Activiteiten: 
NieuwSLetter

Nieuwjaarsreceptie 24 januari 2015

Nu de meeste van onze prachtige auto’s weer in de winterstalling staan, willen wij u, namens het bestuur, bedanken voor uw interesse in onze fantastische club en voor uw deelname aan onze evenementen het afgelopen jaar.

Zoals u op de agenda heeft kunnen zien, hebben we voor komend jaar weer een leuk en afwisselend programma gemaakt en wij zijn verheugd u mee te kunnen delen dat wij op zaterdag 24 januari een nieuwjaarsreceptie organiseren.
De details worden op dit moment nog uitgewerkt, maar noteert u deze datum alvast in uw agenda.
Wij willen u graag verwelkomen tussen 13.00 en 16.00 uur.
Tevens streven wij ernaar om dan meteen de ledenpasjes voor 2015 uit te reiken.

Houdt u de agenda op onze website in de gaten, zodat u zich tijdig kunt aanmelden.

Rest ons nog om u fijne feestdagen toe te wensen en de leden die wij op de nieuwjaarsreceptie niet zullen zien, wensen wij hierbij alvast een heel gelukkig nieuwjaar met veel veilige kilometers (of miles).

Het bestuur

Stammtisch 6 november gaat niet door

In verband met een te gering aantal aanmeldingen voor de Stammtisch van 6 november is besloten om deze bijeenkomst niet door te laten gaan!

Technische dag bij Gruijter & de Jong 11 oktober 2014

We zijn deze dag weer van harte welkom bij Mercedes-Klassieker Service te Bergambacht. We hebben een hele mooie droge zomer gehad (op Augustus na dan) dus de meeste van jullie zullen veel kilometers hebben gemaakt met de SL (C) het afgelopen jaar. Er is dus weer genoeg te vertellen over het onderhoud van onze bolides.
Er zullen bekende onderwerpen worden besproken deze dag en helaas moeten we ook alweer praten over hoe we het beste de SL (C) “winterklaar” kunnen wegzetten.

Verder zal een monteur vertellen over de controlepunten van een APK en is het vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Bij mijn rode dame is de handremkabel afgebroken en op deze dag laat Cor de Jong zien wat er allemaal bij komt kijken om een nieuwe handremkabel te monteren. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.
Ik hoop jullie allemaal weer te zien bij één van de laatste evenementen van 2014. Geef je aub officieel op via onze website als je langs wilt komen.

Tot 11 oktober !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Ritverslag toerrit “Loonse en Drunense Duinen” 31 augustus 2014

Rond elf uur verzamelden de deelnemers zich bij Restaurant Bos en Duin te Udenhout, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Deze locatie was uitstekend gekozen, de clubleden stond een apart parkeerterrein ter beschikking en het was een fraai gezicht om onze troetelkinderen broederlijk naast elkaar opgesteld te zien.

Sommige clubleden hadden er een weekendtrip van gemaakt en een hotel geboekt. Zo konden zij van tevoren al genieten van een wandeling door de fraaie Loonse en Drunense Duinen.

De meeste deelnemers kwamen echter in de loop van de ochtend binnen. De opkomst van maar liefst 58 107 SL/SLC modellen zal de organisatie van dit evenement aangenaam hebben verrast, het komt niet vaak voor dat bij dit soort evenementen zoveel auto’s daadwerkelijk deelnemen. Evenementencoördinator Bas Fransoo was dan ook in zijn nopjes; hij heeft laten weten zijn functie eind dit jaar vacant te zullen stellen, maar misschien zal deze opkomst voor hem aanleiding zijn hier nog eens over na te denken.

Gelukkig lieten de deelnemers zich niet weerhouden door twijfel over de plannen van de weergoden. Sommigen werden onderweg naar het startpunt nog met regenbuien geconfronteerd, maar zij zullen geen spijt hebben gehad te hebben doorgezet en niet rechtsomkeert gemaakt te hebben. Met wat bewolking maar veelal volop zon was het uitstekend cabrioweer en ook de temperatuur bewoog zich tussen aangename waarden, de kap kon dus open blijven. Gelukkig maar, want Hans van Dongen had een prachtige route uitgezet die ons door het Brabantse landschap zou voeren.

Bij aankomst in Restaurant Bos en Duin werden alle deelnemers eerst verwelkomd met koffie en een heerlijk stuk gebak, waarna voorzitter Jeff Hercules de bijeenkomst opende en een toelichting gaf op ontwikkelingen in de club en de procedure van deze dag. Het aantal leden van onze club blijft gestaag groeien en er waren drie nieuwe leden met auto aanwezig. Zij zullen zeker een positieve indruk hebben gekregen van wat er allemaal geboden werd.

Vervolgens kreeg de voorzitter van de MBAC Nederland, Tjeerd Sanders, het woord en hij maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen te attenderen op het komend evenement in Flevoland op 28 september as. Deze Mercedes Benz meeting vindt plaats onder het motto “Cars & coffee” en belooft een mooi evenement te worden dat door Mercedes Benz wordt gesponsord en waarbij iedereen van harte welkom is. Ik verwijs hierbij naar de website voor de details. Vervolgens was het tijd om te gaan rijden en zo langzaamaan werd het dan ook steeds leger op het parkeerterrein.

De tocht voerde over rustieke wegen met aan weerszijden bomen die elkaar hoog boven het wegdek leken te omarmen, over dijkjes met fraai uitzicht op de rivier, door idyllische dorpjes met schitterende boerderijtjes, mooie oude pandjes met rieten daken en meer van dit fraais. Enkele keren staken we het water over en het is natuurlijk tamelijk uniek om een pond met (vrijwel) alleen 107 typen te zien.

