Activiteiten: 
NieuwSLetter

SL Mercedes Revue

Beste 107-liefhebbers,

Met de uitgever van SL Mercedes Revue hebben we, net als de MBAC, de afspraak gemaakt, dat onze leden een jaarabonnement kunnen afsluiten voor de prijs van € 30, een korting van € 10. Omdat wij geen clubblad hebben, heeft ons bestuur besloten, onze leden nog een extra korting van 10 euro te geven. Voorwaarde is wel, dat u zich via onze website aanmeldt net zo als u dat altijd doet voor een evenement. Onze webmaster zal bij de activiteiten een item “SL Mercedes Revue” aanmaken en zo kunt u via IDEAL €20 euro overmaken. Wij sturen dan uw aanmeldingen door naar de uitgever. U krijgt dan, vanaf de maand januari in 2017 in totaal 6 nummers thuisgestuurd, samen met een mooi boek over ons merk “Mercedes-Benz”. Dit abonnement geldt voor 1 jaar. Voorwaarde voor deze aanbieding is natuurlijk wel dat U lid moet zijn en uw bijdrage voor 2017 betaald moet hebben. We hopen u met deze geste een plezier te doen.

U kunt zich aanmelden tot 21 januari 2017.
Klik hier voor de aanmelding en selecteer “SL Mercedes Revue”.

We hebben totaal geen idee hoe groot de animo is. Geeft u ons, indien veel leden zich aanmelden, even de tijd om hierop in te spelen. Met betrekking tot de leden, die al geabonneerd zijn op dit blad en al betaald hebben voor 2017, is met de uitgever afgesproken, dat we eerst maar even de namen verzamelen. We kijken vervolgens hoe we dat i.s.m. de uitgever aan gaan pakken. In dat geval vragen we u een mailtje te sturen naar voorzitter@mbrc107club.nl met clubnummer, naam en adres.

Uw bestuur Mercedes-Benz RC 107 club.

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie MBAC

Het bestuur van de Mercedes-Benz Automobielclubs (MBAC) en de Besturen van de aangesloten clubs organiseren een nieuwjaarsreceptie op

zaterdag 28 januari 2017 van 14:00 tot 17:00 uur.

Onze gastheer tijdens deze receptie is:

Mercedes-Benz Nederland B.V.
Van Deventerweg 50
3528 AE Utrecht

Programma:

 • Vanaf 14.00 uur: Inloop/ registratie leden en aansluitend naar eigen clubgebied. Receptie: drankje/hapje. Muzikale ondersteuning: “What’s in a name? “ de band van een lid van de MB W123-Club.
 • 15.00 uur: Officiële ontvangst/opening: Louis van Vliet/Huub Dubbelman.
 • 15:15 uur: Lezing in de grote zaal.
  - Huub Dubbelman > toekomst Mercedes-Benz
  - Wout Benning > toekomst van onze klassiekers.
  Vervolg receptie met hapje en drankje en muziek van “What’s in a name?”
 • 17.00 uur: Einde van de bijeenkomst.

Om de receptie te kunnen bijwonen dient u zich via uw eigen club aan te melden onder opgaaf van uw lidnummer en het aantal personen. Aanmelden graag voor 15 januari 2017 (klik hier voor aanmelden).

Tour des Ardennes 2017

Ook voor 2017 zijn er weer 5 mogelijkheden om in te schrijven voor de Tour des Ardennes. Dit betreft een extern evenement, oftewel; deze rit wordt niet door onze club georganiseerd. Zie via deze link de flyer met de datums. De inschrijving staat open voor alle merken en typen Classics & Sportscars.

De Tour des Ardennes is een easy going toertocht van 4 dagen met de start op zondag bij Hotel van der Valk-Eindhoven. Verblijf 3 nachten in Hotel des Ardennes te Hoscheid - Luxemburg incl. Diner en ontbijt, rallyschild en een verzorgt makkelijk te lezen routeboek dit alles voor € 465.00 voor 2 personen.

U kunt vanaf heden inschrijven per mail: Tourdesardennes@online.nl Wij zijn met een stand aanwezig op de MG Informatie en Onderdelen dag, zondag 8 januari 2017 EXPO Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.

NIEUWJAARSRECEPTIE op 28 januari 2017

Op 28 januari 2017 is er een gezamenlijke NIEUWJAARSRECEPTIE van alle clubs aangesloten bij de MBAC. De receptie zal plaats vinden bij Mercedes-Benz Nederland b.v. in Utrecht aan Deventerlaan 50. Gastheer is Huub Dubbelman, manager Corporate Communications van Mercedes-Benz Nederland. Nadere informatie over de receptie ontvangen jullie zo spoedig mogelijk.

Dus reserveer deze datum!

Classic Stars Tour 2017

Er kan weer ingeschreven worden voor de Classic Stars Tour op zondag 23 april 2017. Dit betreft een extern evenement, oftewel; deze rit wordt niet door onze club georganiseerd.

Met een prachtige route door het Groene Hart en met 2 top locaties als start en finish is dit een unieke tour.

Deelname aan deze rit is enkel en alleen mogelijk voor de bezitters van een Mercedes-Benz van vóór 1 januari 1987.

Met maximaal 80 auto’s een echte exclusieve klassiekertour voor Mercedes-Benz liefhebbers.

