Home

NieuwSLetter

 

Bezoek Metropole Druten plus lunch 11 november

Zaterdag 11 november zijn we van harte welkom bij de mooie unieke verzameling klassiekers van Frans van Haaren in museum Metropole Druten. Frans heeft een voorliefde voor Mercedes-Benz, maar heeft daarnaast ook vele andere merken staan. Alfa Romeo, Ferrari en Fiat zijn namelijk ook sterk vertegenwoordigd, maar er is voor ieder wat wils en in een aparte hal staat ook nog de grootste collectie klassieke vrachtwagens van Nederland. Op dit moment staan er meerdere opéénvolgende SL-en in een aparte ruimte met als eyecatcher de 300SL vleugeldeur en uiteraard de roadster uitvoering dus dat is een extra reden om nu juist naar het museum te komen.

De dagindeling ziet er als volgt uit ;
10.00 uur ; Ontvangst met koffie en een petit four
10.45 uur ; Bezoek museum met rondleiding (van ondergetekende)
12.30 uur ; Lunch
Rest van de middag is nog vrij in te delen met een bezoek aan de vrachtwagens of de showroom beneden, waar o.a. vele amfibische voertuigen te koop staan. Het museum is open tot 15.00 uur en de showroom beneden tot 16.00 uur.

De kosten zijn 31,50 euro per persoon en er mogen maximaal 2 introducees mee.
Aanmelden kan alleen via onze site op de gebruikelijke wijze.

Tot zaterdag 11 november.

Vincent Breur

Technische dag zaterdag 9 september

Zaterdag 9 september zijn we van harte welkom op de technische dag bij Cor de Jong en deze keer op zijn nieuwe locatie in Rossem. Het is de eerste SLeuteldag in zijn nieuwe garage en hij heeft hier minder ruimte dan in Bergambacht dus er is voor de zekerheid een maximum van 25 auto’s voor deze dag en er mogen geen introducees mee.

Cor de Jong zal ook hier zijn introductiepraatje houden en er worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. De kosten voor deze dag bedragen € 7,50. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 9 september !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

BakkieBenz in Twente 26 augustus 2023

Onze club is aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs (MBAC) en zij organiseert op zaterdag 26 augustus het MBAC evenement “BakkieBenz in Twente”. Door omstandigheden hebben we helaas een dubbele datum gepland. Op 26 augustus is ook de Haven en kustrit. Maar toch willen we jullie deze niet onthouden. De MBAC heeft namelijk een hele mooie bijeenkomst georganiseerd in het oosten van het land.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Mercedes-Benz dealer Baan Twente die ons zal verwelkomen in hun vernieuwde vestiging in Hengelo. De koffie (of thee) staat klaar en er wordt gezorgd voor een kleine versnapering. Het evenement is van 11.00 tot 15.00 uur waarbij deelname geheel gratis is.

Tijdens ’BakkieBenz’ krijgen we ook de mogelijkheid om de vernieuwde vestiging en de prachtige auto’s in de gloednieuwe showroom van Baan Twente te bewonderen. Een uitgelezen kans om ons te vergapen aan al het moois dat Mercedes-Benz te bieden heeft.

Om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt vraagt de MBAC aan alle deelnemers om zich aan te melden zodat er voldoende catering is. Dus, als je van plan bent om naar het evenement te gaan, hierbij het vriendelijke verzoek om je aan te melden middels een email naar clubs@mbac.nl met (1) opgaaf van naam, (2) aantal personen, (3) aangesloten club. Aanmelden kan uiterlijk tot 22 augustus.

Samengevat:
- Evenement: 'BakkieBenz'
- Datum en Tijd: 26 augustus 2023 van 11:00 tot 15:00 uur
- Adres: Baan Twente, Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo
- Aanmelden: via clubs@mbac.nl
- Opgaaf: Naam, aantal personen en club

Bij vragen of calamiteiten kan contact opgenomen worden met Micky Aarts (Secretaris MBAC) via telefoonnummer 06 150 56 580 of email clubs@mbac.nl

Ook namens het MBAC bestuur, kijken wij er naar uit om jullie te verwelkomen tijdens dit mooie evenement.

Graag tot ziens tijdens bij BakkieBenz' in Hengelo

Met vriendelijke groet,

Jelle Wietsma
Voorzitter MB R/C 107 Club

Ingelaste rit: Haven en Kustrit 26 augustus 2023

Voor deze, op korte termijn ingelaste, rit worden we om 10u ontvangen tussen Brielle en het havengebied van Rotterdam met een kop koffie of thee. We rijden naar de grootste havens en langs de randen van het kustgebied van de Zuid-Hollandse eilanden. Nergens in Nederland liggen wonen, werken, recreatie en natuur op deze schaal zó dicht bij elkaar.

We gaan naar de Maasvlakte waar ‘s werelds grootste olietankers, erts- en containerschepen hun lading kunnen laden en lossen en van waar het naar heel Europa kan worden getransporteerd. We rijden onder andere langs de enorme olie- en containerterminals, terreinen waar de grootste windmolens worden gemaakt en kunnen een bezoek brengen aan Futureland waar de ontwikkeling van het nieuwste havengebied met eigen ogen kan worden ervaren. https://www.portofrotterdam.com/nl/eropuit/futureland

Daarna rijden we het oude duingebied van Voorne in, over smalle duinweggetjes, langs kleine arbeidershuisjes en landgoederen waar de havenbaronnen in de 19e eeuw hun buitenplaatsen hadden, en over de kop van Goeree. Er is genoeg tijd gedurende deze rit van 115km (+/- 2:30u) om langs de route, of na een kleine omweg, een uitstapje te maken óf van een lunch te genieten; op of bij het strand, bij de visafslag van Stellendam óf aan de Brouwersdam. We eindigen rond 16u weer op de plaats waar we begonnen zijn en worden daar verwelkomd met een hapje en een drankje.

Tijdens het aanmelden op de dag van de rit kan men zich opgeven voor het diner ter plaatse waarbij er keuze is tussen vlees, vis of vegetarisch en de kosten zijn rond de €22,-. Óf men kan ervoor kiezen om in de oude vestingsteden Brielle of Hellevoetsluis, óf aan/bij het strand in Oostvoorne te overnachten en te dineren, waarbij ik aanraad van tevoren een reservering te maken via bijvoorbeeld Booking.com of Trivago.

Kosten per persoon € 7,50 per persoon; (maximaal 2 personen per lidnummer) dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een drankje op de eindlocatie.

Let op:
· Aanmelden is mogelijk tot zaterdag 19 augustus 17.00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
· Méér informatie over exacte tijden, start adres, enz., ontvangen de deelnemers een aantal dagen vóór dit evenement.
· Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App en/of een routeboek ontvangen? Dan kunt u dit aangeven door bij de aanmelding deze optie(s) te selecteren. Zorg ervoor dat het mailadres welke bij de club bekend is hetzelfde is als het mailadres waarmee u zich aanmeldt bij de MRA app.
· Wilt u de rit rijden met uw eigen navigatiesysteem? Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .gpx bestand als bijlage in de mail. Er worden geen andere bestandsformaten meer ondersteund (zoals .itn).
· U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Volg deze link om naar de aanmeldpagina te gaan. NB: indien u met 2 personen deelneemt aan de rit, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,-.
· U wordt automatisch naar de betaalpagina geleid van betaalservice Mollie, ga na het afronden van de betaling door (sluit niet af); er volgen nog enkele stappen op onze eigen site.

Groet,
Arend Troost

Korte handleiding nieuwe MRA navigatie App

De bestaande MRA Navigation App vervalt binnenkort en wordt vervangen door de nieuwe c.q. aangepaste MRA MyRoute app. Hieronder vind je een link naar een verkorte handleiding die ik heb gemaakt voor onze leden. Het is raadzaam om over te gaan naar deze vernieuwde MRA MyRoute App. De leden die deze app nog niet op de telefoon hebben staan moeten deze downloaden en kunnen inloggen met de gegevens zoals ze ook al ingelogd waren in de Navigation app. De leden die de MRA MyRoute App al op hun telefoon hebben staan dienen deze app te updaten via de App-Store.

