Activiteiten: 
NieuwSLetter

Contributie 2014

Beste leden,

Het seizoen 2014 staat weer voor de deur. Dat betekent dat we als bestuur van de R/C107 Club Nederland allerlei voorbereidingen aan het treffen zijn om weer een mooi jaar van te maken. Het innen van de contributies en het zorgdragen voor de ledenpassen horen hier ook bij.

Het proces voor de aanmaak van de ledenpassen van 2014 is bepalend voor de termijn waarbinnen de contributies voor 2014 geïnd moeten worden. Om in het nieuwe jaar gegarandeerd lid te kunnen blijven dient uw contributie voor 2014 uiterlijk op 15 december 2013 op de rekening van de club bijgeschreven te zijn. Dit biedt ons de gelegenheid om de contributiebetalingen nog voor het eind van het jaar in de ledenadministratie te verwerken.

Het lidmaatschapsgeld is vele jaren ongewijzigd gebleven. De prijzen zijn echter gewoon gestegen en ook uw club voelt de recente verhoging van de BTW. Uw bestuur wil echter liever geen activiteiten schrappen. Na vele jaren is een bescheiden verhoging van de contributie met € 2,50 dus onvermijdelijk. Wij vragen uw begrip hiervoor. In vergelijking met andere clubs betaalt u bij onze club dan nog steeds een relatief lage contributie. Zeker in relatie tot het gebodene.

Op dit moment werkt uw bestuur alweer druk aan de plannen voor 2014 die we u voor het einde van dit jaar hopen te presenteren.

De contributie voor 2014 bedraagt dus € 62,50 voor het gehele jaar. Is uw lidmaatschapsgeld uiterlijk op 1 december 2013 op onze rekening bijgeschreven dan mag u een korting van € 10,- in mindering brengen op de normale bijdrage en kunt u volstaan met het overmaken van € 52,50 voor het gehele jaar.

We attenderen u erop dat uw lidmaatschapsgeld uiterlijk op 15 december 2013 op de rekening van onze club bijgeschreven moet zijn. Indien uw bijdrage op deze datum niet door ons is ontvangen dan vervalt uw lidmaatschap. We wensen een ieder een heel goed SL (C) seizoen toe!

Het Bestuur.

Technische bijeenkomst - 26 oktober 2013

Op zaterdagmiddag 26 oktober houden we alweer onze laatste technische bijeenkomst van dit jaar. Wederom zijn we welkom bij de inmiddels bekende firma De Gruyter & De Jong in Bergambacht. Dit keer hebben we het koelsysteem als thema. Het gaat o.a. over koelmiddellen, de werking van de visco fan, waterpomp, thermostaat en radiator.

Vanzelfsprekend krijgt u de gelegenheid vragen te stellen en kunt u een probleem aan de orde stellen.

De fa. Gruyter & De Jong heeft zich gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en verkoop van MB Young-en oldtimers. In de showroom staan diverse mooie exemplaren. U bent uiteraard ook van harte welkom als de techniek u niet zo interesseert. Het is ook de bedoeling om gezellig met elkaar te zijn en wat bij te praten. Voor de koffie en thee wordt gezorgd.

U bent van harte welkom vanaf 13.00 uur. Het einde van de bijeenkomst zal rond 17.00 uur zijn. We proberen er weer een gezellige en leerzame middag van te maken. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich via de site aanmelden tot uiterlijk zondag 20 oktober 2013. De uitnodiging met het adres en de laatste gegevens volgen in de week naar de 26e. U begrijpt dat we alleen de leden die zich aangemeld hebben van harte welkom heten.

We zouden zeggen: tot 26 oktober.

Namens het bestuur / evenementencommissie,
Bas Fransoo / Han Emmen

“Cars en koffie” bij Cor de Jong - 13 oktober 2013

Evenement buiten de R/C 107 club om bij Cor de Jong in Bergambacht.

Op zondag 13 oktober 2013 houdt Cor de Jong op zijn bedrijf een “Cars en koffie”. Zoals jullie weten komen we vaker bij Cor bijeen. Op 13 oktober heeft Cor een eigen evenement georganiseerd. Onze clubleden zijn van harte welkom. Tussen 10 en 2 uur zijn de poorten geopend. Voor de bezoekers is volop gratis koffie en een stroopwafel beschikbaar. De Gruyter & De Jong is gevestigd aan de Provincialeweg 9 te Bergambacht.

Houd overigens rekening mee met het feit dat we op 26 oktober aanstaande een officiële R/C 107 Club bijeenkomst bij Cor de Jong op het programma hebben staan!

Gratis magazine Classic Cars and Lifestyle

Beste Leden,

Wij als bestuur werden erop gewezen dat er een gratis magazine onder de naam Classic Cars and Lifestyle bestaat Het magazine verschijnt 6 keer per jaar en is gratis. Het staat bomvol met artikelen en foto’s over klassieke auto’s en evenementen.

We hebben hierna gekeken en we schatten in dat we veel leden met dit magazine een plezier doen en hebben daarom besloten een vermelding op onze site te plaatsen. Kijk daarom op http://www.classiccarsandlifestyle.com/magazine. We wensen u veel leesplezier!

Vriendelijke groeten,
Wing Tang

SLotrit 2013 - 29 september 2013

Beste Leden,

De SLotrit wordt dit jaar een groots evenement!

Samen met een vijftal andere Mercedes-clubs (de W114/W115-club, de W123-club, de S-klasse-club, de SLK-club en de Mercedes-Benz Terrein Wagen Club) die onder de vlag van de MBAC opereren zullen we de fantastische zomer van 2013 op een bijzondere wijze uitluiden.

