Activiteiten: 
NieuwSLetter

Contributie 2018

Er is naar alle leden een email verstuurd met het verzoek om de contributie voor 2018 te voldoen.
Om het voor u en ons gemakkelijk te maken, is er in die email een link geplaatst naar iDEAL, zodat u heel eenvoudig uw betaling kunt doen.
Wanneer u gebruik maakt van deze link, wordt uw betaling automatisch verwerkt in de ledenadministratie. Daarom het vriendelijke verzoek om gebruik te maken van de link.
Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend de betaling voor u te doen.
Door de link in de email kan het gebeuren dat de email in uw ‘Spam’ (of ongewenste berichten) terecht komt. Indien u geen mail ontvangen hebt, neem dan contact op met de webmaster.

SLeuteldag op 14 oktober in Zuid-Beijerland

Over drie weken wordt het goed gevulde seizoen 2017 afgesloten met een SLeuteldag bij Hans in Zuid-Beijerland. We hadden dit jaar een mooi begin in mei en juni met vele zonnige dagen, maar de maanden juli en augustus vielen qua zonuren helaas zwaar tegen. Laten we hopen dat oktober nog een mooie nazomer in petto heeft voor ons en dat we met de Sallandrit van 8 oktober en deze laatste SLeuteldag nog heerlijk open kunnen rijden.

We kunnen dan gelijk controleren of Hans al een mooie plek heeft gevonden voor ons cadeau van begin dit jaar. Wij als club hebben Hans op de vorige SLeuteldag bedankt voor onze jarenlange samenwerking, die in 2017 zijn 10-jarig jubileum beleefde, met een canvasdoek met allemaal foto’s van voorgaande jaren.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

S.v.p. inschrijven via de website.
Tot 14 oktober.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging voor de slotrit van dit jaar

Voor de tweede keer sinds 2011 mag ik voor de R107 club de slotrit in Salland organiseren. Salland is een gebied in West-Overijssel dat zich uitstrekt over Coevorden, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle, Deventer, Holten, Hellendoorn en Den Ham. Die leden die de rit van 2011 ook reden, zullen zich herinneren hoe mooi en bijzonder die was. Niet verwonderlijk, want de afwisseling in landschap van vlak land naar waterland naar heuvelland is net zo imposant als de variatie in vegetatie, van weilanden naar bossen en naar heidevelden. Onderweg zijn er veel landgoederen te zien met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen. De route leidt, net als in 2011 ook weer langs het imposante Kasteel Nijenhuis.

Ter afsluiting van de dag en van het activiteitenjaar, bieden we namens het bestuur ook dit jaar weer een barbecue aan op een absoluut unieke locatie. Een kleine eigen bijdrage wordt wel gevraagd, maar daarvan zal niemand spijt hebben. Nu alleen hopen dat de weergoden ons net zo goed gezind zijn als in 2011, toen 62 deelnemende teams van de dag hebben genoten. Wederom zal deze rit een onvergetelijk evenement worden. Blokkeren jullie 8 oktober alvast in de agenda? Tot dan!

S.p.v. aanmelden op de gebruikelijke manier via de site.

Groet, Max Mulder.

Sleutel/Taxatie/Poetsdag zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie SLeutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen helpen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiële Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement in de bijlage. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

- TAXATIE;
Deze dag is dit jaar ook de laatste mogelijkheid om uw SL te laten taxeren voor een speciale clubprijs van 100,- door Jeroen Helms van www.helmsklassiekertaxaties.nl. Jeroen Helms heeft meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied en is lid van de Stichting VRT en levert voor dit bedrag een Fehac goedgekeurd taxatierapport. Onze gastheer van vandaag heeft al jaren zeer goede ervaringen met Jeroen. De taxatie moet op locatie contant afgerekend worden.

- DEMONSTRATIES AUTO WASSEN EN CABRIODAK REINIGEN EN IMPREGNEREN;
Deze dag zal ook de “huispoetser” Jordy van Berkel aanwezig zijn voor een demonstratie hoe je je auto het beste krasvrij kan wassen.