De verkorte handleiding vind je door het volgen van deze link: Nieuwe MRA navigatie App. De volledige handleiding is te downloden via de volgende link: https://www.calameo.com/read/007403670d6dbf0b859d8

Frans Vlaar
navigatie@mbrc107club.nl

Uitnodiging Heuvelland Rit 2.1

Op zaterdag 22 juli gaat het weer in de "Nederlandse Alpen". Bärbel & Gerd willen jullie graag uitnodigen voor de tweede editie Heuvelland Rit.

Deze keer rijden we door het zuidelijkste deel van Nederland in de provincie Zuid-Limburg en Oost-Belgisch Limburg door berg en dal in het Heuvelland. Het is een nieuwe route over kronkelige en bergachtige wegen door een prachtig landschap, door de uitlopers van de Eifel in het oosten en de Ardennen in het zuiden.

Wat ons te wachten staat: We ontmoeten elkaar deze keer tegen 10:00 uur bij een uniek restaurant met Cubaanse flair. Dit is ook onze eindlocatie waar wij na aankomst van het ritje lekker kunnen borrelen. Daarna staat er ook een speciaal Caribisch driegangen tapas menu voor € 25,- klaar. Als je wilt blijven eten, kies dan bij de aanmelding ook voor optie 2 voor het tapas menu. De kosten van het diner wordt dan bij de aanmelding op onze website betaald.

Kosten per persoon:
• Rit € 7,50; (maximaal 2 personen per lidnummer) dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een drankje op de eindlocatie.
• Diner (drie-gangen tapas menu) € 25

Let op, bij aanmelding:
• Aanmelden is mogelijk tot zaterdag 15 Juli 17.00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
• Méér informatie over exacte tijden, start adres, enz., ontvangen de deelnemers een aantal dagen vóór dit evenement.
• Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App en/of een routeboek ontvangen? Dan kunt u dit aangeven door bij de aanmelding deze optie(s) te selecteren.
• Wilt u de rit rijden met uw navigatiesysteem? Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .gpx bestand als bijlage in de mail. Er worden geen andere bestandsformaten meer ondersteund (zoals .itn).
• U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Volg deze link om naar de aanmeldpagina te gaan. NB: indien u met 2 personen deelneemt aan de rit, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,-.
• Indien u wilt blijven eten, vul dan bij optie 2: ‘aantal personen tapas menu’ het aantal personen in.
• U wordt automatisch naar de betaalpagina geleid van betaalservice Mollie Ga na het afronden van de betaling door (sluit niet af); er volgen nog enkele stappen op onze eigen site.

Als jullie een lang weekend in de omgeving willen doorbrengen, vindt u bijvoorbeeld goede accommodatie-opties in de onderstaande accommodatie-lijst in de buurt.

Restaurant/Hotel Cuba Libre (Start en eindlocatie) https://restaurantcubalibre.nl/hotel/
Hotel Vijlerhof (30m): https://vijlerhof.nl/
B&B Eigenheimer (6,5km): https://bbeigenheimer.nl
B&B Simplevei (6,9km): https://www.vakantiehoevesimplevei.nl
Van der Valk Hotel Heerlen (15km): https://www.valkexclusief.nl/hotels/hotel-heerlen/

Sleutel/Taxatiedag op 8 juli Voorne-Putten

Op 8 juli kunnen we net als de vorige SLeuteldag weer terecht bij een lid van onze club, die een grote schuur aan huis heeft inclusief een brug. Wij kunnen hier dus gebruik maken van een brug, maar het is niet de bedoeling dat hier uitgebreid gesleuteld gaat worden. We kunnen wel kleine dingen aanpakken, die we normaal ook op een parkeerplaats kunnen behandelen, maar het is vandaag voornamelijk een taxatiedag. We hebben helaas toch nog redelijk onverwacht afscheid moeten nemen van Jack van der Hoek. Er was een mooie uitvaart met de aanwezigheid van veel oldtimerliefhebbers, waarvan hij ooit hun auto heeft getaxeerd. Patrick Don heeft zijn klantenbestand overgenomen en hij zal deze SLeuteldag aanwezig zijn voor taxaties..

Patrick Don woont in Heenvliet en is van 1969. Met een voorliefde voor klassiekers en oldtimers is hij op jonge leeftijd begonnen met het repareren van motorvoertuigen. Uiteindelijk heeft hij van zijn hobby zijn werk kunnen maken met als resultaat een eigen garage en revisie/restauratiebedrijf, gespecialiseerd in klassiekers en oldtimers.

Mede hierdoor en zijn passie voor de oude voertuigen heeft hij jaren geleden besloten om zich volledig te richten op het taxeren van motorvoertuigen. Hij heeft met goed gevolg de aspiranten regeling van de stichting RETM doorlopen en is sindsdien beëdigd RETM taxateur en expert met FEHAC erkenning voor klassiekers en youngtimers.

Jullie kunnen erop rekenen dat hij altijd zijn uiterste best zal doen om jullie voertuig op de juiste waarde te taxeren, zodat jullie verzekerd zijn van een gezekerde waarde. De kwaliteit van een taxatierapport valt of staat met de onderbouwing. Er mag geen ruimte zijn voor enige discussie met de verzekeraar in geval van calamiteiten.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal € 140,- bedragen. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Er is deze dag plaats voor maximaal 25 auto’s en daarvan zijn 8 plekken gereserveerd voor een taxatie. De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen. De inschrijving sluit, zodra we het maximale aantal inschrijvingen hebben bereikt en in ieder geval op woensdag 5 juli om 00.00 uur ‘s- nachts.

Tot 8 juli.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Millers Oils Infodag 3 juni

Veel gesprekken tijdens onze Sleuteldagen gaan over de schade die ethanol in benzine kan veroorzaken aan onze motoren en welke olie het beste is om te gebruiken in onze oude Benzen. Millers Oils ontwikkelt en levert al meer dan een eeuw lang geavanceerde smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassieke wagens, racewagens, bedrijfsvoertuigen, motorsport en industriële toepassingen. Casper Hanken is eigenaar van Millers Oils Benelux en hij wil deze dag zijn kennis en zijn bedrijfsruimte met ons delen en duidelijkheid geven over o.a. de volgende vragen;
- Welke motorolie is het beste voor onze SL (C)’s ?
- Welke benzine kan ik het beste tanken euro 95 of 98 en wat kan ethanolkiller hierin betekenen ?
- Is Tanksafe iets wat standaard voor de winter moet worden toegevoegd aan de benzine en zo ja, waarom ?
- Wat is het voordeel van een watervrije koelvloeistof als Evans Coolants ?

We zijn welkom vanaf 10.00 uur en vanaf 10.30 uur zal Casper een presentatie geven die zo’n 1-1 ½ uur zal duren. Er is deze dag een maximum van 40 deelnemers dus hier geldt een maximum deelname van één persoon per lidnummer, zodat zoveel mogelijk leden hierbij aanwezig kunnen zijn. Rond de middag wordt een lunch verzorgd en na afloop kunnen we met Casper iets dieper op de materie ingaan en nog vragen stellen en daarna ter plaatse de besproken artikelen met 15% korting aanschaffen. Wij vragen voor deze dag een eigen bijdrage van 7,50 en de rest van de kosten worden betaald voor de club.

Geef je op via de agenda op onze website.

Tot zaterdag 3 juni.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Agenda en documenten voor ALV

Op de website zijn de agenda voor de vergadering en de benodigde documenten geplaatst. U vindt deze documenten in het ledendeel van onze website (onder menu Leden, keuze ALV, onder jaar 2023). Het verzoek aan u is om deze zelf uit te printen en ze mee te nemen naar de vergadering.