Een “kudde” SL’s wachtend voor de pond.

Een pond vol SL’s (nou ja, op die ene Peugeot na dan) zal de schipper niet vaak meemaken.

De tocht voerde o.a. langs de Maas.

De bewoners van Kasteel Dussen waren er vandaag van tussen.

Op deze “Dag des Heeren” leken sommige dorpjes op onze route welhaast volledig uitgestorven, maar gelukkig was er onderweg, zoals gewoonlijk, volop gelegenheid om de horeca met een bezoekje te vereren en de inwendige mens te versterken. Daarbij werden natuurlijk de nodige benzinegesprekken gevoerd.

Na een prachtige tocht van ongeveer 70 km kwamen de deelnemers elkaar in het centrum van Raamsdonkveer weer tegen en konden ook hier op een apart terrein hun auto parkeren. Dat is een leuk slot van een rit, het kijken naar die fraaie verzameling auto’s bij elkaar, steeds weer een feest. Onder het genot van een drankje en een hapje kon er bijgepraat worden, het was in ieder geval duidelijk dat deze tocht bij iedereen zeer in de smaak was gevallen. De organisatie mag tevreden zijn, zowel met de opkomst als met het resultaat, weer een grandioze dag. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt van harte bedankt.

Frans van de Camp
Nuenen

Aanvullend nieuws MBAC Event 28 september 2014

Er is inmiddels meer nieuws over het MBAC evenement, dat wij als bestuur graag met u willen delen.

Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 uur opening van het event, koffie/thee en iets lekker bij uw club stand
12.00 uur vertoning van diverse club films, natuurlijk Mercedes gerelateerd
12.30 uur uitreiking van een uitgebreid lunchpakket
14.00 uur opening van de testbaan, waarop u met uw eigen auto mag rijden tevens mogelijkheid om met leden van de MBTCN over een terreinparcours te rijden
15.00 uur sluiting van de testbaan afsluiting vertoning clubfilms
16.00 uur start toertocht
17.00 uur sluiting van het politieterrein
17.30 uur aankomst eind locatie / borrel
18.00 uur aanvang buffet
20.00 uur einde van deze fantastische dag

Uw bestuur heeft ervoor gekozen om iedereen die zich heeft ingeschreven voor deze dag een buffet aan te bieden. Dit zal op een andere locatie zijn dan het politieterrein, namelijk op de eindlocatie van de toerrit. Het enige wat u betaalt is het inschrijfgeld van het MBAC ad. €16,50 per persoon , te voldoen zoals u dat gewent bent via de website van de MB R/C 107 Club Nederland

U kunt zich aanmelden t/m 12 september!

Hiervoor krijgt u aangeboden :
• Dit MBAC event
• Een goodie bag van het MBAC
• Een uitgebreide lunchpakket
• De mogelijkheid om gebruik te maken van de testbaan en mee te rijden met leden van de MBTCN in een terreinparcour
• Een toertocht ( ongeveer 50 km lang ) met mooi routeboek door het natuurgebied de "HET KNARBOS "
• Een diner aangeboden door uw eigen bestuur

Wij hopen dat u wederom massaal deel zult nemen aan dit MBAC event dat met veel zorg is samengesteld.

Reisverslag Stelviopas met onze 41 jaar jonge rode dame

Afgelopen zomervakantie hebben Saskia en ik met onze Mercedes-Benz 450SL uit 1973 een rondreis gemaakt door de Zwitserse Alpen, met als einddoel de Stelviopas in Italië. Deze oproep verscheen vorig jaar op ons forum en de Stelviopas stond sinds een mooie reportage van Top Gear hoog op mijn verlanglijstje. In eerste instantie was de bedoeling om met meerdere SL-en te gaan, maar door diverse omstandigheden bleven we alleen over.

We hadden de route al uitgestippeld via www.routeyou.com en overgezet in onze geleende tomtom. De bedoeling was om via de bergpassen in Zwitserland uiteindelijk de Stelviopas van 2.758 meter hoog met een beklimming van 21 kilometer en 48 haarspeldbochten in Italië te bedwingen.
Vanuit Brienzwiler hebben we ook een prachtig rondje gereden over de Süstenpas, Furkapas en de Grimselpas. Vervolgens zijn we via de San Bernardinopas en de Splügenpas naar Italië gereden om de volgende dag vanuit het zuiden de Stelviopas te beklimmen. Die dag ging de rit over de Passo de Maloja door het plaatsje Ponto di Legno naar de Passo di Gavia.(2.621 meter)

Op de Malojapas kwam ons een Nederlandse SL tegemoet en eenmaal thuis kregen we een e-mail van Martin van Aarssen. Hij vroeg zich af of wij daar hadden gereden. Het bleek namelijk dat hij ook aan het toeren was in de Alpen en deze dag in tegengestelde richting onderweg was naar Lago di Como in Noord-Italië. Het is er helaas niet van gekomen om onze reiservaringen te delen bij een bak koffie of warme chocomel op de top van de Malojapas.

De Gaviapas is één van de gevaarlijkste bergpassen, omdat de weg vaak niet breder is dan 3 meter, dus je kunt elkaar op de meeste plekken niet passeren. Er zijn afgronden van 500 meter en er is vaak geen vangrail aanwezig. Het is dus ook erg spannend om een haarspeldbocht te nemen, want het kan zijn dat er een tegenligger komt en je weer in zijn achteruit moet om een plek te vinden die breed genoeg is om elkaar te passeren. Saskia zou deze dag echt niet meegegaan zijn als ze dit van tevoren geweten had. De Stelviopas was na deze pas eigenlijk een eitje.