De slotrit zal dit jaar in het teken staan van de Mercedes-ster die ons verbindt in onze vriendschap voor dit grote automerk.

Met de andere clubs zullen we met een flink aantal verschillende Mercedes-types een mooie rit rijden in de Betuwe en over de Utrechte Heuvelrug.

We starten op een prachtig landgoed in de Betuwe. Daar is volop gelegenheid om elkaars auto te bewonderen en nieuwe vrienden te maken. Na het welkom met koffie en gebak starten we met de rit die ons langs vele mooie plekken in de Betuwe naar Fort Vechten bij Odijk brengt. Bij Fort Vechten zullen de clubs gezamenlijk lunchen en u kunt daar op uw gemak dit belangrijke bolwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bezichtigen. Als u dit wilt kunt u zich bovendien opgeven voor een interessante rondleiding.

Na de lunch en de rondleidingen vertrekken we voor het laatste deel van de route over de Utrechtse Heuvelrug. Iedere club rijdt naar haar eigen eindpunt voor het slotdrankje en eventueel het diner.

Voor onze club hebben we de Bergse Bossen in Driebergen gereserveerd voor een gezellige afsluiting van ons rittenseizoen. U wordt daar ontvangen met een drankje en als u dit wilt kunt u reserveren voor een heerlijke BBQ. Als het weer niet geschikt is voor de BBQ wordt een heerlijk buffet geserveerd.

De deelnamekosten zijn als volgt opgebouwd:

Basistarief per auto:
Ontvangst/roadbook/aperitief, organisatiekosten: totaal  € 10,--
Lunch Fort Vechten 2 personen á € 10                            € 20,--
Totaal:                                                                              € 30,--

Is er slechts één inzittende deelnemer dan wordt een korting van € 10,-- op de lunch verstrekt.

Daarnaast kunt u voor de volgende extra’s reserveren:

Deelname aan rondleiding op Fort Vechten:                             €   2,-- per persoon.
(Helaas is het aantal deelnemers aan de rondleiding gemaximeerd, als het aantal deelnemers te groot is zal door loting worden beslist welke equipes kunnen deelnemen aan de rondleiding, wie niet kan deelnemen ontvangt het inschrijfgeld ad. € 2 p.p. uiteraard retour).

Deelname aan de BBQ/het Buffet bij de Bergse Bossen:         € 15,--  per persoon
Voor kinderen tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van:     €   7,50 per kind
(Voor de BBQ s.v.p. het aantal personen inclusief kinderen opgeven voor € 15 p.p. en in het opmerkingen veld (1e scherm) opgeven hoeveel kinderen meegaan waarna een refund op de betaling gedaan wordt.)

Wij hopen u te mogen verwelkom voor deze laatste rit van 2013!

Bestuur Mercedes-Benz R/C 107 SL Club Nederland

Premies en voorwaarden Kuiper verzekeringen aangepast

Kuiper Verzekeringen heeft haar premies en voorwaarden voor onze club per september 2013 moeten aanpassen. De reden hiervoor is dat de schadelast over de recente jaren beduidend hoger is dan ingeschat. De premies worden vanaf 1 september 2013 per de hoofdvervaldatum aangepast. De nieuwe tarieven kunnen jullie hier vinden. Degenen die hun SL(C) bij Kuiper Verzekeringen hebben verzekerd worden uiteraard rechtstreeks door hen geïnformeerd.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
- Geen gratis taxatie meer bij het afsluiten van de verzekering
- Hogere premie voor de casco dekking indien gekozen wordt voor een Eigen risico van € 250,-. Het standaard Eigen Risico (o.b.v. de oude casco premie van 0,8% over de taxatiewaarde) bedraagt vanaf heden € 1.000,- (dus let s.v.p. op bij de verlenging van uw verzekering of u de hoge of lagere eigen risico wenst).

Ondanks deze aanpassingen zijn de premies en voorwaarden nog steeds concurrerend. Uiteraard kan het verstandig zijn om zelf de vergelijking opnieuw te maken alvorens u uw verzekering continueert bij Kuiper Verzekeringen.

SLeutel/Clubdag op 24 Augustus in Zuid-Beijerland

Zaterdag 24 Augustus hebben we alweer de een na laatste SLeuteldag van dit seizoen. Ik ben benieuwd naar de reisverhalen van iedereen met of zonder de SL en ik hoop dat er weinig oververhitte SL-en de hoop hebben opgegeven na de bloedhitte van de afgelopen tijd. Maar we mogen ook niet klagen, want we hebben lang lopen roepen om een mooie zomer en die hebben we uiteindelijk toch gekregen. Of het dan nog steeds lekker is om met je dak open te rijden of toch maar met de kap dicht en de airco aan, is een tweede. De koffie en de lunch worden weer verzorgd.

Theo Bouwman van www.autotapijt.nl zal aanwezig zijn met kleurstalen van autotapijt, windschermen en bijv. chromen kentekenlijsten. Ook kunt u bij hem blauwe kentekenplaten met eventueel opgelegde letters bestellen. Kijk op zijn site voor meer informatie over cabriodaken, autohoezen etc.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Heb je niets te SLeutelen, omdat je zelf heel handig bent dan zien we graag dat deze kennis gedeeld wordt met de andere leden. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

S.v.p. aanmelden via de site. Tot 24 Augustus !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Vervolg-oproep www.vrijstelllingoldtimer.nl

Beste Leden,

Dit is een vervolgoproep van www.vrijstellingoldtimer.nl. Deze stichting heeft voor de politiek een goede cijfermatige onderbouwing nodig om aan te tonen dat het beoogde bedrag van 137 miljoen nooit opgehaald zal worden. Op basis van deze gegevens willen zij aantonen dat de afspraak over de afschaffing van de MRB-vrijstelling in het regeerakkoord en het daarop volgende “40-jaar-compromis” onrechtmatig en onzorgvuldig tot stand zijn gekomen.