Dit jaar is de voorzitter herkiesbaar, de termijn van drie jaar is verstreken. De voorzitter stelt zichzelf weer herkiesbaar, maar wanneer u deze portefeuille zou willen invullen, kunt u dit aan het bestuur kenbaar maken. Dit kunt u doen door een email te sturen naar secretariaat@mbrc107club.nl Doet u dit dan wel vóór 7 mei 17.00 uur.

Indien u punten heeft voor de vergadering die u wilt bespreken, kunt u dit naar hetzelfde emailadres sturen. Ook deze punten ontvangen wij graag vóór 7 mei, zodat het bestuur zich hierop kan voor bereiden.

Graag tot ziens op 20 mei.

Het bestuur.

Wijziging in de agenda: Heuvellandrit

De Heuvelland Rit in Zuid Limburg en Belgisch Limburg was dit jaar gepland op 24 juni. Op deze datum is er echter een tijdsoverlapping met een reis in Duitsland die buiten onze club is georganiseerd en waaraan enkele van onze clubleden zullen deelnemen. Om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen aan de Heuvelland Rit is de datum verplaatst naar ZATERDAG 22 JULI. Deze update is nu ook bijgewerkt in de agenda op de clubwebsite.

Voor degenen die een lang weekend in het Heuvelland willen doorbrengen, raden wij aan tijdig een accommodatie te boeken omdat deze rit in de vakantieperiode valt. U kunt dan het beste in de omgeving van Vijlen een kamer boeken.

Gerd Beier (Organisator)

Uitnodiging ALV met lunch en rit

Op zaterdag 20 mei 2023 houden wij onze Algemene Leden Vergadering. Na de ledenvergadering bieden wij u een lunch aan. Voor de rit is de startlocatie omgeving Bunnik en de eindlocatie omgeving Bodegraven. In deze mooie rit starten we in het hart van Nederland, rijden we door een waterrijk gebied en eindigen we in het groene hart. Dat wil je niet missen!

Kosten per persoon:
Rit 7,50; (maximaal 2 personen per lidnummer) dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een drankje op de eindlocatie.
De lunch is op kosten van de club; als u zich heeft aangemeld, maar onverhoopt verhinderd bent, verzoeken wij u om dit direct door te geven via ritten@mbrc107club.nl zodat de catering hier rekening mee kan houden.

Let op, bij aanmelding:
- Aanmelden is mogelijk tot zondag 14 mei 17.00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
- Méér informatie over exacte tijden, start adres, enz., ontvangen de deelnemers een aantal dagen vóór dit evenement.
- Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App en/of een routeboek ontvangen? Dan kunt u dit aangeven door bij de aanmelding deze optie(s) te selecteren.
- Wilt u de rit rijden met uw navigatiesysteem? Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .gpx bestand als bijlage in de mail. Er worden geen andere bestandsformaten meer ondersteund (zoals .itn).
- U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Volg deze link om naar de aanmeldpagina te gaan. NB: indien u met 2 personen komt, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,-. U wordt automatisch naar de betaalpagina geleid van betaalservice Mollie Ga na het afronden van de betaling door (sluit niet af); er volgen nog enkele stappen op onze eigen site.

Voor vragen over deze dag kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

Cabrio Partner Infodag 29 maart

Alles wat je altijd al wilde weten over Cabriodaken en interieurbekleding

Het is alweer zeven jaar geleden dat we een informatiemiddag hebben gehad bij Cabrio Partner en het leek ons een goed idee om met het 25-jarig jubileum van onze club weer eens bij Peter van Harten langs te gaan.

35 jaar geleden is Cabrio-Partner begonnen met het monteren, het importeren en exporteren van kwalitatief hoogwaardige cabrioletkappen. In de loop der jaren legde Cabrio-Partner zich ook toe op authentieke interieurrestauraties van old- en youngtimers. Mede door intensieve contacten met diverse Porsche dealers en specialisten is Cabrio-Partner zich steeds meer gaan specialiseren in het vakkundig restaureren en bekleden van lederen interieurs van auto's, zowel old- als youngtimers, waaronder ook vele Mercedes-Benzen. Inmiddels heeft het bedrijf een betrouwbare naam opgebouwd en vinden vele auto's hun weg naar Leersum om voorzien te worden van een nieuwe cabrioletkap of een geheel of gedeeltelijk vernieuwd interieur.

We zijn welkom vanaf 10.00 uur en na de koffie volgt een rondleiding en toelichting op het mooie werk wat ze allemaal doen. Dit duurt tot ongeveer 12.30 uur en we sluiten deze ochtend af met een heerlijke lunch. De kosten voor deze dag zijn €7,50. Er geldt voor deze dag een maximum aantal deelnemers en vandaar dat we per lidnummer een maximum van één persoon hebben ingesteld. Bij de aanmelding kunt u dus geen aantal deelnemers opgeven en bedragen de vaste kosten €7,50.

Meld je aan voor deelname aan deze dag op de gebruikelijke wijze via onze website.

Tot zaterdag 29 april.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Merchandise en voucher

Na lang zoeken hebben we eindelijk weer een partij kunnen vinden, welke voor ons merchandise wil aanbieden. Onze keuze is gevallen op Borduurstudio Esbee. Er is een aparte webshop voor onze clubleden gemaakt, waarin je een keuze kunt maken uit diverse artikelen, te weten; poloshirts, hoody’s, windjacks, fleecejacks, petten, en softshell-jassen in de kleuren wit of blauw.

Op onze website is een link gezet, waarmee je in deze webshop komt. Kies in het Leden-menu voor ‘webshop’. Hier vind je de link naar de aparte webshop van Esbee voor onze club. Indien je op deze link klikt dan wordt deze webshop geopend op een nieuw tabblad of venster.

Om ons 25-jarig jubileum samen met jou te vieren, heeft het bestuur naar aanleiding van de laatste ALV besloten om jou een voucher van €25,- aan te bieden om in deze webshop te besteden voor artikelen met ons club-logo. Deze voucher is op zaterdag 8 april 2023 verstuurd via mail en bevat een persoonlijke kortingscode. Heb je geen mail? Neem dan contact met ons op!

Bloesemrit Sint-Truiden (Belgie) 16 april


SLeutel/Airco/Taxatiedag 8 april Harmelen

De eerste SLeuteldag zal weer worden gehouden bij een lid van onze club in Harmelen en we zijn welkom van 10.00-16.00 uur. Het is geen garage, maar er is wel een brug aanwezig en genoeg ruimte om meerdere auto’s kwijt te kunnen en in ieder geval binnen te kunnen werken. Andre Pisa zal hierbij aanwezig zijn voor het taxeren van onze SL(C)’s en Richard Bolt zal onze airconditionings weer testen op lekkages en afvullen met het nieuwste koelmiddel. Met het koudemiddel wat hij gebruikt hoef je het aircosysteem niet te retrofitten, want hij vult het systeem af met een alternatief voor het oorspronkelijke middel. Er is deze dag plaats voor maximaal 8 auto’s voor de aircocheck.

Aircosystemen van old- en youngtimers van vóór 1995 die oorspronkelijk gevuld zijn met het inmiddels niet meer verkrijgbare R12 (Freon), kunnen gevuld worden met een vervanger voor R12, Duracool 12a. Duracool 12a is op dit moment de beste vervanger voor R12 met dezelfde eigenschappen, en heeft zelfs betere koeleigenschappen. De kosten voor het vullen van uw oude R12 systeem met Duracool 12a zijn 120 euro per vulling koudemiddel ongeacht het gewicht, inclusief alle werkzaamheden. Als extra wordt er altijd een kleine hoeveelheid UV vloeistof toegevoegd voor het opsporen van kleine lekkages in de toekomst met UV-licht. Tevens kan er vlak voor het vullen de juiste olie die geschikt is voor R12 systemen toegevoegd worden als er componenten uit het systeem vervangen zijn.