Programma en inschrijving vind je via deze link (klik hier).

Toertocht door het Groene Hart op 2 oktober

Beste vrienden van de Mercedes R/C 107 club,

Sinds maart 2013 zijn Margriet en ik de trotse bezitter van een donkerblauwe 380SL uit 1982. Met veel plezier maken we geregeld een tocht bij ons in de omgeving.

We wonen in Woerden, centraal in de Randstad. Binnen het half uur rijden we naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Ondanks dat de grote steden dichtbij liggen, blijft er voldoende groen, rust en ruimte over. Dit willen we graag met jullie delen.

Komen jullie ook op zondag 2 oktober naar Woerden toe. We starten daar een tocht die ons leidt door het Groene Hart, langs pittoreske dorpen, weidse landschappen en het plassengebied. De rit eindigt ook weer in Woerden, waar we gezamenlijk een hapje en een drankje zullen nuttigen. De gemeente heeft ontheffing verleend en daardoor mogen alle Mercedessen deze namiddag op het Kerkplein parkeren.

Na afsluiting van de borrel is er gelegenheid om Bij Petrus ( http://www.bijpetrus.nl/ ) te blijven eten. Deze maaltijd is op eigen kosten en moet u zelf (telefonisch of via de website) reserveren. Bij de reservering vermelden dat het om de ‘Mercedes 107 club’ gaat.

Ondanks dat Woerden mooi centraal ligt, realiseren we ons dat sommige leden van ver moeten komen. In Woerden en omgeving zijn een aantal hotels:
- Stadshotel Woerden (tegenover de eindlocatie)
- Best Western City Woerden
- Tulip Inn Bodegraven
- Van der Valk Breukelen

Wij hopen jullie graag op zondag 2 oktober te mogen ontmoeten.

U kunt zich aanmelden via de website.

Met vriendelijke groet,
Art en Margriet Koelewijn

Annulering evenement “Cars & Coffee” op 25 september

Beste clubleden,

Hierbij willen wij jullie informeren over het “Cars & Coffee” evenement dat het bestuur van de stichting MBAC van plan was te houden op 25 september as.

Tot onze grote teleurstelling is de belangstelling voor dit evenement zodanig gering gebleken dat het bestuur heeft besloten om dit evenement niet door te laten gaan.

Annulering evenement

Het besluit om dit evenement te annuleren is gebaseerd op het aantal aanmeldingen tot en met 20 augustus en de nog te verwachten aanmeldingen tot aan de datum van het evenement. Wij liepen het risico om dit evenement met een aanzienlijk negatief financieel resultaat af te sluiten. Het bestuur achtte dit niet verantwoord.

Het hoeft geen verdere toelichting dat dit besluit niet licht is genomen en door het bestuur als zeer spijtig wordt ervaren. Uiteraard zullen wij in overleg met de diverse clubbesturen nagaan wat de oorzaak van het geringe aantal aanmeldingen zou kunnen zijn en of er wel een behoefte is aan een evenement door de MBAC georganiseerd.

Het bestuur dankt allen die zich de afgelopen tijd hebben ingezet voor de voorbereidingen van de organisatie van het evenement. Met name door de vrienden van de MBTCN was inmiddels al heel veel tijd en energie besteed aan de voorbereidingen.

Degenen die zich hebben ingeschreven voor het evenement zullen hun inschrijfgeld binnen 2 weken na ontvangst van dit bericht op hun bankrekening terugontvangen.

Mocht u vragen hebben omtrent achtergrond en behoefte hebben aan een toelichting van het besluit dan kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Louis van Vliet, voorzitter MBAC

Sleutel/Taxatiedag zaterdag 17 september

Zaterdag 17 september kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie SLeutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen helpen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiële Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen.

Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees a.u.b. het reglement in de bijlage die u via deze link kunt openen.

Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto, maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

Deze dag is dit jaar ook de laatste mogelijkheid om uw SL te laten taxeren voor een speciale clubprijs van 95,- door Jeroen Helms van www.helmsklassiekertaxaties.nl. Jeroen Helms heeft meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied en is lid van de Stichting VRT en levert voor dit bedrag een Fehac goedgekeurd taxatierapport. Onze gastheer van vandaag heeft al jaren zeer goede ervaringen met Jeroen.

Iedereen is welkom van 10.00-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit op 28 augustus langs “Twentse heuvels en essen”

Beste vrienden van de SL R 107 club.

Mijn naam is Erik Pat en ik ben sinds een jaar lid van de R 107 club. Daarvoor ben ik jaren lid geweest van diverse Mercedes Benz clubs. Sinds een jaar rijd ik met veel plezier in een 300SL uit 1986.

Graag wil ik jullie uitnodigen voor een tourrit op 28 augustus langs “Twentse heuvels en essen” . Essen zijn omzoomde weides welke karakteristiek zijn voor Twente. Vooral de houtwallen, die bestaan uit struiken en bomen als de Vlierbes, Wilgen, Eike, Krentenstruiken en dergelijke, zijn hier en daar nog te zien. Deze wallen dienden vroeger als bescherming tegen wild en om het vee op de weide te houden. De houtwallen worden door de komst van prikkeldraad steeds schaarser, maar zullen vandaag nog hier en daar te bewonderen zijn. Tijdens de tocht rijden we langs enkele watermolens en boeren erven.