Waar gaat het om? Met een SL (C) boven de 40 jaar is er niets aan de hand, maar als je SL (C) tussen de 26 en 40 jaar oud is, ga je MRB betalen. Het bedrag is dan weer afhankelijk van de brandstofsoort. Veel van onze leden rijden op benzine en die gaan in deze leeftijdscategorie het kwarttarief betalen. Andere leden echter hebben een lpg-installatie ingebouwd en die gaan nu het volle pond betalen tot de SL (C) 40 jaar is. Dit is bedrag van ongeveer € 1.600,- per jaar.

Wij vragen deze leden een enquête in te vullen om te weten te komen wat zij gaan doen, wanneer deze maatregel per 01-01-2014 zal ingaan. Er zijn eigenlijk vier opties.

Men gaat gewoon de MRB betalen. Men schorst de SL (C) tot deze 40 jaar oud is of men bouwt de lpg-installatie weer uit tot de auto 40 jaar is. Of men kan ook altijd nog de SL (C) verkopen.

Heeft u naast de SL (C) nog meer oldtimers op bijvoorbeeld diesel dan verzoeken wij voor elke oldtimer de enquête in te vullen, omdat voor auto’s op diesel helaas hetzelfde geldt als voor auto’s op lpg.

In 2009 hebben ze de “bijtelling youngtimer” na 9 maanden intensief actievoeren vrijwel geheel ongedaan gemaakt. Toen was de wet al aangenomen in de tweede en eerste kamer dus er is nog hoop.

Bedankt voor de moeite en laten we hopen dat we het tij nog kunnen keren.
Vul de enquête in door op deze link te klikken .

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur / Wing Tang

31 augustus & 1 september:
Meerdaagse Zeeland & West Vlaanderenroute

Beste Leden,

Ook in 2013 hebben we een 2 daagse rit. Dit keer door het land van Neptunus.

De eerste dag gaan we beginnen in Zeeuws Vlaanderen en rijden we vanuit daar door het land van Tijl Uylenspiegel langs mooie weggetjes. We rijden vervolgens langs Damme, Knokke en het Zoute. Hier vandaan rijden we weer langs de kustlijn van Zeeuws Vlaanderen en via een oversteek naar Zuid Beveland komen we aan op ons eindstation.

De tweede dag gaan we vanuit het startpunt Zuid Beveland zo door naar Veere en een groot gedeelte van de Walcherse kustlijn via Vlissingen weer terug naar ons eindlocatie.

De deelnamekosten zijn € 30,= per auto voor 2 dagen. U kunt ook deelnemen aan een van de twee dagen. Bij de aanmelding moet u per dag aangeven of u deel wenst te nemen. Vul bij de optie "Deelname aan dag 1" als aantal 0 (niet) of 1 (wel) in en ook bij de optie "Deelname aan dag 2" als aantal 0 of 1 in. Het totaal te betalen bedrag moet met uw keuze corresponderen.

Mogelijkheden voor overnachting:
Als verzamelpunt hebben we hotel Van de Valk in Goes voor u geselecteerd. De kosten bedragen circa € 77,50 per persoon per nacht bij twee overnachtingen bij een gebruik van een tweepersoonskamer. Ontbijt en warm buffet voor de vrijdag en zaterdagavond is hierbij inbegrepen.
Eén overnachting is ook mogelijk. De kosten bedragen dan € 84,75 per persoon bij gebruik van een tweepersoonskamer inclusief het diner op de dag van aankomst (buffet). Reserveringen kunt u zelf regelen bij Van de Valk via Eva Vermeulen 0113- 315800

Ook mensen die alleen willen eten kan ook, gaarne via Eva Vermeulen. Gaarne wel onze Mercedes R/C w107 club te vernoemen. De kosten voor het los deelnemen aan het diner bedraagt € 27,50 per persoon.

Goed tot dan.

Sven de Baets & Han Emmen

27-07-2013: Poetsdag

Beste Leden,

Na wat sleuteldagen & ritten, is het nu de tijd om onze auto te verzorgen. Dus een poetsclinic van de hoed tot aan de rand, beginnende met autowassen nieuwe stijl en het 5 stappenplan.

Na het wassen drogen met speciale doek, daarna kleien, polijsten, sealen en ten slotte verzegelen. De deskundige uitleg en demonstratie zal verzorgd worden door Stefan van Waxworld. Er zal ook speciale aandacht worden geschonken aan de softtop en interieur.

Ook echte problemen met poetsen, reinigen komen aanbod er zal een speciaal vragenuurtje worden ingericht.

Verder werkt Waxworld met de volgende producten : Meguairs, Autoglym, Surfcity Garage, Kenotec, Poorboys enz. Keuze genoeg.

Voor de lunch wordt gezorgd en aan het einde van de dag kan je eventueel producten kopen naar keuze en advies van Stefan. U bent vanaf 10:00 uur van harte welkom op deze dag.

Tot dan.

Han Emmen

28-07-2013: Toerrit door het Groninger Landschap

Beste leden R/C107,

Het bestuur nodigt u uit voor de 4e toerrit in 2013 door het Groninger Landschap. De rit loopt globaal van de omgeving Groningen naar de noordelijke kleinste zeehaven van Nederland n.l. Noordpolderzijl. De route gaat vanuit Leek- Zoutkamp- Pieterburen- Noordpolderzijl en vandaar uit terug naar Groningen/Paterswolde waar de finisch is bij het Fletcher Familie hotel in Paterswolde. Deze tocht is 108 km lang.

