Home

NieuwSLetter

 

SLeuteldag 12 oktober Zuid-Beijerland

Nog even en we sluiten het seizoen 2019 alweer af met een SLeuteldag op zaterdag 12 oktober bij Hans in Zuid-Beijerland. Het was een mooi seizoen met prachtige ritten en leerzame Sleuteldagen en laten we hopen dat er een grote opkomst zal zijn bij de mooie slotrit op zondag 6 oktober. Je kunt je trouwens hiervoor nog steeds opgeven.

Als er nog iets moet worden gedaan voor de Benz weer in zijn of haar winterslaap gaat dan is dit de kans om het nog te doen op deze SLeuteldag met ondersteuning van onze technische leden en de voorraad 2e-hands onderdelen bij Hans.
De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Geef je aub op als je wilt komen, want alleen voor diegenen die zich hebben opgegeven worden broodjes voor de lunch besteld.

Tot 12 oktober.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging SLotrit

Voor deze rit is vrijstelling gegeven door de belastingdienst, dus geschorste auto‘s mogen op 6 oktober ook de weg op, mits je je hebt aangemeld via onze website voor deze rit! Geef bij de opmerkingen aan dat je met een geschorste auto komt, inclusief het kenteken.

Wat: Laatste toerrit van dit seizoen
Waar: Omgeving Gooi- Vechtstreek
Wanneer: Zondag 6 oktober
Kosten: Rit € 7,50 per persoon en buffet € 20,00 per persoon (buffet is optioneel)

Aanmelden mogelijk tot en met zondag 29 september
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van deze rit:
Zondag 6 oktober heeft de traditionele slotrit van de R107 club plaats. Dit keer bezoeken we de Gooi- en Vechtstreek, waar we een rondrit maken langs de vier riviertjes die deze streek afbakenen: De Eem, de Vecht, het Gein, de Angstel. Al ligt deze streek midden in de Randstad, we hebben toch de mooiste routes kunnen vinden voor een landelijke tocht, beginnend in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, via de Eem en de Eempolder naar het Gooi, langs de heide en de villa‘s via het Naardermeer door naar de Vecht en het pittoreske Gein, we zien de grandeur van de Angstel en de Vecht, om vervolgens via het traditionele Stichtse boerenland weer terug te keren naar de Utrechtse Heuvelrug.

Het startpunt ligt bij Den Dolder / Bilthoven, waar we voor de belangstellenden een prima overnachtingsplaats aanbieden. Mocht u hier interesse in hebben, kunt u contact opnemen met Ton van Eijden 06 11 370 487.

U bent vanaf 10.30 uur welkom en ‘s middags eindigen we zoals altijd met een borrel.

Tevens is er een diner in buffetvorm geregeld voor de leden die willen blijven eten. Als u gebruik wilt maken van dit buffet, dient u zich bij de aanmelding op de website hiervoor op te geven. Vermeld ook met hoeveel personen u wilt blijven eten; alleen dan is het mogelijk om aan het buffet deel te nemen. De club draagt een aanzienlijk deel bij aan de kosten voor het buffet, hierdoor is de eigen bijdrage voor de leden nog maar € 20,- per persoon.

Wij hopen op een mooie opkomst.

Graag tot ziens op zondag 6 oktober.

Ton van Eijden

Vrijstelling geschorste auto's voor slotrit 6 oktober

Wanneer u in het bezit bent van een geschorste auto en toch graag aan de slotrit langs de vier mooiste rivieren van Gooi en Vecht mee wilt doen dan kan dat! Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst dus uw geschorste R107 mag op 6 oktober gewoon de weg op.

SLeuteldag Zutphen 31 augustus

Zaterdag 31 augustus hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in Zutphen. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club, maar ook steeds vaker leden van onze club.
Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto‘s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren of de remvloeistof willen vervangen, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto‘s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 31 augustus

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit Rit Land van Cuijk en Groesbeek op 25 augustus


Wat: Tourrit
Waar: Omgeving Nijmegen
Wanneer: Zondag 25 augustus 2019
Kosten: € 7,50 p.p.
Aanmelden mogelijk tot: zondag 18 augustus.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van de rit:

Graag nemen wij u mee in de prachtige omgeving ten zuiden en zuid-westen van Nijmegen. Op het hoogste punt rondom Nijmegen starten we bij een prachtig restaurant. Vanuit het hooggelegen terras wanen we ons in klein Oostenrijk met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Vanuit het startpunt gaan we via het pondje de Maas over om in het Land van Cuijk terecht te komen. Het Land van Cuijk is een voormalige heerlijkheid die lag in wat tegenwoordig het noordoosten van de provincie Noord-Brabant is. Al uit de voor-Romeinse en Romeinse tijd zijn veel sporen van bewoning bekend en al in de 11e eeuw was er sprake van een heer van Cuijk, die zich later graaf ging noemen. Het Land van Cuijk werd in 1559 in pandschap aan Willem van Oranje gegeven. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd Grave in 1602 veroverd door Maurits van Nassau, de latere prins van Oranje.

Via deze prachtige landerijen met kleine dorpjes gaat de route terug richting Groesbeek en doen we uiteraard de 7 Heuvelen weg ....... werkelijk unieke omgeving om te ervaren. Via Berg en Dal, de naam zegt het al, gaan we kleine straatjes rijden, omhoog en omlaag langs prachtige oude stadspanden om uiteindelijk weer bij het startpunt terecht te komen.

Een leuke toertocht met vooral de mooie omgeving van Groesbeek en Berg en Dal met onderweg tal van restaurantjes en terrasjes, uiteraard wordt u in de route hierover getipt.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op de 25e augustus.

Met vriendelijke groet,
Ferry en Yolanda Janssen.

Tourrit West Midden Brabant op 28 juli

Wat:
- Tourrit
- Rondleiding museum over historische luchtvaart
- Diner op eindlocatie
(Bij de aanmelding kunt u, naast de rit, voor 2 extra opties kiezen )

Waar: West-Midden Brabant
Wanneer: 28 juli 2019
Kosten: € 7,50 per persoon

Aanmelden mogelijk tot en met zondag 21 juli. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag:

Beste Clubleden,

Op 28 juli 2019 hebben we voor jullie een prachtige rit uitgezet. De rit gaat van Bosschenhoofd via een stukje België naar Rijen.

We komen bij een museum met een prachtige verzameling over de historische luchtvaart. Dit is zeer zeker de moeite waard om te bekijken. We hebben kunnen afspreken dat, voor zover je dat wilt , je kunt deelnemen aan een rondleiding door het museum. Aan deze rondleiding zijn geen kosten verbonden (normale prijs 6,-- pp). Je moet wel aangeven bij de aanmelding van de rit of je hier gebruik van wilt maken; dit in verband met het aantal in te zetten vrijwilligers/rondleiders. Bij het aanmelden voor de rit is tevens een optie gemaakt om je aan te melden voor de rondleiding.

Onderweg zijn ook nog andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals de kleine Sint Pieter in Oudenbosch en het Vincent van Goghhuis in Zundert.

We eindigen in Rijen bij café-eeterij ´t Vermaeck. Door de liefhebber kan er worden gedineerd (kosten ter plaatse te voldoen). Omdat het vakantietijd is, kan het druk zijn. Daarom heeft de uitbater gevraagd eventuele diner klanten dat vooraf te laten opgeven, hiervoor is ook een optie gemaakt bij de aanmelding van de rit. Je hoeft dit dus niet aan het restaurant door te geven.

Over de lunch en refresh mogelijkheden hoeft u zich geen zorgen te maken; de route voert u langs een keur van cafés, uitspanningen, eterijen, etc. en vooral de mooie omgeving.

Mocht je van plan zijn vooraf te overnachten in de buurt, dan is Golden Tulip hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd een tip.
Hopelijk zien we jullie 28 juli.

Betsie & Marcel Stevens

Technisch dag bij Cor de Jong op 13 juli

Zaterdag 13 juli hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Op deze technische dag komt aan de orde:
- Uitleg injectoren en invloed van bijv. vacuümlekkage
- Uitleg + test rookgasapparaat
- Uitleg kettingen en gevolgen bij breuk of oprekking
- Onderwerpen aangedragen door onze leden

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op één van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor een lid is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10 euro. Dus komt u met zijn tweeën dan graag 10 euro van te voren overmaken bij de aanmelding.
Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 13 juli !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Aanbod voor leden: het boek ‘Heiligen Hallen‘

Wij willen jullie graag attenderen op een bijzonder boek met als onderwerp de ‘Heilige Hallen‘ van de uitgever Delius-Klasing wat in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz is samengesteld en wat middels voor- inschrijving als eerste ter beschikking gesteld zal worden aan de leden van de aangesloten clubs bij de MBAC. Zie https://automobiel.mercedes-benz-clubs.com/2019/06/01/speciaal-aanbod-voor-leden-van-aangesloten-clubs/ voor alle informatie.

