Activiteiten: 
NieuwSLetter

Contributie 2016

Binnenkort ontvangt u een email met het verzoek om de contributie voor 2016 te voldoen. Om het voor u en ons gemakkelijk te maken, is in de email een link geplaatst naar iDEAL, zodat u eenvoudig kunt betalen. Wanneer u gebruik maakt van deze link, wordt uw betaling automatisch verwerkt in de ledenadministratie. U kunt ook via een overschrijving de contributie voldoen, maar dit brengt extra werk met zich mee voor de ledenadministratie; met een overschrijving moet de betaling eerst worden gecontroleerd in de bankgegevens om daarna handmatig in de ledenadministratie te worden verwerkt. Daarom het vriendelijke verzoek om gebruik te maken van de link. Mocht u toch met een overschrijving willen betalen, vergeet u dan niet om uw lidnummer te vermelden! Door de link in de email kan het gebeuren dat de email in uw ‘Spam’ (of ongewenste berichten) terecht komt. Houdt u daarom s.v.p. uw mailbox hiervoor goed in de gaten. Indien u uw lidmaatschap wilt beëindigen, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit te melden aan de ledenadministratie.

Nieuwjaarsreceptie 2016

Binnenkort wordt de agenda voor 2016 gepubliceerd. Maar noteer alvast de datum voor de nieuwjaarsreceptie: 23 januari 2016. In het nieuwe jaar kunt u zich hiervoor op de gebruikelijke manier aanmelden via de website.

Informatiedag over automaatbakken 7 november 2015

Zaterdag 7 november hebben wij een interessant onderwerp namelijk de automatische transmissie van onze SL(C) ’s en we zijn voor deze informatiemiddag weer van harte welkom bij Cor de Jong in Bergambacht. Deze middag heeft Cor de Jong iemand van een gespecialiseerd bedrijf bereid gevonden om een presentatie te geven over de techniek van onze automaatbak. In dit bedrijf werken 15 man en daarmee zijn zij één van de grootste specialisten in Nederland op het gebied van de automatische transmissiebakken. Hij neemt een automaatbak mee met diverse losse onderdelen om uit te leggen wat er o.a. allemaal bij een bakrevisie om de hoek komt kijken.

Voor een aantal geïnteresseerden zal er een korting worden gegeven op een bakrevisie die dan bijvoorbeeld deze winter kan worden uitgevoerd. Na deze middag weet je alles over de automaatbak en dus ook waarom ze geen vaste prijs kunnen hanteren voor een bakrevisie.

Iedereen is welkom vanaf 12.30 en de presentatie zal ongeveer 13.00 uur beginnen. Er zijn hapjes en drankjes beschikbaar, maar men moet al wel geluncht hebben, want die wordt deze middag niet verzorgd. Na afloop kunnen we verder bijpraten onder het genot van een drankje aan de bar.

Geef u tijdig op via de website, want er is voor de informatiemiddag maximaal plek voor 50 personen. Alleen voor leden die zich tijdig officieel hebben aangemeld wordt er een plek gereserveerd.

Tot 7 november

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Slotrit 27 september 2015

Hilversum “Gooi & Vechtstreek” met een bezoek aan het “Healey-auto museum”

Op zondag 27 september staat een mooie rit door de ”Gooi & Vechtstreek” op het programma, gecombineerd met een bezoek aan het Healey automuseum! Deze laatste rit van het seizoen gaat o.a. langs het monumentale Hilversumse Raadhuis van architect Dudok om daarna via ‘s-Graveland met de mooie buitenplaatsen, bij het Healey automuseum uit te komen. Bij het Healey automuseum staat een deskundige gids klaar voor de rondleiding. De entree is € 8,- p.p. inclusief een consumptie. (Dit bezoek is optioneel en dient vooraf bij aanmelding voor deze rit betaald te worden via de website.)