Verder hebben we deze vakantie nog gereden op de Julierpass, Oberalpass, Passo del Bernina, Passo d’Eira, Passo del Gallo, Passo di Foscagno (2.300m), Ofenpass, Umbrailpass (2.501m) en de Fluëlapass (2.400m) Op de terugweg nog even door Vaduz gereden, de hoofdstad van Liechtenstein en een stop voor een lekker italiaans ijsje aan de Bodensee in Friedrichshaven.

De volgende dag stond het Mercedes-Benz museum in Stuttgart op het programma. We mochten onze Benz op het plein parkeren en voor de ingang prachtige foto’s maken met het museum op de achtergrond. Tijdens ons bezoek aan het museum mocht onze Benz daar ook blijven staan. We hebben nog een briefje achter de voorruit geplaatst met een toelichting waarom onze auto zo vuil was. We hebben in twaalf dagen 3.200 kilometer afgelegd over ruim vijftien bergpassen door negen landen. Het was prachtig en ik kan het iedereen aanraden, maar ik zou wel even goed overleggen met de vrouw des huizes of de Gaviapas wel of niet in de route moet worden opgenomen.

Vincent Breur

Uitnodiging voor het MBAC evenement

Op 28 september 2014 is weer het jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs (de MBAC) voor leden van de Aangesloten Verenigingen. Dit jaar gaat dit onder de noemer:

CARS & COFFEE

Het evenement vindt plaats op een zeer unieke locatie in Lelystad, namelijk op het terrein van het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit. Ook bekend als de Politieacademie.

Op dit enorme terrein zullen alle bij de MBAC aangesloten clubs zich presenteren aan alle liefhebbers van het merk, waaronder ook belangstellenden van buiten de clubs. Verder kunnen we een uur gebruik maken van het oefentraject van de politie. Met de Mercedes-Benz Terreinwagen Club Nederland gaan we het offroad oefenterrein in, dit kan natuurlijk een spannende ervaring zijn. Leden die een rit willen meemaken kunnen zich tijdens deze dag aanmelden bij de Terreinwagenclub. In de grote garage van de politie wordt een aantal bijzondere Mercedes-Benz politie- en oefenautomobielen getoond. Ook vindt in de garage een doorlopende vertoning van Mercedes-Benz films plaats.

De dag begint om 11.00 uur en zal naar alle waarschijnlijkheid tussen 16.00-17.00 uur eindigen. Bij aankomst wordt u een kop koffie en iets lekkers aangeboden. Vanaf 12.30 uur worden de lunchpakketten met drankjes uitgereikt. Bij de clubstands worden ook nog kleine versnaperingen aangeboden.

Om deze geweldige dag bij te wonen, betaalt u € 16,50 per persoon. Ook bij slecht weer loont het de moeite om te komen, omdat dan een deel van het evenement in de grote garage zal plaats vinden.

Aanmelding vóór 12 september 2014 via de website van de club.

Evenementenregeling:
De MBAC heeft deze meeting als een 2 daags evenement aangemeld bij de belastingdienst. Dit voor leden die al op zaterdag naar Lelystad wensen te komen.
Er is vooralsnog geen toestemming van de belastingdienst.

Indien u gebruik wilt maken van de evenementenregeling, verzoeken wij u de volgende gegevens via een aparte email door te geven aan voorzittermb107club@gmail.com :
- Kenteken
- Merk en type
- Bouwjaar / c.q. eerste toelating tot de weg
- Houder van voertuig (naam, adres, woonplaats)
- De dagen waarop u met uw SL wilt gaan rijden
Wellicht overbodig om te vermelden, maar de auto dient verzekerd te zijn. Vraag uw verzekeringsagent of u ook verzekerd bent als uw auto niet APK gekeurd is. Uiteraard moet uw auto wel voldoen aan de wegenverkeerswet.

Wij verheugen ons op uw komst!

Het bestuur

Evenementenregeling voor geschorste auto’s

Het bestuur heeft op 18 juni een verzoek ingediend bij de belastingdienst voor de evenementenregeling voor 30 en 31 augustus aanstaande voor de Loonse en Drunense Duinen route en voor de stammtisch op 4 september.

De belastingdienst heeft al op 23 juni uitsluitsel gegeven omtrent onze aanvragen. De reden dat het pas op 13 augustus bij het bestuur duidelijk werd, had te maken met het feit dat de belastingdienst de uitslag naar een verkeerd adres had gestuurd.

De uitslag is als volgt:

Loonse en Drunense Duinen aangemeld voor de evenementenregeling d.d. 30 en 31 augustus 2014:

Alleen goedgekeurd op 31 augustus 2014. Wilt u dus met uw geschorste SL meerijden met deze toertocht, dan kan dat alleen op 31 augustus, de dag van het evenement zelf. Erkenningsnummer 146, toegekend op 23 juni 2014.

Wanneer u met uw geschorste R/C 107 mee wilt rijden op 31 augustus, dient u zich eerst regulier via de website aan te melden.
Daarna vragen wij u om de volgende gegevens per email te versturen:
- Kenteken
- Type
- Bouwjaar en eerste toelating tot de weg
- Houder van voertuig (naam, adres, woonplaats)
Deze gegevens stuurt u naar : voorzitter@mbrc107club.nl

De auto dient uiteraard verzekerd te zijn. Vraag uw verzekeringsagent of u ook verzekerd bent, indien uw auto niet APK gekeurd is. Uiteraard moet uw auto wel voldoen aan de wegenverkeerswet.

Stammtisch op 4 september 2014 :

Afgewezen, dit evenement voldoet niet aan de eisen van de belastingdienst.