Het vullen van de airconditioninginstallatie omvat standaard de volgende werkzaamheden:
- Het aircosysteem leeghalen en controleren van de hoeveelheid restgas voor het bepalen van de conditie van het systeem.
- Indien mogelijk, vaststellen wat voor soort koudemiddel er tijdens de laatste vulling van het systeem gebruikt is.
- Vacumeren en lektesten.
- Spoelen met stikstof en/of afpersen van het systeem om lekkages op te sporen.
- Het aircosysteem vullen met de juiste hoeveelheid Duracool 12a koudemiddel en uv vloeistof.
- Controle op de werkdruk tijdens bedrijf, en de juiste werking van het systeem.

Andre Pisa is van Ataxaties uit Utrecht en is een gerenommeerde taxateur. Bij taxatie voor het afsluiten van een verzekering is het van belang te weten dat de meeste verzekeringen alleen rapporten van taxateurs accepteren die zijn aangesloten bij de federatie NIVRE, VRT of de FEHAC. De taxateur van Ataxaties is bij alle drie van de genoemde organisaties aangesloten. U kunt rekenen op een vakkundig en onafhankelijk taxatierapport dat door verzekeringsmaatschappijen wordt geaccepteerd.

De kosten van een half uur durende taxatie bedragen voor deze clubdag 125,- en er is plek voor ongeveer 8/9 taxaties.

Reageer a.u.b. door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen of je gebruik wilt maken van de aircocheck of taxatie.

De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

Op de SLeuteldag hoef je niet persé te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Ben je zelf technisch goed onderlegd dan zijn dit de dagen om deze kennis te delen met onze andere leden. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen. Je kan je tot enkele dagen voor de SLeuteldag inschrijven en daarna wordt deze inschrijving gesloten, zodat we bijvoorbeeld weten hoeveel broodjes we voor de lunch moeten bestellen. Vlak voor de SLeuteldag ontvangen alle deelnemers een e-mail met meer informatie over o.a. de locatie. Neem indien mogelijk je eigen gereedschap mee.

Tot 8 april.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Poetsclinic Meguiar’s 25 maart 2023

Zaterdag 25 maart 2023 zijn we van harte welkom bij Marcel de Vries voor een poetsclinic met Mequair’s poetsmiddelen. We gaan met zijn allen na de powerpoint presentatie één auto onder handen nemen volgens het 5-stappenplan. Normaal ben je in je eentje een heel weekend !! bezig om dit goed te doen, maar vele handen maken licht werk dus hier gaan we een poging wagen om het in veel kortere tijd te doen ! Je moet dus wel toestemming geven dat anderen meehelpen met poetsen aan jouw auto. De eigenaar van het poetsbedrijf is erbij en geeft aanwijzingen en tips tijdens het poetsen. Als je in aanmerking wilt komen voor de demonstratie dan is het zaak dat je auto gewassen is voor je naar deze poetsdag komt, want een goeie wasbeurt kost ook zomaar een uur en die tijd hebben we vandaag niet.

De dagindeling ziet er als volgt uit ;

10:30 uur Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers
11:00 uur Welkom en aansluitend Meguiar’s theorie gedeelte van het
5-stappenplan m.b.v. een PowerPoint presentatie.
12:00 Lunch
12:45 uur starten we met het praktijk gedeelte en het demonstreren op één van de auto’s van de deelnemers. (Deze wordt uitgekozen door Marcel de Vries op basis van het ddor zijn ervaring best te behalen resultaat) Handmatig verwerken van Meguiar's producten incl. machinaal.
15:00 uur kunnen de leden om adviezen vragen voor aanschaffen van Meguiar's producten.
16:00 einde van deze leuke, gezellige en leerzame dag van de Meguiar's workshop.

Alle ingeschreven leden van de Meguiars workshop krijgen die dag 10% korting op alle aangeschafte Meguiar's items. Ook zijn er deze dag Mequiar’s Super Deals en mooie Meguiar’s kits. De kosten voor de Meguiar's poetsclinic incl koffie en thee €17,50 p.p. De lunch wordt verzorgd en is voor rekening van de club.

Er is plek voor maximaal 35 personen dus daarom hanteren wij ook een maximum aantal van twee deelnemers per lidnummer.

Wil je jouw wagen als demo voor deze poetsmiddag opgeven, dan kun je dit aangeven bij opmerkingen bij je aanmelding. Op de dag zelf zal Marcel een auto uitkiezen, waar we het grootste verschil mee kunnen maken en we gaan kijken hoe ver we komen met het 5-stappenplan. We hebben een maximum van 35 deelnemers dus geef je snel op. Als je onverhoopt toch niet kan komen, stuur even een berichtje, zodat we de leden op de reservelijst kunnen gaan benaderen.

Tot zaterdag 25 maart.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Navigatiebestanden alle routes 2022 beschikbaar

De navigatiebestanden van alle routes die in 2022 georganiseerd zijn, zijn beschikbaar op de site. Je vindt de bestanden in het Ledendeel van deze site. Log in op het ledendeel en kies in het menu voor Clubritten. Daar vind je de navigatiebestanden voor Garmin (gpx=bestand) en voor TomTom (itn-bestand). Voor zover beschikbaar zijn ook een kaart en routeboek toegevoegd (beide in pdf-formaat).

Nieuwjaarsreceptie 2023

In januari 2023 organiseren de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs Nederland (MBAC) samen met de aangesloten clubs en de Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN) weer een nieuwjaarsreceptie.

De afgelopen twee jaren was het door de corona-epidemie niet mogelijk om een nieuwjaarsreceptie te houden. Wij zijn blij dat het in 2023 weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten en te toasten op een nieuw seizoen.

Datum: Zaterdag 28 januari 2023
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: Hedin Automotive Nieuwegein (voorheen Stern Nieuwegein)
Adres: Ringwade 2, 3439 LM in NIEUWEGEIN
Kosten: Per lidnummer betaalt de club voor maximaal 2 personen de entree. Wilt u met meer personen komen, dan betaalt u € 10,- p.p.

U kunt zich tot en met zondag 15 januari aanmelden via onze eigen website van MBRC 107 Club Nederland.

Bij de aanmelding ziet u in de tabel met kosten o.a. deze twee regels staan:
- Regel 1: “aantal zonder entree geld (max. 2)”
- Regel 2: “aantal met entree geld”
Indien u met 1 of 2 personen komt, dan vult u in regel 1 het aantal 1 resp. 2 in.
Indien u met meer dan 2 personen komt, vul dan in regel 1 het aantal 2 in en in regel 2 het aantal extra personen, zodat u per extra persoon € 10,- betaald.

Op 15 januari wordt om 17.00 uur de aanmelding gesloten. Daarna kunt u zich niet meer aanmelden. Alleen na aanmelding via de website krijgt u toegang tot de receptie.

Het bestuur wenst u fijne feestdagen.

Hedin Automotive stelt speciaal voor ons haar pand voor de receptie beschikbaar. Echter, de receptie wordt georganiseerd door de MBAC, in samenwerking met de aangesloten clubs en de Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN), hetgeen betekent dat Hedin Automotive geen verantwoording draagt voor dat wat u tijdens de receptie wordt aangeboden.

SL Revue

Tijdens de jaarlijkse besturenvergadering van de MBAC is er gesproken over de SL Revue. De afgelopen week is pas het 2e exemplaar van dit jaar geleverd en er is geen zicht op dat dit volgend jaar beter zal gaan.
De MBAC heeft daarom besloten om dit blad niet langer met korting aan te bieden. Onze club is het hiermee eens, wij zullen de eenmalige korting ook stoppen.

Tevens willen wij de leden erop wijzen dat, wanneer je nog een abonnement hebt op de SL Revue en je dit niet langer wilt, je dit zelf dient op te zeggen.

Oproep feestcommissie 25 jarig jubileum 2023

Al eerder deed het bestuur een oproep om vrijwilligers voor het organiseren van het jubileumfeest. Het voorstel is om een (korte) rit te organiseren met aansluitend een diner en feestavond. Maar wanneer je een ander idee hebt, staan wij daar uiteraard voor open.