De eindlocatie is een wijnboerderij welke wijnen levert aan nationale en internationale toprestaurants. Speciaal voor ons zal er een rondleiding zijn en is er een wijnarrangement samengesteld om nog eens op een later tijdstip aan deze dag terug te kunnen denken onder het genot van een glaasje wijn uit Twente.

Voor deelnemers die willen overnachten zijn enkele goede locaties:
- Hotel het Kruisselt in Oldenzaal.
- Hotel de Zwaan in de Lutte. Ook in de karakteristieke plaatsen Delden of Ootmarsum, beide op 20 minuten rijden van Oldenzaal, zijn mogelijkheden genoeg.

Aanmelden via de website. Ik hoop jullie graag op 28 augustus te mogen begroeten.

Koffie Plus evenement op 30 juli

HOE DICHTER BIJ DORDT……

Beste vrienden van de 107 club.

Vanwege heel veel werkzaamheden aan de weg moesten we helaas de rit in de Hoeksche Waard op 30 juli annuleren. U houdt deze natuurlijk van ons tegoed. En omdat ons kleine bestuur geen ijzer met handen kan breken, hebben we helaas ook de “heidedag” in augustus uit onze agenda moeten verwijderen. Mochten we in de zeer nabije toekomst bestuursuitbreiding krijgen, dan zeggen we gewoon: “wat in het vat zit, verzuurt niet”.

Omdat het zonde zou zijn om de vrijstelling voor geschorste auto’s te laten verlopen, hebben we naarstig gezocht naar een alternatief voor de Hoeksche Waard rit op 30 juli. Voor dat alternatief konden we dicht in de buurt blijven. We hebben een bedrijf in Dordrecht gevonden, dat graag haar autoverzameling Benzen wil laten zien. De globale invulling van de dag verloopt iets anders dan u van ons gewend bent. Als u voor u zelf en/of enkele andere clubvrienden een prachtige rit in elkaar zet van uw woonplaats naar Dordtrecht, dan ontvangen wij u daarna met “koffie plus” en na afloop van het bezoek aan het bewuste bedrijf bieden we u nog een drankje aan. Vervolgens heeft u de keuze uit enkele activiteiten in de stad zelf, waarbij u de auto lekker kan laten staan. Op basis van deze summiere info moet u een keuze maken, of u mee wilt doen om vervolgens te ontdekken, dat Dordt echt de moeite waard is. Mocht het weer iets minder zijn dan kan het programma gewoon doorgaan. En…de SL/C mag u in dat geval rustig thuis laten.

De kosten voor deze dag bedragen 10 euro per auto. U kunt zich zoals altijd aanmelden via onze website (volg deze link) tot uiterlijk 21 juli a.s. voor het evenement Koffie Plus.

Met een vriendelijke groet van uw voorzitter a.i.,

Martin Vroegh

“Cars & Coffee” evenement stichting MBAC

Beste clubleden,

Met deze mail/brief willen wij jullie graag informeren over het “Cars & Coffee” evenement dat de Stichting MBAC dit jaar weer gaat organiseren op Zondag 25 september 2016.

Het is gebleken, dat het “Cars & Coffee” evenement wat door ons voor het eerst in 2014 in Lelystad is georganiseerd, een groot succes was. Wij hebben daarom besloten om eens in de twee jaar een dergelijk evenement te organiseren en wel telkens op de laatste zondag van september. Graag willen wij alle leden van de aangesloten clubs met hun partners/gezin uitnodigen voor deelname aan deze dag.

Jullie worden op een mooie locatie ontvangen met koffie en iets lekkers. Vervolgens gaan we van start voor een rit van circa 50 kilometer. Uiteindelijk komen we allemaal samen op een evenemententerrein in Noord-Brabant waar het “Cars & Coffee” evenement plaatsvindt.

Net zoals in 2014 is de MB Terreinwagenclub Nederland bereid om ritten te verzorgen door het offroad terrein. Jullie kunnen dan meerijden met een G-klasse en ervaren hoe groot de mogelijkheden van deze geweldige terreinwagens zijn. Tevens is er gelegenheid om een stukje mee te rijden in een cabriolet.

Behalve auto’s kijken kunnen jullie ook standhouders bezoeken die auto gerelateerde zaken presenteren en soms workshops organiseren. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Verder worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een concours d’ élégance: de verkiezing van de mooiste Mercedes op het evenement en de uitreiking van een trofee aan het lid dat de langste afstand heeft moeten afleggen naar de startlocatie. Ook wordt van iedere deelnemende auto bij aankomst op het evenemententerrein een foto gemaakt die jullie later ontvangen.

Aanmelden en betalen voor dit evenement kan via de MBAC website. De kosten voor deelname aan dit evenement bedragen € 25,00 per auto.

Let op onze website www.mbac.nl daar kunnen jullie de komende tijd alles vinden over het “Cars & Coffee” evenement. Ook is de informatie beschikbaar bij jullie eigen club.