Stamtafel / TAXATIE-AVOND op 4 september in Nieuwegein

De stamtafel wordt alweer voor de derde keergehouden dit jaar en is een mooie aanvulling gebleken op de toerritten en Sleuteldagen. Een stamtafel, ook wel bekend onder de Duitse naam Stammtisch, is een tafel in een café of vergelijkbare horecagelegenheid, waaromheen zich regelmatig de stamgasten van dit café verzamelen. Het betreft hierbij geen georganiseerde ontmoetingen, maar eerder samenkomsten op basis van vriendschap en gewoonte. Het café waarin de stamtafel zich bevindt, wordt door de stamgasten ook wel hun "stamcafé" genoemd.

Het is de bedoeling om met elkaar onze gezamenlijke hobby nl. de SL (C) te delen in de ruimste zin van het woord. Heb je bijvoorbeeld nog een mooi verhaal liggen over een SL, wil je nog onderdelen ruilen of aanbieden, wil je informatie delen over wat de evenementenregeling precies inhoudt, ervaringen van autovakanties te delen, klokjes repareren of uitleg geven/krijgen over enkele technische aspecten van onze auto’s onder het genot van een kop koffie of drankje. Wij hebben de beschikking over een perfecte stammtischlocatie in het centrum van Nederland en iedereen is welkom op 4 september van 19.00 -22.00 uur.

Deze avond is ook onze clubtaxateur Jack van der Hoek aanwezig om taxaties uit te voeren.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.
Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn. De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “.

Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Geef u op via onze website !

Je hoeft niet met de SL (C) te komen, maar het mag natuurlijk wel. Ook de leden die hun SL(C) geschorst hebben ivm de belachelijke belastingmaatregel, maar nog gewoon lid van de club zijn gebleven, zijn uiteraard van harte welkom. In de toekomst zullen we ook af en toe een bepaald onderwerp behandelen, waarbij we een specialist laten komen voor een presentatie. Ideeën voor onderwerpen zijn altijd welkom.

Tot 4 september !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit door het Brabantse landschap

Beste leden van de MB R/C107 Club Nederland,

Het bestuur nodigt u uit voor alweer de 5e tourrit in 2014, deze keer door het Brabantse landschap. De rit zal plaatsvinden op 31 augustus 2014 en loopt via mooie polderwegen en dijkwegen met een lengte van ongeveer 75 km. Onderweg komt u langs mooie gebouwen, molens en typische langstraat boerderijen. De rivier de Maas steken we 2 maal over met behulp van een gratis pontje. Onderweg heeft u diverse mogelijkheden om te genieten van de Brabantse gastvrijheid op de mooie terrassen.
U kunt zich vanaf nu opgeven via de R/C107 website.
De inschrijving zal 24 augustus worden gesloten.
Mochten er clubleden zijn die in de omgeving willen overnachten, dan zijn er diverse hotels en B&B’s tussen start en eindlocatie. De startlocatie is in de omgeving van Udenhout en eindigt in Raamsdonkveer.

LET OP: Deze rit is aangemeld bij de belastingdienst, zodat leden met een geschorste SL ook mee kunnen rijden. Wij hebben nog GEEN akkoord gekregen van de belastingdienst, indien de belastingdienst akkoord is dan geldt deze aanmelding voor zaterdag 30 en zondag 31 augustus.

Elke geschorste auto mag maximaal 6 dagen per kalenderjaar meerijden met een aangemeld evenement, houdt u dus zelf in de gaten of u het maximum aantal dagen niet overschrijdt.

Wanneer u met een geschorste SL mee wilt rijden, dient u zich eerst via de website aan te melden.
Daarna vragen wij u om de volgende gegevens per email te versturen:
- Kenteken
- Merk en type
- Bouwjaar / c.q. eerste toelating tot de weg
- Houder van voertuig (naam, adres, woonplaats)
- De dagen waarop u met uw SL wilt gaan rijden
Deze gegevens stuur u naar : voorzitter@mbrc107club.nl

Wellicht overbodig om te vermelden, maar de auto dient verzekerd te zijn. Vraag uw verzekeringsagent of u ook verzekerd bent, indien uw auto niet APK gekeurd is. Uiteraard moet uw auto wel voldoen aan de wegenverkeerswet.

Wij hopen u op 31 augustus te kunnen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

SLeutel/Clubdag op 16 Augustus in Zuid-Beijerland

Zaterdag 16 Augustus hebben we alweer de laatste SLeuteldag van dit seizoen. Op het moment dat deze uitnodiging verstuurd wordt, rijd ik samen met mijn vrouw Saskia op de Stelviopas in Italië. Ik hoop dat we de vele haarspeldbochten overleven en op deze Sleuteldag vol trots kunnen praten over hoe onze Benz de beklimmingen tot 15% heeft doorstaan. Ik hoop op mooi weer deze Sleuteldag en dat we heerlijk buiten kunnen lunchen en SLeutelen.

Theo Bouwman van www.autotapijt.nl zal aanwezig zijn met kleurstalen van autotapijt, windschermen en bijv. chromen kentekenlijsten. Kijk op zijn site voor meer informatie over cabriodaken, autohoezen etc.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Heb je niets te SLeutelen, omdat je zelf heel handig bent dan zien we graag dat deze kennis gedeeld wordt met de andere leden. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 16 Augustus !

PS; Noteer in je agenda dat op de Stammtisch van 4 september onze taxateur Jack van der Hoek aanwezig zal zijn. Als je auto nog getaxeerd moet worden dan is dit je kans op een mooie locatie centraal in Nederland.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit door Drenthe

Beste leden R/C107 SL club,

Het bestuur nodigt u uit voor de 4e tourrit in 2014 door het Drentse Landschap op 27 juli 2014.