Let op: de voor-inschrijving sluit al op 16 juni.

Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek

Wat: Rit Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek
Waar: Start in Zeist
Wanneer: zaterdag 22 juni 2019
Kosten: € 7,50 p.p.
Aanmelden mogelijk tot: zondagavond 16 juni.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van de rit:

Iedereen kent de stad Utrecht wel, maar deze provincie beschikt ook over een prachtig natuurgebied: de Utrechtse Heuvelrug. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen en is ruim 150.000 jaar geleden ontstaan. Het is heel erg leuk dit gebied te ontdekken en dit gaat uitstekend per auto. De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug met veel bos en heeft meerdere ‘toppen‘ boven de 50 meter. Daarnaast vinden we er een aantal heidegebieden en enkele stuifzanden. De totale oppervlakte is ongeveer 23 000 hectare. Daarmee is de Utrechtse Heuvelrug, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland.

De Kromme Rijnstreek is het buitengebied van Utrecht. Landgoederen, boerderijen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, weilanden met koeien, cultuurhistorie, de Kromme Rijn en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op een kleine rijafstand van Utrecht.

En het is in juni natuurlijk kersentijd!!

Om de rit te onderbreken hebben we een aantal leuke tips om te doen of te bekijken in petto. We hopen van harte dat jullie mee gaan om deze prachtige omgeving beter te leren kennen.

Aad en Conny van Staveren


Aanmelden voor deze rit kan alleen op de gebruikelijke wijze via onze site.
Nota Bene: Sommige leden krijgen (sinds de upgrade van de site) een foutmelding als ze terugkeren van de bank naar onze site (fouttekst; AMSS DB insert fout stsu Fout insert lid agenda rec lidid = agendaid =). De oorzaak hiervan is bekend, maar de oplossing moet nog geimplementeerd worden. Krijgt u deze specifieke foutmelding, dan hoeft u dit niet te melden. Uw registratie is goed verlopen, maar u krijgt door deze fout geen bevestingsmail.

Er is een mogelijkheid om bij de eindlocatie op eigen kosten een diner te gebruiken. Wanneer je wilt blijven dineren, reserveer dan zelf bij de Pronckheer. Er is een speciaal 107 menu a € 30,- p.p. of a la carte.

Proeverij ‘de Pronckheer‘
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2
3945 PB Cothen
Tel 0343 561505

Sleuteldag en taxatiedag Friesland 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni gaan we in plaats van een MB-familiedag weer een ouderwetse SLeuteldag/taxatiedag houden in het mooie Friesland bij autodealer Autoschat te Burgum ( www.autoschat.nl ). Er komen dus geen leden van andere clubs bij en we gaan met alleen onze leden SLeutelen aan onze SL(C)‘s.

Deze dag is Andre Houtman aanwezig voor het taxeren van uw SL of SLC voor een bedrag van € 75,-

Het nut van een taxatie.
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc. Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld ‘compleet‘ te maken worden foto‘s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

Wij kunnen bij Autoschat gebruik maken van een prachtige werkplaats met meerdere bruggen en uiteraard zijn onze technische mensen aanwezig om advies te geven. U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen ‘taxatie‘. Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (ivm de lunch).

Tot 1 juni in Friesland !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Noord-Limburg rit (en een beetje Duitsland)


Wat : Tourrit
Waar : Door Noord-Limburg en Duitsland
Wanneer : zondag 19 mei
Kosten : € 7,50 per persoon
Aanmelden mogelijk tot : zondag 12 mei / 20.00 uur
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
Je dient je via de reguliere wijze aan te melden via onze site.

Aanvullende info van de rit-organisator over deze dag:

De tour is in de omgeving van Venlo en aangezien wij tegen Duitsland aan liggen ook een stukje door Duitsland. We zullen door een aantal dorpen rijden waar ook voldoende gelegenheid is om, als het weer het toelaat, een terrasje te pakken. Voor aspergeliefhebbers, we zitten in het aspergeseizoen!! Verder komen we langs een bierbrouwerij die zondags geopend is. Dan rijden we in Duitsland via Kevelaer langs het kleine centrum, Kevelaer is een bedevaartsoord. Ook al ben je niet religieus dan nog is een wandeling, mooie kerk, bezichtigen of terrasje een leuke optie.

Wij wensen jullie een mooie en hopelijk interessante dag.

SLeuteldag / Aircodag / taxatiedag op 11 Mei in Zuid-Beijerland

Gelukkig gaat het weer een stuk beter met Hans en kunnen we dit jaar weer bij hem terecht voor een SLeuteldag. De SLeuteldagen zijn ooit in 2007 bij hem begonnen en dat was toen nog in Papendrecht dus ik ben blij dat hij weer van de partij is. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Richard gebruikt geen R437a koelmiddel meer, want R437a wordt niet meer geproduceerd ivm de beperkte vraag en het GWP (global warming potential). R134a wat gebruikt wordt in "moderne" systemen wordt nog wel geproduceerd en heeft ook een relatief hoog GWP vergeleken met nieuwere koudemiddelen, maar er is veel vraag naar. Een producent heeft een quotem op het GWP wat hij mag produceren dus hoe lager het GWP des te meer kg van een bepaald koudemiddel mag en kan geproduceerd worden. Begin vorig jaar is het quotem van het GWP naar beneden gegaan en in de komende jaren komen er nog een paar stappen van verlaging aan van het geproduceerde GWP. We gaan in totaal met 6 stappen naar 21% in 2030. Dus de kosten van koudemiddelen gaan alleen maar omhoog. Vorig jaar is bv de prijs van R134a in 1 seizoen met meer dan 10X gestegen. Om o.a. deze reden is Richard overgestapt op Duracool 12a, want dit is een zeer goede vervanger voor R12 systemen. Duracool 12a wordt wereldwijd gebruikt voor auto aircosystemen en wordt zelfs hier en daar onder een andere naam verkocht. De prijs voor het controleren en afvullen van een SL of SLC bedraagt € 120,- Meer info over aircosystemen vind je op onze website (klik hier).

Jack van der Hoek zal deze dag weer auto´s taxeren. De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 85,- bedragen. Wilt u naast een digitale versie ook een geprinte versie dan kost dat 5,- extra Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop Club Voordeel onder menukeuze Club.

Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie“ of “aircocheck“of beiden natuurlijk.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto´s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 11 mei.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging ALV MB R/C 107 Club

Vooraf: U kunt zich via onze stie aanmelden tot zondag 7 april 22.00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om u aan te melden.

Wat: Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering met optioneel lunch, rit en diner.

Waar: Noordwijk

Wanneer: Zondag 14 april 2019
09:30 tot 10:30 uur: Ontvangst
10:30 tot 12:30 uur: Vergadering
12:45 tot 13:30 uur: Lunch
Vanaf 13.00 uur: Rit
16:00 tot 18:00 uur: Eind drankje
Vanaf 18.00 uur: Diner

Kosten:
ALV en lunch geen kosten (wel graag aangeven met hoeveel personen u van de lunch gebruik wilt maken)
Rit € 7,50 p.p.
Diner € 35,- p.p.

Als u iets wilt inbrengen voor de vergadering, graag uiterlijk zaterdag 6 april mailen naar secretariaat@mbrc107club.nl

Aanvullende info over deze dag:

Op zaterdag 13 april wordt er een groot bloemencorso georganiseerd, dit is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Wellicht kunt u meteen 2 vliegen in 1 klap slaan en er een gezellig weekendje van maken!

De ALV van dit jaar wordt gehouden op een prachtige locatie, grenzend aan de duinen. U wordt zoals altijd verwelkomd met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Bij de inschrijftafel ontvangt u, behalve het routeboek en een muntje voor een drankje op de eindlocatie, ook een uitrijdkaart/munt voor de parkeerplaats. De parkeerkosten worden door de club betaald.

