Home

De Club

De MB R/C 107 Club is een auto type club die zich bezig houdt met het organiseren van clubritten en club bijeenkomsten. Het doel van de vereniging is door gezamenlijke inspanning het Mercedes-Benz Type R/C 107 in stand te houden en de eigenaren met elkaar in contact brengen.

De club is in 1998 opgericht en telt momenteel rond de 300 leden. Zoals in de statuten van de club vermeld staat, behartigt de club, vrij vertaald, de belangen van de leden als het gaat om het rijden en onderhouden van de R/C 107. De club organiseert onder andere ritten en sleuteldagen. Maar ook staat zo nu en dan een bezoek aan een museum of fabriek op het programma. U leest hierover op deze website.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap biedt veel voordelen: zoals bijvoorbeeld deelname aan toerritten en sleuteldagen, korting op een oldtimerverzekering. De MB 107 Club is aangesloten bij de MBAC. Dat betekent dat u ook kunt deelnemen aan de MBAC evenementen en dat u regelmatig het prachtige internationale blad 'Mercedes-Benz Classic' ontvangt. Tevens ontvangt u regelmatig het Nederlandstalige Mercedes Magazine. Ook heeft u recht op korting op onderdelen en werkzaamheden bij de Mercedes-Benz Classic Partners. U krijgt korting op oldtimertaxaties, autobekleding en aircoreparaties. Alle voordelen die u met uw lidmaatschap kunt krijgen, kunt u vinden onder 'Clubvoordeel'. De kosten van het lidmaatschap bedragen slechts € 62,50 per jaar. Indien u zich aanmeldt na 1 juli, dan betaalt u € 31,25 voor de rest van het lopende jaar.

De club biedt u veel en wij stellen het op prijs als u af en toe iets voor de club wilt doen; onze club is namelijk voor en door de leden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitzetten van een rit, ondersteuning van het ontvangstcomité op een start- of eindlocatie van een rit, technische ondersteuning op de Sleuteldagen en dergelijke. Wanneer u interesse heeft om ons te ondersteunen, schroom dan niet om contact op te nemen via de website of spreek één van ons aan tijdens een rit of Sleuteldag.

De activiteiten

De Nederlandse R/C 107 Club bestaat uit enthousiaste eigenaren van 107 SLés en SLCés. Er worden vele activiteiten georganiseerd:

Toerritten

Circa zes keer per jaar worden toerritten gehouden in de mooiste gebieden van ons land.

Sleuteldagen

Enkele keren per jaar kan men gezamenlijk sleutelen. Er zijn leden aanwezig met veel technische kennis over de MB 107, die aanwijzingen kunnen geven. Op de verschillende sleutellocaties kan men gratis beschikken over een brug en diverse gereedschappen. Tevens zijn op de meeste sleuteldagen vrijwel alle onderdelen (gebruikt) te koop. Verder is het altijd een leuke sociale gebeurtenis om bij te praten over de gezamenlijke hobby.

Uitwisseling kennis

Op alle gebieden wordt kennis verzameld en uitgewisseld. Of het nu om technische kennis gaat of om de juiste historische gegevens over de MB 107. Een belangrijke verzamelbron is te vinden op deze website. Ook is hier een forum waar men elkaar helpt met diverse vragen.