11.00 uur: Demo krasvrij auto wassen (demo auto nodig dus liefhebbers kunnen zich melden via het vakje opmerkingen bij de aanmelding)
12.00 uur: Demo reinigen van de cabrio softtop (demo auto nodig)
13.30 uur: Demo impregneren van de cabrio softtop
14.30 uur: Demo krasvrij auto wassen ? (bij genoeg animo)

Er zal door Jordy een poetspakket samengesteld worden, die deze dag voor een speciale prijs kan worden aangeschaft.

Iedereen is welkom van 10.00-15.00 uur en de lunch wordt verzorgd.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. U kunt hier ook aangeven of uw auto voor de demo krasvrij wassen of voor de reiniging van het cabriodak gebruikt mag worden. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren. NB: de taxatie moet contant afgerekend worden!

Tot zaterdag 16 september.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

SLeutel/Clubdag 2 september

Zaterdag 2 september hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in het verre oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club, maar ook steeds vaker leden van onze club. Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto’s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 2 september

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Toertocht door de Biesbosch

Beste MB 107-liefhebbers,

Vanaf 2015 zijn wij in het bezit van een lichtblauwe Mercedes-Benz 350 SL uit 1971. Naast het lidmaatschap bij de 107-club zijn we al wat langer aangesloten bij een kleinere club van Mercedes-liefhebbers in het zuiden van het land. Met die club hebben we vorig jaar een mooie tocht door het Brabantse landschap gereden. Een tocht die voerde langs weilanden en water, door pittoreske Brabantse dorpjes en door een stuk van de fraaie Biesbosch.

Vanuit onze contacten met de R/C 107-club ontstond de gedachte om diezelfde tocht (ca 120 km) in de zomer van 2017 te gaan rijden. Met veel plezier nodigen we u uit om deel te nemen op 20 augustus a.s. aan deze tocht. We starten in de omgeving van Tilburg. We gaan u vanaf 09.30 uur ontvangen op de vertreklocatie met koffie en gebak. We willen vanaf omstreeks 10.30 uur vertrekken.

Gedurende de tocht bieden wij u de mogelijkheid om te lunchen in de vorm van een lunchbuffet. Wij bieden dit aan tegen een prijs van € 12,50 per persoon waarbij u kunt aangeven of u de lunch wilt nuttigen bij Restaurant “de Waterman” te Werkendam of bij de “Seleviahoeve” in de Biesbosch. Beide lunches worden verzorgd door dezelfde cateraar en zijn identiek.

Natuurlijk kun u ook op eigen gelegenheid een lunchplek gaan vinden. Op de route is dit niet eenvoudig en kunnen we geen suggesties doen. Natuurlijk kunt u mogelijk in het centrum van Werkendam terecht.

Het is wel noodzakelijk om vooraf te reserveren. De locatie waar u gaat lunchen zal worden bepaald door volgorde van aanmelding. Wanneer u voor de lunch wilt reserveren, geeft u bij uw aanmelding via onze website bij de opties aan met hoeveel personen u van de lunch gebruik wilt maken. Op de dag van de rit ontvangt u bij de inschrijftafel een bewijs van reservering voor de lunch. De kosten hiervan betaalt u in het restaurant op vertoon van uw reserveringsbewijs.

Op de het einde van de rit in de namiddag praten we even na onder her genot van een drankje.

Voor mensen die van verder komen zijn er in de omgeving van Tilburg wel hotels te vinden. Het handigst is aan de noordkant van Tilburg. We duimen voor goed weer en hopen u te ontmoeten op 20 augustus a.s.

Met vriendelijke groet,
Ben Bom en Fenna Merkus

KNAC Oldtimer van het jaar fotowedstrijd

Nu het oldtimerseizoen weer goed op gang is gekomen organiseert de KNAC organiseert de fotowedstrijd ‘Oldtimer van het Jaar’. Van 22 mei tot en met 31 juli nodigen we eigenaren van een klassieke auto uit om een leuke foto van hun geliefde auto in te zenden.