Graag verwelkomen wij jullie op 25 september 2016.
Met vriendelijke groet,
Louis van Vliet, voorzitter MBAC

Technische dag met clinic kleppenstellen

Zaterdag 2 juli hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Naast de reguliere onderwerpen is er deze dag speciale aandacht voor kleppenstellen. Dit is alweer drie jaar geleden voor ’t laatst besproken op een SLeuteldag, dus het wordt weer tijd voor een (opfris)cursus.
Veel leden denken namelijk dat de kleppen van onze SL-en nooit bijgesteld hoeven te worden, omdat ze hydraulisch zijn. Dit is een misvatting, want na tientallen jaren kan er toch teveel speling zijn ontstaan met alle gevolgen van dien.

Cor de Jong geeft in zijn bedrijf deze dag een clinic over het stellen van kleppen en wij zijn op zoek naar een lid, waarvan zijn SL(C ) niet zo lekker meer loopt.
Op de SLeuteldag zal deze auto gebruikt worden voor de clinic en wordt gratis (alleen enkele kosten voor materialen) de motor en kleppen gecontroleerd en zo nodig aangepast. Als er meerdere auto’s zijn aangemeld zal er geloot worden, want er kan maar één auto aan de clinic meedoen.
Houdt er altijd rekening mee dat er versleten onderdelen zichtbaar kunnen worden en deze dus voor een optimaal resultaat eventueel vervangen zullen moeten worden. Deze clinic duurt ongeveer 3 tot 4 uur.

Daarnaast willen wij graag weten of u meer informatie over een bepaald onderwerp van het 107-type wilt hebben. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel halen we specialisten erbij om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze bolides te delen. Cor de Jong heeft een motor staan waarmee heel goed is uit te leggen wat je allemaal voor ellende kan tegenkomen EN wat er aan gedaan kan worden.
Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of uw SL(C ) in aanmerking zou moeten komen voor de clinic kleppenstellen of dat u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten.

Tot 2 juli !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Zevendorpenrit op 25 juni

Beste vrienden van de Mercedes R/C 107 club,

Ik heb de eer, samen met mijn zoon van 13 jaar, de zevendorpenrit uit te zetten, door jullie te rijden op zaterdag 25 juni 2016 op ons mooie eiland Tholen.

Om een tipje op te lichten, de rit zal gaan langs water, oude stoomgemalen, mooie weggetjes, prachtig bloeiende polders, historische gebouwen, eventueel bezoek aan streekmuseum etc. etc. Dus beslist de moeite waard. We hopen op goed weer.

De kosten voor deze rit zijn 10 euro. U kunt zich aanmelden via de site.

Mochten er nog vragen zijn, kunt ons altijd mailen op: achterdediek@zeelandnet.nl

Met hartelijke groeten, Bruno en Max Tänzer

SLeutel/Clubdag 11 juni

Zaterdag 11 juni hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in het verre oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club., maar ook steeds vaker leden van onze club.

Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto’s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld). Je kunt je op de site aanmelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande Sleuteldagen.

Tot 11 juni

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Herinnering: MB familiedag 28 mei Friesland

Op een mooie locatie in Friesland wordt op 28 mei 2016 van 11.00 tot 16.00 uur een MB familiedag georganiseerd. Er is deze dag van alles te doen, van een springkussen voor de kinderen tot poetsdemonstraties voor de liefhebbers van de glimmende bolides.
De clubs die bij de MBAC zijn aangesloten, zoals de mbrc107club, MBTCN (terreinwagenclub), Strich 8 club (W114/115) , S-klasseclub, SLK-club, MB W123 club en de modellenclub (MBMC) zijn uitgenodigd, maar ook de Heckflosseclub en de AMG vriendenclub.
We gaan uit van een maximum aantal deelnemers van 200 auto’s. Het programma is nog niet definitief dus er kunnen nog enige wijzigingen plaatsvinden, waarbij u juist moet denken aan nog meer standhouders.

Er is veel te doen deze dag zoals:

 • Taxatie van uw oldtimer voor een scherpe prijs van 80,- Geef u op via uw eigen club, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Geef u hiervoor op via uw eigen club. Meer info vindt je in dit document.
 • Sonax poetsdemonstratie. Er is deze dag een demowagen nodig dus als u uw wagen ter beschikking wilt stellen dan horen we het graag. Uiteraard kunt u hier ook uw poetsmiddelen aanschaffen.
 • Autohoezenkoning. Of het nu gaat om een autohoes voor de hele auto of alleen voor het afdekken van de cabriokap, hier slaagt u altijd.
 • Catering voor een heerlijk hapje en een drankje.
 • Modellenclub van Ad & Marij Dankers zullen aanwezig zijn met hun mooie modellen en Carlo heeft een voorraad nieuwere modellen van Mercedes-Benz te koop op zijn stand.
 • Uitdeuken zonder spuiten. Voor een speciale prijs kunt u een klein deukje (tot de grootte van een 2 euro muntstuk) door een specialist laten verwijderen.
 • Onderdelenbeurs en stammtisch van de Strich 8 club.
 • Onderdelen nieuw en gebruikt van Beiboer parts.
 • Korte toerrit van maximaal 40 km. voor de liefhebber.
 • Aanbieding van een prachtig “nieuw” klassiekerblad Classic Cars. Meer info vindt je in dit document

Workshop poetsen op 14 mei in Noord Brabant

Na al dat barre en wisselvallige weer is het nu tijd om uw bolide in een mooi glanzend geheel te veranderen. Wij als club krijgen een volledige cursus autopoetsen en daar komt meer bij kijken dan een emmer, zeem shampoo & wax . Dus werken geblazen en zweten. Als je de cursus hebt gevolgd, ben je volleerd autopoetser en bij ieder evenement straalt de glans je tegemoet. Dus je geniet nog meer van je auto.

