Home

NieuwSLetter

 

Elektronische onderdelen catalogus EPC vervangen

Leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zijn bekend met de elektronische onderdelencatalogus (EPC in het kort), die gratis toegankelijk is via de Mercedes-Benz ClubLounge.

Daimler AG heeft besloten om de EPC te vervangen door het geheel nieuwe XENTRY-portal voor professionele gebruikers (dealers, enz.) om een up-to-date aanbod te garanderen voor verschillende gebruikersgroepen over de hele wereld. Voor individuele gebruikers zoals de leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zal in 2019, ter vervanging van de EPC, de SAI-portal gelanceerd worden, inclusief de ISP-onderdeleninformatie.

Na de succesvolle lancering van de XENTRY Portal eerder dit jaar kan de technische ondersteuning voor het ondertussen verouderde EPC-systeem niet langer worden gehandhaafd en daarom zal de elektronische onderdelencatalogus vanaf 14 december 2018 niet langer beschikbaar zijn.

Er wordt aan gewerkt om ervoor te zorgen dat leden van de MBAC aangesloten clubs ook in de toekomst toegang hebben tot het nieuwe SAI-portal voor particulieren. Omdat dit nieuwe systeem onderworpen is aan de nieuwste wettelijke voorschriften met betrekking tot gegevensbescherming en beveiligingsvereisten, is het niet mogelijk om het SAI-portal te gebruiken zonder persoonlijke SAI-portaalregistratie en gebruikers-gegevens.

Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan de implementatie van een gepersonaliseerde SAI-portaalregistratie voor clubleden van de bij de MBAC aangesloten clubs via de Mercedes-Benz ClubLounge. Het doel is om tegen het einde van januari 2019 online te gaan met een bijbehorend SAI-portal registratietool in de ClubLounge. Alle clubleden die de SAI-portal in de toekomst willen gebruiken, kunnen zich dan aanmelden als gebruikers via de bovengenoemde registratietool. Gepersonaliseerde SAI-portaltoegang wordt vanaf begin februari ingeschakeld.

Het beschreven proces zal ervoor zorgen dat aan alle systeem-eisen voor het SAI-portaal wordt voldaan en is op dit moment de enige manier om de vereiste diensten aan clubleden aan te bieden.

Als zodanig hebt u geen toegang tot de nieuwe SAI-portal en de ISP-onderdeleninformatie wanneer de EPC buiten gebruik wordt gesteld tot nadat u de SAI-portalregistratieprocedure hebt voltooid.

Na uw SAI-portaalregistratie is de ISP-onderdeleninformatie 24 uur per dag beschikbaar voor u met gepersonaliseerde toegang en kunt u uw reparatie- en restauratiewerkzaamheden voor het klassieke seizoen 2019 voortzetten.

U ben altijd van harte uitgenodigd om contact op te nemen met uw vertrouwde Mercedes-Benz filialen en dealers in geval van problemen met reserveonderdelen. Houdt u deze pagina in de gaten voor informatie over de vervolgstappen zoals wanneer de SAI-Portal-registratie in de ClubLounge eind januari online zal gaan.

Tot die tijd hopen we dat de dagen voorafgaand aan Kerstmis niet te stressvol zullen zijn, dat u geniet van het vakantieseizoen en het nieuwe jaar met een gelukkige, gezonde en frisse start zal beginnen!

Het Mercedes-Benz Classic Club Management

Vrijwilligers gevraagd voor de nieuwjaarsreceptie

Zoals elk jaar zijn wij weer druk bezig met de organisatie van de nieuwjaarsreceptie, deze zal worden gehouden op zaterdag 19 januari 2019.

De MBAC kan het deze keer weer voor ons regelen, maar er zal een kleine wijziging nodig zijn ten opzichte van vorig jaar. Toen was de catering geregeld door Mercedes-Benz Cars Nederland, maar de kosten werden hierdoor zo hoog, dat dit niet voor herhaling vatbaar is.

Om toch van de mooie locatie gebruik te kunnen maken, hebben we een compromis gevonden. We zijn blij dat Mercedes-Benz Cars Nederland deze nieuwjaarsreceptie wil faciliteren door het atrium van haar hoofdkantoor in Utrecht aan ons ter beschikking te stellen en de daarbij behorende kosten voor haar rekening te nemen. Echter de kosten voor de catering zijn voor rekening van de clubs. De receptie wordt dus georganiseerd door de MBAC, in samenwerking met de Clubs voor haar leden.

Voor de uitgifte van de drankjes en het ophalen van lege glazen en het opruimen na afloop hebben wij van iedere club minimaal twee vrijwilligers nodig voor ondersteuning bij deze werkzaamheden.

Wij willen dus vragen of je bereid bent om een (half) uurtje te helpen, zodat we de nieuwjaarsreceptie kunnen laten doorgaan op deze mooie locatie. Wanneer er niet voldoende vrijwilligers zijn, zal het niet mogelijk zijn om de receptie in Utrecht te laten plaats vinden.