Daarna naar “Landgoed Zonnestraal“. Het midden in de bossen gelegen voormalig sanatorium Zonnestraal is uniek vanwege de architectuur en staat op de nominatie om te worden vermeld op de UNESCO Wereld erfgoedlijst.
Vervolgens langs de Loosdrechtse plassen en lommerrijke buitenplaatsen aan de Vecht, slingerend langs het riviertje Gein, naar de vestingstad Weesp, waar het koopzondag is en waar leuke winkels zijn!

Het restaurant op de eindlocatie heeft een speciaal dagkeuzemenu voor € 29,50 bij minimaal 30 deelnemers. Als je wilt blijven eten, meld dit dan bij de opmerkingen bij je aanmelding. De kosten van het diner reken je zelf af in het restaurant.

Wanneer je wilt overnachten in de buurt van de start/eind locatie, dan is Hilversum of Bussum een goede optie.

Let op bij aanmelding van deze rit:

Rit:
Aanmelden zoals gebruikelijk, kosten zijn € 10,- per auto.
Bij vaste kosten staat dus € 10,-

Museum:
- Bij opties aangeven als je het museum wilt bezoeken
- Vul achter de optie “Museum bezoeken 8 euro p.p.” in het aantal met hoeveel personen je naar het museum wilt
- Het bedrag wordt automatisch opgeteld bij het bedrag van de rit
- Wil je niet naar het museum, vul dan bij aantal niets in of vul “0” in

Diner:
- Geef bij optie “Diner (ter plaatse betalen)” in het aantal met hoeveel personen je wilt blijven eten
- Achteraf betaal je de kosten van het diner in het restaurant
- Wil je niet blijven eten, vul dan bij aantal niets in of vul “0” in

Zie hieronder het keuze menu.

Tot ziens op zondag 27 september!
Coert Hoogland

********************************************
Mercedes-Benz R107 keuze dagmenu
********************************************
Rundercarpaccio met truffelmayonaise of
Gamba’s in Kruidenboter gebakken
***
Kogelbiefstuk met gebakken champignons en uien of
Zalmfilet uit de oven met roomkaas

Met verse groenten, salade en frites
***
IJs met vers fruit of chocoladesaus
********************************************

Wij hopen jullie club met bovenstaand menu een mooie bijdrage te leveren aan een mooie dag.

Uitnodiging Zuid Limburg op zaterdag en zondag 12 en 13 september

Deze rit is goedgekeurd door de belastingdienst, dus alle geschorste auto’s mogen ook meerijden. De vrijstelling is voor 11, 12 en 13 september. Geeft u bij de opmerkingen aan wanneer u van deze regeling gebruik wilt maken, zodat dit tijdig doorgegeven kan worden aan de belastingdienst!

U kunt zich opgeven voor 1 dag of voor beide dagen. In het laatste geval dient u zelf een overnachting te regelen; de start- en eindlocaties van beide routes zijn in Heerlen. Aanmelden voor deze rit is, zoals altijd, alleen mogelijk via de website. De kosten zijn € 10,- per rit. Waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar komt u beide dagen, dan zijn de kosten dus € 20,-.

Op zaterdag 12 september gaan we naar het westen van Zuid Limburg. Deze route brengt ons door diverse landschappen en dorpjes, onder andere Valkenburg , Eijsden en Gulpen. Tijdens deze rit heeft u alle tijd om te stoppen waar u wilt om van het landschap of dorpjes te genieten.

Op zondag 13 september blijven we hoofdzakelijk in het oostelijk deel van Zuid Limburg, ook wel de mijnstreek genoemd, hiervan is echter nog maar weinig zichtbaar overgebleven. Wij beginnen de rit langs verschillende plaatsen waar deze oude mijnen waren, deze zijn veelal veranderd in woonwijken en ontspanningsgebieden. Daarna komen we bij prachtige vergezichten en vervolgens bij het hoogste punt van Nederland, het bekende “Drielandenpunt”. Ook deze rit geeft u alle tijd om te stoppen waar u wilt.

Wij hopen u te verwelkomen in het gezellige Limburg op 12 en/of 13 september.