Wanneer de vergadering begint, is er voor de partners/introducees die de vergadering niet willen bijwonen, gelegenheid om een wandeling te maken in de duinen of lekker in het zonnetje te zitten op het terras. Na de vergadering staat er voor iedereen een heerlijke lunch klaar. Daarna kan er worden gestart met de rit door de bollenstreek. Op de eindlocatie drinken we uiteraard met zijn allen nog even een drankje, alvorens we ofwel aanschuiven voor het diner ofwel richting huis vertrekken.

U kunt zich vanaf nu aanmelden voor deze dag. Dit kan alleen via onze website (op 7 april sluit in inschrijving). Let op dat u de volgende opties goed invult; ook al zijn aan niet alle opties kosten verbonden, is het voor de organisatie belangrijk om te weten hoeveel mensen er zullen verschijnen:
- Hoeveel personen voor de lunch
- Hoeveel personen voor de rit
- Hoeveel personen voor het diner

Hier vindt u informatie over het restaurant voor het diner: link.
De stukken voor de ALV zijn beschikbaar op het ledendeel van de site.

Met vriendelijke groet,
het bestuur

Sleutel/Taxatiedag zaterdag 30 maart

LET OP: Het aantal taxaties heeft het maximum bereikt. Als u zich aanmeldt voor een taxatie, dan wordt u op de reservelijst geplaatst!!

Zaterdag 30 maart zijn we weer van harte welkom bij Cor Millenaar in Aalsmeer. Voor de verandering beginnen we dit jaar eens in Aalsmeer in plaats van bij Hans in Zuid-Beijerland.

Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen ondersteunen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiele Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement in de bijlage. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

TAXATIE
Wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe taxateur, omdat Jeroen Helms ivm gezondheidsproblemen helaas heeft moeten afzeggen. We hebben daarom Marcel Zuidgeest van ZTA Expertise BV gevraagd om deze dag aanwezig te zijn. Hieronder leest u meer informatie over Marcel Zuidgeest en wat u mee dient te nemen voor de taxatie van uw SL(C). De taxaties zullen worden verricht door ing. Marcel Zuidgeest, Register expert/taxateur, werkzaam bij ZTA Expertise BV. De taxatie zal worden verricht naar beste weten en kunnen zonder partijen op enige wijze te binden en wordt uitgevoerd conform de gedragsregels als bedoeld in artikel 19 van de statuten van de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs - gevestigd te Rotterdam. Een en ander conform Art. 7:960 Burgerlijk Wetboek. Door ons uitgevoerde taxaties mogen het predicaat FEHAC Goedgekeurd Taxatierapport voeren. Deze FEHAC erkenning is geldig t/m 30-06-2023. Ons VRT registratienummer is 09-293-M.

Ter voorbereiding ontvangen wij graag een overzicht van de kentekens en de NAW-gegevens van de eigenaar. De inspectie van de voertuigdocumenten en de auto neemt ongeveer 1.45 uur in beslag. De taxatie vindt plaats zonder demontage en zonder functiecontrole, dit onder voorbehoud van verborgen gebreken. Van belang is dat tijdens de taxatie het kentekenbewijs alsmede het APK bewijs voorhanden is. In een aantal gevallen kunnen bijzonderheden zoals restauratie, revisie en/of andere investeringen van wezenlijk belang zijn voor een goede waardebepaling. Documentatie zoals fotos en facturen van de uitgevoerde werkzaamheden moeten dan voor inzage beschikbaar zijn. Rapportage De rapportage wordt als pdf document per e-mail naar de eigenaar verzonden. In de rapportage zijn tevens de fotos opgenomen. Het rapport kan direct digitaal doorgestuurd worden naar uw verzekeringsmaatschappij.

Het door ons opgestelde FEHAC goedgekeurd taxatierapport dient uitsluitend ter bepaling van de vervangingswaarde voor verzekeringsdoeleinden. De vervangingswaarde zoals bedoeld in Art. 7.956 Burgerlijk Wetboek is het bedrag benodigd voor het verkrijgen van naar soort, kwaliteit, hoeveelheid, staat en ouderdom gelijkwaardige zaken. De geldigheidsduur van deze taxatie is afhankelijk van de van toepassing zijnde polisvoorwaarden en is over het algemeen 3 jaar. Het rapport is beslist geen technische keuring en kan daarom nooit als zodanig worden geinterpreteerd. De taxatie is een waardebepaling die niet bedoeld is als garantie voor opbrengst bij eventuele verkoop. Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar onze website die u middels onderstaande hyperlink kunt bereiken. http://zta.nu/?page_id=104 Prijs: Vanaf 4 voertuigen zullen wij het tarief van 75,00 euro incl. BTW hanteren. (als we deze aantallen niet halen wordt de prijs 100,- euro inclusief btw, maar daar ga ik niet vanuit) Er is een maximum van 8 taxaties op deze dag. Betaling: De voertuigeigenaar ontvangt tijdens de taxatie een factuur. Een contante betaling wordt gewaardeerd.

Iedereen is welkom van 10.00-15.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Aanmelding voor dit evenement verloopt op de normale wijze door een inschrijving op onze website. De inschrijving wordt op 24 maart (einde dag) gesloten. Geef u te allen tijde op via onze website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren.

Tot zaterdag 30 maart. Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

SPELREGELS Sleuteldag MBRC107Club

Maximaal aantal deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers ligt op ongeveer 20. Bij meer deelnemers graag in overleg met ons. Wij willen wel de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. Dit geldt voor werkzaamheden in de werkplaats.

Welke klussen
Graag horen wij uiterlijk een week van te voren, welke leden voor welke klussen komen. Dan kunnen wij hier rekening mee houden met onze bezetting en met de onderdelen.

Onderdelen op voorraad?
Als leden onderdelen nodig hebben om te kunnen sleutelen, dan horen wij dat graag uiterlijk een week van te voren. Zodat onze collegas van het magazijn voldoende tijd hebben om deze onderdelen op tijd in huis te hebben.

Sleutelwerkzaamheden tijdens sleuteldag
Er kunnen deze dag kleine reparaties gedaan worden. Denk hierbij aan inspecties van de onderzijde, wat bijwerken, remmen controleren / vervangen, afstellen van de motor, compressie testen e.d. Grotere reparaties van langer dan een uur zijn niet de bedoeling. Het idee is dat iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van onze bruggen.

Grote klus?
Als er leden zijn die andere en/of grotere problemen deze dag willen behandelen, dan graag dit van te voren aangeven. Het bestuur zal dan in overleg met het team van Cor Millenaar B.V. bekijken of deze specifieke klus deze dag gedaan kan worden en door wie. Hiervoor geldt dan een gereduceerd uurtarief van (afhankelijk van de klus en monteur die hierop gezet wordt).

Gereduceerd uurtarief
Wij kunnen jullie leden speciaal voor deze sleuteldag een gereduceerd uurtarief aanbieden van 80,- euro incl. BTW. Dat is een korting van 33% op het normale standaard Mercedes-Benz tarief van 120,- euro incl. BTW.

Gereedschap leden
Gereedschap dienen leden zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Onze monteurs hebben ieder hun eigen gereedschapskist en zijn hier heel zuinig op. Vandaar dat we dit zoveel mogelijk willen beperken.

Rol monteurs
Onze monteurs hebben deze dag een adviserende rol en geen uitvoerende rol. Leden die bijvoorbeeld hun olie willen verversen of remblokken willen vervangen kunnen dat in onze werkplaats zelf doen. Uiteraard kunnen onze monteurs ze daarin adviseren en/of bijstaan.

Spelregels brugbezetting
Denk aan een half uur tot een uur mede afhankelijk van de opkomst. Uitzondering leden die een grotere klus hebben en deze van te voren hebben aangemeld. Waarschijnlijk zal er dan ook een exacter tijdstip met deze leden worden afgesproken.

Programma.
09.30 uur: Personeel aanwezig van Cor Millenaar en bij voorkeur ook bestuur van de MB107 club.
10.00 uur: Opening sleuteldag. Ontvangst leden en welkomstwoord door iemand van het bestuur.
10.30 uur: Start met sleutelen.
12.00 : 13.00 uur: Lunch
14.30 uur: Afronden laatste klus.
15.00 uur: Einde sleuteldag.

