Home

NieuwSLetter

 

Contributie 2020

Sinds enkele jaren bent u gewend de contributie voor het nieuwe jaar te voldoen via onze website en iDeal. De betaling via iDeal maakt voor u de betaling eenvoudig en voor ons betekent dit een volledig automatische afhandeling in onze ledenadministratie.

Op 6 november is een mail verstuurd met het verzoek om de contributie voor 2020 te voldoen. In deze email is een link geplaatst naar de pagina’s op onze website om de betaling uit te voeren via iDeal. Door deze link in de email kan het gebeuren dat door uw beveiligingsinstellingen de email in uw postvak ’Ongewenste berichten’ (of ’Spam’) terecht komt. Indien u de mail niet ontvangen hebt, check dan eerst uw postvak ’Ongewenste berichten’. Omstreeks eind november of begin december wordt een herinneringsmail gestuurd. Ontvangt u geen mail, neem dan contact op met de webmaster.

De contributie voor 2020 is net als vorig jaar € 52,50 bij betaling voor 31 december 2019. Na 31 december vervalt de korting en betaalt u € 62,50. Indien u zelf niet via internet kunt betalen, verzoek dan een familielid of vriend(in) de betaling voor u te doen.

Verder willen wij u erop wijzen dat wij verplicht zijn de AVG regels op te volgen. Deze wetgeving verplicht ons onder andere om aan u toestemming te vragen om uw persoonsgegevens, welke u heeft ingevoerd toen u lid werd van onze club, te bewaren en verwerken. Bij het overmaken van de contributie via Ideal zal u gevraagd worden om een vinkje te plaatsen bij de vraag of wij uw persoonsgegevens mogen bewaren en verwerken. Alleen wanneer u hier een vinkje plaatst, kunt u verder naar de betaling. Wat de AVG regels precies inhouden, kunt u op de website lezen met behulp van een link die ook in dezelfde mail is opgenomen. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ledenadministratie@mbrc107club.nl

SLeuteldag 12 oktober Zuid-Beijerland

Nog even en we sluiten het seizoen 2019 alweer af met een SLeuteldag op zaterdag 12 oktober bij Hans in Zuid-Beijerland. Het was een mooi seizoen met prachtige ritten en leerzame Sleuteldagen en laten we hopen dat er een grote opkomst zal zijn bij de mooie slotrit op zondag 6 oktober. Je kunt je trouwens hiervoor nog steeds opgeven.

Als er nog iets moet worden gedaan voor de Benz weer in zijn of haar winterslaap gaat dan is dit de kans om het nog te doen op deze SLeuteldag met ondersteuning van onze technische leden en de voorraad 2e-hands onderdelen bij Hans.
De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Geef je aub op als je wilt komen, want alleen voor diegenen die zich hebben opgegeven worden broodjes voor de lunch besteld.

Tot 12 oktober.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging SLotrit

Voor deze rit is vrijstelling gegeven door de belastingdienst, dus geschorste auto‘s mogen op 6 oktober ook de weg op, mits je je hebt aangemeld via onze website voor deze rit! Geef bij de opmerkingen aan dat je met een geschorste auto komt, inclusief het kenteken.

Wat: Laatste toerrit van dit seizoen
Waar: Omgeving Gooi- Vechtstreek
Wanneer: Zondag 6 oktober
Kosten: Rit € 7,50 per persoon en buffet € 20,00 per persoon (buffet is optioneel)

Aanmelden mogelijk tot en met zondag 29 september
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van deze rit:
Zondag 6 oktober heeft de traditionele slotrit van de R107 club plaats. Dit keer bezoeken we de Gooi- en Vechtstreek, waar we een rondrit maken langs de vier riviertjes die deze streek afbakenen: De Eem, de Vecht, het Gein, de Angstel. Al ligt deze streek midden in de Randstad, we hebben toch de mooiste routes kunnen vinden voor een landelijke tocht, beginnend in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, via de Eem en de Eempolder naar het Gooi, langs de heide en de villa‘s via het Naardermeer door naar de Vecht en het pittoreske Gein, we zien de grandeur van de Angstel en de Vecht, om vervolgens via het traditionele Stichtse boerenland weer terug te keren naar de Utrechtse Heuvelrug.