Het programma voor zaterdag 14 mei in Noord Brabant is als volgt:

 • Op de juiste wijze wassen en drogen van de auto.
 • Het reinigen van de lak.
 • Handmatig licht polijsten van de lak.
 • Voeden van de lak.
 • Aanbrengen van lakbescherming.
 • Het streeploos reinigen van autoruiten.
 • Reinigen van velgen.
 • Onderhoud van trims en andere kunststof exterieur delen.

Na de workshop zal je in staat zijn om je auto veilig, effectief en krasvrij te wassen en de lak te behandelen om een optimale glans en bescherming te verkrijgen. Er zal voldoende tijd zijn voor vragen, tevens kunnen problemen waar je zelf tegen aanloopt worden besproken. Ook is er de mogelijkheid om (een deel van) je eigen auto te behandelen. Zorg er wel voor dat je auto dan van tevoren is gewassen.

De hele dag is compleet verzorgd inclusief, koffie, thee, fris en lunch. Na afloop ontvang je tevens een certificaat van deelname. Ook wordt er aan het einde een mooie packagedeal aan geboden.

Als je interesse hebt om deze dag bij te wonen, geef je dan op via de website. De kosten voor deze geheel verzorgde dag zijn € 15,= p.p. Geef je snel op, want er is een maximum van 25 deelnemers. Omdat er beperkte deelname is, is aanmelding alleen bedoeld voor leden, niet voor introducees. Als er eventueel nog plaats over is, kan er een introducee meegenomen worden € 25,= p.p.
Laat in de opmerking bij je aanmelding weten of je een introduce mee wilt nemen. Wanneer er plaats over is, zal ik contact opnemen om de deelname van de introducee te bevestigen.

Mvgr, Han Emmen

STERrit in het mooie Gelderland

Zondag 22 mei staat er weer een STERrit gepland, ditmaal in het mooie Gelderland. Ik, Max Mulder en mijn vriend Jaap Geertsema hebben deze rit uitgezet en hopen op hetzelfde succes als de Sallandrit van oktober 2011.

Jullie zijn van harte welkom voor een kop koffie met een gebakje vanaf ongeveer 10.30 uur. De exacte startlocatie ontvangt u zoals altijd in de week voorafgaande aan de rit, nadat u zich via de website heeft aangemeld. We starten de rit vanaf 11.30 uur en hopen op stralend weer. We gaan rijden in het gebied rond Gorssel, Almen, Vorden, Ruurlo en Lochem.

U kunt zich via de website aanmelden voor de rit (volg deze link).

We hopen op een grote enthousiaste opkomst.

Graag tot ziens op 22 mei.

Max en Jaap

KNAC Hospitality op Concours Paleis Het Loo

Natuurlijk is de KNAC goed vertegenwoordigd op het twaalfde Concours d’Élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het stijlvolle en grootste klassiekerevenement van Nederland vindt plaats op 1, 2 en 3 juli aanstaande en kent een geheel nieuwe opzet.

Zo zullen alle auto’s die deelnemen aan het Internationale Concours een mooier podium krijgen op en rond het plein voor het Paleis. Het Nationale Concours verhuist naar de punt van het gazon aan de paleiskant, terwijl de deelnemers aan de spectaculaire sprint opgesteld worden voor de ‘deur’ van de sponsor Vredestein. Werkelijk álles wordt uit de kast gehaald om van de twaalfde editie een nóg groter spektakel te maken dan het al was, met als centraal middelpunt natuurlijk het prachtige Paleis Het Loo. Een mooier decor voor een feest is in ons land nauwelijks denkbaar.

Exclusief én bereikbaar: Niet nieuw, maar wel succesvol en dus ook weer terug zullen de diverse merk- of themagebonden displays op het concoursterrein zijn. Het idee is om vier opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk of volgens een bepaald thema samen te voegen, om zo interessante deeltentoonstellingen binnen het autofeest te creëren.

De organisatie belooft een goede mix van unieke, exclusieve automobielen en bereikbare ontwerpen uit het verleden. Dat laatste zal ook goed te zien zijn op de klassiekerparkeerplaats op het concoursterrein. Daar kunnen bezoekers met hun klassieke auto gratis parkeren en dat levert altijd een bonte verzameling op van leuke, mooie en bijzonders klassiekers. Op het terrein rond het paleis zal er van alles te beleven zijn voor jong en oud, man en vrouw. Denk daarbij aan tal van winkeltjes met lifestyle-producten, modeshows, optredens van diverse artiesten en meer!

Internationaal concours: Het Internationale Concours d’Élégance Paleis Het Loo vormt zoals altijd de basis van het weekeinde. Zo’n zestig topklassiekers uit binnen- en buitenland strijden hier om de titel ‘Best of Show 2016’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie.