Helaas hebben zich nog geen vrijwilligers gemeld voor de feestcommissie. Wij zouden het jammer vinden als we dit 25-jarig jubileum van onze club niet kunnen vieren. Indien er geen mensen zijn die het kunnen/willen organiseren, zal het helaas niet doorgaan.

Dus daarom een nieuwe oproep: wie wil (eventueel samen met andere leden) dit jubileumfeest organiseren?

Meld u zich vóór 31 december via secretariaat@mbrc107club.nl

Contributie 2023

Deze maand ontvangt uw via mail een verzoek tot betaling van de contributie voor 2023. Heeft u geen mail ontvangen in november? Neem dan contact op met de webmaster.

Wij verzoeken u vriendelijk, doch dringend, om gebruik te maken van de link in de mail voor de betaling van uw contributie. Uw betaling wordt op deze manier automatisch verwerkt in onze ledenadministratie. Dit bespaart veel handmatig werk. Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend(in) de betaling voor u te doen.

Verder willen wij u erop wijzen dat wij verplicht zijn de AVG regels op te volgen. Deze wetgeving verplicht ons onder andere om aan u toestemming te vragen om uw persoonsgegevens, welke u heeft ingevoerd toen u lid werd van onze club, te bewaren en verwerken. Bij het overmaken van de contributie zal u gevraagd worden om een vinkje te plaatsen bij de vraag of wij uw persoonsgegevens mogen bewaren en verwerken. Zonder hiermee akkoord te gaan, is het niet mogelijk om uw lidmaatschap te betalen. Wat de AVG regels precies inhouden, kunt u lezen door het volgen van deze link.

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ledenadministratie@mbrc107club.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,
E.P.J. Voorn
Penningmeester

Bezoek Ockhuisen collectie 17 december

AANVULLING 17-11-2022: DEZE ACTIVITEIT IS VOLGEBOEKT. HET MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT. U KUNT ZICH NIET MEER AANMELDEN.

Het seizoen van toerritten rijden en Sleuteldagen bezoeken is helaas voorbij en de meeste SL (C’s) staan alweer in hun winterstalling. Maar we hebben een leuk evenement voor de winterperiode en wel een bezichtiging van de unieke collectie Mercedes-Benzen van Nico Ockhuisen te Eemnes.

Hier staat een selectie van 50 Mercedes-Benzen, waar Nico heel bevlogen over kan vertellen. De oudste Mercedes is van 1933 en de jongste is van 2014, maar stuk voor stuk blinken ze uit in een lage kilometerstand en veelal een ongerestaureerde originele staat.

Er komt binnenkort een originele Nederlandse 300SL type 107 uit 1989 met maar 64! kilometer op de teller binnen. Hij heeft ook een 280SL met maar 18.000 km staan en hij heeft ook nog drie prachtige SLC’s staan. Er staat o.a. een SLR McLaren, een SLS AMG, een 300SL gullwing, maar ook de 600 Pullman ontbreekt niet dus er is genoeg te ontdekken.

We zijn welkom van 13.00 uur tot een uur of 16.00 uur en koffie en cake wordt verzorgd.

De kosten zijn 12,50 euro per persoon. U dient zich voor dit evenement aan te melden op de gebruikelijke wijze via de website. Vergeet niet om het aantal personen in te vullen zodat u ook direct de betaling kunt doen via iDeal.

Er is een maximum van 100 deelnemers. Indien het maximum van 100 deelnemers wordt bereikt, dan wordt de aanmelding dicht gezet. Hiervan wordt melding gemaakt op de website. U kunt zich dan niet meer aanmelden.

We zien u graag in Eemnes.

Groeten,

Vincent Breur

Uitnodiging Oost-Brabantse Kastelen rit

Wat : Toerrit
Waar : Brabant
Wanneer : Zondag 25 september 2022
Kosten : € 7,50 per persoon

Extra opties:
Na afloop is er een buffet of 3 gangendiner voor ons geregeld.
Omdat het de laatste rit van dit jaar is, zijn de kosten hiervan voor de club, alleen de drankjes dient u zelf af te rekenen, eventueel kunt u hier de muntjes voor gebruiken.
Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, moet u dit bij uw aanmelding aangeven door middel van het invullen van het aantal personen diner’ bij optie 2.

Aanmelden mogelijk tot en met zaterdag 17 september 17.00 uur.

Daarna is het niet meer mogelijk om je aan te melden. (Door omstandigheden is de aanmeldperiode korter dan u gewend bent, dus meldt u zich meteen aan, dan bent u in ieder geval niet te laat.)

Let op, bij aanmelding:
• Kosten deelname rit en ontvangst met koffie/thee en iets lekkers zijn €7,50 per persoon. Voor de eindlocatie krijgt u een consumptiemunt voor een drankje.
• Indien u met 2 personen komt, vul dan bij optie 1: ‘aantal personen rit’ 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,- en betaalt u bij de aanmelding.
• Indien u deel neemt aan het buffet/diner, vul dan bij optie 2: ‘aantal personen diner’ het aantal personen in.
• Indien u deel neemt aan het diner, en u heeft speciale dieetwensen, vul dan in het veld ‘opmerking’ uw specifieke dieetwensen in en voor hoeveel personen dit van toepassing is.
• Wilt u de rit rijden met uw TomTom of Garmin, dan hoeft u niets op te geven. Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .itn en .gpx bestand als bijlage in de mail. Deze kunt u dan thuis laden in uw TomTom/Garmin (indien uw navigatiesysteem deze optie heeft).
• Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App, geef dit dan aan door deze optie aan te vinken.
• In principe ontvangt u geen routeboek meer. Er is een optie toegevoegd bij de aanmelding waarbij u kunt aangeven of u prijs stelt op een routeboek: vink deze optie dan aan.
• U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site.

Voor vragen over de rit kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

Uitnodiging SLeuteldag 17 september

LET OP; gewijzigde datum van 10 september naar 17 september.

Zaterdag 17 september zijn we weer van harte welkom bij officiële Mercedes-Benzdealer en Classic partner Cor Millenaar in Aalsmeer.

Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen ondersteunen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van tevoren aangeven, zodat de officiële Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen.

Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement in de bijlage. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom.

U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto, maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz. Indien je gaat sleutelen, dan dient u het inschrijfformulier voor het sleutelen in te vullen en mee te nemen. U vindt dit inschrijfformulier op de website. Daar vindt u ook de spelregels voor deze sleuteldag.

TAXATIE

Wij hebben deze dag Hans den Toom van Steijns Sportscars Taxaties bereid gevonden om op onze clubdag onze SL-en te komen taxeren. Er is plek voor maximaal 7/8 taxaties deze dag en de kosten bedragen 115,- voor een digitaal rapport. Wil je een geprint exemplaar dan komt er 10,- bij. Op de website vindt u alvast een formulier mee wat ingevuld kan worden meegenomen naar de taxatie voor een soepel verloop van de administratie.

UITDEUKEN ZONDER SPUITEN

Hoe voorzichtig je ook bent er kan altijd iets gebeuren, waardoor je SL(C) helaas een klein deukje oploopt. Het kan gebeuren door iemand anders zijn openslaande deur bij het uitstappen of als je bijvoorbeeld de hardtop alleen probeert te verwijderen. Een deuk ter grootte van een 2 euromunt kan met het juiste gereedschap door een specialist verwijderd worden en de kosten verschillen erg per deuk, maar denk aan een bedrag vanaf 30,- per deuk. Het ligt aan de grootte van de deuk, maar zeker ook de plaats ervan bepaalt de prijs. Of een deuk wel of niet verwijderd kan worden zal deze dag in overleg met de specialist bepaald worden. Laat weten bij je aanmelding of je gebruik wilt maken van dit aanbod.

Iedereen is welkom van 09-30-15.30 uur en de lunch wordt verzorgd. Geef u te allen tijde op via onze website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren en of u één of meerdere deukjes ter grootte van een 2 euromunt wilt laten verwijderen. Lees de spelregels van de SLeuteldag op de website.