De rit gaat globaal van Veenhuizen naar Dwingeloo en is ongeveer 85 km met onderweg een aantal bezienswaardigheden.

U kunt zich hiervoor vanaf nu opgeven via de R107 site. Kies in het menu onder activiteiten voor de aanmelding voor deze rit.

Om 11:30 uur is er een mogelijkheid voor een rondleiding door het gevangenismuseum met een gids. De entree hiervoor bedragen €6,80. Wilt u graag deze rondleiding meemaken, geef dit dan aan op de aanmeldingssite van de club.

Mochten er clubleden zijn die in de omgeving willen overnachten dan zijn er diverse hotels en B&B tussen start en eindlocatie.

Graag begroeten wij u bij deze rit met een aantal bijzondere bezienswaardigheden (gevangenismuseum, Herman Brood museum, etc.)

Graag tot de 27e!
Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Stamtafel op 3 juli in Nieuwegein

Het is alweer tijd voor onze tweede stamtafel van dit seizoen. Een stamtafel, ook wel bekend onder de Duitse naam Stammtisch, is een tafel in een café of vergelijkbare horecagelegenheid, waaromheen zich regelmatig de stamgasten van dit café verzamelen. Het betreft hierbij geen georganiseerde ontmoetingen, maar eerder samenkomsten op basis van vriendschap en gewoonte. Het café waarin de stamtafel zich bevindt, wordt door de stamgasten ook wel hun "stamcafé" genoemd.

Het is de bedoeling om met elkaar onze gezamenlijke hobby nl. de SL (C) te delen in de ruimste zin van het woord. Heb je bijvoorbeeld nog een mooi verhaal liggen over een SL, wil je nog onderdelen ruilen of aanbieden, wil je informatie delen over wat de evenementenregeling precies inhoudt, ervaringen van autovakanties te delen, klokjes repareren of uitleg geven/krijgen over enkele technische aspecten van onze auto’s onder het genot van een kop koffie of drankje. Wij hebben weer de beschikking over een perfecte stammtischlocatie in het centrum van Nederland en iedereen is welkom op 3 juli van 19.00 -22.00 uur.

Geef u op via onze website !

Je hoeft niet met de SL (C) te komen, maar het mag natuurlijk wel. Ook de leden die hun SL(C) geschorst hebben ivm de belachelijke belastingmaatregel, maar nog gewoon lid van de club zijn gebleven, zijn uiteraard van harte welkom. In de toekomst zullen we ook af en toe een bepaald onderwerp behandelen, waarbij we een specialist laten komen voor een presentatie. Ideeën voor onderwerpen zijn altijd welkom.

Tot 3 juli !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

SLeutel/Clubdag op14 juni in Zutphen

Zaterdag 14 juni hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker op een mooie locatie in het oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag gemiddeld 10 leden van de W126-club. Hans heeft zelf een 280SLC en aangezien veel onderdelen van deze auto’s overeenkomen met de 107 was het idee voor een SLeuteldag voor de MB107-club op deze locatie snel geboren. De remmen, aandrijflijn, onderstel en dergelijke zijn vrijwel hetzelfde.

Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto’s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die zelf bijvoorbeeld olie willen verversen of remblokken willen vervangen, maar er thuis niet de middelen voor hebben, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen.

Geef dit wel aan in uw aanmelding aub.
Zijn er andere problemen die je graag wilt behandelen op deze dag, dan verzoek ik je dit van te voren aan te geven, zodat we met Hans en Danker kunnen bespreken of die klus deze dag gedaan kan worden.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

Theo Bouwman van www.autotapijt.nl zal aanwezig zijn met kleurstalen van autotapijt, windschermen en o.a. chromen kentekenlijsten. Kijk op zijn site voor meer informatie over cabriodaken, autohoezen enz.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans en Danker hebben ook veel onderdelen liggen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 14 juni !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Droge voeten in Noord Holland 28 juni 2014

Werd er in het verleden met behulp van windmolens voor gezorgd dat de polders in Noord-Holland werden drooggelegd is het nu een zaak om door middel van het verhogen van de dijken onze voeten droog te houden.

Wij nodigen jullie uit voor een tourrit door ons mooie Nederlandse Laagland.

U kunt zich hiervoor vanaf nu opgeven via de site op de gebruikelijke manier: Kies in het menu onder Activiteten voor Aanmelden.

De startplaats ligt ergens tussen Purmerend en Hoorn en wij eindigen de rit in Kolhorn.

Mochten er clubleden zijn die in de omgeving willen overnachten dan kunt U dat o.a. in de buurt van het startpunt bij: Van der Valk, Zuidoostbeemster (12km), Katwoude (14km). De Hotels in Hoorn liggen in de stad en zijn wat betreft het parkeren van Uw auto een probleem.

We hopen, ook bij deze rit door Noord Holland, weer een groot aantal deelnemers te mogen begroeten.

Routecommissie Zwaag, Wognum, Hoorn en Blokker

Herinnering aanmelding ALV / Twente Rit a.s. zaterdag 24 mei 2014

Beste leden,

Langs deze weg willen wij u er graag aan herinneren dat u zich nog kunt opgeven voor de (korte, bijzondere) ALV en de Twente Rit op a.s. zaterdag 24 mei 2014.

Het beloofd een hele mooie rit te worden met leuke bezienswaardigheden langs bv het Twente stadion en een uitstapje door Duitsland. Misschien wel het hoogtepunt van deze dag is dat er een rondleiding mogelijk is door de fabriek van een bandenproducent. Hier bestaat de mogelijkheid om u te laten rondleiden door de fabriek. Aanmelden van de rondleiding is mogelijk aan de inschrijftafel van dit evenement.