Het startpunt ligt bij Den Dolder / Bilthoven, waar we voor de belangstellenden een prima overnachtingsplaats aanbieden. Mocht u hier interesse in hebben, kunt u contact opnemen met Ton van Eijden 06 11 370 487.

U bent vanaf 10.30 uur welkom en ‘s middags eindigen we zoals altijd met een borrel.

Tevens is er een diner in buffetvorm geregeld voor de leden die willen blijven eten. Als u gebruik wilt maken van dit buffet, dient u zich bij de aanmelding op de website hiervoor op te geven. Vermeld ook met hoeveel personen u wilt blijven eten; alleen dan is het mogelijk om aan het buffet deel te nemen. De club draagt een aanzienlijk deel bij aan de kosten voor het buffet, hierdoor is de eigen bijdrage voor de leden nog maar € 20,- per persoon.

Wij hopen op een mooie opkomst.

Graag tot ziens op zondag 6 oktober.

Ton van Eijden

Vrijstelling geschorste auto's voor slotrit 6 oktober

Wanneer u in het bezit bent van een geschorste auto en toch graag aan de slotrit langs de vier mooiste rivieren van Gooi en Vecht mee wilt doen dan kan dat! Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst dus uw geschorste R107 mag op 6 oktober gewoon de weg op.

SLeuteldag Zutphen 31 augustus

Zaterdag 31 augustus hebben we weer een SLeuteldag bij Hans en Danker in hun hobbywerkplaats in Zutphen. Hans en Danker hebben als hobby een werkplaats met twee bruggen en ontvangen elke zaterdag enkele leden van de W126-club, maar ook steeds vaker leden van onze club.
Hans en Danker hebben veel ervaring met de techniek van deze auto‘s, dus als je problemen hebt met de afstelling van je motor op benzine of gas, dan moet je zeker langskomen. Leden die bijvoorbeeld een kleine beurt willen uitvoeren of de remvloeistof willen vervangen, kunnen dat op deze locatie eigenhandig met ondersteuning van Hans en Danker doen. Heb je een probleem met starten of andere problemen, stel je vraag via onderstaande e-mail en we informeren van te voren wat er mogelijk is.

Wil je alleen even bijkletsen, dan ben je ook van harte welkom op de SLeuteldag. De koffie en de lunch worden verzorgd (voor degenen die zich hebben aangemeld).

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Heb je niets te Sleutelen aan je eigen auto, omdat je zelf heel handig bent, dan hopen we dat je jouw kennis wilt delen met onze andere leden.

Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto‘s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 31 augustus

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Tourrit Rit Land van Cuijk en Groesbeek op 25 augustus


Wat: Tourrit
Waar: Omgeving Nijmegen
Wanneer: Zondag 25 augustus 2019
Kosten: € 7,50 p.p.
Aanmelden mogelijk tot: zondag 18 augustus.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van de rit:

Graag nemen wij u mee in de prachtige omgeving ten zuiden en zuid-westen van Nijmegen. Op het hoogste punt rondom Nijmegen starten we bij een prachtig restaurant. Vanuit het hooggelegen terras wanen we ons in klein Oostenrijk met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Vanuit het startpunt gaan we via het pondje de Maas over om in het Land van Cuijk terecht te komen. Het Land van Cuijk is een voormalige heerlijkheid die lag in wat tegenwoordig het noordoosten van de provincie Noord-Brabant is. Al uit de voor-Romeinse en Romeinse tijd zijn veel sporen van bewoning bekend en al in de 11e eeuw was er sprake van een heer van Cuijk, die zich later graaf ging noemen. Het Land van Cuijk werd in 1559 in pandschap aan Willem van Oranje gegeven. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd Grave in 1602 veroverd door Maurits van Nassau, de latere prins van Oranje.

Via deze prachtige landerijen met kleine dorpjes gaat de route terug richting Groesbeek en doen we uiteraard de 7 Heuvelen weg ....... werkelijk unieke omgeving om te ervaren. Via Berg en Dal, de naam zegt het al, gaan we kleine straatjes rijden, omhoog en omlaag langs prachtige oude stadspanden om uiteindelijk weer bij het startpunt terecht te komen.