Tot zaterdag 17 september.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Rit Schiedam en omstreken

Wat: Rit met optioneel een rondleiding in molen met molenaar en op eindlocatie driegangen diner
Waar: Schiedam en omstreken
Wanneer: zondag 28 augustus 2022
Kosten per persoon:
- Rit 7,50 euro
- Rondleiding 7,50 euro (gratis voor museumkaart- of Rotterdampashouders)
- Diner 37,50 (menu zie onderstaand)

Aanmelden mogelijk tot zaterdag 20 augustus 12.00 uur Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden

Aanvullende info van de organisator over deze dag:

Beste clubleden,

Op zondag 28 augustus hebben wij een rit uitgezet langs een aantal mooie molens in Schiedam en omstreken. We starten in Schiedam waar we gezellig van een bakje koffie of thee kunnen genieten.

Tijdens de rit is er een mogelijkheid om een molen te bezichtigen onder begeleiding van de molenaar. De rondleiding kost € 7,50 per persoon (ter plekke betalen). Heb je een museumkaart of Rotterdamkaart dan is het gratis. Let op de molen heeft smalle trappetjes! Deze bezichtiging moet vóóraf aangemeld (bij het aanmelden voor de rit) worden zodat de molenaar weet hoeveel mensen er komen. Per bezichtiging kunnen er 20 personen tegelijk naar boven en het is echt de moeite waard.

We eindigen de rit in Brielle met een gezamenlijke borrel. Voor diegenen die dat willen, is er gelegenheid om daar na afloop te dineren. Hiervoor is een keuzemenu samengesteld á € 37,50 per persoon:

Voorgerecht proeverij van de Chef (uitgeserveerd op planken)
· Gepekelde zalm met kruidenolie, yuzu mayonaise
· Krokantje met bietenhoumous en feta
· Coppa di Parma met olijfolie, tomaat en buratine

Hoofdgerecht (3 keuzes)
· Entrecote met ratatouille aardappelgratin en sjalottensaus.
· Kabeljauw met kreeften saus
· Knapperige bloemkool vinaigrette knoflook zoete aardappel crème
Daarnaast friet op tafel.

Dessert
· Seizoen dessert van de chef

Let op, bij aanmelding:
- Kosten deelname rit en ontvangst met koffie/thee en iets lekkers zijn €7,50 per persoon. Voor de eindlocatie krijgt u een consumptiemunt voor een drankje.
- Indien u met 2 personen komt, vul dan bij aantal personen rit 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,- en betaalt u bij de aanmelding.
- Indien u deel neemt aan de rondleiding, dan moet u bij de aanmelding het aantal personen opgeven en u betaalt de kosten per plekke op de dag van de rit.
- Indien u deel neemt aan het diner, dan betaalt u de kosten bij de aanmelding.
- Wilt u de rit rijden met uw TomTom of Garmin, dan hoeft u niets op te geven. Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .itn en .gpx bestand als bijlage in de mail. Deze kunt u dan thuis laden in uw TomTom/Garmin (indien uw navigatiesysteem deze optie heeft).
- Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App, geef dit dan aan door deze optie aan te vinken.
- In principe ontvangt u geen routeboek meer. Er is een optie toegevoegd bij de aanmelding waarbij u kunt aangeven of u prijs stelt op een routeboek.
- U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Houdt er rekening mee dat de aanmelding sluit op zaterdag 20 augustus om 12.00 uur. Hierna is het niet meer mogelijk om je aan te melden!

Voor vragen over de rit kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

Technische dag zaterdag 9 juli in Bergambacht

- Uitleg viscokoppeling en vervanging ervan wordt gedemonstreerd
- Uitleg kettingen en gevolgen bij breuk of oprekking
- Onderwerpen aangedragen door onze leden

Zaterdag 9 juli hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Dit is ook gelijk een afscheid, want het zal de laatste technische dag zijn bij Cor de Jong op deze locatie. Cor heeft zijn huis met bedrijventerrein namelijk verkocht en zal vanaf oktober in Rossum zijn werkzaamheden op iets kleinere schaal voortzetten. Er is helaas geen uitdeuker zonder spuiten aanwezig deze dag dus die zullen we nog inplannen op een andere SLeuteldag van de club.

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op één van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor onze leden is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10,- dus komt u met zijn tweeën dan graag 10,- van te voren overmaken bij de aanmelding. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 9 juli !

Groeten,

Vincent Breur techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging rit omgeving Drenthe

Wat : Toerrit
Waar : Omgeving Westerwolde
Wanneer : Zondag 24 juli 2022
Kosten : 7,50 euro p.p.

Aanmelden mogelijk tot zondagmiddag 17 juli 17.00 uur
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Info over deze dag van de organisatoren Geert en Lidy Liewes:

We starten in het Drentse Nationaal Park ‘Drentse AA’. De start is in een bosrijke omgeving en dan vervolgen we onze weg door het Drents en Gronings landschap. Bij de start en finish hebben wij een aparte parkeerplaats voor onze SL’s. Wij rijden van hieruit door het Drentse Landschap om later op de dag het Groninger Landschap door te rijden en komen zo het ‘Westerwolde binnen. Bij het vestigingsdorp hebben we weer een aparte parkeerplaats voor onze SL’s. Vanaf de parkeerplaats is het eenvoudig om het vestiging-museum dorp te bezoeken. Dit is gratis toegankelijk. Een aanrader is om zeker door het dorp te wandelen en hier kunt u ook eventueel lunchen. Terug bij de parkeerplaats beginnen we aan de terugreis, waar we bij mooi weer op het terras nog kunnen nagenieten van deze dag met een drankje van de club.

Let op bij de aanmelding:
• Wilt u de rit rijden met uw TomTom of Garmin, dan hoeft u niets op te geven. Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging het .itn en .gpx bestand als bijlage in de mail. Deze kunt u dan thuis laden in uw TomTom/Garmin (indien uw navigatiesysteem deze optie heeft).
• Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App dan kunt u dit aanvinken bij de opties.
• Vanaf dit jaar is er een extra optie toegevoegd voor het routeboek. In principe ontvangt u geen routeboek meer. Er is een optie die u kunt aanvinken bij de aanmelding: u ontvangt dan een routeboek op de dag van de rit.
• Houdt er rekening mee dat de aanmelding sluit op zondagmiddag 17 juli om 17.00 uur. Hierna is het niet meer mogelijk om je aan te melden!
• Kosten deelname rit en ontvangst met koffie/thee en iets lekkers zijn €7,50 per persoon.
• Voor de eindlocatie krijgt u een consumptiemunt voor een drankje.
• Indien u met 2 personen komt, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus €15,- U wordt automatisch naar de betaalpagina geleid.
• U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site.0

Voor vragen over de rit kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

Uitnodiging Heuvelland Rit

Op zaterdag 25 juni gaan we de Alpen in. Oké, de ‘Nederlandse Alpen’. Wij, Bärbel & Gerd, willen jullie graag uitnodigen om met onze bolides door berg en dal in het Heuvelland te rijden en van een totaal ander en uniek Nederlands landschap te genieten.

Het Heuvelland wordt gevormd door de uitlopers van de Eifel in het oosten en de Ardennen in het zuiden en wordt niet zonder reden de ‘Nederlandse Alpen’ genoemd.

We zullen het zuidelijkste deel van Nederland in de provincie Limburg en Oost-Belgisch Limburg leren kennen vanuit een heel speciaal perspectief. Er zijn hier namelijk kronkelige en bergachtige wegen, waarop we de machine zeker terugschakelen. En nee, dit zijn geen zandduinen.

De rit leidt ons zo’n kleine 80 km over bergen - sorry heuvels - en valleien naar het hoogste punt van Nederland op 323m, waar we de mogelijkheid hebben om de drie landen (NL-B-DE) te bekijken vanuit een uitkijktoren met skywalk. Dit mag je niet missen. Via het Drielandenpunt gaan we verder door België, door idyllische dorpen, bossen, langs statige landhuizen en kastelen terug naar NL. Vele gezellige terrasjes nodigen uit voor een kopje koffie of lunch onderweg. Een aantal vind je ook terug in het routeboek. Ook een typisch Limburgse delicatessenwinkel kan bezocht worden.