Reden te meer om u dus snel op te geven……
Tot de 24e!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Oldtimer dag op het Landgoed Warmelo te Diepenheim

Het bestuur heeft kennis genomen van het oldtimer evenement in Kasteel Warmelo in Diepenheim. Het is een evenement voor zowel oldtimer auto's , als trekkers, brommers en motoren. Het evenement wordt voor de eerste keer georganiseerd en is gratis te bezoeken. De organisatie heeft het bestuur verzocht dit bij haar leden kenbaar te maken en wij willen u dit natuurlijk niet onthouden.

Het bestuur

Flyer: klik op deze link.
Uitnodiging: klik op deze link.

SLeuteldag/taxatiedag Friesland 31 mei

Op zaterdag 31 mei zal er weer een SLeuteldag/taxatiedag worden gehouden in het mooie Friesland bij autodealer Autoschat te Burgum ( www.autoschat.nl ). Deze dag kan uw auto getaxeerd worden door Andre Houtman voor een bedrag van € 75,- . Er zijn minimaal 5 taxaties nodig om het voor de taxateur rendabel te maken.

Het nut van een taxatie.
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc. Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld “compleet” te maken worden foto’s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

Wij kunnen bij Autoschat gebruik maken van een prachtige werkplaats met meerdere bruggen en uiteraard zijn onze technische mensen aanwezig om advies te geven. U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt.

Tevens zal Theo Bouwman aanwezig zijn met stalen van interieur matten e.d. (www.autotapijt.nl) Matten zijn ook los te bestellen, dus moet er nog iets aan je interieur gebeuren, dan kun je hier de juiste kleur bepalen en wordt de rest later afgehandeld. Theo heeft ook stalen van stoelbekleding, chromen kentekenplaathouders, windschermen etc.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen “taxatie”. Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (ivm de lunch).

Tot 31 mei in Friesland !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Evenement van de "Stichting Oldtimer Vrienden Limburg"

Het bestuur heeft kennis genomen van dit oldtimer evenement van de "Stichting Oldtimer Vrienden Limburg" en wil dit de leden niet onthouden. Het is een evenement dat buiten de club om wordt georganiseerd door derden.

Beste oldtimer/classiccar liefhebber,

Op zondag 3 augustus 2014 vindt op de Markt alweer de achttiende editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade, georganiseerd door de Stichting OldtimerVrienden Limburg (STOVL). In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland.

Er vinden weer tal van activiteiten plaats. Nieuw is dit jaar “Wheels Event”, een manifestatie voor alles op wielen in de directe omgeving van de Geleense Oldtimer Parade.

Vorig jaar moesten de inschrijvingen, vanwege de grote belangstelling, worden stopgezet. Dus meldt u op tijd aan zodat u verzekerd ben van deelname.

Verdere informatie vindt u in de brochure: klik op deze link.

Hopelijk tot ziens op 3 augustus in Geleen.

"Twente Rit" en bijzondere ALV op zaterdag 24 mei

Beste leden,

Hierbij nodigen we u uit om deel te nemen aan de "Twente Rit" op zaterdag 24 mei. Tevens zullen wij een bijzondere ALV houden zoals dat is afgesproken op de ALV van 27 april jl. waarin wij u een wijziging voorleggen van de statuten. Aangezien er op 27 april niet genoeg leden aanwezig waren om de statuten wijziging in 1 keer te kunnen doorvoeren zijn we verplicht om na 2 weken en maximaal 6 weken een nieuwe bijzondere ALV uit te schrijven. Dit doen we in combinatie met de "Twente Rit", nadat de dan aanwezige leden gestemd hebben kunnen wij de statuten laten wijzigen bij de notaris als de meerderheid van de leden hier voor is.

Het gaat hierbij om de volgende wijziging:

VERTEGENWOORDIGING

Het artikel waarin dit geregeld is luidt momenteel als volgt:

Artikel 14.
De bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen berust bij de voorzitter alleen dan wel twee bestuursleden gezamenlijk.

Het bestuur wil dit artikel 14 als volgt wijzigen:

Artikel 14.
De bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen berust bij minimaal twee bestuursleden gezamenlijk.

Wij vragen u alvast deze datum te willen reserveren in uw agenda voor zowel de bijzondere ALV alsmede de "Twente Rit" Het beloofd ook nu weer een mooie route te worden (ca 97 km). We zullen starten bij een bandenproducent waar het mogelijk is om aan een rondleiding deel te nemen. Ook tijdens de rit zelf komt men langs leuke bezienswaardigheden zoals bv het stadion van FC Twente, "Grolsch Veste" en Kasteel Twickel. Ook gaat de rit een stukje door Duitsland. Goedkoop tanken dus....

U kunt zich voor deze rit tot 18 mei op de gebruikelijke manier aanmelden voor deze bijeenkomst. De kosten voor deelname zijn 10 euro.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

SLeutel/Airco/Uitdeukdag zondag 18 Mei

Zondag 18 Mei kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie Sleutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en ook zal het magazijn open zijn op deze dag. Wilt u uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt geven, dan kunt u dit van te voren aangeven, zodat de dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag.

Richard Bolt van Airco Bolt zal ook aanwezig zijn om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info over aircosystemen vind je op de website in dit artikel.

Uitdeuken zonder spuiten ! We zijn nog in gesprek met een partij en het is tot op heden niet bekend of deze partij op onze Sleuteldag aanwezig kan zijn. Laat iig weten of je een deukje zou willen laten verwijderen, dan nemen we in een later stadium contact op of het door kan gaan of niet.

Iedereen is welkom van 10.00-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een aircocheck wilt of welke reparaties cq. vervanging van een bepaald onderdeel van de SL (C) u zelf wilt doen.