Een leuke toertocht met vooral de mooie omgeving van Groesbeek en Berg en Dal met onderweg tal van restaurantjes en terrasjes, uiteraard wordt u in de route hierover getipt.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op de 25e augustus.

Met vriendelijke groet,
Ferry en Yolanda Janssen.

Tourrit West Midden Brabant op 28 juli

Wat:
- Tourrit
- Rondleiding museum over historische luchtvaart
- Diner op eindlocatie
(Bij de aanmelding kunt u, naast de rit, voor 2 extra opties kiezen )

Waar: West-Midden Brabant
Wanneer: 28 juli 2019
Kosten: € 7,50 per persoon

Aanmelden mogelijk tot en met zondag 21 juli. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag:

Beste Clubleden,

Op 28 juli 2019 hebben we voor jullie een prachtige rit uitgezet. De rit gaat van Bosschenhoofd via een stukje België naar Rijen.

We komen bij een museum met een prachtige verzameling over de historische luchtvaart. Dit is zeer zeker de moeite waard om te bekijken. We hebben kunnen afspreken dat, voor zover je dat wilt , je kunt deelnemen aan een rondleiding door het museum. Aan deze rondleiding zijn geen kosten verbonden (normale prijs 6,-- pp). Je moet wel aangeven bij de aanmelding van de rit of je hier gebruik van wilt maken; dit in verband met het aantal in te zetten vrijwilligers/rondleiders. Bij het aanmelden voor de rit is tevens een optie gemaakt om je aan te melden voor de rondleiding.

Onderweg zijn ook nog andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals de kleine Sint Pieter in Oudenbosch en het Vincent van Goghhuis in Zundert.

We eindigen in Rijen bij café-eeterij ´t Vermaeck. Door de liefhebber kan er worden gedineerd (kosten ter plaatse te voldoen). Omdat het vakantietijd is, kan het druk zijn. Daarom heeft de uitbater gevraagd eventuele diner klanten dat vooraf te laten opgeven, hiervoor is ook een optie gemaakt bij de aanmelding van de rit. Je hoeft dit dus niet aan het restaurant door te geven.

Over de lunch en refresh mogelijkheden hoeft u zich geen zorgen te maken; de route voert u langs een keur van cafés, uitspanningen, eterijen, etc. en vooral de mooie omgeving.

Mocht je van plan zijn vooraf te overnachten in de buurt, dan is Golden Tulip hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd een tip.
Hopelijk zien we jullie 28 juli.

Betsie & Marcel Stevens

Technisch dag bij Cor de Jong op 13 juli

Zaterdag 13 juli hebben we weer een technische dag ingepland bij Cor de Jong in Bergambacht. Op deze technische dag komt aan de orde:
- Uitleg injectoren en invloed van bijv. vacuümlekkage
- Uitleg + test rookgasapparaat
- Uitleg kettingen en gevolgen bij breuk of oprekking
- Onderwerpen aangedragen door onze leden

Cor de Jong houdt altijd zijn introductiepraatje leunend op één van zijn snelle Benzen in de showroom en hier worden dan ook altijd veel vragen van onze leden beantwoord. Mocht u dus vragen hebben over een bepaald onderwerp van onze SL(C) dan kunt u dit doorgeven via het vakje opmerkingen bij de aanmelding. Cor de Jong zal dit onderwerp dan ook bespreken op de technische dag en eventueel worden er specialisten bij gehaald om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Deze dag is vooral ook een gezellig samenzijn om ervaringen en verhalen over onze Benzen te delen. Er is altijd veel te leren op deze dagen bij Cor de Jong.

Iedereen is welkom van 9.30-16.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Voor een lid is deelname gratis en voor iedere tweede persoon zijn de kosten 10 euro. Dus komt u met zijn tweeën dan graag 10 euro van te voren overmaken bij de aanmelding.
Geef u op via de website en geef bij opmerkingen aan of u over een bepaald onderwerp meer zou willen weten voor het inleidende technische praatje van Cor de Jong.

Tot zaterdag 13 juli !