Het heuvelland is een gebied dat heel populair is bij toeristen. Daarom zullen we vooral in het weekend veel fietsers, wandelaars, motoren en scooters op smalle wegen tegenkomen. Dit is overigens ook de reden waarom onze rit op zaterdag plaatsvindt. Op zondag wil je hier niet rijden…

De kosten voor de rit zijn zoals altijd 7,50 euro per persoon. Je dient het aantal deelnemers op te geven bij optie 1 van de aanmelding. Voor de liefhebbers staat er een speciaal warm buffet klaar á 18,50 euro per persoon. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je dit bij de aanmelding aangeven door bij optie 2 in te voeren met hoeveel personen je wilt blijven eten. De kosten van het diner worden automatisch bij de aanmelding opgeteld.

Als jullie een langere reis hebben en het hele weekend in de omgeving willen doorbrengen, zijn er goede accommodatie-opties in de onderstaande accommodatie-lijst in de buurt. Je kunt ook een ritje met de historische stoomtrein maken, het depot en de werkplaats bezoeken.

B&B Eigenheimer -> 50m -> www.bbeigenheimer.nl
B&B Simplevei -> 950m -> www.vakantiehoevesimplevei.nl
Hotel Vallonnée -> 700m -> www.vallonnee.nl
Van der Valk Hotel Heerlen -> 9,6km -> www.valkexclusief.nl/hotels/hotel-heerlen/

Toelichting bij het aanmelden van de webmaster:
De aanmeldpagina's zijn gewijzigd.
Aanleiding is de wijziging van de Payment Service Provider (PSP). Dit was onze huisbankier ING, maar vanaf nu lopen de iDeal betalingen via PSP Mollie. Het beveiligingsniveau is met deze nieuwe module verbeterd.
Daarnaast zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo kunt u o.a. aangeven of u gebruik maakt van de My Route App en of u een routeboek wilt door het aanvinken van deze opties.
Treedt er tijdens de aanmelding een fout op? Noteer dan s.v.p. de foutmelding of, liever nog, maak een screenshot of foto van het scherm en stuur dit naar webmaster@mbrc107club.nl.

Sleutel- en taxatiedag op 4 juni Friesland

Op zaterdag 4 juni houden we eindelijk weer eens een Sleutel/taxatiedag in Friesland, maar deze keer niet bij Autoschat, want deze zijn helaas failliet gegaan. Ik heb contact gehad met Klaas de Poel en hij is al bekend van de Cars and Coffeedagen voor alle types Mercedes-Benz en wij mogen nu onze Sleutel/taxatiedag bij hem houden. Er komen dus geen leden van andere clubs bij en we gaan met alleen onze leden SLeutelen aan onze SL(C) ‘s. Hij heeft geen brug dus we kunnen niet alle klussen hier uitvoeren, maar de bedoeling is er een gezellige leerzame dag van te maken.

Deze dag is Andre Houtman aanwezig voor het taxeren van uw SL of SLC voor een bedrag van 95 euro.

Het nut van een taxatie.
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc. Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld “compleet” te maken worden foto’s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via de agenda op onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen “taxatie”. Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (ivm de lunch).

Tot 4 juni in Friesland !

Vincent Breur techniek@mbrc107club.nl

ALV rit van Jachthaven tot Ski-plas

Eindelijk weer tijd en gelegenheid voor een ontspannen ALV inclusief een geheel verzorgde lunch. Vervolgens een prachtige rit door Midden-Nederland van zo’n kleine 70km met daarbij aansluitend een borrel en een hapje.

Op zondag 22 mei wordt de 2e rit van dit jaar en de ALV 2022 gehouden. Deze rit, inclusief de mooie begin en eindlocaties, is georganiseerd door Arie van Reeden en Gerda Veenstra.

De route voert langs veel water, maar gelukkig geen regen. We starten bij een jachthaven en eindigen bij een Ski-plas. De route zelf gaat door een stukje Midden-Nederland en bevat prachtige vergezichten over het water, zoals de Vecht en de Vinkeveense Plassen. Deze laatste zijn ontstaan door het turfsteken t.b.v. Amsterdam. Verder komt u langs een aantal kastelen, waaronder het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland ‘De Haar’. Ook ziet u de vele buitenverblijven en theehuizen langs de Vecht.

Op deze route zal, mede gezien door drukte op zondag bij mooi weer en de smalle wegen, niet veel sneller kunnen worden gereden dan 30-50km per uur. De duur van de rit is ongeveer 2,5 uur.

Let op, bij aanmelding:
- Houdt er rekening mee dat de aanmelding sluit op zondag 15 mei om 17.00 uur. Hierna is het niet meer mogelijk om je aan te melden!
- Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App (MRA), geef dit dan s.v.p. aan op de eerste pagina van de aanmelding (waarop u o.a. ook uw lidnummer invult). Geef dit aan in het veld “Geef hier eventueel uw opmerking”.
Wilt u de rit rijden met uw TomTom of Garmin, dan hoeft u niets op te geven. Iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging in de week voor 22 mei het .itn en .gpx bestand als bijlage in de mail. Deze kunt u dan vooraf laden in uw TomTom/Garmin (indien uw navigatiesysteem deze optie heeft).
Vanaf dit jaar is er een extra optie toegevoegd voor het routeboek. In principe ontvangt u geen routeboek meer. Er is een optie (3) toegevoegd bij de aanmelding waarbij u kunt aangeven of u prijs stelt op een routeboek. Er zijn uiteraard ook leden die het leuk vinden om alle routeboeken te bewaren

Invullen opties:
-Kosten deelname RIT 7,50 euro per persoon, dit is inclusief lunch en hapjes. Voor de eindlocatie krijgt u een consumptiemunt voor een drankje. Indien u met 1 auto komt met 2 personen, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus 15,- euro. U wordt automatisch naar de betaalpagina geleid.
De deelname voor de ALV en lunch is apart opgenomen omdat sommige leden alleen hier aan willen deelnemen. Vul dus de deelname hiervoor in bij optie 2.
Als u een routeboek wilt, vul dan s.v.p. optie 3 in.

U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site.

Voor vragen over de rit kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

Sleutel/Taxatiedag op 14 mei op Voorne-Putten

Op 14 mei kunnen we net als de vorige SLeuteldag weer terecht bij een lid van onze club, die een grote schuur aan huis heeft inclusief een brug. Wij kunnen hier dus gebruik maken van een brug, maar het is niet de bedoeling dat hier uitgebreid gesleuteld gaat worden. We kunnen wel kleine dingen aanpakken, die we normaal ook op een parkeerplaats kunnen behandelen. Maar het is vandaag voornamelijk een taxatiedag. Jack van der Hoek woont hier namelijk om de hoek en het is voor velen hoogtijd om de SL(C) weer een keer te laten taxeren.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts 85 euro bedragen. Wilt u ook een geprinte versie ontvangen dan komt er 5 euro extra bij. Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite www.mbrc107club.nl en klik op de knop “Club Voordeel “. Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer a.u.b. door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld op het eerste scherm bij opmerkingen “taxatie”.

Er is deze dag plaats voor maximaal 25 auto’s en daarvan zijn 8 plekken gereserveerd voor een taxatie. De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Aanmelding uitsluitend via de site. De inschrijving sluit, zodra we het maximale aantal inschrijvingen hebben bereikt en in ieder geval op woensdag 11 mei om 00.00 uur ‘s- nachts.

Tot 14 mei.

Vincent Breur techniek@mbrc107club.nl

Rit zondag 24 april: Rondje Oosterschelde

Op zondag 24 april zal de eerste rit sinds Covid-19 plaatsvinden. Deze rit is georganiseerd door Tom en Nini Soeters en zal ons leiden door het mooie Zeeland.De route gaat onder andere over de Zeelandbrug, dit is de langste brug in Nederland. Ook komen we bij de Oosterscheldekering die in 1986 is gebouwd.