EPC per 1-2-2019 vervangen door SAI

De MBAC is door Mercedes-Benz Club Management geinformeerd dat de nieuwe Onderdelen Informatie (Parts Information in het Engels en Teileinformation in het Duits), zijnde de opvolger van de Electronic Parts Catalog (EPC), per 1 februari 2019 online is in de Mercedes-Benz ClubLounge.

Leden moeten eerst inloggen op de ClubLounge waarna ze daar de nieuwe Onderdelen Informatie module zullen vinden. Vanwege de nieuwe privacy regelgeving wordt toegang tot de Onderdelen Informatie verleend op individuele basis door Mercedes-Benz Club Management. Als een lid dus voor het eerst de nieuw Onderdelen Informatie module opent in de ClubLounge moet men zich eenmaal aanmelden. Na 10-15 werkdagen ontvangt het lid de persoonlijke toegangsgegevens voor de Onderdelen informatie.

Op de MBAC website vinden jullie dit nieuwsbericht en dit bericht van Club Management betreffende de nieuwe onderdelen informatie met alle van toepassing zijnde informatie.

Mail naar hotmail-adressen geblokkeerd

Indien u een hotmail emailadres heeft, dan ontvang u mogelijk geen mail van onze club. Mogelijk heeft u hierdoor ook geen bevestiging ontvangen van uw contributiebetaling.

Een hotmail adres wordt 'gehost' door Microsoft. Bij het binnen komen van mail beoordeelt Microsoft deze mail en hanteert strenge beveilingsmaatregelen. Mails afkomstig van onze club worden regelmatig beoordeeld als "niet-veilig" en deze mail wordt dan geblokkeerd. Onze provider heeft bij Microsoft een aanvraag gedaan om onze club van de 'blocklist' te halen.

Dit is helaas een terugkerend probleem. We hebben deze problemen bijvoorbeeld ook eerder gehad bij ons forum. Na verloop van tijd belanden we weer op de 'blocklist'. Indien in onze administratie voor u een hotmail-adres is opgenomen, maar u heeft een alternatief emailadres, dan willen wij u verzoeken om dit alternatief emailadres door te geven aan de ledenadministratie.

Elektronische onderdelen catalogus EPC vervangen

Leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zijn bekend met de elektronische onderdelencatalogus (EPC in het kort), die gratis toegankelijk is via de Mercedes-Benz ClubLounge.

Daimler AG heeft besloten om de EPC te vervangen door het geheel nieuwe XENTRY-portal voor professionele gebruikers (dealers, enz.) om een up-to-date aanbod te garanderen voor verschillende gebruikersgroepen over de hele wereld. Voor individuele gebruikers zoals de leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zal in 2019, ter vervanging van de EPC, de SAI-portal gelanceerd worden, inclusief de ISP-onderdeleninformatie.

Na de succesvolle lancering van de XENTRY Portal eerder dit jaar kan de technische ondersteuning voor het ondertussen verouderde EPC-systeem niet langer worden gehandhaafd en daarom zal de elektronische onderdelencatalogus vanaf 14 december 2018 niet langer beschikbaar zijn.

Er wordt aan gewerkt om ervoor te zorgen dat leden van de MBAC aangesloten clubs ook in de toekomst toegang hebben tot het nieuwe SAI-portal voor particulieren. Omdat dit nieuwe systeem onderworpen is aan de nieuwste wettelijke voorschriften met betrekking tot gegevensbescherming en beveiligingsvereisten, is het niet mogelijk om het SAI-portal te gebruiken zonder persoonlijke SAI-portaalregistratie en gebruikers-gegevens.

Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan de implementatie van een gepersonaliseerde SAI-portaalregistratie voor clubleden van de bij de MBAC aangesloten clubs via de Mercedes-Benz ClubLounge. Het doel is om tegen het einde van januari 2019 online te gaan met een bijbehorend SAI-portal registratietool in de ClubLounge. Alle clubleden die de SAI-portal in de toekomst willen gebruiken, kunnen zich dan aanmelden als gebruikers via de bovengenoemde registratietool. Gepersonaliseerde SAI-portaltoegang wordt vanaf begin februari ingeschakeld.

Het beschreven proces zal ervoor zorgen dat aan alle systeem-eisen voor het SAI-portaal wordt voldaan en is op dit moment de enige manier om de vereiste diensten aan clubleden aan te bieden.

Als zodanig hebt u geen toegang tot de nieuwe SAI-portal en de ISP-onderdeleninformatie wanneer de EPC buiten gebruik wordt gesteld tot nadat u de SAI-portalregistratieprocedure hebt voltooid.

Na uw SAI-portaalregistratie is de ISP-onderdeleninformatie 24 uur per dag beschikbaar voor u met gepersonaliseerde toegang en kunt u uw reparatie- en restauratiewerkzaamheden voor het klassieke seizoen 2019 voortzetten.

U ben altijd van harte uitgenodigd om contact op te nemen met uw vertrouwde Mercedes-Benz filialen en dealers in geval van problemen met reserveonderdelen. Houdt u deze pagina in de gaten voor informatie over de vervolgstappen zoals wanneer de SAI-Portal-registratie in de ClubLounge eind januari online zal gaan.

Tot die tijd hopen we dat de dagen voorafgaand aan Kerstmis niet te stressvol zullen zijn, dat u geniet van het vakantieseizoen en het nieuwe jaar met een gelukkige, gezonde en frisse start zal beginnen!

Het Mercedes-Benz Classic Club Management

Vrijwilligers gevraagd voor de nieuwjaarsreceptie

Zoals elk jaar zijn wij weer druk bezig met de organisatie van de nieuwjaarsreceptie, deze zal worden gehouden op zaterdag 19 januari 2019.

De MBAC kan het deze keer weer voor ons regelen, maar er zal een kleine wijziging nodig zijn ten opzichte van vorig jaar. Toen was de catering geregeld door Mercedes-Benz Cars Nederland, maar de kosten werden hierdoor zo hoog, dat dit niet voor herhaling vatbaar is.

Om toch van de mooie locatie gebruik te kunnen maken, hebben we een compromis gevonden. We zijn blij dat Mercedes-Benz Cars Nederland deze nieuwjaarsreceptie wil faciliteren door het atrium van haar hoofdkantoor in Utrecht aan ons ter beschikking te stellen en de daarbij behorende kosten voor haar rekening te nemen. Echter de kosten voor de catering zijn voor rekening van de clubs. De receptie wordt dus georganiseerd door de MBAC, in samenwerking met de Clubs voor haar leden.

Voor de uitgifte van de drankjes en het ophalen van lege glazen en het opruimen na afloop hebben wij van iedere club minimaal twee vrijwilligers nodig voor ondersteuning bij deze werkzaamheden.

Wij willen dus vragen of je bereid bent om een (half) uurtje te helpen, zodat we de nieuwjaarsreceptie kunnen laten doorgaan op deze mooie locatie. Wanneer er niet voldoende vrijwilligers zijn, zal het niet mogelijk zijn om de receptie in Utrecht te laten plaats vinden.

Vind je het geen probleem om te helpen ? (hoe meer vrijwilligers, hoe korter de tijd is die je nodig bent om te helpen) Stuur dan zsm, maar vóór 15 december een email naar secretariaat@mbrc107club.nl

Daarnaast kwam ook nog de vraag van de MBAC of iemand zijn/haar SL(C) zou willen plaatsen in het atrium waar de receptie wordt gehouden. Wanneer je dit wilt, kun je ook mailen naar secretariaat.

Wij hopen dat er voldoende enthousiaste leden mee willen helpen.

Namens het bestuur,

Saskia Breur, secretariaat

VOL GEBOEKT !!! Technische dag Jaap Havik 17 november 2018

Beste leden,

Ter afsluiting van ons 20-jarig jubileumjaar gaan we op zaterdag 17 november naar de Mercedes-Benzspecialist in Purmerend Jaap Havik. Dit familiebedrijf heeft een voorliefde voor Mercedes-Benz en zij doen er alles aan om de oldtimer en klassieker rijdend te houden. Dit doen zij door gehele of deelrestauratie, laswerk, hout opnieuw fineren , interieur vernieuwen, onderhoud en APK, schadeherstel en verkoop van onderdelen. Kortom alles om de Mercedes-Benz Oldtimer en Klassieker rijdend te houden.