Vind je het geen probleem om te helpen ? (hoe meer vrijwilligers, hoe korter de tijd is die je nodig bent om te helpen) Stuur dan zsm, maar vóór 15 december een email naar secretariaat@mbrc107club.nl

Daarnaast kwam ook nog de vraag van de MBAC of iemand zijn/haar SL(C) zou willen plaatsen in het atrium waar de receptie wordt gehouden. Wanneer je dit wilt, kun je ook mailen naar secretariaat.

Wij hopen dat er voldoende enthousiaste leden mee willen helpen.

Namens het bestuur,

Saskia Breur, secretariaat

VOL GEBOEKT !!! Technische dag Jaap Havik 17 november 2018

Beste leden,

Ter afsluiting van ons 20-jarig jubileumjaar gaan we op zaterdag 17 november naar de Mercedes-Benzspecialist in Purmerend Jaap Havik. Dit familiebedrijf heeft een voorliefde voor Mercedes-Benz en zij doen er alles aan om de oldtimer en klassieker rijdend te houden. Dit doen zij door gehele of deelrestauratie, laswerk, hout opnieuw fineren , interieur vernieuwen, onderhoud en APK, schadeherstel en verkoop van onderdelen. Kortom alles om de Mercedes-Benz Oldtimer en Klassieker rijdend te houden.

Er is plaats voor 25 personen dus om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te komen, vraag ik iedereen vriendelijk om deze dag geen introducees mee te nemen. We krijgen een rondleiding in hun bedrijf en uitleg over al hun mogelijkheden. Er zal o.a. aandacht zijn voor tips om de auto voor de winter goed weg te zetten. Heeft u nog een onderwerp wat u graag behandeld wilt zien dan kunt u dat melden in het vakje opmerkingen bij uw aanmelding.

Ontvangst is om 10.00 uur en na een kopje koffie en koek zal de rondleiding om 10.30 uur beginnen. Lunch is inbegrepen en de dag eindigt rond 15.00 uur.

De inschrijving is (sluit op woensdag 14 november of bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers. Inschrijven op de gebruikelijke wijze via de site.
AANVULLING 5-11: DE AANMELDING IS VOL GEBOEKT EN STAAT NU ALLEEN NOG OPEN VOOR DE RESERVE LIJST. INSCHRIJVINGEN NA 5 november 20.45 uur WORDEN IN VOLGORDE VAN INSCHRIJVING OP DE RESERVE LIJST GEPLAATS.

Tot zaterdag 17 november.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Privacyverklaring

Geacht lid,

In het kader van de AVG-wetgeving heeft de club een privacyverklaring opgesteld. Deze privacyverklaring kunt u vinden onder het menu "Club" / "Lid worden". Hier is een link opgenomen naar het document. Dit is een PDF-document: indien u het document niet kunt openen, neem dan contact op met het secretariaat (secretariaat@mbrc107club.nl) of de webmaster (webmaster@mbrc107club.nl).

Voor de voortzetting van uw lidmaatschap voor 2019 dient u akkoord te gaan met deze privacyverklaring. Binnenkort ontvangt u een mail voor de betaling van de contributie 2019. Als u de contributie betaling start vanuit deze mail, dan krijgt u op een scherm de tekst: "Ik ga akkoord met de voorwaarden en de privacyverklaring". U gaat akkoord door de checkbox aan te klikken en daarmee een vinkje te zetten bij deze regel.

Heeft u vragen of opmerkingen over de privacyverklaring, neem dan op met het secretariaat (secretariaat@mbrc107club.nl).

Het Bestuur.

Vooraankondiging contributie 2019

Binnenkort zult u een email ontvangen met het verzoek om de contributie voor 2019 te voldoen.

Om het voor u en ons gemakkelijk te maken, zal er in die email een link geplaatst worden naar Ideal, zodat u heel eenvoudig uw betaling kunt doen. Wanneer u gebruik maakt van deze link, wordt uw betaling automatisch verwerkt in de ledenadministratie, dit scheelt het secretariaat enorm veel werk. Daarom het vriendelijke verzoek om gebruik te maken van de link. Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend(in) de betaling voor u te doen.

Door de link in de email kan het gebeuren dat de email die wij binnenkort aan u zullen verzenden in uw spam (of ongewenste berichten) terecht komt.

Houdt u daarom volgende week uw mailbox (en spam) goed in de gaten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Sleuteldag in Zuid-Beijerland 20 oktober geannuleerd

Beste leden,

Helaas kan de SLeuteldag in Zuid-Beijerland niet doorgaan i.v.m. gezondheidsklachten van Hans. Wij wensen hem veel sterkte bij zijn herstel en hopen dat hij ons in 2019 weer kan ontvangen. Er komt geen andere locatie voor in de plaats, zoals vorige keer wel het geval was.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

'Van Slot naar Klooster' slotrit 2018

Het is ons een genoegen u te mogen uitnodigen voor de 'Van Slot naar Klooster' slotrit 2018. Wij hebben een route uitgezet die van Slot Loevestein over dijken en langs diverse forten naar een voormalig klooster in Nieuwegein voert.