Na de sluiting van de inzendtermijn kan iedereen de hele maand augustus via de interactieve website op de ingezonden foto’s stemmen. De tien foto’s die de meeste stemmen krijgen, worden bekroond met fraaie prijzen.

Liefhebberij telt!
KNAC-directeur Peter Staal: “Onze club bestaat uit liefhebbers met een enorme verscheidenheid aan auto’s, van compacte Renaults tot woeste Ferrari’s en van lieve MG’s tot deftige Rolls-Royce’s. Diverse keren per jaar organiseren wij evenementen waar al deze auto’s bij elkaar komen. Dan blijkt dat het voor een klassiekerbezitter niet uitmaakt waarin men rijdt: rangen en standen bestaan niet, de liefhebberij telt! Dat gevoel willen we met deze fotowedstrijd op onze website en sociale media in beeld brengen. We hopen dan ook op veel inzendingen waaruit de liefde voor de auto duidelijk blijkt.”

Ook voor niet-leden
De fotowedstrijd ‘Oldtimer van het Jaar’ is er voor alle liefhebbers van klassiekers, dus ook niet-leden van de KNAC kunnen deelnemen, De enige voorwaarde is dat de auto op de foto van voor 1991 is. Inzendingen kunnen tot 31 juli via de website www.knac.nl/oldtimer-van-het-jaar/ worden geüpload. De hele maand augustus kan ook weer iedereen op de inzendingen stemmen. De 10 inzendingen met de meeste stemmen belonen we met leuke prijzen, variërend van een op maat gemaakte autohoes tot een professionele taxatie of poetsbeurt. We maken de winnaars bekend in de eerste week van september. De auto met de beste stemmen zal bovendien als afbeelding worden gebruikt op de nieuwe KNAC-lidmaatschapspas voor 2018.

Technische dag 8 jui in Bergambacht

- Uitleg diagnose apparatuur voor automaatbak - Uitdeuken zonder spuiten door Leon de Jong (broer van Cor) - Verkoop poetsmiddelen

Zaterdag 8 juli hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Naast de reguliere onderwerpen is er deze dag speciale aandacht voor de automaatbakken.

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op één van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Henk Oudshoorn van ATR transmissie zal deze dag aanwezig zijn voor o.a. uitleg over onze automatische transmissies. ATR transmissie is één van de grootste specialisten op het gebied van de automatische transmissie en zij doen aan revisie, diagnose en onderhoud van versnellingsbakken. Henk zal drukmeters plaatsen in een S-klasse van Cor om tijdens het rijden te laten zien hoe een diagnose gesteld kan worden met deze diagnose apparatuur. Is er een lid, die twijfels heeft over zijn automatische versnellingsbak dan kan op deze dag bij één persoon ook deze diagnose apparatuur geplaatst worden in zijn SL(C). Voor de rest van de groep is de S-klasse praktischer, omdat er dan meer mensen mee kunnen rijden tijdens de rit voor deze demonstratie. Houdt er wel rekening mee dat bij zo’n diagnose naar voren kan komen dat de bak gereviseerd zou moeten worden en dat direct de hele club hiervan op de hoogte is. Het is maar dat je het weet.

Leon, de broer van Cor de Jong, is de hele dag aanwezig om kleine deukjes te verwijderen zonder te spuiten. Hij doet dit o.a. voor diverse Mercedes-Benz dealers, waar helaas ook een nieuwe auto wel eens een parkeerschade oploopt. De prijs is scherp, maar hangt erg af van de locatie van de deuk. Geef dit ook op in het vakje opmerkingen bij je aanmelding.

Er zullen deze dag ook enkele poetsmiddelen van o.a. het merk Poorboy’s world te koop zijn.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor onze leden is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10,- dus komt u met zijn tweeën dan graag 10,- van te voren overmaken bij de aanmelding. Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of uw SL(C ) in aanmerking zou moeten komen voor de diagnose van de automaatbak of dat u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten.