Deelname aan deze toerrit zijn de gebruikelijke € 15,-- per auto en het is mogelijk om na afloop deel te nemen aan een warm en koud buffet à € 28,50 per persoon (excl. drank). Zie verder hier onder voor de lekkere gerechtsmogelijkheden uit het buffet. We willen graag bij aanmelding inventariseren hoeveel volwassenen en kinderen aan het buffet gaan deelnemen. Wilt u daarom bij aanmelding s.v.p. bij stap 2 in de opties (dus niet bij stap 1 in de opmerking) aangeven met hoeveel personen u deelneemt aan het buffet. Indien u niet wilt deelnemen, vul dan bij aantal s.v.p. "0" in. NB: de betaling van het buffet vindt plaats op de dag zelf. Bij de aanmelding betaalt u alleen de € 15,-- per auto.

Voor degene die er een gezellig weekend van willen maken in de bruisende/gezellige stad Groningen hebben we een aantal hotels in het centrum geselecteerd;
- Martini Hotel Centre
- Hampshire Hotel Centre
- Hampshire City Hotel (allen in de stad Groningen) en
- Het Flectcher Hotel in Paterwolde Groningerweg 19 9765 TA. Dit hotel ligt ca 9 km van de stad Groningen en is tevens het eindpunt van deze 4e R107 toerrit.

Graag zien wij u op 28 juli in en om Groningen

Met vriendelijke groet,

Geert Liewes, uitzetter rit
Bas Fransoo, namens het bestuur

Keuzemogelijkheden van het buffet (bij minimale deelname van 20 personen) van 18:00 - 20:00 uur:
SOEP
- Soep van de dag
BROOD
- Ambachtelijke broodsoorten met boter en kruidenboter
VISPROEVERIJ
- Gravad lax met kapper appeltjes, gerookte forel, garnalencocktail, gerookte makreel met remouladesaus
KOUDE VLEES GERECHTEN
- Gebraden fricandeau met tonijnmayonaise
- Drentse schenk met balsamicosiroop en rucola
SALADE BUFFET
- Huisgemaakte aardappelsalade met bieslook en prei
- Huzarensalade, salade Caprese,
- IJsbergsla met garnituren van onder andere spekjes en croutons,
- Diverse soorten rauwkost, twee soorten dressing
WARME GERECHTEN
- Gegrilde scholvisfilet met saffraansaus
- Varkenshaasmedaillon met bospaddenstoelensaus
- Gebakken aardappeltjes, aardappelgratin en 2 soorten dagverse groenten
DESSERT
- Huisgemaakte panna cotta, chocolademousse, diverse bavaroistaarten en vers fruit salade

13-07-2013: Bijeenkomst Bergambacht

Op zaterdagmiddag 13 juli houden we ons tweede technische bijeenkomst (Stammtisch) van dit jaar. Wederom zijn we welkom bij de inmiddels bekende firma De Gruyter & De Jong in Bergambacht.

Deze keer worden we meegenomen in de wereld van olie, wat een belangenrijk bestanddeel is voor onze auto. Dus motorolie, automatische transmissie olie, versnellingsbak olie & hypoide olie voor differentieel komen allemaal aan bod. Ook de toepasbaarheid voor de motortype's die er zijn worden besproken, dus mineraal, half synthetisch, volledig synthetisch en de bijbehorende viscositeit. Uiteraard wordt ook de service intervallen besproken.

Cor de Jong kan iets nieuws voor de personen wagen markt aanbieden dat in de transport wereld gebruikelijk is: Cor kan de olie laten bemonsteren en analyseren waarbij de olie kwaliteit word beoordeeld. Het gaat echter zo ver dat ook motor toestand aan het licht kan worden gebracht. Er wordt in de olie namelijk ook gekeken naar vloeistoffen en metaaldelen waardoor er een beeld kan ontstaan betreffende slijtage toestand van de motor. Cor werkt hiervoor samen met de oliemaatschappij Total Fina Elf en hun in België gevestigde laboratorium ANAC. Deze test van de motorolie kunnen ze aanbieden voor € 50,00 inclusief BTW.

Vanzelfsprekend krijgt u de gelegenheid vragen te stellen en kunt u een probleem aan de orde stellen. De fa. Gruyter & De Jong heeft zich gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en verkoop van MB Young-en oldtimers. In de showroom staan diverse mooie exemplaren.

U bent uiteraard ook van harte welkom als de techniek u niet zo interesseert. Het is ook de bedoeling om gezellig met elkaar te zijn en wat bij te praten. Voor de koffie en thee wordt gezorgd. U bent van harte welkom vanaf 13.00 uur. Het einde van de bijeenkomst zal rond 17.00 uur zijn. We proberen er weer een gezellige en leerzame middag van te maken.

Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. U kunt zich via de site aanmelden tot uiterlijk zondag 7 juli 2013.

Uiterlijk woensdag 10 juli krijgt u de uitnodiging met het adres en de laatste gegevens.

U begrijpt dat we alleen de leden die zich aangemeld hebben van harte welkom heten. We zouden zeggen: tot 13 juli.

Namens het bestuur / evenementencommissie,
Bas Fransoo / Han Emmen

25-05-2013: Oproep om de invoering van de MRB nog te kunnen stoppen voor motorrijtuigen jonger dan 40 jaar

Volgende week wordt er in de Tweede Kamer verder gesproken over de nieuwe regels voor mrb-vrijstelling voor oldtimers. Terwijl het akkoord tussen staatssecretaris Weekers en de bekende oldtimer-alliantie op tafel komt op 14 mei, komt een andere lobbyclub in verzet tegen de plannen.