Het dag ziet er als volgt uit:

Ontvangst Loevestein.
Wij verzamelen vanaf 10:30 op de binnenplaats van Slot Loevestein waar we toestemming hebben om de auto's vlak voor het cafe te parkeren. Dit zou vele mooie plaatjes moeten opleveren! Alvorens te vertrekken voor de rit is een rondleiding van Slot Loevestein een optie. U kunt het ter plekke regelen (op eigen kosten).

Rond de middag is er inloop bij autobedrijf 'Kees de Leeuw' waar u koffie en cake aangeboden krijgen en waar enige interessante auto's te bewonderen zijn.

De lunch is op eigen gelegenheid. Tips voor de lunch: 'Werk aan het Spoel' en de binnenstad van Culemborg

Na de lunch gaan we met de Pont bij Culemborg.

In de middag is een bezoek aan de Museumwerf gepland. Op deze historische werf, die nu nog in gebruik is door vrijwilligers om oude schepen te restaureren, wordt uitleg gegeven door gidsen over de oude schepen en over de waterwegen die rond het oude dorp Vreeswijk (nu Nieuwegein) zijn ontstaan.

Vanaf 17.00 uur wordt u verwacht op de eindlocatie, een voormalige klooster, waar u met uw muntjes een drankje kunt bestellen.

Vanaf 18.00 uur staat er een buffet met warme en koude gerechten klaar. Als u wilt blijven eten, dient u dit bij uw aanmelding aan te geven! Voor het buffet wordt € 20,- per persoon berekend.

Wij sturen u een paar dagen voor de rit een document toe met een beknopte uitleg van een aantal van de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens het rijden de omgeving goed in u opnemen zonder te veel te hoeven lezen tijdens de rit. In diezelfde email ontvangt u ook de navigatiebestanden en de deelnemersbrief, waarin alle details staan vermeld, zoals de startlocatie en de tijd waarop u verwacht wordt

Wij hopen op zonnig weer en dat de rit in de smaak valt. Wij wensen u alvast veel plezier toe voor 7 oktober!

Vriendelijke groeten,
Hidde van der Kluit en Maarten Zaanen

Sleutel/Taxatiedag zaterdag 22 september

Zaterdag 22 september kunnen we centraal in Nederland weer op een prachtige locatie SLeutelen. Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen ondersteunen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiele Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement hieronder. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

TAXATIE
Deze dag is dit jaar ook de laatste mogelijkheid om uw SL te laten taxeren voor een speciale clubprijs van 100,- door Jeroen Helms van www.helmsklassiekertaxaties.nl. (normale prijs 200,-) Jeroen Helms heeft meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied en is lid van de Stichting VRT en levert voor dit bedrag een Fehac goedgekeurd taxatierapport. Onze gastheer van vandaag heeft al jaren zeer goede ervaringen met Jeroen Helms. Een taxatie duurt ongeveer een half uur. Iedereen is welkom van 10.00-15.00 uur en de lunch wordt verzorgd.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren.

Tot zaterdag 22 september.
Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Bijlage: SPELREGELS Sleuteldag MB107Club 22 september 2018

Maximaal aantal deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers ligt op ongeveer 20. Bij meer deelnemers dan graag in overleg met ons. Wij willen wel de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen.

Sleutelwerkzaamheden tijdens sleuteldag
Er kunnen deze dag kleine reparaties gedaan worden. Denk hierbij aan inspecties van de onderzijde, wat bijwerken, remmen controleren / vervangen, afstellen van de motor, compressie testen e.d. Grotere reparaties van langer dan een uur zijn niet de bedoeling. Het idee is dat iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van onze bruggen. Als er leden zijn die andere en/of grotere problemen deze dag willen behandelen, dan graag dit van te voren aangeven. Het bestuur zal dan in overleg met het team van Cor Millenaar B.V. bekijken of deze specifieke klus deze dag gedaan kan worden en door wie. Hiervoor geldt dan een gereduceerd uurtarief (afhankelijk van de klus en monteur die hierop gezet wordt).

Gereedschap leden
Gereedschap dienen leden zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Onze monteurs hebben ieder hun eigen gereedschapskist en zijn hier heel zuinig op. Vandaar dat we dit zoveel mogelijk willen beperken.

Rol monteurs
Onze monteurs hebben deze dag een adviserende rol en geen uitvoerende rol. Leden die bijvoorbeeld hun olie willen verversen of remblokken willen vervangen kunnen dat in onze werkplaats zelf doen. Uiteraard kunnen onze monteurs ze daarin adviseren en/of bijstaan.

Spelregels brugbezetting
Denk aan een half uur tot een uur mede afhankelijk van de opkomst. Uitzondering leden die een grotere klus hebben en deze van te voren hebben aangemeld. Waarschijnlijk zal er dan ook een exacter tijdstip met deze leden worden afgesproken.

Programma.
09.30 uur: Personeel aanwezig van Cor Millenaar en bij voorkeur ook bestuur van de MB107 club.
10.00 uur: Opening sleuteldag. Ontvangst leden en welkomstwoord door iemand van het bestuur.
10.30 uur: Start met sleutelen.
12.00 tot 13.00 uur lunch
14.30 uur: Afronden laatste klus.
15.00 uur: Einde sleuteldag.