Groeten,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Aanbod voor leden: het boek ‘Heiligen Hallen‘

Wij willen jullie graag attenderen op een bijzonder boek met als onderwerp de ‘Heilige Hallen‘ van de uitgever Delius-Klasing wat in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz is samengesteld en wat middels voor- inschrijving als eerste ter beschikking gesteld zal worden aan de leden van de aangesloten clubs bij de MBAC. Zie https://automobiel.mercedes-benz-clubs.com/2019/06/01/speciaal-aanbod-voor-leden-van-aangesloten-clubs/ voor alle informatie.

Let op: de voor-inschrijving sluit al op 16 juni.

Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek

Wat: Rit Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek
Waar: Start in Zeist
Wanneer: zaterdag 22 juni 2019
Kosten: € 7,50 p.p.
Aanmelden mogelijk tot: zondagavond 16 juni.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Aanvullende info over deze dag van de organisator van de rit:

Iedereen kent de stad Utrecht wel, maar deze provincie beschikt ook over een prachtig natuurgebied: de Utrechtse Heuvelrug. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen en is ruim 150.000 jaar geleden ontstaan. Het is heel erg leuk dit gebied te ontdekken en dit gaat uitstekend per auto. De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug met veel bos en heeft meerdere ‘toppen‘ boven de 50 meter. Daarnaast vinden we er een aantal heidegebieden en enkele stuifzanden. De totale oppervlakte is ongeveer 23 000 hectare. Daarmee is de Utrechtse Heuvelrug, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland.

De Kromme Rijnstreek is het buitengebied van Utrecht. Landgoederen, boerderijen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, weilanden met koeien, cultuurhistorie, de Kromme Rijn en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op een kleine rijafstand van Utrecht.

En het is in juni natuurlijk kersentijd!!

Om de rit te onderbreken hebben we een aantal leuke tips om te doen of te bekijken in petto. We hopen van harte dat jullie mee gaan om deze prachtige omgeving beter te leren kennen.

Aad en Conny van Staveren


Aanmelden voor deze rit kan alleen op de gebruikelijke wijze via onze site.
Nota Bene: Sommige leden krijgen (sinds de upgrade van de site) een foutmelding als ze terugkeren van de bank naar onze site (fouttekst; AMSS DB insert fout stsu Fout insert lid agenda rec lidid = agendaid =). De oorzaak hiervan is bekend, maar de oplossing moet nog geimplementeerd worden. Krijgt u deze specifieke foutmelding, dan hoeft u dit niet te melden. Uw registratie is goed verlopen, maar u krijgt door deze fout geen bevestingsmail.

Er is een mogelijkheid om bij de eindlocatie op eigen kosten een diner te gebruiken. Wanneer je wilt blijven dineren, reserveer dan zelf bij de Pronckheer. Er is een speciaal 107 menu a € 30,- p.p. of a la carte.

Proeverij ‘de Pronckheer‘
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2
3945 PB Cothen
Tel 0343 561505

Sleuteldag en taxatiedag Friesland 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni gaan we in plaats van een MB-familiedag weer een ouderwetse SLeuteldag/taxatiedag houden in het mooie Friesland bij autodealer Autoschat te Burgum ( www.autoschat.nl ). Er komen dus geen leden van andere clubs bij en we gaan met alleen onze leden SLeutelen aan onze SL(C)‘s.

Deze dag is Andre Houtman aanwezig voor het taxeren van uw SL of SLC voor een bedrag van € 75,-

Het nut van een taxatie.
Als eigenaar van een klassieker zult u, wanneer u deze klassieker gaat verzekeren, de vraag krijgen of het voertuig getaxeerd is. De getaxeerde waarde van een klassieker wordt vastgelegd in een taxatie rapport. Bij het vaststellen van de waarde wordt uitgegaan van een aantal factoren. Om een aantal te noemen; Exclusiviteit, originaliteit, restauratie, compleetheid en functioneren etc. Het totaalbeeld van de betreffende klassieker wordt vastgelegd in het rapport, waardoor de verzekeraar een goed beeld krijgt van het te verzekeren voertuig. Om dit beeld ‘compleet‘ te maken worden foto‘s van het voertuig aan uw rapport toegevoegd. Uw klassieker laten taxeren is niet alleen raadzaam wanneer deze op de weg komt, maar ook wanneer de klassieker in stalling staat, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Wanneer u dan bijvoorbeeld bij schade uw verzekeraar aanspreekt, is het prettig dat u in het bezit bent van een recent taxatie rapport. U ontvangt twee rapporten, waarna u ervoor zorg draagt dat één van deze rapporten in het bezit komt van uw verzekeraar. Het is raadzaam te informeren bij uw verzekeraar hoelang een rapport geldig is. Dit voorkomt nare verrassingen wanneer u bijvoorbeeld schade moet melden en te horen krijgt dat uw rapport niet recent genoeg is.