Jan Noltes en het bestuur

SLeutel/Clubdag 29 augustus

Zaterdag 29 augustus hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker op een mooie locatie in het verre oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club., maar ook steeds vaker leden van onze club. Hans heeft zelf een 280SLC en aangezien veel onderdelen van deze auto’s overeenkomen met de 107 was het idee voor een SLeuteldag voor de MB107-club op deze locatie snel geboren. De remmen, aandrijflijn, onderstel en dergelijke zijn vrijwel hetzelfde. Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto’s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die zelf bijvoorbeeld olie willen verversen of remblokken willen vervangen, maar er thuis niet de middelen voor hebben, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans en Danker hebben ook veel onderdelen liggen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Aanmelding via de website. Tot 29 augustus.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Poetsdag

Op zaterdag 15 augustus gaan we in Brabant weer gezellig poetsen, maar nu volgens een ander programma. De meesten kennen wel het kleien en het 1-2-3 stappen systeem. Nu wordt het tijd voor het echte werk, machinaal polijsten. Dus swirls en kleine krassen worden zo weg gepolijst. Kortom een nieuwe auto. Echter er is hier wel wat basiskennis en praktische training voor nodig. Haast u er is maar plaats voor 20 personen voor deze workshop.

Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het machinaal verwijderen van lakdefecten zoals krasjes, swirls, oxidatie en kleurvervaging. De workshop is voornamelijk gericht op het gebruik van Dual Action Polishers en bevat de volgende onderdelen:

• Korte herhaling van de basistechnieken voorbereidende detailwerkzaamheden (zoals wassen en kleien)
• Theorie: opbouw v/d lak, krassen, swirls, oxidatie
• Uitleg werking Dual Action machine
• Uitleg over polijstpads
• Uitleg verschillende polijstmiddelen
• Demonstratie polijsten in meerdere stappen
• Uitleg machinaal verwerken glaze en aanbrengen van wax of sealant
• Zelf onder begeleiding aan de slag met polijstmachines op testpanelen

Na de workshop zult u in staat zijn om zelfstandig en op veilige wijze aan de slag te gaan met een Dual Action Polisher. Het programma is als volgt:

• 10:00 Ontvangst
• 10:30 Start workshop
• 12:30 Lunch
• 13:30 Vervolg workshop
• 16:00 Einde

Er zal voldoende tijd zijn voor vragen en het bespreken van problemen waar u zelf in de praktijk tegen aanloopt. We hebben voldoende testpanelen en u heeft volop de gelegenheid om de diverse machines, zoals Flex, Rupes Bigfoot en DAP900 zelf te proberen. De hele dag is compleet verzorgd inclusief, koffie, thee, fris en lunch. U ontvangt tevens een certificaat van deelname.

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen € 10,- per aanmelding. Na aanmelding ontvangt u, enkele dagen voorafgaande aan deze dag, een email met daarin de locatie en details over deze poetsdag.

Tot ziens op 15 augustus.
Han Emmen

Oproep voor een 'navigatie-man'

Bij toerritten worden tegenwoordig altijd navigatie-bestanden beschikbaar gesteld voor TomTom en Garmin navigatiesystemen. Deze bestanden werden gemaakt door Theo Peerdeman. Vanwege ziekte is Theo niet meer in staat om de routes om te zetten naar deze bestanden. Daarom zijn we op zoek naar iemand die dit van hem kan overnemen. Wil je dit graag doen? Neem dan contact op met Hans van Dongen via emailadres toerritten@mbrc107club.nl

Vrijstelling voor geschorste auto’s voor laatste twee ritten

De club heeft aangevraagd voor geschorste SL's voor de laatste 2 ritten. Dit is door de belastingdienst goedgekeurd! Dus geschorste auto’s mogen meerijden in de meerdaagse rit (11, 12 en 13 september) en de slotrit (27 september).

Tourrit in Friesland/Overijssel op 26 juli

Op zondag 26 juli is er een rit uitgezet in het mooie Friesland/Overijssel door Geert Liewes. Deze rit zal starten vanuit de omgeving Drachten en is ongeveer 90 km lang, met onderweg uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Eén van onze leden woont langs deze route en heeft daar een melkveebedrijf; hij is bereid ons te ontvangen en een rondleiding te geven door onder andere de nieuwe stal die recent is gebouwd, aan een ieder die daar interesse in heeft.

