utrecht ca. 19.30 uur.

De prijs voor deze bijzondere tocht bedraagt € 255,-- per persoon, op basis van een 2-persoonskamer. Dit is inclusief het vervoer per bus, hotel met ontbijt, de beschreven bezoeken, lunch in het museum. Genoemd bedrag is EXCLUSIEF onderweg aangeschaft eten of drinken.

24-8-2012: Clubcards 2012 voor nieuwe leden niet meer uitgeleverd

Als gevolg van een beslissing van Mercedes-Benz Museum (eigenaar van de Club Cards) ontvangen nieuwe leden, waarvan de betaling pas na 2 september 2012 binnen is, geen Club Card meer voor het jaar 2012. Zij zijn wel volwaardig lid en kunnen dus wel aan evenementen deelenemen etc.

Nieuwe leden die na 2 september 2012 hun contributie betalen ontvangen uiteraard wel een MB ClubCard 2013 zodra de productie van die kaarten voor nieuwe leden van start gaat.

Met vriendelijke groet, Diny (ledenadministratie)

29-5-2012: Damesverslag bezoek Cor de Jong Bergambacht 26 Mei

Zoals ik al door onze ex-voorzitter, Martin Vroegh, liet melden op de ALV: het is voor de dames ook goed te doen om de technische dagen bij Cor de Jong te bezoeken in Berg Ambacht. Voorafgaande aan de SL 107 Clubdag van zaterdag 26 mei jl., had de echtgenote van Cor diverse winkeliers in het dorp bezocht om voor ons kortingen/acties te bedingen.

Het lag vast aan het prachtige weer, maar de dames waren niet in grote getale vertegenwoordigd En van degenen die er waren , bleven er ook een paar liever in het zonnetje zitten. Echter de partner van Peter Dietrich ( sorry , maar ik ben niet sterk in namen ….dus ik ben je naam vergeten) en ik togen beiden op een “mooie” Postcode Loterijfiets ( die we mochten gebruiken ) naar het dorp.

Eerst Boutique 44 bezocht, waar we 10% korting hadden, hele leuke kleding, maar niets van onze gading. Vervolgens naar de drogist waar een van ons een nacht crèmepje kocht met 20% korting. Bij de plaatselijke schoenenzaak werd koffie met gebak in het vooruitzicht gesteld. Het was echt onze bedoeling om daar alleen gebruik van te maken ? en hier een pauze in te lassen, maar omdat deze winkel een gigantisch assortiment mooie schoenen heeft en dus uiteraard heel veel in onze smaak, hebben we toch beiden een paar mooie Gabor slippers gekocht. Verder naar een andere kledingzaak, waarvan we een korting bon hadden en recht op een gratis armbandje . Echte Hollanders zijnde konden we dit uiteraard niet laten schieten, we waren wel een beetje sceptisch t.o.v. het armbandje ( ja gratis… ) maar het misstaat helemaal niet naast mijn Pandora , zat zelfs verpakt in een mooi tulen zakje.

Vanwege het weer hebben we de bloemist, waar we een gratis bosje bloemen konden halen, overgeslagen en omdat we om half 1 terug werden verwacht voor de lunch, besloten we nog een kledingzaak te bezoeken, waar we korting kregen op alle mogelijke kleuren basisshirtjes, ook nooit weg natuurlijk.

Ons bonnentasje was helemaal nog niet leeg, maar omdat het inmiddels bijna 13.00 was fietsten we terug naar Cor de Jong, waar de mannen hongerig op ons zaten te wachten met de door Cor goed verzorgde lunch. Na de lunch togen de mannen weer naar werkplaats en wij hebben nog gezellig na zitten kletsen op het 'terras' in het zonnetje onder het genot van de door de dochter van Cor geserveerde consumpties.

Bij deze wil ik Cor, zijn vrouw en dochter weer bedanken voor de perfect georganiseerde dag.

Diny van Zundert

28-4-2012: '60 Jaar SL' op Concours d'Elegance

Mercedes-Benz viert dit jaar ‘60 Jaar SL’ en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de bijlage vind je informatie voor alle ‘SL-rijders’ om zich aan te melden voor ’60 Jaar SL’ op het Concours d’Elégance 24 juni in Apeldoorn.

Informatie '60 Jaar SL' op Concours d'Elegance
Inschrijfformulier '60 Jaar SL' op Concours d'Elegance

7-4-2012: Geslaagde poets- en uitdeukdag

Auto vertroeteldag in samenwerking met HBest en Deukland in Alkmaar

Het aantal aanmeldingen was hoger dan ik had verwacht, het was dan ook best spannend hoe alles zou verlopen. Om negen arriveerde ik bij HBest, ik dacht ruim de eerste te zijn maar wat schertst mijn verbazing, diegene die uit de verste uithoek moest komen stond al voor de deur te wachten.