Er is plaats voor 25 personen dus om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te komen, vraag ik iedereen vriendelijk om deze dag geen introducees mee te nemen. We krijgen een rondleiding in hun bedrijf en uitleg over al hun mogelijkheden. Er zal o.a. aandacht zijn voor tips om de auto voor de winter goed weg te zetten. Heeft u nog een onderwerp wat u graag behandeld wilt zien dan kunt u dat melden in het vakje opmerkingen bij uw aanmelding.

Ontvangst is om 10.00 uur en na een kopje koffie en koek zal de rondleiding om 10.30 uur beginnen. Lunch is inbegrepen en de dag eindigt rond 15.00 uur.

De inschrijving is (sluit op woensdag 14 november of bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers. Inschrijven op de gebruikelijke wijze via de site.
AANVULLING 5-11: DE AANMELDING IS VOL GEBOEKT EN STAAT NU ALLEEN NOG OPEN VOOR DE RESERVE LIJST. INSCHRIJVINGEN NA 5 november 20.45 uur WORDEN IN VOLGORDE VAN INSCHRIJVING OP DE RESERVE LIJST GEPLAATS.

Tot zaterdag 17 november.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Privacyverklaring

Geacht lid,

In het kader van de AVG-wetgeving heeft de club een privacyverklaring opgesteld. Deze privacyverklaring kunt u vinden onder het menu "Club" / "Lid worden". Hier is een link opgenomen naar het document. Dit is een PDF-document: indien u het document niet kunt openen, neem dan contact op met het secretariaat (secretariaat@mbrc107club.nl) of de webmaster (webmaster@mbrc107club.nl).

Voor de voortzetting van uw lidmaatschap voor 2019 dient u akkoord te gaan met deze privacyverklaring. Binnenkort ontvangt u een mail voor de betaling van de contributie 2019. Als u de contributie betaling start vanuit deze mail, dan krijgt u op een scherm de tekst: "Ik ga akkoord met de voorwaarden en de privacyverklaring". U gaat akkoord door de checkbox aan te klikken en daarmee een vinkje te zetten bij deze regel.

Heeft u vragen of opmerkingen over de privacyverklaring, neem dan op met het secretariaat (secretariaat@mbrc107club.nl).

Het Bestuur.

Vooraankondiging contributie 2019

Binnenkort zult u een email ontvangen met het verzoek om de contributie voor 2019 te voldoen.

Om het voor u en ons gemakkelijk te maken, zal er in die email een link geplaatst worden naar Ideal, zodat u heel eenvoudig uw betaling kunt doen. Wanneer u gebruik maakt van deze link, wordt uw betaling automatisch verwerkt in de ledenadministratie, dit scheelt het secretariaat enorm veel werk. Daarom het vriendelijke verzoek om gebruik te maken van de link. Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend(in) de betaling voor u te doen.

Door de link in de email kan het gebeuren dat de email die wij binnenkort aan u zullen verzenden in uw spam (of ongewenste berichten) terecht komt.

Houdt u daarom volgende week uw mailbox (en spam) goed in de gaten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Sleuteldag in Zuid-Beijerland 20 oktober geannuleerd

Beste leden,

Helaas kan de SLeuteldag in Zuid-Beijerland niet doorgaan i.v.m. gezondheidsklachten van Hans. Wij wensen hem veel sterkte bij zijn herstel en hopen dat hij ons in 2019 weer kan ontvangen. Er komt geen andere locatie voor in de plaats, zoals vorige keer wel het geval was.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

'Van Slot naar Klooster' slotrit 2018

Het is ons een genoegen u te mogen uitnodigen voor de 'Van Slot naar Klooster' slotrit 2018. Wij hebben een route uitgezet die van Slot Loevestein over dijken en langs diverse forten naar een voormalig klooster in Nieuwegein voert.

Het dag ziet er als volgt uit:

Ontvangst Loevestein.
Wij verzamelen vanaf 10:30 op de binnenplaats van Slot Loevestein waar we toestemming hebben om de auto's vlak voor het cafe te parkeren. Dit zou vele mooie plaatjes moeten opleveren! Alvorens te vertrekken voor de rit is een rondleiding van Slot Loevestein een optie. U kunt het ter plekke regelen (op eigen kosten).

Rond de middag is er inloop bij autobedrijf 'Kees de Leeuw' waar u koffie en cake aangeboden krijgen en waar enige interessante auto's te bewonderen zijn.

De lunch is op eigen gelegenheid. Tips voor de lunch: 'Werk aan het Spoel' en de binnenstad van Culemborg

Na de lunch gaan we met de Pont bij Culemborg.

In de middag is een bezoek aan de Museumwerf gepland. Op deze historische werf, die nu nog in gebruik is door vrijwilligers om oude schepen te restaureren, wordt uitleg gegeven door gidsen over de oude schepen en over de waterwegen die rond het oude dorp Vreeswijk (nu Nieuwegein) zijn ontstaan.

Vanaf 17.00 uur wordt u verwacht op de eindlocatie, een voormalige klooster, waar u met uw muntjes een drankje kunt bestellen.

Vanaf 18.00 uur staat er een buffet met warme en koude gerechten klaar. Als u wilt blijven eten, dient u dit bij uw aanmelding aan te geven! Voor het buffet wordt € 20,- per persoon berekend.

Wij sturen u een paar dagen voor de rit een document toe met een beknopte uitleg van een aantal van de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens het rijden de omgeving goed in u opnemen zonder te veel te hoeven lezen tijdens de rit. In diezelfde email ontvangt u ook de navigatiebestanden en de deelnemersbrief, waarin alle details staan vermeld, zoals de startlocatie en de tijd waarop u verwacht wordt

Wij hopen op zonnig weer en dat de rit in de smaak valt. Wij wensen u alvast veel plezier toe voor 7 oktober!

Vriendelijke groeten,
Hidde van der Kluit en Maarten Zaanen

Sleutel/Taxatiedag zaterdag 22 september

Zaterdag 22 september kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie SLeutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen ondersteunen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiele Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement hieronder. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

TAXATIE
Deze dag is dit jaar ook de laatste mogelijkheid om uw SL te laten taxeren voor een speciale clubprijs van 100,- door Jeroen Helms van www.helmsklassiekertaxaties.nl. (normale prijs 200,-) Jeroen Helms heeft meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied en is lid van de Stichting VRT en levert voor dit bedrag een Fehac goedgekeurd taxatierapport. Onze gastheer van vandaag heeft al jaren zeer goede ervaringen met Jeroen Helms. Een taxatie duurt ongeveer een half uur. Iedereen is welkom van 10.00-15.00 uur en de lunch wordt verzorgd.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren.

Tot zaterdag 22 september.
Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Bijlage: SPELREGELS Sleuteldag MB107Club 22 september 2018

Maximaal aantal deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers ligt op ongeveer 20. Bij meer deelnemers dan graag in overleg met ons. Wij willen wel de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen.

Sleutelwerkzaamheden tijdens sleuteldag
Er kunnen deze dag kleine reparaties gedaan worden. Denk hierbij aan inspecties van de onderzijde, wat bijwerken, remmen controleren / vervangen, afstellen van de motor, compressie testen e.d. Grotere reparaties van langer dan een uur zijn niet de bedoeling. Het idee is dat iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van onze bruggen. Als er leden zijn die andere en/of grotere problemen deze dag willen behandelen, dan graag dit van te voren aangeven. Het bestuur zal dan in overleg met het team van Cor Millenaar B.V. bekijken of deze specifieke klus deze dag gedaan kan worden en door wie. Hiervoor geldt dan een gereduceerd uurtarief (afhankelijk van de klus en monteur die hierop gezet wordt).

Gereedschap leden
Gereedschap dienen leden zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Onze monteurs hebben ieder hun eigen gereedschapskist en zijn hier heel zuinig op. Vandaar dat we dit zoveel mogelijk willen beperken.

Rol monteurs
Onze monteurs hebben deze dag een adviserende rol en geen uitvoerende rol. Leden die bijvoorbeeld hun olie willen verversen of remblokken willen vervangen kunnen dat in onze werkplaats zelf doen. Uiteraard kunnen onze monteurs ze daarin adviseren en/of bijstaan.

Spelregels brugbezetting
Denk aan een half uur tot een uur mede afhankelijk van de opkomst. Uitzondering leden die een grotere klus hebben en deze van te voren hebben aangemeld. Waarschijnlijk zal er dan ook een exacter tijdstip met deze leden worden afgesproken.