Wanneer u wilt overnachten in de buurt van de start- of eindlocatie, dan is Drachten of Lemmer een goede optie.

De kosten voor deze rit bedragen, zoals u gewend bent, € 10,- per aanmelding. Nadat u zich heeft aangemeld voor deze rit via de website, ontvangt u enige dagen vóór de rit het adres van de startlocatie en de tijd waarop u wordt verwacht.

Wij zien u graag op zondag 26 juli in Friesland/Overijssel.

Het bestuur

SLeutel/Clubdag op 8 Augustus in Zuid-Beijerland

Zaterdag 8 Augustus kunnen we weer Sleutelen bij Hans, die een groot arsenaal aan onderdelen achter de hand heeft om problemen aan onze SL-en eventueel direct te verhelpen met een tweedehands werkend onderdeel. Ik hoop dat de zomer dan inmiddels wel ingezet is, want tot nu toe hebben we geen geluk met het weer tijdens onze evenementen.

Dit is dit jaar de enige SLeuteldag dat Theo Bouwman van www.autotapijt.nl aanwezig zal zijn met kleurstalen van autotapijt, windschermen en bijv. chromen kentekenlijsten. Kijk op zijn site voor meer informatie over cabriodaken, autohoezen etc. Heb je iets nodig voor je SL dan moet je dus echt even langs komen deze dag.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Heb je niets te SLeutelen, omdat je zelf heel handig bent dan zien we graag dat deze kennis gedeeld wordt met de andere leden.
Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.
S.v.p. aanmelden via onze site.

Tot 8 Augustus !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

SLeuteldag zaterdag 4 juli

Zaterdag 4 juli kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie SLeutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen helpen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiële Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg !

U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

Iedereen is welkom van 10.00-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (bijv. olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Boeren ontmoeten in Koggenland!

Op zondag 28 juni gaan we de gezelligheid van het Koggenland opzoeken, waarbij we een stukje terug in de tijd gaan. Deze rit is uitgezet door Leo en Rob, die in deze omgeving wonen.

Tijdens de rit door de West-Friese gemeente Koggenland, rijden we naar de stolpboerderij van Annie en Teun Steur. In deze boerderij is het museum de Anloup ondergebracht. De entree zal door de club worden voldaan. In het boerderijmuseum zijn typische zaken uit het Holland van weleer te bekijken, zoals: vitrinekasten, een opkamer, een bedstee, oud gereedschap dat voor de bollenteelt werd gebruikt, maar ook bijvoorbeeld een werktuig om greppels op te schonen en uit te diepen.
Annie en Teun kunnen je er alles over vertellen!
Vervolgens gaan we een kijkje nemen bij een andere boer in een koeienboerderij. De melk van deze koeien wordt onder ander gebruikt voor melk, kaas en vlaai! Ondertussen zullen we hier, net als tijdens de gehele rit, een aantal vragen moeten beantwoorden.

Voor de liefhebbers sluiten we de dag af met een diner, á € 25,- per persoon, excl. drankjes. Je kunt alleen aan dit diner deelnemen indien je dit op de aanmelding via de site hebt aangegeven. Wanneer je dit pas op de dag zelf doorgeeft, is het mogelijk dat er geen plek meer is.
Vermeld bij de opmerkingen het volgende:
- met hoeveel personen je wilt blijven eten
- welk voor- en hoofdgerecht je wenst
Het menu:
Voorgerecht: Carpaccio van ossenhaas of Licht gebonden, schuimig aspergesoepje
Hoofdgerecht: Varkenshaasbiefstukjes met gorgonzolasaus of Vangst van de dag
Nagerecht: IJsparfait met rood fruit

Er is gelegenheid om een overnachting te reserveren bij La Mère Anne; vanaf € 47,50 per persoon zijn er comfortabele hotelkamers inclusief ontbijt beschikbaar.
Eventueel mag je je hond meenemen, maar alleen aangelijnd en zonder overlast voor andere gasten.