Nationaal concours, Vredestein Sprint: Naast het vermaarde internationale concours is er ook weer een Nationaal Concours. Dit is vooral bedoeld voor klassiekers, maar de organisatie toont hier ook auto’s uit het Nederlandse straatbeeld van de jaren zestig, zeventig en tachtig. De sprints met vooroorlogse auto’s vinden nu diverse keren per dag plaats op de Koningslaan. Reken hier op brullende motoren en de geur van olie en verbrand rubber. Samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool vormen de Vredestein Sprints een zeer spectaculair onderdeel van het concours. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kunt u tijdens het feestweekeinde in Apeldoorn rekenen op een Royal Fair, waar zo’n dertig bedrijven hun waar komen tonen, een Club Concours, veel muziek en entertainment en diverse ‘rollende keukens’. Gedurende de drie dagen zijn bovendien de koninklijke vertrekken in Paleis Het Loo te bezoeken.

Exclusieve rondleiding Louwman Museum voor KNAC leden

Het is één van de mooiste automusea ter wereld en zonder twijfel het mooiste in Europa: het Louwman Museum in Den Haag. KNAC-leden kunnen er nu een exclusieve rondleiding krijgen op zaterdagochtend 11 juni.

Museumdirecteur Ronald Kooyman en klassiekergoeroe Martin van der Zeeuw (Carros/KNAC ‘de Auto’) laten u deze ochtend het museum van een andere kant zien en laten u de dagen van bijzondere auto’s en merken opnieuw beleven. Voel, proef en ruik de sfeer uit de tijd dat het fenomeen automobiel nog onbegrensde mogelijkheden kende. En krijg een uniek kijkje achter de schermen, want u ziet en hoort op deze dag dingen die voor andere bezoekers normaal gesproken verborgen blijven.

Het programma is als volgt (onder voorbehoud):
09.30 ontvangst
10.00 Korte introductie door Ronald Kooyman en Martin van der Zeeuw en aansluitend rondleiding langs de meest bijzondere objecten van het museum en een kijkje achter de schermen.
12.00 Einde rondleiding
12.15 Einde programma
KNAC-leden die met hun klassieke auto van 40 jaar en ouder komen, mogen hem die dag voor de deur van het museum parkeren, met dien verstande dat er plaats is voor 30 auto’s. Voor andere auto’s is er een gratis parkeerplaats in de garage van het museum.

Kosten en inschrijving: De kosten voor deze speciale ochtend bedragen 35 euro per persoon all-in, en dat is inclusief een exemplaar van de nieuwe catalogus, entree voor het museum, parkeren en natuurlijk een kop koffie. Inschrijven kan via de webshop van de KNAC.

KNAC poetsworkshop in samenwerking met Meguiar’s

Altijd al eens willen weten hoe je nou echt het beste je auto kunt reinigen en verzorgen, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Volg dan op 4 juni aanstaande de poetsworkshop van de KNAC in samenwerking met Meguiar’s.

Onder leiding van KNAC-lid Rob Mellaart (agent voor Meguiar’s in Nederland) en zijn teamleden volgt u een uitgebreide presentatie over hoe je aan de hand van een stappenplan het beste je auto kunt verzorgen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om aan het eind van de dag met de experts van Meguiar’s langs uw eigen auto te lopen en uw poetsprobleem voor te leggen. De dag is grotendeels theorie dus uw auto zelf zal niet gepoetst worden.

Het programma is als volgt:
10.30 – 11.00: Aankomst deelnemers bij Meguiar’s trainingscentrum, Oud Eemnesserweg 5H in Baarn.
11.00 – 12.30: Voorstelronde en algemene uitleg Meguiar’s
12.30 – 13.00: Lunch
13.00 – 15.00: Uitleg 5 stappenplan / onderhoud auto / gebruik polijstmachine en uitleg verschil DA/Rotary
15.00 – 16.00: Mogelijkheid om samen met de experts van Meguiar’s langs uw eigen auto te lopen en uw poetsprobleem voor te leggen.

Kosten: Voor deze workshop betaalt u € 47,50 p.p. en daarbij ontvangt elke deelnemer een poetspakket van Meguiar’s t.w.v. € 60,-. Koffie/thee en een lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven: Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Aanmelden & betalen kan via de webshop van de KNAC.

Vernieuwing Ledengalerie

Het bestuur wil graag een impuls geven aan de Ledengalerie op onze site. De Ledengalerie is nu gecombineerd met de ledenlijst. Het is eenvoudiger om andere leden te zoeken op basis van bijvoorbeeld woonplaats, type SL, en/of bouwjaar, etc. U kunt een kijkje nemen in de ledengalerie door het volgen van deze link (wel even inloggen in het ledendeel indien u nog niet ingelogd bent).

We willen graag meer foto’s toevoegen. Daarom willen wij u verzoeken om de volgende foto’s te sturen:
- Een (pas-)foto van uzelf en eventueel ook van uw partner
- Minimaal één tot maximaal vijf foto’s van uw 107

De foto’s die nu in de ledengalerie staan worden nu overgenomen op de nieuwe pagina. Nieuwe en/of extra foto’s kunt u sturen naar de webmaster: webmaster@mbrc107club.nl. Vermeld hierbij s.v.p. uw lidnummer.