Tot 8 juli !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit door Nationaal park 'de weerribben-wieden' op 23 juli

Hallo R107 leden,

Dit wordt de 4e keer dat ik een tourrit mag uit zetten in Noord Nederland en dit keer Overijssel aan de beurt. Het gekozen vertrekpunt is dit keer in het centrum van Giethoorn met een terras aan de dorpsgracht. Parkeren is mogelijk direct bij deze mooie locatie. U wordt hier verwacht vanaf 10 uur.

De tourrit gaat door het Nationaal park 'de weerribben-wieden'. Deze tocht eindigt op het marktplein de Deelen in Emmeloord.

U kunt zich op de gebruikelijke wijze aanmelden via de site. Let op: in de ALV is besloten dat er een eigen bijdrage van € 7,50 per deelnemende persoon geldt, dus niet per auto. Geef daarom bij de (eerste) optie het aantal personen op dat deelneemt aan dit evenement. Komt u bijvoorbeeld met uw partner, dan is uw eigen bijdrage € 15.

Het is van belang dat u zo vroeg mogelijk inschrijft voor deze tour rit; dat heeft te maken met het volgende:

Rondvaart
Om circa 11.00 -11.30 uur is er een mogelijkheid om in een grote punterboot een vaartocht door de Giethoornse grachten te maken. De kosten hiervoor zijn €7,50 p.p. en dienen ter plaatse te worden betaald. Wanneer u dit wilt, geef dan bij de (tweede) optie aan met hoeveel personen u mee wilt varen. We kunnen dan bij tijds doorgeven hoeveel mensen er mee zullen gaan.

De finish is op het marktplein in het centrum van Emmeloord. We hebben een aparte ruimte tot onze beschikking waar we vanaf circa 16.00 uur worden verwacht. Hier wordt een drankje en een borrel hapje geserveerd.

Diner
Tevens kunt u aansluitend deelnemen aan een culinair buffet met koude en warme gerechten Ook voor het diner geldt dat u zich vooraf dient aan te melden. De kosten hiervoor zijn € 25.00 p.p. en dienen ter plaatse te worden betaald. Wanneer u dit wilt, geef dan bij de (derde) optie aan met hoeveel personen u mee wilt eten.

Overnachting
Tevens kunt u overnachten in het hotel 't Voorhuys voor de prijs van € 79,50 inclusief ontbijt, er zijn 10 kamers in optie genomen. U kunt zelf de reservering maken bij de receptie onder vermelding van R107-club, contactpersoon in deze is Ellen de Boer.

Deze tourrit is met veel zorg plus de locaties uitgezet en maakt het geheel tot een onvergetelijke dag.

Met vriendelijke groeten
Geert Liewes

Nieuwe bestuursleden stellen zich voor

Op de ledenvergadering zijn nieuwe bestuursleden gekozen. Saskia kennen we natuurlijk al langer. Jelle en Erik stellen zich voor.

Jelle Wietsma

Ik wil mijzelf even voorstellen: mijn naam is Jelle Wietsma, ben 52 jaar jong. Getrouwd, 4 kinderen. We hebben samen een melkveehouderijbedrijf in Ouwsterhaule (Fryslân). Ik ben direct lid geworden van onze club na aanschaf van de 500 SL in het begin van 2008. Waarom een 107? Dat is de vraag die ik mezelf wel eens stel. Mijn vader heeft Volvo gereden. Hij is begonnen met een zogenaamde” kattenrug”, later een Amazone en nog een paar modellen. Zijn laatste Volvo was een twee liter Daf/Volvo. Het waren allemaal benzine auto's. Gezien zijn vele kilometers per jaar, koos hij vervolgens voor een diesel. Toen kwam de eerste Mercedes, een licht- groene 240D 3.0 met van die staande koplampen. Daarna een hele mooie 300 D W123. Zijn laatste was een W 124 200 D. In al deze sterren heb ik ook mogen rijden. En zo is ook de band met Mercedes gekomen, sobere auto's met een degelijke kwaliteit.