Mocht je nog vragen hebben, kun je contact opnemen met de ritten coördinator, Hans van Dongen, via emailadres projecten@mbrc107club.nl.

Technische dag bij Gruijter & De Jong 13 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we een hele dag ingepland bij Cor de Jong, in plaats van alleen de middag zoals vorig jaar. Zo’n middag vliegt ongemerkt voorbij dus we hebben nu meer tijd om over technische zaken te discussiëren, maar ook om over koetjes en kalfjes te praten. Naast de reguliere onderwerpen is er deze dag aandacht voor aircoproblemen en deukjes die verwijderd kunnen worden zonder spuiten.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn.

De broer van Cor de Jong is de hele dag aanwezig om kleine deukjes te verwijderen zonder te spuiten. Hij doet dit o.a. voor diverse Mercedes-Benz dealers, waar helaas ook een nieuwe auto wel eens een parkeerschade oploopt. De prijs is scherp, maar hangt erg af van de locatie van de deuk.

Wij willen graag weten of u meer informatie over een bepaald onderwerp van het 107-type wilt hebben. Cor de Jong zal dit onderwerp dan in de ochtend bespreken en eventueel halen we specialisten erbij om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.
Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze bolides te delen. Cor de Jong heeft een motor staan waar heel goed is uit te leggen wat je allemaal voor ellende kan tegenkomen EN wat er aan gedaan kan worden. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 10.00-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd.
Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een aircocheck wilt laten uitvoeren, een deukje wilt laten verwijderen of dat u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten.

Ik hoop op een grote opkomst.
Tot 13 juni !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Sleuteldag / taxatiedag Friesland 30 mei 2015

Op zaterdag 30 mei zal er weer een SLeuteldag/taxatiedag worden gehouden in het mooie Friesland bij autodealer Autoschat te Burgum ( www.autoschat.nl ).

Deze dag kan uw auto getaxeerd worden door Andre Houtman voor een bedrag van € 75,- . Er zijn minimaal 5 taxaties nodig om het voor de taxateur rendabel te maken.

Het nut van een taxatie:
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc. Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld “compleet” te maken worden foto’s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

Wij kunnen bij Autoschat gebruik maken van een prachtige werkplaats met meerdere bruggen en uiteraard zijn onze technische mensen aanwezig om advies te geven. U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via de agenda op onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen “taxatie”. Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (ivm de lunch).

Tot 30 mei in Friesland !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Westlandrit met als eindlocatie: Het Louwman museum

DE MOGELIJKHEID OM JE AAN TE MELDEN IS GESLOTEN I.V.M. HET BEREIKEN VAN HET MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS.

Op zaterdag 16 mei staat er een bijzondere toerrit op het programma. We beginnen bij een autodealer, die ongeveer 600 klassieke auto’s op voorraad heeft en we eindigen bij de mooiste en in ieder geval oudste privécollectie klassieke auto’s ter wereld, namelijk het Louwman museum met 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten. U krijgt een rondleiding van professionele gidsen, waardoor u nog beter de collectie leert kennen. In de lente is ook de recent gerestaureerde, Koninklijke glazen koets uit 1826 te bewonderen. Voor diegenen die weinig met auto’s hebben, heeft het Louwman museum ook een prachtige kunstcollectie. Hier worden producten uit de auto-industrie verheven tot kunst. Hieronder ziet u de Mercedes-Benz SSK uit 1929, die nog steeds jaarlijks meedoet aan de Mille Miglia in Italië.

De rit voert ons oa. door het Westland en de statige ambassadewijk van Den Haag met natuurlijk het Vredespaleis. We komen ook langs de waterkering in Hoek van Holland , die sommigen nog kennen van een vorige toerrit. Toen stonden we aan de overkant op landtong Rozenburg te genieten van dit bijzonder staaltje vakmanschap. Aan deze kant is er een informatiecentrum voor de leden die meer willen weten over deze mooie constructie.