Wij kunnen bij Autoschat gebruik maken van een prachtige werkplaats met meerdere bruggen en uiteraard zijn onze technische mensen aanwezig om advies te geven. U SLeutelt zelf aan uw auto en het werkt een stuk prettiger als iedereen zijn eigen gereedschap meeneemt.

Aanmelden voor deze SLeuteldag kan uitsluitend via onze website. Als uw auto getaxeerd moet worden, vermeld dan bij opmerkingen ‘taxatie‘. Geef je ook op via de agenda als je alleen maar voor de gezelligheid langskomt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (ivm de lunch).

Tot 1 juni in Friesland !

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging Noord-Limburg rit (en een beetje Duitsland)


Wat : Tourrit
Waar : Door Noord-Limburg en Duitsland
Wanneer : zondag 19 mei
Kosten : € 7,50 per persoon
Aanmelden mogelijk tot : zondag 12 mei / 20.00 uur
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
Je dient je via de reguliere wijze aan te melden via onze site.

Aanvullende info van de rit-organisator over deze dag:

De tour is in de omgeving van Venlo en aangezien wij tegen Duitsland aan liggen ook een stukje door Duitsland. We zullen door een aantal dorpen rijden waar ook voldoende gelegenheid is om, als het weer het toelaat, een terrasje te pakken. Voor aspergeliefhebbers, we zitten in het aspergeseizoen!! Verder komen we langs een bierbrouwerij die zondags geopend is. Dan rijden we in Duitsland via Kevelaer langs het kleine centrum, Kevelaer is een bedevaartsoord. Ook al ben je niet religieus dan nog is een wandeling, mooie kerk, bezichtigen of terrasje een leuke optie.

Wij wensen jullie een mooie en hopelijk interessante dag.

SLeuteldag / Aircodag / taxatiedag op 11 Mei in Zuid-Beijerland

Gelukkig gaat het weer een stuk beter met Hans en kunnen we dit jaar weer bij hem terecht voor een SLeuteldag. De SLeuteldagen zijn ooit in 2007 bij hem begonnen en dat was toen nog in Papendrecht dus ik ben blij dat hij weer van de partij is. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Richard gebruikt geen R437a koelmiddel meer, want R437a wordt niet meer geproduceerd ivm de beperkte vraag en het GWP (global warming potential). R134a wat gebruikt wordt in "moderne" systemen wordt nog wel geproduceerd en heeft ook een relatief hoog GWP vergeleken met nieuwere koudemiddelen, maar er is veel vraag naar. Een producent heeft een quotem op het GWP wat hij mag produceren dus hoe lager het GWP des te meer kg van een bepaald koudemiddel mag en kan geproduceerd worden. Begin vorig jaar is het quotem van het GWP naar beneden gegaan en in de komende jaren komen er nog een paar stappen van verlaging aan van het geproduceerde GWP. We gaan in totaal met 6 stappen naar 21% in 2030. Dus de kosten van koudemiddelen gaan alleen maar omhoog. Vorig jaar is bv de prijs van R134a in 1 seizoen met meer dan 10X gestegen. Om o.a. deze reden is Richard overgestapt op Duracool 12a, want dit is een zeer goede vervanger voor R12 systemen. Duracool 12a wordt wereldwijd gebruikt voor auto aircosystemen en wordt zelfs hier en daar onder een andere naam verkocht. De prijs voor het controleren en afvullen van een SL of SLC bedraagt € 120,- Meer info over aircosystemen vind je op onze website (klik hier).

Jack van der Hoek zal deze dag weer auto´s taxeren. De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 85,- bedragen. Wilt u naast een digitale versie ook een geprinte versie dan kost dat 5,- extra Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mbrc107club.nl/ en klik op de knop Club Voordeel onder menukeuze Club.

Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie“ of “aircocheck“of beiden natuurlijk.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto´s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 11 mei.

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

Uitnodiging ALV MB R/C 107 Club

Vooraf: U kunt zich via onze stie aanmelden tot zondag 7 april 22.00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om u aan te melden.

Wat: Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering met optioneel lunch, rit en diner.

Waar: Noordwijk

Wanneer: Zondag 14 april 2019
09:30 tot 10:30 uur: Ontvangst
10:30 tot 12:30 uur: Vergadering
12:45 tot 13:30 uur: Lunch
Vanaf 13.00 uur: Rit
16:00 tot 18:00 uur: Eind drankje
Vanaf 18.00 uur: Diner

Kosten:
ALV en lunch geen kosten (wel graag aangeven met hoeveel personen u van de lunch gebruik wilt maken)
Rit € 7,50 p.p.
Diner € 35,- p.p.

Als u iets wilt inbrengen voor de vergadering, graag uiterlijk zaterdag 6 april mailen naar secretariaat@mbrc107club.nl

Aanvullende info over deze dag:

Op zaterdag 13 april wordt er een groot bloemencorso georganiseerd, dit is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Wellicht kunt u meteen 2 vliegen in 1 klap slaan en er een gezellig weekendje van maken!

De ALV van dit jaar wordt gehouden op een prachtige locatie, grenzend aan de duinen. U wordt zoals altijd verwelkomd met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Bij de inschrijftafel ontvangt u, behalve het routeboek en een muntje voor een drankje op de eindlocatie, ook een uitrijdkaart/munt voor de parkeerplaats. De parkeerkosten worden door de club betaald.

Wanneer de vergadering begint, is er voor de partners/introducees die de vergadering niet willen bijwonen, gelegenheid om een wandeling te maken in de duinen of lekker in het zonnetje te zitten op het terras. Na de vergadering staat er voor iedereen een heerlijke lunch klaar. Daarna kan er worden gestart met de rit door de bollenstreek. Op de eindlocatie drinken we uiteraard met zijn allen nog even een drankje, alvorens we ofwel aanschuiven voor het diner ofwel richting huis vertrekken.

U kunt zich vanaf nu aanmelden voor deze dag. Dit kan alleen via onze website (op 7 april sluit in inschrijving). Let op dat u de volgende opties goed invult; ook al zijn aan niet alle opties kosten verbonden, is het voor de organisatie belangrijk om te weten hoeveel mensen er zullen verschijnen:
- Hoeveel personen voor de lunch
- Hoeveel personen voor de rit
- Hoeveel personen voor het diner

Hier vindt u informatie over het restaurant voor het diner: link.
De stukken voor de ALV zijn beschikbaar op het ledendeel van de site.

Met vriendelijke groet,
het bestuur

Sleutel/Taxatiedag zaterdag 30 maart

LET OP: Het aantal taxaties heeft het maximum bereikt. Als u zich aanmeldt voor een taxatie, dan wordt u op de reservelijst geplaatst!!

Zaterdag 30 maart zijn we weer van harte welkom bij Cor Millenaar in Aalsmeer. Voor de verandering beginnen we dit jaar eens in Aalsmeer in plaats van bij Hans in Zuid-Beijerland.

Er zullen meerdere technisch onderlegde leden aanwezig zijn en het magazijn zal open zijn op deze dag. We mogen gebruik maken van de werkplaats met meerdere bruggen en ook zullen er monteurs van Mercedes-Benz aanwezig zijn die u kunnen ondersteunen om uw SL (C) bijvoorbeeld zelf een kleine beurt te geven of de remvloeistof weer eens te vervangen. U kunt dit van te voren aangeven, zodat de officiele Mercedes-Benz dealer de juiste producten kan bestellen. Geef aan wat u die dag zou willen doen, zodat we in overleg kunnen bepalen of we de juiste onderdelen en technische kennis voor handen hebben om eventueel aan de klus te beginnen op deze dag. Er is veel mogelijk, maar graag in overleg ! Lees aub het reglement in de bijlage. Er is een maximum van 20 deelnemers, die van de werkplaats gebruik kunnen maken. Dit is puur om teleurstelling te voorkomen, maar iedereen die wil komen kijken of alleen een bakkie koffie komt drinken is uiteraard ook van harte welkom. U sleutelt dus altijd zelf aan uw auto , maar met ondersteuning van onze leden of monteurs van Mercedes-Benz.