"It giet oan!"

De barre tocht er tochten gaat door!

De R107 club heeft de Elfstedentocht uitgezet en we hebben er twee routes – twee dagen – van gemaakt.
Zaterdag 8 september gaan we de ’noordlus’ rijden. Deze is 150 KM maar laat u daardoor niet afschrikken want Friesland is in het Noorden dun bevolkt. U rijdt met gemak met 40 KM per uur door het Friese Landschap en in minder dan 4 uur heeft u deze route gereden.
Op zondag rijden we de ‘zuidlus’ en de afstand voor deze route is 100 KM en gaat door de mooie steden/dorpen langs het IJsselmeer. Er is de mogelijkheid voor opgave om deze Elfstedentocht in 1 of 2 dagen te rijden. Ons advies is om de complete ‘tocht der tochten’ te rijden want dan beleeft u het echte Elfsteden gevoel en is er genoeg tijd om te genieten op een terras of iets te gaan bezichtigen. De start en finish is bij Hotel vd Valk in Sneek. Voor degene die willen overnachten moeten zelf een hotel of B&B boeken.
Voor degene die aan deze tocht willen deelnemen kunnen zich uitsluitend via de website aanmelden. Dit kan t/m 3 september. Bij aanmelding moet u aangeven op welke dagen u mee wilt toeren.

Vrijstelling geschorste auto’s.
Wanneer men in het bezit is van een geschorste auto en toch graag aan dit weekend mee wilt doen dan vult u dit in bij de aanmelding onder opmerking. Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst dus uw geschorste R107 mag het weekend van 8 en 9 september gewoon de weg op.

De uitzetters van deze ‘Elfstedentocht’ hebben er veel tijd en energie ingestoken en hopen op een grote opkomst.

Oant Sjen,
Jelle en Geert

Elfstedentocht weekend 8 en 9 september 2018

"It sil heve" of "It giet oan!" Dat zijn de bekende uitspraken van de laatste echte Elfstedentochten die zijn verreden op de schaats. De laatste was van 1997 gewonnen door Henk Angenent.

Wij gaan met onze cabrio's deze monstertocht van wel 250 kilometer met haar nodige ontberingen proberen te rijden. Dat gaan we dan wel in twee dagen doen, zaterdag 8 en op zondag 9 september.

De lange tocht komt door alle 11 steden, we hebben getracht zo dicht mogelijk langs de route te rijden die geschaatst of gezwommen (Maarten van der Weijden wel voor een goed doel) wordt. Zo is dit jaar Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa waarbij er elk weekend wel iets toe doen of te zien zal zijn. Op de route mag de Oldehove niet ontbreken. Sneek heeft haar beroemde waterpoort. IJlst heeft de oude schaatsen en gereedschap fabriek Nooitgedacht. Door Sloten als typisch stadje naar Balk langs de Luts. Richting Stavoren waar we langs het vrouwtje van Stavoren rijden. Hinderlopen langs de zeedijk midden in het open landschap met o.a. het schaatsmuseum. Workum bekend ook door het Jopie Huisman Museum. Bolsward, rijden we langs het prachtige stadhuis. Harlingen, bekend om de zeehaven en Piet Paulesma. Franeker, komen langs het Eise Eisinga Planetarium. Als 11e stas Dokkum, langs het Bonifatius standbeeld. Bartlehiem het bekendste kruispunt van Friesland en langs het Elfsteden tegelbruggetje, kortom langs de route is veel te zien en te doen. Daarnaast rijden we langs een stukje geschiedenis van de Friese Vrijheidsstrijders onder andere langs het rode klif (leaver dea as sleaf) en door Kimswerd waar een standbeeld staat van Grutte Pier. Dit alle staat jullie te wachten, en nog veel meer.

Op de eerste dag is de tocht ongeveer 150 kilometer en op de tweede dag ongeveer 100 km. Voor de nacht van zaterdag op zondag is er geen hotelarrangement vanuit de club. De beste plaats om te overnachten is in (de buurt van) Sneek.
De inschrijving staat open tot en met 2 september. U kunt zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de site. U kunt deelnemen op beide dagen, of alleen op zaterdag of zondag. Voor beide dagen zijn de kosten per deelnemer per dag 7,50 euro. Neemt u dus beide dagen deel met twee personen, dan is het totale bedrag 30 euro.

Vrijstelling geschorste auto:
Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst. Dus uw geschorste R107 mag het weekend van 8 en 9 september gewoon de weg op. Wanneer u in het bezit bent van een geschorste auto en toch graag aan dit weekend mee wilt doen dan vult u dit in bij de aanmelding onder opmerking (1e pagina van de aanmelding).