Onder de noemer ‘Vrijstelling Oldtimer’ hebben Stichting Autobelangen en de Stichting Oldtimerbranche de handen ineen geslagen om een stokje te steken voor het plan om de mrb-vrijstellingsgrens voor oldtimer op te rekken naar 40 jaar. De missie van Vrijstelling Oldtimer is het onvoorwaardelijk behoud van de bestaande regeling voor vrijstelling motorrijtuigenbelasting (mrb).

Op 14 mei komen nog twee moties van Farshad Bashir (SP) in stemming om lpg en diesel, net als benzine, ook onder de overgangsregeling te laten vallen. De kwestie mrb oldtimers is al beslist en wordt uitgewerkt in het belastingplan 2014. Echter, dat belastingplan wordt op Prinsjesdag gepresenteerd en kan daarvoor nog gewijzigd worden. Maar ook daarna kan de Tweede Kamer nog amendementen indienen.

Met het argument dat duizenden oldtimerliefhebbers en -bezitters, alsmede de gehele branche (waarin ongeveer 6.000 mensen werkzaam zijn) gedupeerd worden door de nieuwe regeling, willen zij de regering op andere gedachten brengen. Daarnaast is Vrijstelling Oldtimer van mening dat de begrote 153 miljoen euro bij lange na niet gehaald zal gaan worden en dat de schade voor bezitters en branche reeds in de tientallen miljoenen loopt, omdat dit reeds de derde wijziging in een paar jaar tijd is.

Vrijstelling Oldtimer vindt dat de staatssecretaris zijn standpunten grotendeels gebaseerd heeft op verkeerde gegevens en subjectieve rapporten, dat de alliantie van gesprekspartners (bestaande uit Bovag, KNAC, FEHAC, ANWB, Focwa en RAI Vereniging) slechts een heel klein deel van de oldtimerliefhebbers vertegenwoordigt en dat enkele leden van die alliantie zelfs geheel andere, tegenstrijdige belangen hadden te verdedigen.

De ‘rebellenclub’ denkt, naar eigen zeggen gesteund door een achterban van tienduizenden oldtimerbezitters, -liefhebbers en -sympathisanten, het akkoord te kunnen dwarsbomen en heeft met Wouter van Embden van Stichting Autobelangen iemand in huis die het in 2009 voor elkaar kreeg een wet te bestrijden (over bijtelling voor youngtimers) die al door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen was. De youngtimerkwestie is destijds door middel van een amendement gerepareerd en Van Embden hoopt dat ook in de mrb-zaak voor elkaar te krijgen.

Kijk voor meer informatie en het ondertekenen van de petitie op vrijstellingoldtimer.nl.

23-05-2013: tourrit Achterhoek 16 juni 2013

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de 3e tourrit van het seizoen 2013.

De route bestaat uit 2 trajecten. (TomTom gebruikers hebben 1 aaneengeschakelde route.)
Traject 1: van Ulft naar Winterswijk. Deze rit gaat door de zuidelijke Achterhoek.
Traject 2: van Winterswijk naar Ulft. Deze rit gaat grotendeels over Duits grondgebied terug. (Hiervoor is geen milieu vignet nodig, identiteitsbewijs, autopapieren, verzekering net als in NL.)

Traject 1: De rit voert langs boekenstadje Bredenvoort naar Winterswijk en geeft een aardig beeld van de Achterhoekse omgeving. Winterswijk heeft een aardige markt met terrasjes.
Traject 2: Men kan hier naar believen bezoeken: Bocholt Textielmuzeüm bestaande uit een Spinnerei en Weberei, of een stadswandeling maken. Anholt Museum Wasserburg Anholt, of Biotopwildpark Anholter Schweiz. Ulft: DRU Cultuurfabriek: IJzermuzeüm, of het atelier van een beeldend kunstenaar bezoeken.

Deelname aan de rit zijn de gebruikelijke € 15,- per auto. DRU Cultuurfabriek; het is hier mogelijk na afloop en hapje te eten . Zij bieden tevens aan: “Een Potten en Pannen proeverij buffet” ( zomerse gerechten ). Alleen bij voorinschrijving – betaling bij de ritopgave. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 9 juni. U wordt verwacht vanaf 11.00u, vanaf 12.00u. vertrekken we voor het maken van de route. Op het eindpunt zien wij u graag tussen 15.30u. en 17.00u. terug.

Voor degene, die graag wil overnachten:
De Roode Leeuw in Terborg. Hotel, restaurant en café – Terborg is het dichtse bij
Ruimzicht in Zedam. Hotel en retaurant – Zeddam is bekend van zijn mooie omgeving.
Engelbarts Familiehotel in Zeddam
Hotel Eureka in Zeddam

Wij zien u graag tegemoet op 16 Juni in de Achterhoek.
Het bestuur

19-05-2013: SLeuteldag Noord-Scharwoude 22 juni 2013

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer op deze locatie een SLeuteldag gehouden en dit is beide partijen zo goed bevallen dat we dit jaar gelukkig weer welkom zijn. We mogen hier gebruik maken van meerdere bruggen in de werkplaats en er zullen medewerkers met technische kennis van het bedrijf zelf aanwezig zijn.