TAXATIE
Wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe taxateur, omdat Jeroen Helms ivm gezondheidsproblemen helaas heeft moeten afzeggen. We hebben daarom Marcel Zuidgeest van ZTA Expertise BV gevraagd om deze dag aanwezig te zijn. Hieronder leest u meer informatie over Marcel Zuidgeest en wat u mee dient te nemen voor de taxatie van uw SL(C). De taxaties zullen worden verricht door ing. Marcel Zuidgeest, Register expert/taxateur, werkzaam bij ZTA Expertise BV. De taxatie zal worden verricht naar beste weten en kunnen zonder partijen op enige wijze te binden en wordt uitgevoerd conform de gedragsregels als bedoeld in artikel 19 van de statuten van de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs - gevestigd te Rotterdam. Een en ander conform Art. 7:960 Burgerlijk Wetboek. Door ons uitgevoerde taxaties mogen het predicaat FEHAC Goedgekeurd Taxatierapport voeren. Deze FEHAC erkenning is geldig t/m 30-06-2023. Ons VRT registratienummer is 09-293-M.

Ter voorbereiding ontvangen wij graag een overzicht van de kentekens en de NAW-gegevens van de eigenaar. De inspectie van de voertuigdocumenten en de auto neemt ongeveer 1.45 uur in beslag. De taxatie vindt plaats zonder demontage en zonder functiecontrole, dit onder voorbehoud van verborgen gebreken. Van belang is dat tijdens de taxatie het kentekenbewijs alsmede het APK bewijs voorhanden is. In een aantal gevallen kunnen bijzonderheden zoals restauratie, revisie en/of andere investeringen van wezenlijk belang zijn voor een goede waardebepaling. Documentatie zoals fotos en facturen van de uitgevoerde werkzaamheden moeten dan voor inzage beschikbaar zijn. Rapportage De rapportage wordt als pdf document per e-mail naar de eigenaar verzonden. In de rapportage zijn tevens de fotos opgenomen. Het rapport kan direct digitaal doorgestuurd worden naar uw verzekeringsmaatschappij.

Het door ons opgestelde FEHAC goedgekeurd taxatierapport dient uitsluitend ter bepaling van de vervangingswaarde voor verzekeringsdoeleinden. De vervangingswaarde zoals bedoeld in Art. 7.956 Burgerlijk Wetboek is het bedrag benodigd voor het verkrijgen van naar soort, kwaliteit, hoeveelheid, staat en ouderdom gelijkwaardige zaken. De geldigheidsduur van deze taxatie is afhankelijk van de van toepassing zijnde polisvoorwaarden en is over het algemeen 3 jaar. Het rapport is beslist geen technische keuring en kan daarom nooit als zodanig worden geinterpreteerd. De taxatie is een waardebepaling die niet bedoeld is als garantie voor opbrengst bij eventuele verkoop. Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar onze website die u middels onderstaande hyperlink kunt bereiken. http://zta.nu/?page_id=104 Prijs: Vanaf 4 voertuigen zullen wij het tarief van 75,00 euro incl. BTW hanteren. (als we deze aantallen niet halen wordt de prijs 100,- euro inclusief btw, maar daar ga ik niet vanuit) Er is een maximum van 8 taxaties op deze dag. Betaling: De voertuigeigenaar ontvangt tijdens de taxatie een factuur. Een contante betaling wordt gewaardeerd.

Iedereen is welkom van 10.00-15.00 uur en de lunch wordt verzorgd. Aanmelding voor dit evenement verloopt op de normale wijze door een inschrijving op onze website. De inschrijving wordt op 24 maart (einde dag) gesloten. Geef u te allen tijde op via onze website en geef bij opmerkingen aan of u een kleine beurt (olie verversen) of iets anders wilt doen aan uw auto. De onderdelen worden dan voor u besteld en liggen op deze Sleuteldag klaar in het magazijn. Geef hier tevens aan of u uw SL(C) wilt laten taxeren.