Uitnodiging ALV 2016 MB R/C 107 CLUB d.d. 24 april 2016

Beste clubvrienden- en vriendinnen,

Met genoegen willen wij je hierbij van harte uitnodigen voor alweer onze 17e ALV. Deze vindt plaats onder de rook van Harderwijk en Rob Los tekent voor de keuze van de locatie en de rit door de prachtige omgeving. Rob heeft al eerder een rit georganiseerd en hem kennende, wordt het beslist een fantastische dag. Als het weer nu ook mee werkt, dan hebben we niets te klagen.

Ook aan de leden met een geschorste Mercedes-Benz is gedacht. Er is ontheffing aangevraagd en goedgekeurd door de belastingdienst. Wanneer je van deze regeling gebruikt wilt maken, dien je je op de normale manier aan te melden via de website, maar ook een aparte email te sturen naar secretariaat@mbrc107club.nl met daarin vermeld je naam, adres, woonplaats en kenteken.

Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar. Meld je wel eerst even aan bij de inschrijftafel. Om 11.30 uur beginnen we met de ALV en de ervaring leert ons, dat we rond 12.45 uur kunnen beginnen met de lunch. De lunch is voor alle leden en hun partner na intekening vrij toegankelijk. Voor de rit met nazit vragen we het gebruikelijke rittentientje per auto. Er is ook gelegenheid om te blijven dineren; dit is op eigen kosten. Wanneer je dit wilt, kun je dit bij je aanmelding vermelden bij ‘opmerkingen’ Vergeet er niet bij te zetten met hoeveel personen je wilt blijven eten.

Je kunt je tot uiterlijk 11 april aanmelden via de gebruikelijke manier via onze website. Geef duidelijk aan:
- Met hoeveel personen je naar de ALV komt, dit i.v.m. de lunch
- Indien je de rit mee rijdt, betaal je bij de aanmelding € 10,- per auto
- Geef bij opmerkingen aan met hoeveel personen je blijft dineren

Ongeveer 1 week voor aanvang van de ALV ontvangt u het adres van de startlocatie, de agenda, notulen en de financiële verantwoording. We rekenen op uw aller aanwezigheid.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Mercedes-Benz R/C 107 club

SLeuteldag / Aircodag / taxatiedag op 9 april in Zuid-Beijerland

Normaal gesproken is de SLeuteldag altijd het eerste evenement van het nieuwe seizoen, maar dit jaar was de cabrio info dag op zaterdag 26 maart deze eer toebedeeld. Gelukkig is het seizoen weer begonnen. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren.
Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk).
Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken).
Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “.
Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info over aircosystemen vind je in dit document. Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 9 april

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Verruiming mogelijkheden blauwe kentekenplaten

Sinds 1 januari 2016 is in de APK-keuringseisen, vermeld onder “APK aanvullende permanente eisen” in paragraaf 3, een interessante wijziging doorgevoerd over blauwe kentekenplaten. Als uw klassieke auto een datum eerste toelating (DET) 31 december 1977 of ouder heeft, mag u zonder meer blauwe kentekenplaten voeren!

Er wordt geen enkel onderscheid meer gemaakt in de cijfer- of lettercombinaties. Zelfs met de huidige nieuwe kentekenreeks van een groep van 2 letters, 3 cijfers en 1 letter is het toegestaan om blauwe kentekenplaten te voeren.

Dat laatste zal vrijwel niet voorkomen, omdat klassieke auto’s van 31 december 1977 of ouder bij invoer in Nederland en na de RDW-keuring automatisch een kentekennummer krijgen toegewezen van 1 groep van 2 letters en 2 groepen van 2 cijfers.

Er is echter ook een groep van klassieke auto’s die een kentekennummer hebben, bestaande uit 2 groepen van 2 letters en een groep van 2 cijfers. Vele eigenaren voeren toch blauwe kentekenplaten en hebben de verplichte gele nummerplaten in de klassieke auto liggen voor het geval er door de politie wordt gecontroleerd. Maar ook voor de APK-keuring moesten de gele platen gevoerd worden (die er direct na goedkeuring weer snel werden afgehaald). Dat hoeft dus nu allemaal niet meer!

U dient bij de RDW een aanvraag te doen in briefvorm en samen met de oude kentekenbewijsdelen op te sturen naar Veendam. U maakt € 39,- over en binnen 5 werkdagen worden u een nieuw kentekennummer toegewezen en een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. De oude kentekenbewijzen krijgt u niet terug. Ook al omdat het voormalige kentekennummer niet meer zal bestaan! Voor meer informatie zie deze link.

Met vriendelijke groet,

Piet Aanraad
Vertegenwoordiger KNAC in Stichting Overleg APK

Cabrioletkappen dag

AANMELDING GESLOTEN IVM MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

Beste clubvrienden en vriendinnen,

Op zaterdag 26 maart heb ik voor jullie een zeer interessante cabrioletkappen dag georganiseerd. Op deze dag zal er een auto vanuit de club “model” staan waardoor we goed kunnen zien wat er komt kijken bij het plaatsen van een nieuwe kap.

Ik heb voor onze club een mooie korting kunnen regelen voor de kappen die standaard worden geleverd. Maar bovenal vind ik het belangrijk om ook te kunnen kiezen voor een originele kap en daarvoor heeft de eigenaar van het betreffende bedrijf een hele mooie aanbieding voor onze club gedaan:

 • Een Sonnenland cabrioletkap origineel zonder ster € 1.350,- (4 jaar Focwa garantie op montage en kap)
 • Twillfast cabrioletkap € 1.150,- (4 jaar Focwa garantie op montage en kap).
 • Montage origineel zelf meegebracht cabrioletkap € 680,- (4 jaar Focwa garantie op montage, garantie op de kap via Mercedes)
 • Deze prijzen zijn exclusief clubkorting van 7,5%.