Wij kunnen hier van 10.00 tot 16.00 uur, na de ontvangst met koffie en iets lekkers, SLeutelen en bijkletsen of juist alleen meekijken bij de klussen die iemand anders bij zijn auto uitvoert. Naast de medewerkers van het bedrijf zijn ook meerdere leden van onze club met technische kennis aanwezig om SLeuteladvies te geven. U SLeutelt dus zelf aan uw Mercedes en ook al is vaak voldoende gereedschap aanwezig, heeft het toch de voorkeur dat iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt. (indien mogelijk)
Er is ooit ook een toerrit uitgezet met deze locatie als startpunt dus als u interesse heeft dan kunt u deze route (Kennemerlandrit) terugvinden op onze ledenpagina en eventueel zelf uitprinten. Als u klaar bent met SLeutelen kunt u de toerrit alsnog rijden.

Theo Bouwman van www.autotapijt.nl zal ook present zijn met stalen van interieur matten, stoelbekleding, chromen kentekenplaathouders, windschermen en diverse poetsmiddelen.

Ook als je niet wilt SLeutelen, maar alleen langs wilt komen voor de gezelligheid en een praatje, ben je van harte welkom. Geef je dan toch even officieel op via de agenda, zodat we weten met hoeveel auto’s we rekening moeten houden. Voor de lunch wordt gezorgd.

Tot zaterdag 22 Juni !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

15-05-2013: SLeuteldag / Taxatiedag Friesland 1 juni 2013

Op zaterdag 1 Juni zal er weer een SLeuteldag/taxatiedag worden gehouden in het mooie Friesland bij autodealer Autoschat te Burgum ( www.autoschat.nl ). Deze dag kan uw auto getaxeerd worden door Andre Houtman voor een bedrag van € 75,- Er zijn minimaal 5 taxaties nodig om het voor de taxateur rendabel te maken.

Het nut van een taxatie.
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc.

Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld “compleet” te maken worden foto’s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

Wij kunnen bij Autoschat gebruik maken van een prachtige werkplaats met meerdere bruggen en uiteraard zijn onze technische mensen van de club aanwezig om advies te geven. U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt (indien mogelijk).

Tevens zal Theo Bouwman aanwezig zijn met stalen van interieur matten e.d. (www.autotapijt.nl) Matten zijn ook los te bestellen, dus moet er nog iets aan je interieur gebeuren, dan kun je hier de juiste kleur bepalen en wordt de rest later afgehandeld. Theo heeft ook stalen van stoelbekleding, chromen kentekenplaathouders, windschermen etc.

In het pand bij Autoschat zit ook een onderdelenleverancier, Beiboer MB parts (http://www.autodemontage.net) Ze zijn op zaterdag niet geopend, maar als u een bepaald onderdeel nodig heeft, kunt u deze van tevoren met 10% korting bij Michel bestellen op telefoonnummer 0511-482900. Als dit op tijd wordt doorgegeven dan zorgt Michel ervoor dat deze onderdelen op de SLeuteldag klaarliggen.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via de agenda op onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen “taxatie”.

Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel auto’s we kunnen verwachten.

Tot 1 Juni in Friesland !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

27-04-2013: DE BRABANTSE WAL RIT : 2e Pinksterdag 20 mei 2013

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de 2e Tourrit van het seizoen 2013. En wel voor een rit die wordt gereden door een prachtig glooiend natuurgebied genaamd: De Brabantse Wal.

Deze wal, ook wel steilrand genoemd, is waarschijnlijk ontstaan door erosie van rivier de Schelde en door de zee. Het grootste gedeelte van de rit kan er niet hard worden gereden en onderweg kunt u diverse bijzondere natuurgebieden bezoeken. Er is zelfs de mogelijkheid om over een loopgraafbrug te lopen, alsof U net als Moses over het water loopt.

De rit eindigt op de Grote Markt in het, op de Brabantse Wal gelegen, historisch centrum van Bergen op Zoom.

Als u een hotelletje wilt boeken, is het raadzaam dit te doen in of rond Bergen op Zoom. Bijv. Fletcher of Tulip Inn. Bed and Breakfast is ook voldoende aanwezig in de omgeving.

Deelname aan de rit kost € 15,00 per auto en u kunt zich opgeven tot uiterlijk 12 mei.

Wij zien u graag tegemoet op 20 mei !
Het bestuur.

27-04-2013: Laatste oproep Sleuteldag Clinic 11 mei 2013

Beste leden,

Er zijn inmiddels flink wat aanmeldingen binnengekomen en ook de demowagen voor de clinic “kleppenstellen” is inmiddels bekend. Deze officiële Mercedes-Benz dealer waar we deze dag te gast zijn heeft een aantal “packagedeals”op een rij gezet met een scherpe prijs met als voorwaarde dat de leden zelf het werk verrichten. De vestigingsmanager van deze dealer rijdt zelf ook een oldtimer. Het is dan wel geen W107, maar een W126 die oa dezelfde motor als onze auto heeft. Hij heeft al veel ervaring met kleppenstellen bij de W126-club en hij biedt dit nu ook aan voor onze clubleden. Veel leden denken namelijk dat de kleppen van onze SL-en met een M116 of M117 motor (V8) nooit bijgesteld hoeven te worden, omdat ze hydraulisch zijn. Dit is een misvatting, want na tientallen jaren kan er toch teveel speling zijn ontstaan met alle gevolgen van dien. Wilt u hier meer over weten dan bent u van harte welkom om deze clinic bij te wonen. Deze clinic duurt ongeveer 3/ 4 uur.

Deze Sleuteldag worden diverse packagedeals met originele Mercedez-Benz onderdelen aangeboden, afhankelijk van type en uitvoering. Voorbeelden uit het aanbod kunt u vinden in de mailing van dit evenement. Men kan ook gebruik maken van een gratis ZomerveiligheidsCheck die ongeveer 20 minuten in beslag zal nemen. De wagen wordt hierbij op meer dan 20 punten gecontroleerd en deze dag is er maximaal plaats voor een zomerveiligheidscheck bij 10 auto’s.