In mijn jongere jaren keek ik zaterdagavond voor het stappen gaan vaak naar de tv serie Dallas. Met Bobby en JR Ewing. Indertijd was JR mijn held. Hij reed altijd in een Mercedes S klasse. Dat vond en vind ik nog steeds een prachtige auto. Maar toen ik later thuis liet doorschemeren, dat ik eigenlijk ook wel zo'n prachtige bak wilde aanschaffen, kreeg ik commentaar: grote bak, patser-auto, directie- auto, e.d. Wat moet jij daarmee! Toen zei mijn vrouw: “ Dan vind ik een cabrio mooier.” Dat betekende dus groen licht; de uitkomst is bekend. Ik moet wel toegeven, dat ik inmiddels ook al een w 126 300 SDL aangeschaft heb.

Op de vorige ALV is door de voorzitter gevraagd aan de leden, of er misschien ook mensen waren, die het bestuur wilden helpen en ondersteunen. Zij mochten dan in het lopende seizoen meedraaien in het bestuur. Ik heb mij daar voor aangemeld. Ik heb dat als leuk en interessant ervaren. Dit voorjaar kwam vanuit het bestuur het voorstel om mij als voorzitter te kandideren.

Wij hebben met elkaar een bijzondere passie: de R/C 107. Via onze club komen we met elkaar in contact, rijden toertochten door de mooiste plekjes van Nederland. Discussiëren over de prachtige auto's of over de gebreken en problemen ervan. Het is altijd een gezellig samenzijn met elkaar. Wij moeten ook vooral trots en blij zijn met al die vrijwilligers, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Ik noem bijvoorbeeld sleutelen, sleuteldagen organiseren, de website, facebook, ritten uitzetten en organiseren. Met elkaar kunnen we veel. We zijn allemaal vrijwilligers die de club een warm hart toe dragen. Echter het is maar een autoclub, die we misschien wel als belangrijke hobby zien. Ik wil mij dan daar ook graag voor inzetten om samen met de overige bestuurleden, leiding en richting aan deze prachtige club te geven.

Met vriendelijke groet,
Jelle Wietsma.

Erik Voorn

Ik ben medio februari door onze voorzitter a.i., Martin Vroegh, gevraagd, of ik mij kandidaat wilde stellen als penningmeester in het bestuur. Een maand later heb ik als toehoorder deelgenomen aan de bestuursvergadering. Tijdens deze plezierige vergadering heb ik besloten gehoor te geven aan de oproep van het huidige bestuur. Ik wil mij daarom bij deze graag voorstellen aan de leden van deze prachtige vereniging. Mijn naam is Erik Voorn en ben 47 jaar oud. Ik ben woonachtig in Hoorn.

Sinds Dallas ben ik al verliefd op de SL107. Ik dacht echter, dat dit altijd een droom voor mij zou blijven. In 2010 heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en ben op zoek gegaan naar een in goede staat verkerende SL107. Na diverse auto’s bekeken te hebben , kwam ik mijn huidige mooie en betaalbare zilvergroene SL tegen. In eerste instantie ben ik lid geworden van deze club om gebruik te kunnen maken van de vele voordelen, die je krijgt als je clublid bent.. Bij de eerstvolgende gelegenheid meegereden met een tourrit door Nijmegen. Na deze rit heb ik bijna geen tourrit van de club meer overgeslagen. Ik vind het prachtig om verschillende streken in Nederland te ontdekken. Je komt op plekken, waar je met de moderne auto niet zo snel zal rijden. Op technische dagen kan ik met behulp van andere leden sleutelen aan de SL, want mijn technische kennis is niet goed. Met andere woorden: deze club doet heel veel voor haar leden.

Ik ben van mening, dat, wanneer je lid wordt van een club, iedereen zijn steentje moet zien bij te dragen om de lusten maar ook de lasten met elkaar te delen. Daar ik werkzaam ben in de financiële wereld, kan ik de club het beste dienen als penningmeester. Mijn achtergrond is Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) en ik heb verschillende certificaten van SPD Bedrijfsadministratie. Volgens mij heb ik genoeg kennis in huis om de financiële boekhouding van de vereniging in goede banen te leiden.