Uiteraard krijgen we ook alles te horen over het:

 • In en uitvouwen
 • Onderhoud
 • Reinigen van de kap en de ruitjes
 • Impregneren
 • Ook zal er een notzitzbank zijn, zodat we kunnen zien hoe deze oplossing eruit ziet.

Er zal uiteraard nog veel meer te zien en te vertellen zijn.

Naast cabrioletkappen specialist is dit bedrijf ook vakkundig restaurateur van interieurs.

Deze dag zal beginnen om 10 uur en zal om ongeveer 14 uur zijn afgelopen. Uiteraard zal de lunch verzorgd worden door de club, maar alleen wanneer u zich aanmeldt voor deze dag op de welbekende manier via onze website.

Met Stern in Nieuwegein en Cor Millenaar in Aalsmeer heb ik een superdeal kunnen maken voor het laten monteren van een originele kap:
Op vertoon van de clubcard krijgen wij 20% korting op de kap.
Een originele zwarte kap kost momenteel € 982,60, maar met deze korting kost de kap ons “slechts” € 786,06.
Deze wordt dan voor € 630,- (inclusief 7,5% clubkorting) vakkundig gemonteerd.
Dus voor nog geen € 1420,- heb je een originele kap op je kar.

Graag tot ziens op 26 maart.

Aanmelding via de site. Na aanmelding ontvang je, zoals altijd, een paar dagen van tevoren de details over deze dag.

NB: Het aantal deelnemers is maximaal 25 ! Inschrijving is daarom nog geen garantie van deelname. De eerste 25 aanmeldingen gelden. Mochten er zich meer deelnemers aanmelden, dan worden deze op de reservelijst geplaatst. Bij voldoende reserves wordt de aanmeldingsmogelijkheid dicht gezet.

Met vriendelijke groet,
Petar Stojanovic
penningmeester@mbrc107club.nl

MB familiedag 28 mei Friesland

Op een mooie locatie in Friesland wordt op 28 mei 2016 van 11.00 tot 16.00 uur een MB familiedag georganiseerd. Er is deze dag van alles te doen, van een springkussen voor de kinderen tot poetsdemonstraties voor de liefhebbers van de glimmende bolides.
De clubs die bij de MBAC zijn aangesloten, zoals de mbrc107club, MBTCN (terreinwagenclub), Strich 8 club (W114/115) , S-klasseclub, SLK-club, MB W123 club en de modellenclub (MBMC) zijn uitgenodigd, maar ook de Heckflosseclub en de AMG vriendenclub.
We gaan uit van een maximum aantal deelnemers van 200 auto’s. Het programma is nog niet definitief dus er kunnen nog enige wijzigingen plaatsvinden, waarbij u juist moet denken aan nog meer standhouders.

Er is veel te doen deze dag zoals:

 • Taxatie van uw oldtimer voor een scherpe prijs van 80,- Geef u op via uw eigen club, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Sonax poetsdemonstratie. Er is deze dag een demowagen nodig dus als u uw wagen ter beschikking wilt stellen dan horen we het graag. Uiteraard kunt u hier ook uw poetsmiddelen aanschaffen.
 • Autohoezenkoning. Of het nu gaat om een autohoes voor de hele auto of alleen voor het afdekken van de cabriokap, hier slaagt u altijd.
 • Catering voor een heerlijk hapje en een drankje.
 • Modellenclub van Ad & Marij Dankers zullen aanwezig zijn met hun mooie modellen en Carlo heeft een voorraad nieuwere modellen van Mercedes-Benz te koop op zijn stand.
 • Uitdeuken zonder spuiten. Voor een speciale prijs kunt u een klein deukje (tot de grootte van een 2 euro muntstuk) door een specialist laten verwijderen.
 • Onderdelenbeurs en stammtisch van de Strich 8 club.
 • Onderdelen nieuw en gebruikt van Beiboer parts.
 • Korte toerrit van maximaal 40 km. voor de liefhebber.

Zie voor meer info www.autoreview.nl/classiccars

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Beste clubvrienden en vriendinnen,

Het bestuur van de Mercedes-Benz R/C 107 Club nodigt u hierbij met genoegen uit voor de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 23 januari 2016 in Aalsmeer. (Het adres ontvangt u na aanmelding via de website)

Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom en het bestuur wil om 14.00 uur graag het glas met u heffen voor een toast op het nieuwe jaar. Daarna heeft u nog tot 16.00 u. de tijd om de banden met de clubgenoten weer wat aan te halen. Natuurlijk heeft uw bestuur voor een hapje en een drankje gezorgd.

Wel vragen we met nadruk om u, met het oog op de catering, officieel aan te melden via de website. Dit kan vanaf 4 januari 2016.

Wij wensen al onze leden met hun familie nog enkele laatste gezellige dagen in 2015, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2016. Tot de 23e januari 2016.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertenties: 

Kuiper Verzekeringen
meer infoKoninklijke
Nederlandsche
Automobiel Club
meer info