Kort daarna druppelde iedereen binnen. Bas Vader, eigenaar van HBest, had zich goed voorbereid. Zijn poetsruimte was helemaal leeg op 1 prachtige W198 na. Die had hij speciaal laten staan. De auto’s die nog niet schoon waren werden onder begeleiding van Bas naar de wascabine gereden. Daar werd uitleg gegeven over het wasproces. Ondertussen werd iedereen voorzien van echt verse koffie en iets lekkers.

De lege hal stroomde langzaamaan goed vol. Er was een aparte hoek ingericht waar Dennis kon laten zien waar hij goed in is, uitdeuken. En dat kon hij! Alle deuken in het plaatwerk heeft hij er uit gekregen, zelfs deukjes die de eigenaar van de SL nog niet eerder opgevallen waren.

Rond 12 uur werd er door Jerry een demonstratie gegeven over het polijsten. Als proefmonster werd de auto van onze voorzitter genomen. De helft van de kofferbak, die volgens de meeste al prachtig was, werd voor de helft gepolijst. Toen zag je duidelijk dat er een soort van grijze waas over de lak zat die in eerste instantie niet opviel. Uiteraard is daarna de hele kofferbak gedaan waarna Martin besloot om een afspraak te maken zodat zijn hele auto deze behandeling kan ondergaan.

Om 1 uur werden de broodjes gebracht, genoeg energie om de rest van de dag door te komen. Zo werden er de rest van de middag naast het poetsen van motorkappen en deuren ook antennes gepoetst, ramen doorzichtig gemaakt met staalwol, chroomlijsten weer glimmend gemaakt, nog meer deukjes weg gehaald en last but not least steenslag verwijderd.

Onze voorzitter wilde ook graag de pitjes steenslag in zijn motorkap laten verwijderen, waarschijnlijk met het oog op de ALV die in zicht is. Bas heeft in de middag laten zien hoe dit gebeurd, een vrij secuur werkje, en het resultaat mag er dan ook zijn (zie de foto’s).

Hoewel het vandaag geen sleuteldag betrof heeft onze Ger toch ook nu weer een aantal kleine reparaties uitgevoerd. Rond de klok van half 5 waren alle SL’s weer glimmend naar huis gereden. Ik denk dat iedereen een fantastische dag gehad heeft die zeker voor herhaling vatbaar is!

HBest en Deukland, bedankt!

Bekijk ook de fotorapportage; klik hier.

Met vriendelijke groet, Petar Stojanovic

3-4-2012: MBAC Nieuwsbrief

Zoals je waarschijnlijk weet is onze club aangesloten bij de MBAC. De Stichting Mercedes-Benz Clubs Nederland (MBAC) geeft sinds enige tijd een maandelijkse digitale nieuwsbrief uit. In die nieuwsbrief staan allerlei interessante wetenswaardigheden over Mercedes-Benz Classic zaken.

Je kunt je gratis abonneren op die Nieuwsbrief via http://automobiel.mercedes-benz-clubs.com.

15-1-2012: Nieuwe site 'gelanceerd' op nieuwjaarsreceptie

Op 15 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie de nieuwe site van onze club gelanceerd. Ad van de Ven heeft het beheer van de site overgenomen van Chris Hoogeveen. Na vele jaren trouwe dienst vond Chris het tijd om het stokje over te geven aan een ander. Wij danken Chris voor zijn grote bijdrage. Chris blijft trouwens nauw betrokken bij het forum op onze site.

Ad heeft de site eerst in een modern jasje gestoken. Hierbij heeft hij foto's gebruikt uit onze (picasa) foto albums. Mocht je bezwaar hebben tegen het gebruik van een foto met jouw auto op onze site, meldt dit dan met een email aan Ad.

De site bevat dezelfde informatie als de oude site. De site is nog niet helemaal klaar. Het omzetting van de huidige pagina's kost de nodige tijd. Vervolgens worden er enkele uitbreidingen gedaan. Het bestuur heeft het volgende nog op haar wensenlijstje staan: (afgeschermde) pagina's alleen voor leden en betalen via Ideal.

Uitbreidingen die al wel klaar zijn, zijn de zoekfunctie en het volgen van de site via Facebook en/of Twitter.
Indien je zelf een Facebook pagina hebt, dan kun je naar de Facebook pagina van onze club gaan en op de button "Vind ik leuk" klikken. Indien onze site een update heeft gehad, dan komt hiervan een melding op je eigen Facebook pagina.
Indien je op twitter zit, dan kun je er voor kiezen om ons te volgen; ook dan krijg je bij een update van onze pagina een tweet.