Ik wil mij dan ook graag met de andere bestuursleden inzetten voor deze prachtige club en hoop dan ook op jullie steun.

Met vriendelijke groet,
Erik Voorn

SLeutel/Technische dag Rotterdam 24 juni

Op zaterdag 24 juni kunnen we weer veel leren over onze auto’s en over de motoren in het bijzonder in Rotterdam. Joop Jacobs heeft zelf een SL en een SLC en is ook lid van onze club. Het is alweer 5 jaar geleden dat we bij Joop in zijn bedrijf een technische/sleuteldag hebben gehouden en dat was een groot succes met diverse vermogenstesten, remmen- en schokbrekertesten en de uitleg van Joop wat er allemaal mis kan gaan met een motor. We kunnen deze dag ook SLeutelen, maar we willen juist weer eens wat anders laten zien en het is dus voornamelijk een technische informatiedag met ook dit jaar weer een vermogenstest, remmentest en een schokbrekertest. Deze dag staat in het teken van informatie vergaren over o.a. de motor. Er zijn legio voorbeelden van zuigers die om diverse redenen kapot zijn gegaan, waarvan sommige oorzaken uit hele onverwachte hoek komen.

Deze dag wordt er een vermogentest (op eigen risico) gedaan bij enkele auto’s. Deze vermogenstesten vinden de hele dag plaats i.o.m. Joop en zijn medewerkers Dennis en Richard. Hierbij zal uitleg gegeven worden over de test zelf, maar ook wat de redenen van vermogensverlies kunnen zijn. Vaak gebeurt dit bij chiptuning om duidelijk het verschil te meten van voor en na de tuning, maar ook voor motorproblemen wordt deze test veelvuldig ingezet. Wilt u in aanmerking komen voor een vermogenstest, dan kunt u dit kenbaar maken bij ‘opmerkingen’ bij uw aanmelding voor deze dag. Op de dag zelf zullen we bekijken hoeveel testen er gedaan kunnen worden.

Deze dag kunt u uw wagen onderwerpen aan een remmentest en een schokbrekertest. Dit zal de gehele dag aan de lopende band plaatsvinden en er is plaats voor ongeveer 15 auto’s. Wederom vragen wij u indien u geïnteresseerd bent in een remmen/schokbrekertest om dit bij uw aanmelding bij ‘opmerkingen’ aan te geven. De volgorde van aanmelden is de leidraad die we hanteren om het maximum van 15 deelnemers voor deze test op deze dag vast te leggen. Er is ook de mogelijkheid om de kwaliteit van uw remvloeistof te meten. Het kan door de drukte van de dag niet direct vervangen worden, wanneer dit nodig mocht zijn, maar hier kunt u op een later tijdstip eventueel voor terug komen.

Er lopen meerdere medewerkers van het bedrijf rond, dus u kunt op meerdere plekken met ze meekijken, luisteren en eventueel vragen stellen. Er kan natuurlijk altijd zelf geSLeuteld worden, maar neem wel voor de zekerheid uw eigen gereedschap mee. Als u alleen voor de gezelligheid wilt komen of voor een kop koffie, bent u uiteraard ook van harte welkom. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur en voor de lunch wordt gezorgd. Geef u via onze website op voor deze technische dag en laat aub weten als u geen gebruik wilt maken van de lunch, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Het wordt een leuke, informatieve en vooral gezellige dag.

Tot zaterdag 24 juni in Rotterdam !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Rondleiding "Behind the scenes" bij Mercedes-Benz

Het Mercedes-Benz Classsic Club Management organiseert voor clubleden een rondleiding "Behind the scenes – Guided Tours for Clubs". Informatie hierover is alleen in het engels beschikbaar.
Volg deze link voor meer informatie.
Volg deze link voor het aanmeldformulier.