Met vriendelijke groet,
Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging ALV-Koningsrit op zondag 27 april 2014

Op 29 maart zouden we officieel onze ALV gehouden hebben. Echter is de dealer treurig genoeg getroffen door brand, waardoor we hebben besloten de ALV te cancelen. Om deze reden is de ALV gekoppeld aan deze rit. De Koningsrit. Wij vragen u alvast de datum van 27 april te willen reserveren in uw agenda voor de Algemene Leden vergadering + Koningsrit.

We hopen op een behoorlijke opkomst voor deze formele ALV, die tevens de start geeft aan ons evenementenjaar met de mogelijkheid elkaar informeel te ontmoeten. Naast de goedkeuring van het programma en de begroting voor 2014 en de verantwoording over 2013 staat ook de benoeming van nieuwe bestuursleden op de agenda.

Na de ALV zal er een kleine lunch worden aangeboden waarna er een mooie rit gepland staat. De Koningsrit. En dat op 27 april. U komt hier langs bekende paleizen van het Koningshuis, denk aan Paleis Soesterberg en Paleis Het Loo.
Voor de doorgewinterde bestuurders is er een versie van ca 85 km en voor degene die liever iets minder sturen is er een route van ca 68 km. De duur van de 85 km route is ca 1 uur en 50 minuten.

U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

FEHAC & FIVA lanceren nieuwe enquête historische Voertuigen

FEHAC, de belangenbehartiger voor de Nederlandse oldtimers, en de internationale federatie FIVA lanceren een enquête om de betekenis van de historische voertuigen in kaart te brengen.

In 2005/2006 is voor het eerst een internationale enquête gehouden in de landen van de Europese Unie, waarin de betekenis van de oldtimerwereld in kaart is gebracht. Behalve sociaal en cultureel worden ook de economische aspecten meegenomen.

De enquête wordt in 15 landen van de EU gelijktijdig gehouden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het befaamde instituut Gfk in samenwerking met TU Delft.

Behalve een onderzoek onder eigenaren worden ook onderzoeken onder oldtimerclub-besturen en bedrijven werkzaam in de oldtimerbranche uitgevoerd.

We roepen alle eigenaren van oldtimers op om het onderzoek digitaal in te vullen via de website van de FEHAC www.fehac.nl (na introductie: klik op het oranje pijltje onderaan het scherm). Invullen is mogelijk tot 2 juni 2014.

De resultaten van het onderzoek worden in de herfst gepubliceerd.

FIVA: Yesterday’s vehicles on tomorrow’s roads
FEHAC houdt voertuigen van gisteren op de wegen van morgen!

Sleuteldag / taxatiedag op 19 april in Zuid-Beijerland

Met een prachtig gerestaureerde, olievrije motor ga ik samen met Saskia dit seizoen fris en opgewekt toeren, zonder de kwade gezichten van mijn achterliggers of scheldende, chagrijnige fietsers die op de heerlijke bochtige dijkweggetjes altijd danig in de weg rijden. Jawel, u leest het goed: de rokende rode dame is gestopt met roken deze winter en ze houdt het nog steeds vol.

Deze dag is ook Jack van der Hoek weer aanwezig om onze wagens te taxeren.

Waarom uw oldtimer laten taxeren? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “ onder "Club" (http://www.mbrc107club.nl/club/voordeel.html).

Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Theo Bouwman van www.autotapijt.nl zal aanwezig zijn met kleurstalen van autotapijt, windschermen en bijv. chromen kentekenlijsten. Kijk op zijn site voor meer informatie over cabriodaken, autohoezen etc.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 19 april.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Meerdaagse tourrit Luxemburg

Beste lid,

Afgelopen jaar hebben een aantal leden ons gewezen op een hele mooie en zeer gezellig georganiseerde meerdaagse tourrit door Luxemburg. Dit is een vierdaagse rit wat buiten onze club wordt georganiseerd wat met veel passie is verzorgd door Nico Tuk. Nico Tuk is al vele jaren een gepassioneerd oldtimer liefhebber en verzorgt al een aantal jaren met groot succes dergelijke tourritten.

Voor de R/C107 club hebben we een midweekje kunnen reserveren en wel van zondag 7 september t/m woensdag 10 september. Op dit moment zijn nog 11 kamers ter beschikking. De prijs is € 450,- (excl. drankjes & lunches) voor 2 personen dus per equipe. De start zal plaats vinden in Nederland bij Hotel Van der Valk in Eindhoven. Het verblijf verder is in “Hotel des Ardennes” in Hoscheid-Luxemburg op basis van 2 personen per kamer. Bij de prijs zijn het routeboek en rallyschild inbegrepen.

Begint het al te kriebelen? Neem dan zeker een voorproefje via deze links: youtube / flyer. Wacht niet te lang, er zijn maar een paar plekken ter beschikking. U heeft de mogelijkheid om u in te schrijven tot 31 maart a.s.

Voor info of inschrijving kunt u zich melden bij: Nico Tuk 06-21538123 / nctuk@online.nl

Met vriendelijke groet,
Bestuur R/C107

Technische dag bij GRUIJTER & DE JONG 22 maart

De meeste leden rijden niet in hun SL of SLC in de winter, alhoewel we dit jaar (gelukkig) niet van een echte winter kunnen spreken. Ik heb de winterbanden in ieder geval nog niet nodig gehad en laten we hopen dat het zo blijft. Een onderwerp van deze dag is bijvoorbeeld wat kan er allemaal mis kan gaan als je auto de hele winter stilstaat ?