Namens de organisatie
Geert Liewes en Jelle Wietsma

SLeutel/Clubdag 1 september

Zaterdag 1 september hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in het verre oosten van het land. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club, maar ook steeds vaker leden van onze club. Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto's, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren of de remvloeistof willen vervangen, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto's van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 1 september

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Toerrit in Het land van Maas en Waal

Beste Clubleden,

Hierbij nodigen wij je uit om je aan te melden voor de rit in Het land van Maas en Waal

Deze rit wordt op zondag 19 augustus gereden en is georganiseerd door Bert Dibbits. We beginnen in de buurt Wijchen en rijden een route van ruim 90 km. door dit prachtige stukje Nederland.

De kosten voor deze rit zijn € 7,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie/thee en een drankje aan het einde van de rit.

Je kunt je aanmelden voor deze rit tot en met zondag 12 augustus. Aanmelden kan alleen via de website Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden.

Wij hopen dat je er bij zult zijn.

Namens Bert Dibbits, Het bestuur

Toerrit door de Hoeksche Waard op 14 juli

Beste Clubleden,

Op 14 juli a.s. is het dan zo ver: de rit door de Hoeksche Waard.

Momenteel zijn wij druk bezig er voor jullie een mooie dag van te maken. De rit start in Oud-Beijerland bij een Mercedes vriendelijke locatie. De route voert jullie over mooie dijken en polderwegen en door lieflijke dorpjes. Deze keer is de rit een "totaal-pakket" inclusief lunch. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd in Numansdorp, op hoog niveau!

In de middag hebben we nog een fruitige stop en de route eindigt tussen prachtig groen in Oud-Beijerland.

Bij het eindpunt is er gelegenheid om met elkaar de dag af te sluiten met een heerlijke barbecue ( bij slecht weer een dinerbuffet ). De kosten hiervoor zijn &eur; 29,50 p.p. maar kan alleen doorgaan bij een minimum aantal van 12 personen. U betaalt deze kosten op de dag zelf.

Voor diegene die een nachtje willen blijven slapen in de Hoeksche Waard biedt de site van de VVV in Oud-Beijerland de nodige mogelijkheden. Van een klein hotel tot een B&B. Info VVV site: www.vvvhoekschewaard.nl

Wat kost u deze dag: De totaal prijs voor deze dag is slechts &eur; 15,00 per persoon. U ontvangt hiervoor:

* bij de start koffie en thee met iets lekkers
* tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet incl. drank
* in de loop van de middag een fruitstop
* aan het einde van de middag een drankje

U kunt zich aanmelden via de site. Geef bij de optie "Totaal aantal deelnemers (Eur 15 P.P.)" het totaal aantal personen op waarmee u deelneemt! Wanneer je wilt blijven eten, geef dan bij de optie "Aantal diner (betalen op locatie)" het aantal deelnemers aan het diner op. Aanmelden voor deze rit kan tot en met zondag 8 juli. Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden. Vergeet niet bij de opties aan te geven als u ook wilt blijven eten.

Wij rekenen op jullie komst!

Groetjes Jan en Gonnie Verheijke.

Technische dag; zaterdag 30 juni in Bergambacht

TECHNISCHE DAG ZATERDAG 30 JUNI IN BERGAMBACHT ; - Uitleg diagnose apparatuur voor automaatbak - Uitdeuken zonder spuiten door Leon de Jong (onder voorbehoud) - Uitleg punten APK-keuring op en onder de brug - Onderwerpen aangedragen door onze leden

Zaterdag 30 juni hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Naast de reguliere onderwerpen is er deze dag weer speciale aandacht voor de automaatbakken met medewerking van Henk Oudshoorn van ATR transmissie.

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op een van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Henk Oudshoorn van ATR transmissie zal deze dag ook weer aanwezig zijn voor o.a. uitleg over onze automatische transmissies. ATR transmissie is een van de grootste specialisten op het gebied van de automatische transmissie en zij doen aan revisie, diagnose en onderhoud van versnellingsbakken. Henk zal drukmeters plaatsen in een S-klasse van Cor om tijdens het rijden te laten zien hoe een diagnose gesteld kan worden met deze diagnose apparatuur. Vorige jaar lukte dit niet , omdat de S-klasse niet rijvaardig was, maar deze is nu in orde. Leden kunnen in de S-klasse meerijden om een diagnose van een automaatbak gedemonstreerd te krijgen door Henk Oudshoorn. Hij heeft ook enkele onderdelen van de bak bij zich om de werking ervan te verduidelijken.

Leon, de broer van Cor de Jong, is enkele uren aanwezig om kleine deukjes te verwijderen zonder te spuiten. Hij doet dit o.a. voor diverse Mercedes-Benz dealers, waar helaas ook een nieuwe auto wel eens een parkeerschade oploopt. De prijs is scherp, maar hangt erg af van de locatie van de deuk. Geef dit ook op in het vakje opmerkingen bij je aanmelding. (Ik heb nog geen bevestiging binnen dus ik hou hier een kleine slag om de arm)

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor onze leden is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10,- dus komt u met zijn tweeen dan graag 10,- euro bij de aanmelding overmaken via iDeal.

Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of uw SL(C ) in aanmerking zou moeten komen voor uitdeuken zonder spuiten of dat u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 30 juni !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Brabant rit 24 juni 2018

Beste 107 liefhebbers,

Het is ons een genoegen om je van harte uit te nodigen voor een mooie rit in Brabant (oost) op 24 juni 2018.
De rit start vanuit een bijzonder museum niet ver van Eindhoven.
Dit museum is zeker een bezoek waard en voordat we aan de rit beginnen is er een mogelijkheid om het museum te bezoeken. (meer info hierover in de deelnemersbrief die je, na aanmelding via de website, enkele dagen voor de rit zult ontvangen.)
Vergeet je eventuele museumkaart niet!
Voor clubleden zal er een speciale korting op de entree zijn (info op dag zelf). Wij zijn erg blij met de bereidwilligheid van dit museum om al vroeg te openen.

Wij verwachten je vanaf 10:00 voor koffie/vlaai in het museumrestaurant en zullen met de rit (lengte ong. 98km) aanvangen vanaf 11:00. (of wat later voor diegene die nog even het museum willen bezoeken). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Er is geen gezamenlijke lunch georganiseerd maar onderweg zijn er lunch mogelijkheden. Meer info hierover op de dag zelf.

Vanaf ongeveer 16:00 uur word je verwacht op het eindpunt in Leende:

Hotel/restaurant Jagershorst
Valkenswaardseweg 44
5595 XB Leende
Tel: 040-2061386

Er is een mogelijkheid om ter plaatse een diner te gebruiken, uiteraard op eigen kosten. Wanneer je wilt blijven dineren, geef dit dan bij je aanmelding aan bij 'opmerkingen'. Er is geen speciaal 107 menu; wel een maandmenu.
Ook is er een mogelijkheid om tegen een speciaal tarief te overnachten. Dit moet je dan zelf even telefonisch regelen met het hotel (met vermelding van "MB107club")

De inschrijving staat vanaf nu open.

Wij zien uit naar jullie aanmelding en natuurlijk de dag zelf! Tot ziens op 24 juni.

Namens de rittencommissie,
Ate & Chris

Site vernieuwd

De website heeft een nieuwe layout. Belangrijkste reden om deze aan te passen was om de site beter leesbaar te maken op met name tables en mobiele telefoons. De site is nu responsive, wat betekent dat de kolommen, foto's, menu, etc., zich aanpassen aan de breedte van het beeld. De tekst blijft hierdoor goed leesbaar.

Er zijn vele apparaten (beeldschermen, tables, mobieltjes), besturingssystemen (iOS, windows, android, enz.) en browsers (explorer, chrome, safari, enz.). Niet alle combinaties zijn getest met de nieuwe site. Het kan daarom voorkomen dat een pagina niet goed wordt weergegeven. In dat geval verzoek ik u een mail te sturen naar de webmaster met daarin vermelding van het probleem.

Ad van de Ven
webmaster@mbrc107club.nl

Locatie SLeutel-/Airco-/Taxatiedag 7 april gewijzigd

Door omstandigheden hebben we de locatie voor SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag op 7 april moeten wijzigen. Dit evenement vindt plaats bij MB dealer Ruttchen, Classic Partner en AMG Performance Center, te Breda.

Uitnodiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag op 26 en 27 mei met u vieren.

Een paar weken geleden hebben wij een oproep verstuurd aan alle leden om te inventariseren hoeveel leden interesse hebben om aan dit weekend deel te nemen en om eventueel te blijven slapen. Door de reacties op deze oproep hebben wij een scherp aanbod kunnen krijgen van de feestlocatie. De leden die op de oproep gereageerd hebben zijn dus niet aangemeld voor dit weekend, het was alleen een inventarisatie.

Waar gaan we vieren?
Bilderberg Hotel De Buunderkamp
Buunderkamp 8
6874 NC Wolfheze
https://www.bilderberg.nl/wolfheze/hotel-de-buunderkamp

Het programma
Zaterdag 26 mei
09.30 - 10.00 Ontvangst bij de inschrijftafel
10.00 - 11.00 Koffie met gebak
11.00 - 12.00 Bijeenkomst
12.00 - 13.30 Lunch
13.30 - 17.00 Korte rit of activiteit naar eigen wens (fietsen, wandelen, Kroller-Moller museum...)
17.00 - 19.00 Check-in en vrije tijd
19.00 - 24.00 Diner en feest met muziek
open eind Gezelligheid aan de hotelbar

Zondag 27 mei
09.00 - 11.00 Ontbijt
11.00 - 15.00 Rit
15.00 Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Voor de zaterdag vragen wij een eigen bijdrage van &euro 30,- per persoon.
Hiervoor krijgt u koffie met gebak, lunch, rit, diner en feest.
Op eigen kosten zijn de activiteit naar keuze, drank tijdens diner en feest, overnachting (incl. ontbijt)

Voor de zondag vragen wij een eigen bijdrage van € 7,50,- per persoon.

De kosten worden automatisch bij uw aanmelding via onze website verrekend en kunt u direct voldoen met iDeal, zoals dit bij elk evenement wordt gedaan.