Programma.
09.30 uur: Personeel aanwezig van Cor Millenaar en bij voorkeur ook bestuur van de MB107 club.
10.00 uur: Opening sleuteldag. Ontvangst leden en welkomstwoord door iemand van het bestuur.
10.30 uur: Start met sleutelen.
12.00 tot 13.00 uur lunch
14.30 uur: Afronden laatste klus.
15.00 uur: Einde sleuteldag.

"It giet oan!"

De barre tocht er tochten gaat door!

De R107 club heeft de Elfstedentocht uitgezet en we hebben er twee routes – twee dagen – van gemaakt.
Zaterdag 8 september gaan we de ’noordlus’ rijden. Deze is 150 KM maar laat u daardoor niet afschrikken want Friesland is in het Noorden dun bevolkt. U rijdt met gemak met 40 KM per uur door het Friese Landschap en in minder dan 4 uur heeft u deze route gereden.
Op zondag rijden we de ‘zuidlus’ en de afstand voor deze route is 100 KM en gaat door de mooie steden/dorpen langs het IJsselmeer. Er is de mogelijkheid voor opgave om deze Elfstedentocht in 1 of 2 dagen te rijden. Ons advies is om de complete ‘tocht der tochten’ te rijden want dan beleeft u het echte Elfsteden gevoel en is er genoeg tijd om te genieten op een terras of iets te gaan bezichtigen. De start en finish is bij Hotel vd Valk in Sneek. Voor degene die willen overnachten moeten zelf een hotel of B&B boeken.
Voor degene die aan deze tocht willen deelnemen kunnen zich uitsluitend via de website aanmelden. Dit kan t/m 3 september. Bij aanmelding moet u aangeven op welke dagen u mee wilt toeren.

Vrijstelling geschorste auto’s.
Wanneer men in het bezit is van een geschorste auto en toch graag aan dit weekend mee wilt doen dan vult u dit in bij de aanmelding onder opmerking. Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst dus uw geschorste R107 mag het weekend van 8 en 9 september gewoon de weg op.

De uitzetters van deze ‘Elfstedentocht’ hebben er veel tijd en energie ingestoken en hopen op een grote opkomst.

Oant Sjen,
Jelle en Geert

Elfstedentocht weekend 8 en 9 september 2018

"It sil heve" of "It giet oan!" Dat zijn de bekende uitspraken van de laatste echte Elfstedentochten die zijn verreden op de schaats. De laatste was van 1997 gewonnen door Henk Angenent.

Wij gaan met onze cabrio's deze monstertocht van wel 250 kilometer met haar nodige ontberingen proberen te rijden. Dat gaan we dan wel in twee dagen doen, zaterdag 8 en op zondag 9 september.

De lange tocht komt door alle 11 steden, we hebben getracht zo dicht mogelijk langs de route te rijden die geschaatst of gezwommen (Maarten van der Weijden wel voor een goed doel) wordt. Zo is dit jaar Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa waarbij er elk weekend wel iets toe doen of te zien zal zijn. Op de route mag de Oldehove niet ontbreken. Sneek heeft haar beroemde waterpoort. IJlst heeft de oude schaatsen en gereedschap fabriek Nooitgedacht. Door Sloten als typisch stadje naar Balk langs de Luts. Richting Stavoren waar we langs het vrouwtje van Stavoren rijden. Hinderlopen langs de zeedijk midden in het open landschap met o.a. het schaatsmuseum. Workum bekend ook door het Jopie Huisman Museum. Bolsward, rijden we langs het prachtige stadhuis. Harlingen, bekend om de zeehaven en Piet Paulesma. Franeker, komen langs het Eise Eisinga Planetarium. Als 11e stas Dokkum, langs het Bonifatius standbeeld. Bartlehiem het bekendste kruispunt van Friesland en langs het Elfsteden tegelbruggetje, kortom langs de route is veel te zien en te doen. Daarnaast rijden we langs een stukje geschiedenis van de Friese Vrijheidsstrijders onder andere langs het rode klif (leaver dea as sleaf) en door Kimswerd waar een standbeeld staat van Grutte Pier. Dit alle staat jullie te wachten, en nog veel meer.

Op de eerste dag is de tocht ongeveer 150 kilometer en op de tweede dag ongeveer 100 km. Voor de nacht van zaterdag op zondag is er geen hotelarrangement vanuit de club. De beste plaats om te overnachten is in (de buurt van) Sneek.
De inschrijving staat open tot en met 2 september. U kunt zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de site. U kunt deelnemen op beide dagen, of alleen op zaterdag of zondag. Voor beide dagen zijn de kosten per deelnemer per dag 7,50 euro. Neemt u dus beide dagen deel met twee personen, dan is het totale bedrag 30 euro.

Vrijstelling geschorste auto:
Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst. Dus uw geschorste R107 mag het weekend van 8 en 9 september gewoon de weg op. Wanneer u in het bezit bent van een geschorste auto en toch graag aan dit weekend mee wilt doen dan vult u dit in bij de aanmelding onder opmerking (1e pagina van de aanmelding).

Namens de organisatie
Geert Liewes en Jelle Wietsma

SLeutel/Clubdag 1 september

Zaterdag 1 september hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in het verre oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club, maar ook steeds vaker leden van onze club. Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto's, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren of de remvloeistof willen vervangen, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto's van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 1 september

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Toerrit in Het land van Maas en Waal

Beste Clubleden,

Hierbij nodigen wij je uit om je aan te melden voor de rit in Het land van Maas en Waal

Deze rit wordt op zondag 19 augustus gereden en is georganiseerd door Bert Dibbits. We beginnen in de buurt Wijchen en rijden een route van ruim 90 km. door dit prachtige stukje Nederland.

De kosten voor deze rit zijn € 7,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie/thee en een drankje aan het einde van de rit.

Je kunt je aanmelden voor deze rit tot en met zondag 12 augustus. Aanmelden kan alleen via de website Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden.

Wij hopen dat je er bij zult zijn.

Namens Bert Dibbits, Het bestuur

Toerrit door de Hoeksche Waard op 14 juli

Beste Clubleden,

Op 14 juli a.s. is het dan zo ver: de rit door de Hoeksche Waard.

Momenteel zijn wij druk bezig er voor jullie een mooie dag van te maken. De rit start in Oud-Beijerland bij een Mercedes vriendelijke locatie. De route voert jullie over mooie dijken en polderwegen en door lieflijke dorpjes. Deze keer is de rit een "totaal-pakket" inclusief lunch. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd in Numansdorp, op hoog niveau!

In de middag hebben we nog een fruitige stop en de route eindigt tussen prachtig groen in Oud-Beijerland.

Bij het eindpunt is er gelegenheid om met elkaar de dag af te sluiten met een heerlijke barbecue ( bij slecht weer een dinerbuffet ). De kosten hiervoor zijn &eur; 29,50 p.p. maar kan alleen doorgaan bij een minimum aantal van 12 personen. U betaalt deze kosten op de dag zelf.

Voor diegene die een nachtje willen blijven slapen in de Hoeksche Waard biedt de site van de VVV in Oud-Beijerland de nodige mogelijkheden. Van een klein hotel tot een B&B. Info VVV site: www.vvvhoekschewaard.nl

Wat kost u deze dag: De totaal prijs voor deze dag is slechts &eur; 15,00 per persoon. U ontvangt hiervoor:

* bij de start koffie en thee met iets lekkers
* tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet incl. drank
* in de loop van de middag een fruitstop
* aan het einde van de middag een drankje

U kunt zich aanmelden via de site. Geef bij de optie "Totaal aantal deelnemers (Eur 15 P.P.)" het totaal aantal personen op waarmee u deelneemt! Wanneer je wilt blijven eten, geef dan bij de optie "Aantal diner (betalen op locatie)" het aantal deelnemers aan het diner op. Aanmelden voor deze rit kan tot en met zondag 8 juli. Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden. Vergeet niet bij de opties aan te geven als u ook wilt blijven eten.

Wij rekenen op jullie komst!

Groetjes Jan en Gonnie Verheijke.

Technische dag; zaterdag 30 juni in Bergambacht

TECHNISCHE DAG ZATERDAG 30 JUNI IN BERGAMBACHT ; - Uitleg diagnose apparatuur voor automaatbak - Uitdeuken zonder spuiten door Leon de Jong (onder voorbehoud) - Uitleg punten APK-keuring op en onder de brug - Onderwerpen aangedragen door onze leden

Zaterdag 30 juni hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Naast de reguliere onderwerpen is er deze dag weer speciale aandacht voor de automaatbakken met medewerking van Henk Oudshoorn van ATR transmissie.