Er is een mogelijkheid om na afloop te dineren in een nabij gelegen hotel. De kosten van dit 3-gangen diner zijn € 29,50. Let op: u hoeft dit niet van te voren over te maken, maar we willen bij uw aanmelding wel graag weten of u blijft eten of niet en met hoeveel personen.

Samengevat:
De rit kost € 10,- per auto.
Hiervoor krijgt u koffie met gebak op de startlocatie en een drankje en hapje op de eindlocatie.

Geef bij uw aanmelding aan of u het museum wilt bezoeken en met hoeveel personen;
Toegang kost € 11,- per persoon; de gidsen worden door de club betaald.

Geef bij uw aanmelding aan of u wilt blijven dineren en met hoeveel personen.
U kunt uw diner en drankjes na afloop zelf bij het restaurant voldoen.

Meldt u dus nu aan voor deze unieke toerrit met bijzondere start- en eindlocatie.

Met vriendelijke groet,

Ino van der Zijden

Mercedes 107 cabrio rond bouwjaar 1970 gezocht voor film

Voor een korte kinderfilm "Dede; Mehmet en de gele laarzen" in samenwerking met de KRO-NCRV zijn wij voor filmopnames opzoek naar een Mercedes 107 cabrio rond bouwjaar 1970.

DEDE, is een ‘feel good’-film over de zoektocht van de elfjarige Merel naar haar biologische Turkse opa; door stad en land en in de levens van volslagen vreemden. Tijdens haar ontdekkingsreis raakt ze in grappige en moeilijke situaties verzeild en ontmoet ze verrassende, bijzondere personages die bijdragen aan haar persoonlijke groei.

We hopen een eigenaar te vinden van een Mercedes R/C 107 (liefst in de kleuren geel, rood, oranje, goud of bruin) die het leuk vinden om hun auto uit te lenen voor de film. Zoals het er naar uit ziet zal er niet tot amper gereden worden met de auto.

De opnames zullen een dagdeel in beslag nemen en zullen plaatsvinden rond 2,3 of 4 mei en zullen plaatsvinden in de omgeving van Zaandam. Onkosten worden uiteraard vergoed. We hopen dat een van de leden het leuk vindt om te helpen.

Aanmelding s.v.p. via het secretariaat van onze club: secretariaat@mbrc107club.nl

Algemene Leden Vergadering zondag 26 april 2015

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Leden Vergadering van onze club. Deze zal worden gehouden op zondag 26 april a.s. in de omgeving van Terschuur.

De dagindeling is als volgt:
11.00 uur : Welkom, aanmelding bij inschrijftafel
11.30 uur : ALV, alleen voor de leden, de partners bezoeken het museum (geen automuseum!)
12.30 uur : Lunch
13.15 uur : Toerrit
16.00 uur : Drankje

Deze gehele dag wordt u kosteloos aangeboden door de club.

Tijdens de ALV zullen, onder andere, de mutaties van het bestuur worden besproken.

  • Onze huidige rittencoördinator Bas Fransoo heeft aangegeven niet herkiesbaar te zijn. Er heeft zich inmiddels 1 persoon gemeld om deze functie over te willen nemen.
  • Wij zijn nog op zoek naar iemand voor de functie van voorzitter, maar zoals u in het bericht hierboven heeft kunnen lezen, hebben wij wel een ad-interim voorzitter, die de zaken waarneemt. Verdere details hoort u tijdens de ALV.
  • Daarnaast kunnen we nog iemand gebruiken die de functie ‘Algemene zaken’ op zich wil nemen. Deze functie houdt onder andere in dat u het bestuur ondersteunt waar nodig, communicatie met sponsoren onderhoudt en eventuele projecten begeleidt. De invulling van de taken zal uiteraard in onderling overleg worden gedaan.
    Voor deze functie vragen wij, net als voor alle bestuursfuncties, een flexibele opstelling.

Indien u wilt reageren op de bestuursfuncties, kunt u tot 19 april contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@mbrc107club.nl Na 19 april zal hier niet meer op worden gereageerd.