Als u interesse heeft in een packagedeal dan kunt u dit noteren onder opmerkingen bij uw inschrijving op onze website. Noteer hierbij ook uw chassisnummer, zodat de juiste onderdelen besteld kunnen worden. Hier geldt ook een maximum aantal auto’s per packagedeal voor uitvoering op deze SLeuteldag. We hebben deze dag geen monteurs rondlopen dus u moet zelf wel handig zijn om aan een klus te beginnen. Uiteraard kunnen we ook leden gebruiken op deze dag die oa. ervaring hebben met remblokken en remschijven vervangen om ondersteuning te geven aan onze leden, die deze klussen met de juiste ondersteuning zelf op deze SLeuteldag willen uitvoeren.

Met vriendelijke groet,
Vincent Breur

27-03-2012: Maximum aantal deelnemers aircocheck op SLeuteldag 20 april bereikt

We hebben het maximum aantal deelnemers bereikt voor de aircocheck op de SLeuteldag van 20 april. De eerstvolgende twee aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst en schuiven naar voren als iemand, die zich reeds had opgegeven, onverhoopt niet naar deze SLeuteldag kan komen.

24-03-2013: ALV / toerrit / BBQ 28 april de Vijf Heeren Landen

Het bestuur nodigt u met genoegen uit voor de Algemene Leden Vergadering 2013 op zondag 28 april a.s. Deze wordt ditmaal in Brabant gehouden, in het prachtige Kasteel Dussen. Deze subliem gelegen locatie heeft een uitstekende parkeergelegenheid. Vanaf 10.00 uur staat, na aanmelding bij het ontvangstcomité, de koffie klaar. De ALV begint om 11.00 uur. Rond 12.00 uur krijgt u een lunch aangeboden en uiterlijk 13.00 u. beginnen we met de tourrit. Tevens bent u in de gelegenheid om tussen 11.00 uur en 13.00 uur deel te nemen aan de rondleiding op het kasteel.

Na de lunch en de rondleidingen starten we met een mooie tourrit, die evenals de startlokatie en het eindpunt van de rit, is uitgezet door Nico van den Brink. De rit gaat door het Land van Altena, de Alblasserwaard en de Vijf Heeren Landen. Een prachtig stukje Nederland wat u niet mag missen.

We eindigen de rit in het Geofort te Herwijnen. Hier wordt u een afscheidsdrankje en een kleine snack aangeboden. U kunt zich ook opgeven voor de heerlijke uitgebreide BBQ a € 22,50 p.p., dat bij voldoende deelname voor ons speciaal wordt samengesteld. Het afrekenen hiervan kunt u ter plaatse met het Geofort regelen.

In de buurt zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten, o.a. hotel Gorinchem te Gorichem aan de van Hogendorpweg 8-10.

In verband met de logistiek vragen we u vriendelijk om u TIJDIG, dat wil zeggen uiterlijk dinsdag 19 april, aan te melden. Na deze datum is aanmelding niet meer mogelijk. Wat betreft de kosten zijn we genoodzaakt voor de koffie, lunch, rondleiding, snack en drankje een bijdrage te vragen van € 15 euro p.p.

Voor zowel de ALV als de rit kunt u zich alleen via de website opgeven met betaling via Ideal ( € 15 p.p.) die uw aanmelding definitief maakt. Geeft u bij opmerkingen nogmaals uw lidnummer in, het aantal personen en geeft u eventueel ook aan of u deel neemt aan de BBQ.

Als u alleen de ALV wilt bijwonen, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. Wel moet u zich hier voor opgeven via de website.

Na 24 april krijgt u, eveneens via de mail, de notulen van de ALV 2012, de agenda van de ALV 2013, een financiële verantwoording en een routebeschrijving opgestuurd. Evenals voorgaande jaren rekent het bestuur op een grote opkomst.

Graag tot ziens op zondag 28 april.

Met vriendelijke groet
Het bestuur van de R/C 107 club Nederland,

14-03-2013: SLeutel-/aircocheck-/taxatiedag 20 april Zuid-Beijerland

Gelukkig is het seizoen weer begonnen en ik hoop dat we de kou snel achter ons laten en weer lekker open kunnen genieten van de warme lentezon. Deze dag is Jack van der Hoek weer aanwezig om onze wagens te taxeren.

Waarom uw oldtimer laten taxeren? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren.

Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “.

Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Aircocheck; Richard Bolt van Airco Bolt (www.aircobolt.nl) is ook van de partij om aircosystemen te controleren en waar nodig bij te vullen. Deze dag kan ook het R12 koelmiddel volledig vervangen worden door R437a zonder allerlei onderdelen van het aircosysteem te vernieuwen. Klik hier voor een volledige uitleg. Het is mogelijk om deze dag bij 8 auto’s de airco te controleren en eventueel de vloeistof te vervangen. Kosten hiervan zijn 10 euro per 100 gram gas en als extra 10 euro voor fluor (als het er nog niet inzit) en een uv lampje. Bij Mercedes zit er altijd een rood stickertje onder de motorkap met een aantal W-nummers en bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in kg R12 erachter. Richard zal in de aanloop naar de SLeuteldag ook vragen beantwoorden op ons forum over aircosystemen. Vermeld bij interesse aircocheck bij opmerkingen.