Wilt u blijven overnachten?
Wij hebben een gereduceerd tarief voor de kamerprijzen kunnen bedingen,
namelijk € 89,- voor een tweepersoonskamer; dit is inclusief het ontbijt.
Maar let op: dit gereduceerde tarief is geldig tot en met 15 april!

Wanneer u gebruik wilt maken van een overnachting, dient u zelf contact op te nemen met het hotel en aan te geven dat u via de Mercedes-Benz Club reserveert: telefoon: +31 (0)26 482 11 66. Na 15 april gelden de reguliere kamerprijzen, zoals vermeld op de website van het hotel.

Komt u ook?
Indien u wilt deelnemen aan ons gezellige feestweekend, kunt u zich uitsluitend via de website aanmelden (tot en met 17 april) en aangeven op welke dag(en) u aanwezig wilt zijn.

Wij vragen dit ook aan alle leden die eerder al op onze oproep hadden gereageerd.

Vrijstelling geschorste autos
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, vult u dit dan in bij uw aanmelding onder de opmerkingen. Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst, dus uw geschorste 107 mag dat weekend gewoon de weg op!

De feestcommissie heeft erg veel werk zitten in de organisatie van dit weekend, dus we hopen dat er een grote opkomst zal zijn.

Dus graag tot ziens,

Het bestuur

Algemene Leden Vergadering met een rit

Beste 107–clubgenoten,

Met genoegen nodigt het bestuur u uit voor onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt op zondag 22 april gehouden op een mooie nieuwe vergaderlocatie met prima parkeergelegenheid in de omgeving van Reeuwijk.

Het programma voor die dag is als volgt:
10.00 uur ontvangst; de koffie staat klaar en kunt u zich aanmelden bij de inschrijftafel.
11.00 uur begint de ALV.
13.30 uur lunch; aansluitend aan de ALV staat er een prima verzorgde lunch voor u klaar. Deze wordt u aangeboden door het bestuur.
13:30 uur start van de toerrit; u kunt zelf bepalen wanneer en met wie u vertrekt.

Deze mooie rit is georganiseerd door Art en Margriet Koelewijn en voert u vanuit het plassengebied door de Krimpenerwaard om vervolgens te eindigen in het weidenlandschap van het Groene Hart. Daar beëindigen we de dag met een hapje en een drankje en toasten we op een gezellig jubileumjaar.

Het is mogelijk om te blijven dineren op de eindlocatie. Dit is op eigen kosten. Wanneer u dit wilt, geeft u dit dan bij de opmerking aan bij uw aanmelding, zodat we het restaurant kunnen laten weten hoeveel personen er blijven dineren.

Ook wanneer uw 107 is geschorst, kunt u deelnemen aan de ALV en de rit. Er is voor deze dag vrijstelling gegeven door de belastingdienst. U moet dan wel bij de opmerkingen in de aanmelding aangeven dat u van deze vrijstelling gebruik wilt maken.

Om logistieke redenen vragen we u vriendelijk om u tijdig aan te melden, uiterlijk dinsdag 17 april. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot aanmelding gesloten. U kunt zich alleen aanmelden via onze website www.mbrc107club.nl Geeft u hierbij duidelijk de volgende gegevens door:
- Met hoeveel personen komt u. (Max. 2 personen)
- Rijdt u met de rit mee; vult u dan het aantal deelnemers in, per persoon wordt automatisch € 7,50 berekend; dit kunt u op de volgende pagina via Ideal betalen.
- Wilt u blijven dineren; geef aan met hoeveel personen bij de opmerkingen.
- Is uw 107 geschorst? Vermeld dit bij de opmerkingen.

In het ledendeel van onze site (onder menukeuze ‘Voor leden’ en dan ‘ALV’) vindt u de relevante jaarstukken en de notulen van de ALV van 2017. Indien u punten in de vergadering wilt inbrengen, geef deze dan uiterlijk 17 april door op het emailadres secretariaat@mbrc107club.nl.

Een paar dagen vóór de ALV ontvangt u de details over de locatie en het digitale routeboek. We rekenen op uw aller aanwezigheid.

Tot ziens op onze ALV.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag 7 april Zuid-Beijerland

We hebben nu nog te maken met de laatste stuiptrekkingen van de winter, maar het cabrioseizoen gaat gelukkig binnenkort weer van start en dan laten we al die koude ellende achter ons. Over drie weken hebben we de eerste SLeuteldag van het seizoen 2018 bij Hans in Zuid-Beijerland. Iedereen kan hier zijn auto weer tiptop in orde maken voor bijvoorbeeld de Kingsday Classics toer op Koningsdag in de Krimpenerwaard (extern evenement) of onze ALV inclusief een prachtige toerrit op 22 april of de MB familiedag in Burgum op zaterdag 2 juni. Het is echt de moeite waard om deze grote afstand af te leggen, want er zal van alles te doen zijn deze dag. Meer info vind je via deze volgende link. We hebben weer een mooie gevulde agenda voor 2018 dus check de data op onze website om ze alvast te blokken in je agenda. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite en klik op de knop “Club Voordeel“. Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info over aircosystemen vind je op onze website (klik hier). Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 7 april