Stap je bij de eerste de beste zwakke zonnestralen direct in je cabrio om met de kap open te gaan rijden ? Of controleer je eerst enkele punten, voordat je de weg opgaat en om welke punten gaat het dan ? Cor de Jong geeft uitleg over de check-up die je zelf kan doen nadat je SL of SLC een langere tijd heeft stilgestaan, zodat je met een veiliger gevoel de weg opgaat.

Verder zal een monteur vertellen over de controlepunten van een APK en is het vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze bolides te delen. Cor de Jong heeft een motor staan waar heel goed is uit te leggen wat je allemaal voor ellende kan tegenkomen EN wat er aan gedaan kan worden. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Ik hoop jullie allemaal weer te zien bij één van de eerste evenementen van 2014.
Meld je aan via de site op de gebruikelijke manier!
Tot 22 Maart !
Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging ALV

Beste leden,

In de NieuwSLetter is u het programma 2014 van de club in het vooruitzicht gesteld. Dat is er inmiddels en u kunt het evenementenprogramma vinden op onze site. Ook dit jaar weer een zestal tourritten en vele andere activiteiten. Wij hopen dat velen van u hieraan zullen deelnemen.

Wij vroegen u alvast de datum van 29 maart te willen reserveren in uw agenda voor de Algemene Leden vergadering. Het is ons niet gelukt deze te combineren met een andere activiteit. Toch hopen we op een behoorlijke opkomst voor deze formele ALV, die tevens de start geeft aan ons evenementenjaar met de mogelijkheid elkaar informeel te ontmoeten.

Naast de goedkeuring van het programma en de begroting voor 2014 en de verantwoording over 2013 staat ook de benoeming van nieuwe bestuursleden op de agenda.

Agenda en stukken treft u op zijn laatst tien dagen voor de ALV op de site. U kunt zich op de gebruikelijke manier aanmelden voor deze bijeenkomst. Er zijn geen kosten aan verbonden. Na uw aanmelding ontvangt u bericht over de plaats waar op 29 maart van 13.00 tot 16.00 uur de ALV zal plaatsvinden.

Vriendelijke groet
Ad Huijsmans
Voorzitter

Stamtafel op 6 Maart in Nieuwegein

Een stamtafel, ook wel bekend onder de Duitse naam Stammtisch, is een tafel in een café of vergelijkbare horecagelegenheid, waaromheen zich regelmatig de stamgasten van dit café verzamelen. Het betreft hierbij geen georganiseerde ontmoetingen, maar eerder samenkomsten op basis van vriendschap en gewoonte. Het café waarin de stamtafel zich bevindt, wordt door de stamgasten ook wel hun "stamcafé" genoemd.

Dit is de definitie volgens Wikipedia, maar zoals de leden van het eerste uur nog weten, werd in de molen in Egmond aan den Hoef ook al een stamtafel gehouden door onze club. Men kwam hier regelmatig bij elkaar om hun hobby van de SL (C) met elkaar te delen. De club is een stuk groter geworden en we krijgen nog steeds de vraag of er vanuit de club niet een stamtafel kan worden opgezet om gezellig bij te praten, ervaringen van autovakanties te delen, onderdelen te verkopen, klokjes te repareren of bijvoorbeeld uitleg te geven over enkele technische aspecten van onze auto’s onder het genot van een kop koffie of drankje. Stamtafels werden vroeger voornamelijk bezocht door de elite zoals artsen, advocaten en leraren, maar tegenwoordig zijn ze niet meer verbonden aan sociale status. Enkel zaken als saamhorigheid, vertrouwdheid en gemeenschappelijke interesses spelen nu nog een rol. Wij hebben een perfecte stammtischlocatie gevonden in het centrum van Nederland en iedereen is welkom op 6 maart van 19.00 -22.00 uur.

Geef u op via onze website
und dann können wir noch mal gesellig einen baum aufsetzen!

Je hoeft niet met de SL (C) te komen, maar het mag natuurlijk wel. In de toekomst zullen we ook af en toe een bepaald onderwerp behandelen, waarbij we een specialist laten komen voor een presentatie. Ideeën voor onderwerpen zijn altijd welkom.

Tot 6 Maart !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Bericht van onze voorzitter

Beste leden,

Binnenkort verwachten wij het evenementen programma 2014 van onze club af te ronden. Wij hebben gebruik kunnen maken van de uitkomsten van de enquêtes die onder de leden zijn gehouden over het programma 2014 en over vier van de zes ritten in 2013. Een samenvatting van de resultaten treft u aan op de site van de club.

Wij openen het jaar op 29 maart 2014 met een algemene ledenvergadering en een toast op het nieuwe activiteitenjaar. Reserveert u alvast de datum in uw agenda?

Voor de uitvoering van ons programma 2014 zoeken wij nog naar hulp bij het uitzetten van twee ritten:
• Zuid-Hollandse Eilanden (28 of 29 juni)
• Midden Brabant (31 augustus)

U kunt zich melden bij Bas Fransoo die de evenementen van de club coördineert

Verder zoeken wij nog naar een lid die de plaatsing van de fotoreportages van onze evenementen op onze website op zich wil nemen. Vanaf 2008 heeft Betty Dekker dat fantastisch gedaan. Zij geeft aan dat het tijd wordt dat een ander die taak op zich neemt. Wij hebben daar alle begrip voor. De reportages zijn een essentieel onderdeel van onze website en geven een levendig beeld van onze club. Nadrukkelijk gaat het niet om de vraag naar een lid die alle foto’s van alle evenementen maakt, maar iemand die er voor zorgt dat gemaakte foto’s op het web kunnen worden geplaats.

U kunt zich melden bij Wing Tang die de communicatie met de leden verzorgt.

Vriendelijke groet

Ad Huijsmans Voorzitter

 Volg ons: 

 


 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertentie: 

meer info