Home

Dienstverlening voor ú, in plaats van voor iedereen

KNAC:

persoonlijke pechhulp voor ú, in plaats van voor iedereen

Kees de Regt, manager bij de KNAC, ging deze zomer vol goede moed op vakantie naar Spanje. Althans, tot de auto in Frankrijk plotsklaps snelheid minderde... Hier een aantal nuttige tips van een 'ervaringsdeskundige'. En dat aantoont dat de ene verzekering de andere niet is.

  • Breng alle inzittenden achter de vangrail in veiligheid en neem contact op met de alarmcentrale. Het nummer staat op de achterzijde van uw pasje. Zorg altijd voor voldoende hesjes en een gevarendriehoek (in de meeste landen verplicht).
  • In Frankrijk zijn geen wegenwachters die ter plekke komen, maar een dépanneur die via een praatpaal moet worden opgeroepen en die de auto naar een nabij gelegen garage zal brengen. Deze takelkosten naar dit bedrijf en een eventuele doorsleep naar een gespecialiseerde garage zullen door de KNAC rechtstreeks aan dit bedrijf worden voldaan.
  • Bij de KNAC heeft u recht op een vervangende auto als blijkt dat uw eigen auto niet binnen 48 uur te repareren is. In dit kader een waarschuwing: tegenwoordig zijn er veel aanbieders - meestal verzekeraars - van 'pechhulp'. Ogenschijnlijk goedkoop, ware het niet dat zij pas overgaan tot repatriëring van de auto als deze niet binnen 4 werkdagen(!) gerepareerd kan worden. Bij pech op vrijdagavond zou dat betekenen dat je een hele week moet wachten totdat de auto is gemaakt of per openbaar vervoer (2e klas) huiswaarts keren. Einde vakantie, met dank aan de zo 'gunstig geprijsde' pechhulpverzekering.
  • Sluit altijd een reisverzekering af. Als je dat via de KNAC hebt gedaan zien de medewerkers van de alarmcentrale dit en kunnen aangeven dat de dekking 'onvoorziene uitgaven' de kosten van het hotel en de maaltijden vergoed.
  • Zorg altijd dat je een creditcard hebt.
  • Voor de borg en eventuele aanvullende verzekeringen van de huurauto moet je een (door de verhuurmaatschappij vereiste) creditcard overleggen. Ook hier een puntje van aandacht: bedenk dat er in zo'n geval direct een fors bedrag van de kredietlimiet wordt gereserveerd c.q. afgeschreven. Dat deel kan dus niet meer tijdens de vakantie worden gebruikt. Overigens: de daadwerkelijke huurkosten van de vervangende auto worden rechtstreeks door de KNAC voldaan.
  • Houd er rekening mee dat niet altijd direct een vervangende auto voorhanden is. Zeker op 'zwarte zaterdagen' niet. Het lijkt vaak eenvoudig om bij een lokale verhuurder een auto te huren maar deze staan meestal niet te trappelen bij het idee dat u op doorreis bent naar een ander land en de auto in Nederland gaat inleveren.

Breakdown Service
Los van de directe en unieke voordelen organiseert de KNAC workshops, taxatiedagen, rally's en ritten, Cars & Coffee-bijeenkomsten en biedt uitstekende autoverzekeringen aan. Bovendien ontvangen KNAC-leden acht keer per jaar het autoblad 'de Auto' en is er de KNAC de Breakdown Service. Bij pech wordt de Wegenwacht gestuurd. Alleen heeft een KNAC-lid extra rechten.
Een Wegenwacht lid kan geen aanspraak maken op hulp tijdens een rally, een KNAC lid wél. Daarnaast kennen wij een gegarandeerde repatriëring van klassieke auto's uit het buitenland. En bij de ANWB mag je maar met twee verschillende kentekens hebben per jaar. De KNAC kent deze beperking niet

KNAC en ANWB
De KNAC Services B.V. is een 100% dochter van de ANWB, de vereniging KNAC heeft een eigen bestuur en is compleet onafhankelijk. De ANWB moet miljoenen leden bedienen en levert dus een pakket aan algemene diensten. Maar wij zijn als KNAC uitsluitend met auto's bezig. Dat maakt ons een totaal andere club, die veel meer maatwerk kan leveren, zoals specifieke verzekeringen en pechhulp voor liefhebbers van auto's.

KNAC en ANWB

Vergelijking KNAC-pechhulppakket en ANWB Wegenwacht:

Aanmelden

U kunt al voor € 42,75 lid van de KNAC worden. Wie dat doet krijgt het KNAC magazine 'de Auto' (een samenwerking met CARROS) 8x per jaar en een originele KNAC-badge voor op de auto. U kunt het lidmaatschap ook uitbreiden met pechhulp in Nederland of Europa. Het enige dat u hoeft te doen is bellen met de Ledenservice van de KNAC (070-3831612) en te vermelden bij welke Vriendenclub u bent aangesloten. Aanmelden kan ook via KNAC.nl/ lid-worden-van-de-knac/.

Bovendien krijgt onze club voor ieder nieuw KNAC-lid € 12,50 van de KNAC. Goed voor de clubkas!