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op een van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Henk Oudshoorn van ATR transmissie zal deze dag ook weer aanwezig zijn voor o.a. uitleg over onze automatische transmissies. ATR transmissie is een van de grootste specialisten op het gebied van de automatische transmissie en zij doen aan revisie, diagnose en onderhoud van versnellingsbakken. Henk zal drukmeters plaatsen in een S-klasse van Cor om tijdens het rijden te laten zien hoe een diagnose gesteld kan worden met deze diagnose apparatuur. Vorige jaar lukte dit niet , omdat de S-klasse niet rijvaardig was, maar deze is nu in orde. Leden kunnen in de S-klasse meerijden om een diagnose van een automaatbak gedemonstreerd te krijgen door Henk Oudshoorn. Hij heeft ook enkele onderdelen van de bak bij zich om de werking ervan te verduidelijken.

Leon, de broer van Cor de Jong, is enkele uren aanwezig om kleine deukjes te verwijderen zonder te spuiten. Hij doet dit o.a. voor diverse Mercedes-Benz dealers, waar helaas ook een nieuwe auto wel eens een parkeerschade oploopt. De prijs is scherp, maar hangt erg af van de locatie van de deuk. Geef dit ook op in het vakje opmerkingen bij je aanmelding. (Ik heb nog geen bevestiging binnen dus ik hou hier een kleine slag om de arm)

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor onze leden is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10,- dus komt u met zijn tweeen dan graag 10,- euro bij de aanmelding overmaken via iDeal.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of uw SL(C ) in aanmerking zou moeten komen voor uitdeuken zonder spuiten of dat u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 30 juni !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Brabant rit 24 juni 2018

Beste 107 liefhebbers,

Het is ons een genoegen om je van harte uit te nodigen voor een mooie rit in Brabant (oost) op 24 juni 2018.
De rit start vanuit een bijzonder museum niet ver van Eindhoven.
Dit museum is zeker een bezoek waard en voordat we aan de rit beginnen is er een mogelijkheid om het museum te bezoeken. (meer info hierover in de deelnemersbrief die je, na aanmelding via de website, enkele dagen voor de rit zult ontvangen.)
Vergeet je eventuele museumkaart niet!
Voor clubleden zal er een speciale korting op de entree zijn (info op dag zelf). Wij zijn erg blij met de bereidwilligheid van dit museum om al vroeg te openen.

Wij verwachten je vanaf 10:00 voor koffie/vlaai in het museumrestaurant en zullen met de rit (lengte ong. 98km) aanvangen vanaf 11:00. (of wat later voor diegene die nog even het museum willen bezoeken). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Er is geen gezamenlijke lunch georganiseerd maar onderweg zijn er lunch mogelijkheden. Meer info hierover op de dag zelf.

Vanaf ongeveer 16:00 uur word je verwacht op het eindpunt in Leende:

Hotel/restaurant Jagershorst
Valkenswaardseweg 44
5595 XB Leende
Tel: 040-2061386

Er is een mogelijkheid om ter plaatse een diner te gebruiken, uiteraard op eigen kosten. Wanneer je wilt blijven dineren, geef dit dan bij je aanmelding aan bij 'opmerkingen'. Er is geen speciaal 107 menu; wel een maandmenu.
Ook is er een mogelijkheid om tegen een speciaal tarief te overnachten. Dit moet je dan zelf even telefonisch regelen met het hotel (met vermelding van "MB107club")

De inschrijving staat vanaf nu open.

Wij zien uit naar jullie aanmelding en natuurlijk de dag zelf! Tot ziens op 24 juni.

Namens de rittencommissie,
Ate & Chris

Site vernieuwd

De website heeft een nieuwe layout. Belangrijkste reden om deze aan te passen was om de site beter leesbaar te maken op met name tables en mobiele telefoons. De site is nu responsive, wat betekent dat de kolommen, foto's, menu, etc., zich aanpassen aan de breedte van het beeld. De tekst blijft hierdoor goed leesbaar.

Er zijn vele apparaten (beeldschermen, tables, mobieltjes), besturingssystemen (iOS, windows, android, enz.) en browsers (explorer, chrome, safari, enz.). Niet alle combinaties zijn getest met de nieuwe site. Het kan daarom voorkomen dat een pagina niet goed wordt weergegeven. In dat geval verzoek ik u een mail te sturen naar de webmaster met daarin vermelding van het probleem.

Ad van de Ven
webmaster@mbrc107club.nl

Locatie SLeutel-/Airco-/Taxatiedag 7 april gewijzigd

Door omstandigheden hebben we de locatie voor SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag op 7 april moeten wijzigen. Dit evenement vindt plaats bij MB dealer Ruttchen, Classic Partner en AMG Performance Center, te Breda.

Uitnodiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag op 26 en 27 mei met u vieren.

Een paar weken geleden hebben wij een oproep verstuurd aan alle leden om te inventariseren hoeveel leden interesse hebben om aan dit weekend deel te nemen en om eventueel te blijven slapen. Door de reacties op deze oproep hebben wij een scherp aanbod kunnen krijgen van de feestlocatie. De leden die op de oproep gereageerd hebben zijn dus niet aangemeld voor dit weekend, het was alleen een inventarisatie.

Waar gaan we vieren?
Bilderberg Hotel De Buunderkamp
Buunderkamp 8
6874 NC Wolfheze
https://www.bilderberg.nl/wolfheze/hotel-de-buunderkamp

Het programma
Zaterdag 26 mei
09.30 - 10.00 Ontvangst bij de inschrijftafel
10.00 - 11.00 Koffie met gebak
11.00 - 12.00 Bijeenkomst
12.00 - 13.30 Lunch
13.30 - 17.00 Korte rit of activiteit naar eigen wens (fietsen, wandelen, Kroller-Moller museum...)
17.00 - 19.00 Check-in en vrije tijd
19.00 - 24.00 Diner en feest met muziek
open eind Gezelligheid aan de hotelbar

Zondag 27 mei
09.00 - 11.00 Ontbijt
11.00 - 15.00 Rit
15.00 Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Voor de zaterdag vragen wij een eigen bijdrage van &euro 30,- per persoon.
Hiervoor krijgt u koffie met gebak, lunch, rit, diner en feest.
Op eigen kosten zijn de activiteit naar keuze, drank tijdens diner en feest, overnachting (incl. ontbijt)

Voor de zondag vragen wij een eigen bijdrage van € 7,50,- per persoon.

De kosten worden automatisch bij uw aanmelding via onze website verrekend en kunt u direct voldoen met iDeal, zoals dit bij elk evenement wordt gedaan.

Wilt u blijven overnachten?
Wij hebben een gereduceerd tarief voor de kamerprijzen kunnen bedingen,
namelijk € 89,- voor een tweepersoonskamer; dit is inclusief het ontbijt.
Maar let op: dit gereduceerde tarief is geldig tot en met 15 april!

Wanneer u gebruik wilt maken van een overnachting, dient u zelf contact op te nemen met het hotel en aan te geven dat u via de Mercedes-Benz Club reserveert: telefoon: +31 (0)26 482 11 66. Na 15 april gelden de reguliere kamerprijzen, zoals vermeld op de website van het hotel.

Komt u ook?
Indien u wilt deelnemen aan ons gezellige feestweekend, kunt u zich uitsluitend via de website aanmelden (tot en met 17 april) en aangeven op welke dag(en) u aanwezig wilt zijn.

Wij vragen dit ook aan alle leden die eerder al op onze oproep hadden gereageerd.

Vrijstelling geschorste autos
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, vult u dit dan in bij uw aanmelding onder de opmerkingen. Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst, dus uw geschorste 107 mag dat weekend gewoon de weg op!

De feestcommissie heeft erg veel werk zitten in de organisatie van dit weekend, dus we hopen dat er een grote opkomst zal zijn.

Dus graag tot ziens,

Het bestuur

Algemene Leden Vergadering met een rit

Beste 107–clubgenoten,

Met genoegen nodigt het bestuur u uit voor onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt op zondag 22 april gehouden op een mooie nieuwe vergaderlocatie met prima parkeergelegenheid in de omgeving van Reeuwijk.