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Technische dag Stolk Balkbrug zaterdag 24 maart

Aangezien onze club dit jaar 20 jaar bestaat hebben we nog meer evenementen gepland dan normaal. Naast Sleuteldagen en tourritten hebben we dit jaar meer informatiedagen en zaterdag 24 maart is onze eerste evenement in 2018 van onze eigen club en zijn we van harte welkom bij de familie Stolk te Balkbrug.
Het bedrijf, opgericht in 1950, is hedendaags uitgegroeid tot een specialist in onderhoud en reparatie aan Mercedes-Benz oldtimers, youngtimers en klassiekers. Verder houdt Maria Stolk zich ook nog altijd bezig met het restaureren van museale rijtuigen in bezit van musea en kastelen.
Deze dag krijgen we een rondleiding door hun mooie bedrijf van 1.300m2 met uitleg over de mogelijkheden voor onze SL(C)’s. Heb je vragen over antiroestbehandelingen, cabriodaken, type oliën , voordelen Evans waterloze koelvloeistof, lederrestauratie, plaatwerk of restauratie van houten interieurs et cetera dan zou ik niet te lang wachten en je gelijk aanmelden via de agenda op onze website. De inschrijving sluit op zondag 18 maart.

Er is plaats voor 35 personen dus om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te komen, vraag ik iedereen vriendelijk om deze dag geen introducees mee te nemen.

Ontvangst is om 10.00 uur en na een kopje koffie en koek zal de rondleiding om 10.30 uur beginnen. Lunch is inbegrepen en de dag eindigt rond 15.00 uur. Sommige afdelingen zijn verwarmd tot 17/18 graden, maar andere afdelingen zijn onverwarmd dus hou hier rekening mee met uw kleding.

Wij zijn zeer blij met de gastvrijheid van Pierre Louis , Maria en Jean Louis Stolk en ik hoop dat we veel leden mogen verwelkomen in Balkbrug om deze dag tot een succes te maken.

Tot zaterdag 24 maart.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Vooraankondiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag met u vieren. Zoals u al op de agenda heeft kunnen zien, hebben we een feestweekend gepland op 26 en 27 mei op een mooie locatie op de Veluwe.

Hulp
In grote lijnen is het programma klaar, maar er is best veel te regelen. De feestcommissie kan nog wel wat hulp gebruiken, dus als u hier interesse in heeft, neemt u dan contact op met Heike Rieger van de feestcommissie via evenementen@mbrc107club.nl

Komt u ook?
Om het allemaal goed te kunnen organiseren, is het belangrijk dat wij nu al een indicatie hebben van het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. Dit in verband met het reserveren van hotelkamers en uiteraard de catering. Wij zijn momenteel in gesprek met het hotel om speciale kamerprijzen te krijgen voor onze leden. Wanneer dit afgerond is, zullen wij u een email sturen met alle informatie, zodat u zelf (op eigen kosten) de kamer kunt reserveren. Wij vragen u daarom om via evenementen@mbrc107club.nl te reageren, indien u van plan bent om dit feestweekend aanwezig te zijn, zodat we weten hoeveel kamers er nodig zullen zijn. Wilt u dit doen vóór 10 maart?

Het programma:
Zaterdag
09.30 - 10.00: Ontvangst
10.00 - 11.00: Koffie met gebak
11.00 - 12.00: Bijeenkomst
12.00 - 13.30: Lunch
13.30 - 17.00: Korte rit of andere activiteit, details volgen later
17.00 - 19.00: Check-in en vrije tijd
19.00: Diner en feest

Zondag
09.00 - 11.00: Ontbijt
11.00 - 15.00: Rit
15.00: Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Wij vragen een eigen bijdrage van € 30,- per persoon. Wanneer u deelneemt aan de activiteit op zaterdag, zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. De hotelovernachting is uiteraard voor eigen rekening, net zoals de drankjes tijdens het diner. Alle overige kosten zijn voor rekening van de club.

Vrijstelling geschorste auto’s
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, laat dit dan z.s.m. weten. Er is een mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen bij de belastingdienst door het bestuur.

Het bestuur

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Zoals u van ons gewend bent, nodigen wij u ook dit jaar weer uit om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen.

Dit jaar wordt deze receptie georganiseerd in samenwerking met Mercedes-Benz Club Nederland en Mercedes-Benz Automobiel Club.

Mercedes-Benz Nederland (de importeur van onze mooie wagens) faciliteert deze receptie door het atrium van hun hoofdkantoor aan ons ter beschikking te stellen.

De receptie is op zaterdag 20 januari tussen 15.00 en 17.00 uur
Inloop vanaf 14.30 uur
Het adres is van Deventerlaan 50 in Utrecht

LET OP:
Meld u zich vóór 11 januari aan via onze website
Geef aan met hoeveel personen u komt
En neem uw clubcard mee!
Deze dient u te tonen bij de ontvangsttafel

Tot ziens op 20 januari in Utrecht

Het bestuur