MB Familiedag Burgum zaterdag 20 mei 2017

Aangezien de MB familiedag vorig jaar heel goed is ontvangen, organiseren we samen met Autoschat www.autoschat.nl op 20 mei 2017 voor de tweede keer een leuke, gezellige en informatieve bijeenkomst van liefhebbers van oldtimers/youngtimers met een ster in het hoge noorden. Van 10.30 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het grote terrein van Autoschat in Burgum Friesland, waar van alles te zien en te doen zal zijn.

Deze MB familiedag is voor elke liefhebber van de auto met een ster. Alle MB-clubs en zijn uitgenodigd en we hopen dat het weer een beetje mee zal werken om er een onvergetelijke dag van te maken.

Er is veel te doen deze dag zoals:

 • Live muziek van 12.00-16.00 uur van de band Roots’66 www.rootssixtiesix.nl met muziek uit de jaren 1950/60/70
 • Taxatie van uw oldtimer voor een scherpe prijs van 85,- Geef u op via uw eigen club, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Sonax poetsdemonstratie. www.sonax.nl Er worden de hele dag poetsdemonstraties gehouden dus voor tips voor een perfect glanzende auto moet u even bij ze langsgaan. Uiteraard kunt u hier ook uw poetsmiddelen aanschaffen.
 • Autohoezenkoning. www.autohoezenkoning.nl Of het nu gaat om een autohoes voor de hele auto of alleen voor het afdekken van de cabriokap, hier slaagt u altijd.
 • Catering voor een heerlijk hapje en een drankje.
 • Uitdeuken zonder spuiten. www.dukendokter.nl Voor een speciale prijs kunt u een klein deukje (tot de grootte van een 2 euro muntstuk) door een specialist laten verwijderen.
 • Onderdelenbeurs van Wiebren uit Snits voor /8 en bijvoorbeeld heckflosse.
 • Beiboer parts www.beiboermbparts.nl voor nieuwe en gebruikte onderdelen van Mercedes en sinds kort ook nieuwe onderdelen van VW, Audi , Seat en Skoda.
 • Bedrijf Autotapijt (www.autotapijt.nl ) met o.a. kleurstalen van interieurbekleding, chromen kentekenplaathouders en windschermen.
 • Aircospecialist www.aircobolt.nl voor het controleren en opnieuw afvullen van de airco met het gas R437a.
 • Nico Ockhuisen neemt enkele auto’s uit zijn indrukwekkende verzameling mee, waaronder een Mercedes 300SL gullwing t.w.v. 1,2 miljoen.
 • TSL www.lare.nl Laat je door Remco Lablans overtuigen over de voordelen van TSL olie d.m.v. een demo met de Timken testmachine. Het is een zeer interessante toevoeging voor aan je motorolie met hele goeie eigenschappen.
 • Springkussen voor de kinderen.
 • Meerdere MB clubs zijn aanwezig, waaronder de MB107-club, MBCN, de S-klasseclub, maar ook diverse leden van de strich-8 club, Heckflosseclub , MB123 club, klassiekerforum en anderen.

Hou deze datum vrij in uw agenda en kom met of zonder uw old/youngtimer naar deze familiedag in Friesland. De MB familiedag is ook aangemeld bij de belastingdienst voor de evenementenregeling. Is je Mercedes geschorst en wil je toch met je oude Benz komen ? Meld je dan aan via secretariaat@mbrc107club.nl o.v.v. naam, kenteken en type Mercedes-Benz.

U kunt zich opgeven via onze website en eventueel bij opmerkingen plaatsen of u een deukje willen laten wegwerken of een taxatie willen laten uitvoeren. Deelname aan deze dag is gratis.

Tot zaterdag 20 mei in Burgum !