We eindigen deze dag bij het Watersnood Museum, dit is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. De kosten zijn 12 euro per persoon, maar als er voldoende interesse voor is, kunnen we gebruik maken van groepskorting, de prijs wordt dan 9,50 euro per persoon. Voor mensen met een museumjaarkaart of Rotterdampas is de entree gratis. ( www.watersnoodmuseum.nl ). We verzoeken iedereen die dit museum wil bezoeken om dit aan te geven bij de aanmelding; er is hiervoor een optie gemaakt (optie 2), waar u het aantal bezoekers dient in te vullen. De entree dient u op de dag zelf te betalen.

Let op:
• Wilt u de rit rijden door middel van de MyRoute App, geef dit dan s.v.p. aan op de eerste pagina van de aanmelding (waarop u o.a. ook uw lidnummer invuld). Geef dit aan in het veld “Geef hier eventueel uw opmerking”.
• Wilt u de rit rijden met uw TomTom of Garmin, dan hoeft u niets op te geven; iedereen ontvangt bij het versturen van de uitnodiging in de week voor 24 april het .itn en .gpx bestand als bijlage in de mail. Deze kunt u dan vooraf laden in uw TomTom/Garmin (indien uw navigatiesysteem deze optie heeft).
• Vanaf dit jaar is er een extra optie toegevoegd voor het routeboek. Voorheen werd er voor iedereen die zich had aangemeld een routeboek gemaakt. Maar heel vaak worden deze routeboeken niet eens gebruikt en belanden dan bij het oud papier. Dit is zonde van de materialen (papier en inkt), maar ook van de tijd die het kost om deze boeken te maken. In principe ontvangt u geen routeboek meer. Er wordt vanaf nu een optie toegevoegd bij de aanmelding waarbij u kunt aangeven of u prijs stelt op een routeboek. Er zijn uiteraard ook leden die het leuk vinden om alle routeboeken te bewaren. Als u een routeboek wilt, vul dan s.v.p. bij optie 3 als aantal 1 in.

Houd er rekening mee dat de aanmelding sluit op zondag 17 april om 17.00 uur. Na deze datum/tijd is het niet meer mogelijk om je aan te melden. Dit in verband met de horeca gelegenheden op de start- en eindlocaties, zij willen een week van tevoren weten hoeveel personen zij kunnen verwachten.

Wanneer: zondag 24 april
Kosten deelname rit: 7,50 euro per persoon
Aanmelden mogelijk tot: zondag 17 april 17.00 uur

U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Indien u met 1 auto komt met 2 personen, vul dan bij optie 1 als aantal 2 in. De kosten zijn in dat geval dus 15 euro. Volg deze link om naar de aanmeldpagina te gaan.

Voor vragen over de rit kunt u mailen naar: ritten@mbrc107club.nl

SLeuteldag / Aircodag 9 spril 2022

Om de bekende redenen hebben wij de afgelopen twee jaar geen evenementen georganiseerd. Ik hoop dat iedereen goed door de coronaperiode heen is gekomen zowel qua gezondheid als financieel en we iedereen weer kunnen begroeten op de komende evenementen van 2022.

We trappen af met de eerste Sleutel/Aircodag op zaterdag 9 april van 10.00-16.00 uur bij een lid van onze club op zijn eigen terrein centraal in Nederland. Het is geen garage, maar er is wel een brug aanwezig en genoeg ruimte om meerdere auto’s kwijt te kunnen.

Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere SLeutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck, zodat deze hete zomer met een verkoelende airconditioning gereden kan worden. Met het koudemiddel wat hij gebruikt hoef je het aircosysteem niet te retrofitten, want hij vult het systeem af met een alternatief voor het oorspronkelijke middel. Er is deze dag plaats voor maximaal 8 auto’s voor de aircocheck.

Aircosystemen van old- en youngtimers van vóór 1995 die oorspronkelijk gevuld zijn met het inmiddels niet meer verkrijgbare R12 (Freon), kunnen gevuld worden met een vervanger voor R12, Duracool 12a. Duracool 12a is op dit moment de beste vervanger voor R12 met dezelfde eigenschappen, en heeft zelfs betere koeleigenschappen. De kosten voor het vullen van uw oude R12 systeem met Duracool 12a zijn 120 euro per vulling koudemiddel ongeacht het gewicht, inclusief alle werkzaamheden. Als extra wordt er altijd een kleine hoeveelheid UV vloeistof toegevoegd voor het opsporen van kleine lekkages in de toekomst met UV-licht. Tevens kan er vlak voor het vullen de juiste olie die geschikt is voor R12 systemen toegevoegd worden als er componenten uit het systeem vervangen zijn.

Het vullen van de airconditioninginstallatie omvat standaard de volgende werkzaamheden:
- Het aircosysteem leeghalen en controleren van de hoeveelheid restgas voor het bepalen van de conditie van het systeem.
- Indien mogelijk, vaststellen wat voor soort koudemiddel er tijdens de laatste vulling van het systeem gebruikt is.
- Vacumeren en lektesten.
- Spoelen met stikstof en/of afpersen van het systeem om lekkages op te sporen.
- Het aircosysteem vullen met de juiste hoeveelheid Duracool 12a koudemiddel en uv vloeistof.
- Controle op de werkdruk tijdens bedrijf, en de juiste werking van het systeem.

Reageer a.u.b. door je officieel aan te melden via onze website voor deze SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen of je gebruik wilt maken van de aircocheck.

De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

Op de SLeuteldag hoef je niet persé te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Ben je zelf technisch goed onderlegd dan zijn dit de dagen om deze kennis te delen met onze andere leden. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Je kan je tot enkele dagen voor de SLeuteldag inschrijven en daarna wordt deze inschrijving gesloten, zodat we bijvoorbeeld weten hoeveel broodjes we voor de lunch moeten bestellen. Vlak voor de SLeuteldag ontvangen alle deelnemers een e-mail met meer informatie over o.a. de locatie. Neem indien mogelijk je eigen gereedschap mee.

Tot 9 april.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Contributie 2022

Binnenkort zult u een email ontvangen met het verzoek om de contributie voor 2022 te voldoen.

Het bestuur is zich ervan bewust dat we in het afgelopen jaar geen evenementen hebben kunnen organiseren, ondanks het feit dat er wel contributie voor 2021 is betaald. Tijdens de Algemene Ledenvergadering is gevraagd aan de leden mee te denken over ideeën het clubgeld op een leuke manier te besteden. Mocht u suggesties hebben, laat het bestuur het dan weten via Alle ideeën zullen worden verzameld en in een email aan alle leden worden voorgesteld in de vorm van een enquête. De uitslag daarvan zal tijdens de ALV in 2022 worden besproken.

Om het voor u en ons gemakkelijk te maken, zal er in de email met het verzoek om de contributie voor 2022 te betalen een link geplaatst worden naar IDeal, zodat u heel eenvoudig uw betaling kunt doen. Door gebruik van deze link, wordt uw betaling automatisch verwerkt in de ledenadministratie. Dit betekent dat het voor het secretariaat heel veel werk en tijd scheelt om uw betaling te verwerken. Daarom het vriendelijke, doch dringende verzoek om gebruik te maken van de link. Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend de betaling voor u te doen. (Voor onze Belgische leden geldt hiervoor een uitzondering.)

Door de link in de email kan het gebeuren dat de email die wij aan u zullen verzenden in uw ‘Spam’ (of ongewenste berichten) terecht komt. U kunt de mail voor het einde van de maand verwachten.

Houd s.v.p. hiervoor uw mailbox in de gaten.

Mocht u besluiten om uw lidmaatschap op te zeggen, wilt u dit dan laten weten via secretariaat@mbrc107club.nl?

Hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Archief

Bent u op zoek naar een oud bericht?
Kijk in ons Archief