De notulen van de ALV van 2014 vindt u terug op de website. De financiële overzichten en de agenda voor de ALV krijgt u via uw e-mail toegestuurd, nadat u zich heeft aangemeld. Wanneer u niet aanwezig kunt zijn, maar wel graag deze documenten wilt ontvangen, kunt u deze opvragen bij secretariaat@mbrc107club.nl

Wij zien u graag op zondag 26 april.

Wij vragen u dringend om u uiterlijk zaterdag 19 april aan te melden. U kunt dit alleen doen via onze website; niet d.m.v. een email naar het bestuur of webmaster. Ná 19 april kunt u zich niet meer aanmelden

Het bestuur van de MB R/C 107 Club Nederland.

Sleuteldag / taxatiedag op 11 april in Zuid-Beijerland

Onze SL(C) ’s kunnen gelukkig hun winterjas uitdoen, want de lente is inmiddels begonnen en de temperatuur stijgt gestaag, waarbij ook de zon zich steeds meer laat zien. Na vele maanden stilgestaan te hebben, zullen de motoren weer zonder problemen tot leven gewekt worden. Jullie zijn van harte welkom bij de SLeuteldag waar het ooit allemaal is begonnen, namelijk bij Hans in Zuid-Beijerland.

Deze dag is ook Jack van der Hoek weer aanwezig om onze wagens te taxeren.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.
Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite onder de menu-optie "Club" bij "Clubvoordeel".

Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Meld je in via de site!
Tot 11 april

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Belastingdienst verleent vrijstelling voor ALV en Westlandrit

Onze vereniging heeft de goedkeuring binnen gekregen van de belastingdienst voor de evenementenregeling voor de ALV en de Westlandrit. Dit betekent dat indien uw SL geschorst is u toch deel kunt nemen aan dit evenement. U dient dit dan wel te melden. Meer info hierover volgt bij de uitnodiging voor het evenement.

Verslag Nieuwjaarsreceptie op site Cor Millenaar

Voor onze nieuwjaarsreceptie was de gastheer Mercedes-Benz Servicepartner Cor Millenaar. In de nieuwsbrief van dit is verwijzing opgenomen naar een verslag van deze dag. Volg onderstaande link en lees het verslag op de site van Cor Millenaar.

Uit de nieuwsbrief:
"
Nieuwjaarsreceptie MB107SL

Als officieel Classic Partner werd zaterdag 24 januari jl. in onze showroom de nieuwsjaarsreceptie van de MB107SL Club gehouden. Een zeer actieve club die net als ons een grote passie voor klassiekers heeft. Lees hier verder>>>
"

Nieuwjaarsreceptie 24 januari 2015

Allereerst wenst het bestuur iedereen een gelukkig en gezond 2015 met veel zonnige en veilige kilometers. Voor leden die dit graag persoonlijk willen doen, hebben wij zaterdagmiddag 24 januari een nieuwjaarsreceptie georganiseerd.

Dit is op een mooie locatie, gelegen in midden Nederland. Er staan hier o.a. een SLR McLaren, een mooie 600SL, een Mercedes 220SE cabrio en nog veel meer andere prachtige sterren.

Wij willen in deze omgeving graag met jullie proosten onder het genot van een glas champagne en hopen dat veel leden deze mogelijkheid aangrijpen om weer even bij te kletsen en de eventuele reisplannen met hun SL(C) voor 2015 met elkaar te bespreken.

U bent van harte welkom op zaterdagmiddag 24 januari tussen 13.00 en 16.00 uur.

Tevens worden op deze receptie aan de aanwezige leden de nieuwe ledenpasjes voor 2015 uitgereikt.

Meldt u aan via de link (zie agenda) op onze website, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Een week van te voren sluit deze link en wordt een e-mail met informatie over locatie, aan iedereen die zich heeft aangemeld, verstuurd.
Graag tot zaterdag 24 januari !

Het bestuur

 Volg ons: 

 


 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertentie: 

meer info