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur & Grietje Hartog

Adres Autoschat
Florynwei 5
9251 MP Burgum

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Beste 107–clubgenoten,

Met genoegen nodigt het bestuur u van harte uit voor onze ledenvergadering. Deze wordt op zondag 28 mei gehouden wordt in de omgeving van het mooie Zeist. Het is een prima vergaderlocatie en er is een meer dan uitstekende parkeergelegenheid. Na uw aanmelding bij de inschrijftafel, staat de koffie vanaf 10.00 uur klaar. De ALV begint om 11.00 uur. Evenals voorgaande jaren bieden we u na de ALV weer een uitstekende lunch aan.
Vanaf 13.30 uur start de toerrit. Deze mooie rit, die ons gewaardeerd lid Louis van Vliet enkele jaren geleden heeft uitgezet, is door onze rittencoördinator, Hans van Dongen, enigszins ingekort. Dit was noodzakelijk omdat we deze keer pas na de middag gaan rijden en de rit anders te lang zou duren. We besluiten de rit weer op de startlocatie met een toast op een hopelijk geslaagd verenigingsjaar.

Wilt u blijven slapen en/of deelnemen aan een 3 gangen diner?
Het 3 gangendiner kost 32,50 per persoon. Wilt u ook overnachten? Dan kunt u een overnachting inclusief ontbijt reserveren voor €74,50 per kamer per nacht.
Opgave hiervoor dient u zelf met de betreffende locatie te regelen. Vermeldt u in dit geval in de aanmelding op de website op het eerste scherm bij ‘Geef hier eventueel uw opmerking’ dat u de gegevens van de locatie wilt ontvangen ivm reservering diner en/of overnachting.

Om logistieke redenen vragen we u vriendelijk om u tijdig aan te melden, uiterlijk woensdag 18 mei. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot aanmelding gesloten. U kunt zich alleen aanmelden via onze website. Geeft u hierbij duidelijk aan met hoeveel personen u komt.
Als u, eigenlijk vanzelfsprekend, ook met de rit meedoet, vragen we een kleine bijdrage van €10,- per auto. NB: de vaste kosten zijn op nul euro gezet omdat de rit optioneel is. Indien u met de rit meedoet, geef dan bij “Aantal auto’s voor de rit” het getal 1 in zodat u via iDEAL de bijdragen van €10,- kunt betalen.

Ook leden met een geschorste 107 kunnen meedoen door opgave via de website.Daarnaast moet er een email gestuurd worden naar secretariaat@mbrc107club.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats en kenteken van uw geschorste 107.

U ontvangt na uw aanmelding een paar dagen voor aanvang van de ALV de agenda met gedetailleerde informatie en de relevante jaarstukken. We rekenen op uw aller aanwezigheid. Hoewel er (natuurlijk op voorwaarde goedkeuring ALV) gelukkig waardige opvolgers gevonden zijn voor de functie van voorzitter en penningmeester, is het bestuur nog steeds naarstig op zoek naar een bestuurslid evenementen. Als niemand zich aanmeldt, zal dit wellicht consequenties kunnen hebben voor de invulling van de agenda voor de komende jaren. En dat zou toch heel erg jammer zijn! Kom op, neemt contact op met één van ons.
Tot ziens op onze ALV.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Mercedes-Benz R/C 107 club Nederland,
Martin Vroegh, voorzitter a.i.

SLeuteldag / Aircodag / taxatiedag op 8 april in Zuid-Beijerland

Het is weer zover over drie weken wordt het seizoen 2017 traditioneel afgetrapt met de SLeuteldag bij Hans in Zuid-Beijerland. Iedereen kan hier zijn auto weer tiptop in orde maken voor bijvoorbeeld de Classic Stars toer op 23 april in Aalsmeer of de Kingsday Classics toer op Koningsdag in de Krimpenerwaard. Dit zijn externe evenementen en ons eerste eigen evenement is de MB familiedag in Burgum op 20 mei. Het is echt de moeite waard om deze grote afstand af te leggen, want er zal van alles te doen zijn deze dag. Meer info vind je via deze link. We hebben weer een mooie gevulde agenda voor 2017 dus check de data op onze website om ze alvast te blokken in je agenda.
Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “.
Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info vindt je in dit document. Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 8 april

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertenties: 

Kuiper Verzekeringen
meer infoKoninklijke
Nederlandsche
Automobiel Club
meer info