Het programma voor die dag is als volgt:
10.00 uur ontvangst; de koffie staat klaar en kunt u zich aanmelden bij de inschrijftafel.
11.00 uur begint de ALV.
13.30 uur lunch; aansluitend aan de ALV staat er een prima verzorgde lunch voor u klaar. Deze wordt u aangeboden door het bestuur.
13:30 uur start van de toerrit; u kunt zelf bepalen wanneer en met wie u vertrekt.

Deze mooie rit is georganiseerd door Art en Margriet Koelewijn en voert u vanuit het plassengebied door de Krimpenerwaard om vervolgens te eindigen in het weidenlandschap van het Groene Hart. Daar beëindigen we de dag met een hapje en een drankje en toasten we op een gezellig jubileumjaar.

Het is mogelijk om te blijven dineren op de eindlocatie. Dit is op eigen kosten. Wanneer u dit wilt, geeft u dit dan bij de opmerking aan bij uw aanmelding, zodat we het restaurant kunnen laten weten hoeveel personen er blijven dineren.

Ook wanneer uw 107 is geschorst, kunt u deelnemen aan de ALV en de rit. Er is voor deze dag vrijstelling gegeven door de belastingdienst. U moet dan wel bij de opmerkingen in de aanmelding aangeven dat u van deze vrijstelling gebruik wilt maken.

Om logistieke redenen vragen we u vriendelijk om u tijdig aan te melden, uiterlijk dinsdag 17 april. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot aanmelding gesloten. U kunt zich alleen aanmelden via onze website www.mbrc107club.nl Geeft u hierbij duidelijk de volgende gegevens door:
- Met hoeveel personen komt u. (Max. 2 personen)
- Rijdt u met de rit mee; vult u dan het aantal deelnemers in, per persoon wordt automatisch € 7,50 berekend; dit kunt u op de volgende pagina via Ideal betalen.
- Wilt u blijven dineren; geef aan met hoeveel personen bij de opmerkingen.
- Is uw 107 geschorst? Vermeld dit bij de opmerkingen.

In het ledendeel van onze site (onder menukeuze ‘Voor leden’ en dan ‘ALV’) vindt u de relevante jaarstukken en de notulen van de ALV van 2017. Indien u punten in de vergadering wilt inbrengen, geef deze dan uiterlijk 17 april door op het emailadres secretariaat@mbrc107club.nl.

Een paar dagen vóór de ALV ontvangt u de details over de locatie en het digitale routeboek. We rekenen op uw aller aanwezigheid.

Tot ziens op onze ALV.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag 7 april Zuid-Beijerland

We hebben nu nog te maken met de laatste stuiptrekkingen van de winter, maar het cabrioseizoen gaat gelukkig binnenkort weer van start en dan laten we al die koude ellende achter ons. Over drie weken hebben we de eerste SLeuteldag van het seizoen 2018 bij Hans in Zuid-Beijerland. Iedereen kan hier zijn auto weer tiptop in orde maken voor bijvoorbeeld de Kingsday Classics toer op Koningsdag in de Krimpenerwaard (extern evenement) of onze ALV inclusief een prachtige toerrit op 22 april of de MB familiedag in Burgum op zaterdag 2 juni. Het is echt de moeite waard om deze grote afstand af te leggen, want er zal van alles te doen zijn deze dag. Meer info vind je via deze volgende link. We hebben weer een mooie gevulde agenda voor 2018 dus check de data op onze website om ze alvast te blokken in je agenda. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite en klik op de knop “Club Voordeel“. Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info over aircosystemen vind je op onze website (klik hier). Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 7 april

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Technische dag Stolk Balkbrug zaterdag 24 maart

Aangezien onze club dit jaar 20 jaar bestaat hebben we nog meer evenementen gepland dan normaal. Naast Sleuteldagen en tourritten hebben we dit jaar meer informatiedagen en zaterdag 24 maart is onze eerste evenement in 2018 van onze eigen club en zijn we van harte welkom bij de familie Stolk te Balkbrug.
Het bedrijf, opgericht in 1950, is hedendaags uitgegroeid tot een specialist in onderhoud en reparatie aan Mercedes-Benz oldtimers, youngtimers en klassiekers. Verder houdt Maria Stolk zich ook nog altijd bezig met het restaureren van museale rijtuigen in bezit van musea en kastelen.
Deze dag krijgen we een rondleiding door hun mooie bedrijf van 1.300m2 met uitleg over de mogelijkheden voor onze SL(C)’s. Heb je vragen over antiroestbehandelingen, cabriodaken, type oliën , voordelen Evans waterloze koelvloeistof, lederrestauratie, plaatwerk of restauratie van houten interieurs et cetera dan zou ik niet te lang wachten en je gelijk aanmelden via de agenda op onze website. De inschrijving sluit op zondag 18 maart.

Er is plaats voor 35 personen dus om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te komen, vraag ik iedereen vriendelijk om deze dag geen introducees mee te nemen.

Ontvangst is om 10.00 uur en na een kopje koffie en koek zal de rondleiding om 10.30 uur beginnen. Lunch is inbegrepen en de dag eindigt rond 15.00 uur. Sommige afdelingen zijn verwarmd tot 17/18 graden, maar andere afdelingen zijn onverwarmd dus hou hier rekening mee met uw kleding.

Wij zijn zeer blij met de gastvrijheid van Pierre Louis , Maria en Jean Louis Stolk en ik hoop dat we veel leden mogen verwelkomen in Balkbrug om deze dag tot een succes te maken.

Tot zaterdag 24 maart.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Vooraankondiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag met u vieren. Zoals u al op de agenda heeft kunnen zien, hebben we een feestweekend gepland op 26 en 27 mei op een mooie locatie op de Veluwe.

Hulp
In grote lijnen is het programma klaar, maar er is best veel te regelen. De feestcommissie kan nog wel wat hulp gebruiken, dus als u hier interesse in heeft, neemt u dan contact op met Heike Rieger van de feestcommissie via evenementen@mbrc107club.nl

Komt u ook?
Om het allemaal goed te kunnen organiseren, is het belangrijk dat wij nu al een indicatie hebben van het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. Dit in verband met het reserveren van hotelkamers en uiteraard de catering. Wij zijn momenteel in gesprek met het hotel om speciale kamerprijzen te krijgen voor onze leden. Wanneer dit afgerond is, zullen wij u een email sturen met alle informatie, zodat u zelf (op eigen kosten) de kamer kunt reserveren. Wij vragen u daarom om via evenementen@mbrc107club.nl te reageren, indien u van plan bent om dit feestweekend aanwezig te zijn, zodat we weten hoeveel kamers er nodig zullen zijn. Wilt u dit doen vóór 10 maart?

Het programma:
Zaterdag
09.30 - 10.00: Ontvangst
10.00 - 11.00: Koffie met gebak
11.00 - 12.00: Bijeenkomst
12.00 - 13.30: Lunch
13.30 - 17.00: Korte rit of andere activiteit, details volgen later
17.00 - 19.00: Check-in en vrije tijd
19.00: Diner en feest

Zondag
09.00 - 11.00: Ontbijt
11.00 - 15.00: Rit
15.00: Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Wij vragen een eigen bijdrage van € 30,- per persoon. Wanneer u deelneemt aan de activiteit op zaterdag, zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. De hotelovernachting is uiteraard voor eigen rekening, net zoals de drankjes tijdens het diner. Alle overige kosten zijn voor rekening van de club.

Vrijstelling geschorste auto’s
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, laat dit dan z.s.m. weten. Er is een mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen bij de belastingdienst door het bestuur.

Het bestuur

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Zoals u van ons gewend bent, nodigen wij u ook dit jaar weer uit om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen.

Dit jaar wordt deze receptie georganiseerd in samenwerking met Mercedes-Benz Club Nederland en Mercedes-Benz Automobiel Club.

Mercedes-Benz Nederland (de importeur van onze mooie wagens) faciliteert deze receptie door het atrium van hun hoofdkantoor aan ons ter beschikking te stellen.

De receptie is op zaterdag 20 januari tussen 15.00 en 17.00 uur
Inloop vanaf 14.30 uur
Het adres is van Deventerlaan 50 in Utrecht

LET OP:
Meld u zich vóór 11 januari aan via onze website
Geef aan met hoeveel personen u komt
En neem uw clubcard mee!
Deze dient u te tonen bij de ontvangsttafel

Tot ziens op 20 januari in Utrecht

Het bestuur

Zoeken op onze site