In tegenstelling tot een eerder bericht zal Theo Bouwman van www.autotapijt.nl niet aanwezig zijn.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 20 april.
Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

11-03-2013: verwerking mail aan ledenadministratie/secretariaat vertraagd

De verwerking van mailberichten die de laatste 2 weken zijn verstuurd naar de mailadressen ledenadministratie@mbrc107club.nl en secretariaat@mbrc107club.nl zijn a.g.v. een computer storing vertraagd. Mocht u geen reactie hebben ontvangen op uw mail, dan verzoeken wij u de mail nogmaals te sturen.

04-03-2013: Historisch Festival Raalte op 1 april 2013

Op tweede paasdag vindt elk jaar het Historisch Festival Raalte plaats. Wij willen u en alle andere eigenaren van klassiekers informeren over de mogelijkheid zich in te schrijven voor ons festival. Als u belangstelling heeft, kunt u contact met ons opnemen via info@historischfestivalraalte.nl, telefonisch op 06-43058342 of via het inschrijfformulier op onze site. Deelname is natuurlijk gratis (inclusief lunch).

Historisch Festival Raalte
Datum: maandag 1 april 2013 (2e paasdag) van 10.00-17.00 uur
Evenemententerrein ‘de Hooge Weg’, Hogeweg 8, 8101 NH Raalte
info@historischfestivalraalte.nl / Www.historischfestivalraalte.nl

16-02-2013: Bijeenkomst Krimpenerwaard op zaterdag 16 maart 2013

Het wordt tijd dat onze SL-en de winterslaap beëindigen en uit de stalling komen. Op zaterdagmiddag 16 maart willen wij weer de eerste technische bijeenkomst (stammtisch) van dit jaar houden en wel bij de inmiddels bekende firma De Gruyter & De Jong in Bergambacht.

Vooral de nieuwe leden worden van harte uitgenodigd zodat we elkaar wat beter leren kennen en zij kennis kunnen maken met dit soort bijeenkomsten.

Het is de bedoeling weer wat technisch kennis op te doen over het gebruik en de afstelling bij de verschillende soorten van benzine. Ook willen we aandacht besteden aan de monstername van olie en wat je uit een dergelijk monster kan leren na onderzoek in een laboratorium.

Daarnaast krijgt u de gelegenheid vragen te stellen en kunt u een probleem aan de orde stellen. De fa. Gruyter & De Jong heeft zich gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en verkoop van MB Young-en oldtimers. In de showroom staan diverse mooie exemplaren.

U bent uiteraard ook van harte welkom als de techniek u niet zo interesseert. Het is ook de bedoeling om gezellig met elkaar te zijn en wat bij te praten. Voor de koffie en thee wordt gezorgd. U wordt verwacht tussen 13.30 en 14.00 uur. Het einde van de bijeenkomst zal rond 17.00 uur zijn. We proberen er weer een gezellige en leerzame middag van te maken.

Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. U kunt zich via de site aanmelden tot uiterlijk 11 maart. Uiterlijk woensdag 13 maart krijgt u de uitnodiging met het adres en de laatste gegevens.

U begrijpt dat we alleen de leden die zich aangemeld hebben van harte welkom heten.

Namens het bestuur,
Bernhard van der Stoep

02-02-2013: Schloss Dyck 2-4 augustus 2013

In 2012 naar Schloss Dyck willen gaan maar geen kaarten kunnen bemachtigen? Wees er dit jaar dan snel bij! De voorverkoop is begonnen. De hoeveelheid kaarten zijn beperkt. Uit ervaring weten we dat er veel belangstelling is voor dit evenement. In het eerste weekend van augustus vindt een van de meest indrukwekkende auto tuinfeest aan de Schloss Dyck bij Neuss / Juchen in het Rijnland plaats. Jazz bands, doedelzak spelers, legercorpsen en vele stands en eettentjes vullen de parken rond het kasteel waar de oldtimerliefhebbers kunnen genieten van een geweldige ambiance. Wil je dit evenement bijwonen? Dan raden we aan tijdig de kaartjes te reserveren.

Informatie is hier te vinden: http://www.schloss-dyck-classic-days.de/home.html

Wing Tang, namens het Bestuur.

22-12-2012: verstrekking nieuwe Club Cards

De nieuwe Club Cards zullen uitgereikt worden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 13 januari in Zeist. Indien u niet aanwezig bent op de receptie, dan wordt de Club Card naar het ons bekende huisadres gestuurd.

19-12-2012: nieuwjaarsreceptie van de MB 107 SL club

Beste mensen,

Het bestuur nodigt jullie van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie van de MB 107 SL club op:

Zondag 13 januari 2013, vanaf 15.00 uur
Woudschoten hotel & conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist

Wij ontvangen u graag met koffie en gebak en willen met u toasten op het nieuwe jaar. Om zicht te hebben op het aantal leden dat gevolg geeft aan de uitnodiging verzoeken wij u zich aan te melden vóór 1 januari 2013 via de site zoals te doen gebruikelijk voor een evenement.

Wij hebben weer een actief verenigingsjaar achter de rug met vele evenementen waarbij wij elkaar konden ontmoeten. Meer en meer blijkt onze club een vriendenclub met een gedeelde passie voor de SL.

In de afgelopen maanden hebben wij een programma voor 2013 gemaakt met voor u naar wij hopen aantrekkelijke tourritten, sleuteldagen en poetsdagen. Wij hebben besloten na elk evenement uw beoordeling te vragen, zodat wij nog beter in staat zijn in te spelen op de vragen en wensen van onze leden.

Het bestuur wenst u fijne kerstdagen en de beste wensen, een goede gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar.

Ad Huijsmans
Voorzitter

 Volg ons: 

 


 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertentie: 

meer info