7-12-2011: Nieuwjaarsreceptie

Op 15 januari a.s. houden we in Almere een nieuwjaarsreceptie voor de leden van onze club. Na een geslaagd clubjaar 2011 zijn we nu een heel eind op weg met de agenda voor 2012. Naast de ritten en SLeuteldagen staan er ook weer een aantal andere evenementen in de steigers. Verder werkt ons commissielid Ad van de Ven hard aan de nieuwe website. Indien alles meezit zal hij de site op 15 januari grotendeels af hebben. In dat geval zal die gepresenteerd worden tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Natuurlijk biedt deze middag uitgebreid de mogelijkheid om bij te praten en de laatste clubnieuwtjes te vernemen. Ook kun je deze middag je nieuwe MBAC Clubpas in ontvangst nemen, mits de contributie tijdig betaald is.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 uur: Ontvangst, met koffie thee en gebak. Uitgifte nieuwe clubpassen.
15.00 – 15.45 uur: Welkomstwoord en mogelijk presentatie nieuwe website
Circa 15.45 uur: Borrel

Meld je svp aan via de knop onderaan dit bericht. Vanwege de planning en logistiek kunnen alleen aangemelde leden deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie. Circa een week voor de bijeenkomst krijg je de adresgegevens. Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. De club biedt de koffie, thee, gebak, een drankje en wat hapjes aan. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Workshop digitale routes met TomTom, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie (13.30 uur tot 14.15 uur) Voor geïnteresseerden van onze nieuwe dienstverlening om routes digitaal te rijden met een TomTom navigatie zal Wing Tang een demonstratie/workshop geven over hoe je de digitale routes in je TomTom kunt plaatsen. Tijdens de Salland rit is gebleken dat onze proef om routes digitaal aan te bieden als een gewaardeerde toevoeging gezien wordt.

Het bleek alleen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de routes zelf op hun TomTom te plaatsen. Wing zal tijdens een 30 tot 45 minuten durende demonstratie/workshop jullie hierin meenemen. Als er voldoende tijd over is zal Wing jullie een kleine demonstratie geven over hoe je zelf routes kunt aanmaken voor je TomTom (niet alle TomTom apparaten hebben overigens de mogelijkheid om routes te kunnen rijden. Kijk daarvoor op op deze pagina van de site van TomTom.

Geïnteresseerden moeten bij de aanmelding dan wel voor de nieuwjaarsreceptie op de agendapagina op de clubwebsite aangeven dat zij hiervan gebruik willen maken (bij opmerkingen). Deze leden worden dan verwacht om 13.30 uur.

Namens het bestuur wens ik iedereen heel fijne feestdagen en we hopen op 15 januari met je te kunnen klinken op een mooi nieuw jaar.

Met vriendelijke groet, Hans Lagerwe

17-11-2011: Vrijstelling oldtimer belasting door de tweede kamer

Vanmiddag (17 november 2011) heeft het kabinet een uitspraak gedaan over de ophanden zijnde aanpassing in vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Oldtimerliefhebbers kunnen gerust ademhalen, amendement Van Vliet heeft de goedkeuring van de kamer gekregen. Concreet betekent dit dat het bevriezen van de belastingvrijstelling voor oldtimers per 1 januari 2012 nu is gerepareerd. Wel is de grens daarbij opgeschoven van 25 naar 30 jaar. De grens van 30 jaar ligt wel mooi in lijn met de andere Europese landen en was ook de wens van onder andere de FEHAC. Of er een overgangsregeling komt was op moment van schrijven nog niet bekend.

8-10-2011: Nieuwe tijdelijke ledenstop

Eerder dit jaar hebben we als bestuur een tijdelijke ledenstop ingelast. Dit in verband met de structuurwijziging in het bestuur. Op 1 juli hebben we de ledenstop opgeheven. En onze club is sindsdien (wederom) fors gegroeid. Met een groei van meer dan 50 nieuwe leden, en een beperkt aantal bestuurs- en commissieleden hebben we onze handen vol aan de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Daarom hebben we als bestuur wederom besloten om tot januari 2012 geen nieuwe leden aan te nemen. Ons idee is om voorlopig te consolideren op het aantal leden dat onze club nu telt. Concreet houdt dit in dat we de plekken die vrijkomen als gevolg van het vertrek van leden openstellen voor aanwas van nieuwe leden. Deze openstelling gaat in vanaf 1 januari 2012. Tot deze datum houden we de ledenstop aan.

Met deze maatregel willen we de kwaliteit borgen dat in de laatste jaren is bereikt zonder dat we als bestuursleden overbelast worden met werkzaamheden die voortvloeien uit deze mooie hobby. Met meer hulp in het bestuur en/of commissies zullen we meer kunnen doen voor deze club. Daarom nodigen we een ieder nogmaals van harte uit om zich te melden als vrijwilliger. We rekenen op jullie begrip voor deze maatregel.

Een heuglijk feit kunnen we u alvast melden en de deelnemers aan de Sallandrit hebben het nieuws al vernomen. En dat is dat we een nieuw commissielid hebben mogen benoemen in de persoon van Ad van der Ven. Ad gaat een bijdrage leveren in de ict- commissie. In deze rol gaat hij werken aan een nieuwe layout voor onze website. Ook wordt er gewerkt aan een afgesloten gedeelte voor persoonlijke zaken voor leden.

De details verklappen we nog niet. Maar onze nieuwe website gaat er gelikt uitzien!

Met vriendelijke groet
het bestuur van de R/C 107 club Nederland