Tot zaterdag 30 maart. Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mbrc107club.nl

SPELREGELS Sleuteldag MBRC107Club

Maximaal aantal deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers ligt op ongeveer 20. Bij meer deelnemers graag in overleg met ons. Wij willen wel de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. Dit geldt voor werkzaamheden in de werkplaats.

Welke klussen
Graag horen wij uiterlijk een week van te voren, welke leden voor welke klussen komen. Dan kunnen wij hier rekening mee houden met onze bezetting en met de onderdelen.

Onderdelen op voorraad?
Als leden onderdelen nodig hebben om te kunnen sleutelen, dan horen wij dat graag uiterlijk een week van te voren. Zodat onze collegas van het magazijn voldoende tijd hebben om deze onderdelen op tijd in huis te hebben.

Sleutelwerkzaamheden tijdens sleuteldag
Er kunnen deze dag kleine reparaties gedaan worden. Denk hierbij aan inspecties van de onderzijde, wat bijwerken, remmen controleren / vervangen, afstellen van de motor, compressie testen e.d. Grotere reparaties van langer dan een uur zijn niet de bedoeling. Het idee is dat iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van onze bruggen.

Grote klus?
Als er leden zijn die andere en/of grotere problemen deze dag willen behandelen, dan graag dit van te voren aangeven. Het bestuur zal dan in overleg met het team van Cor Millenaar B.V. bekijken of deze specifieke klus deze dag gedaan kan worden en door wie. Hiervoor geldt dan een gereduceerd uurtarief van (afhankelijk van de klus en monteur die hierop gezet wordt).

Gereduceerd uurtarief
Wij kunnen jullie leden speciaal voor deze sleuteldag een gereduceerd uurtarief aanbieden van 80,- euro incl. BTW. Dat is een korting van 33% op het normale standaard Mercedes-Benz tarief van 120,- euro incl. BTW.

Gereedschap leden
Gereedschap dienen leden zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Onze monteurs hebben ieder hun eigen gereedschapskist en zijn hier heel zuinig op. Vandaar dat we dit zoveel mogelijk willen beperken.

Rol monteurs
Onze monteurs hebben deze dag een adviserende rol en geen uitvoerende rol. Leden die bijvoorbeeld hun olie willen verversen of remblokken willen vervangen kunnen dat in onze werkplaats zelf doen. Uiteraard kunnen onze monteurs ze daarin adviseren en/of bijstaan.

Spelregels brugbezetting
Denk aan een half uur tot een uur mede afhankelijk van de opkomst. Uitzondering leden die een grotere klus hebben en deze van te voren hebben aangemeld. Waarschijnlijk zal er dan ook een exacter tijdstip met deze leden worden afgesproken.

Programma.
09.30 uur: Personeel aanwezig van Cor Millenaar en bij voorkeur ook bestuur van de MB107 club.
10.00 uur: Opening sleuteldag. Ontvangst leden en welkomstwoord door iemand van het bestuur.
10.30 uur: Start met sleutelen.
12.00 : 13.00 uur: Lunch
14.30 uur: Afronden laatste klus.
15.00 uur: Einde sleuteldag.

EPC per 1-2-2019 vervangen door SAI

De MBAC is door Mercedes-Benz Club Management geinformeerd dat de nieuwe Onderdelen Informatie (Parts Information in het Engels en Teileinformation in het Duits), zijnde de opvolger van de Electronic Parts Catalog (EPC), per 1 februari 2019 online is in de Mercedes-Benz ClubLounge.

Leden moeten eerst inloggen op de ClubLounge waarna ze daar de nieuwe Onderdelen Informatie module zullen vinden. Vanwege de nieuwe privacy regelgeving wordt toegang tot de Onderdelen Informatie verleend op individuele basis door Mercedes-Benz Club Management. Als een lid dus voor het eerst de nieuw Onderdelen Informatie module opent in de ClubLounge moet men zich eenmaal aanmelden. Na 10-15 werkdagen ontvangt het lid de persoonlijke toegangsgegevens voor de Onderdelen informatie.

Op de MBAC website vinden jullie dit nieuwsbericht en dit bericht van Club Management betreffende de nieuwe onderdelen informatie met alle van toepassing zijnde informatie.